سریع‌ ترین راه طلاق چیست؟

سریع ترین راه طلاق چیست؟

پایان دادن به یک زندگی زناشویی خواه و ناخواه یکی از تجربه‌های دشوار زندگی‌ست. طولانی شدن و پیچیدگی انجام پروسه حقوقی این تصمیم نیز دشواری مسیر را بیشتر کرده و زوجین را مصمم به یافتن سریع‌ترین راه طلاق می‌کند.

سریع‌ترین راه گرفتن طلاق برای زن و مرد متفاوت است. با وجود قانون حق طلاق برای مرد، آنچه که فرآیند حقوقی طلاق را برای مردان طولانی می‌کند رسیدگی و پرداخت به بدهی‌های مالی به زوجه (مهریه، نفقه، اجرت‌المثل و …) است که البته با داشتن یک وکیل مهریه ماهر قابل حل است.

درمورد زن اما قضیه اندکی متفاوت است. زن برای گرفتن طلاق در سریع‌ترین زمان، بیش از هرچیزی می‌تواند روی داشتن وکالت طلاق تمرکز کند و در غیر اینصورت و به عنوان راهکار بعدی، توانایی وی در اثبات شروطی که به دادگاه اجازه می‌دهد تا حق طلاق را به زن بسپارد.

در ادامه این مقاله به معرفی راه‌هایی که طلاق را سرعت می‌بخشد می‌پردازیم. مشاوران موسسه حقوقی دادنیک نیز به پرسش‌های شما درمورد پرونده‌های طلاق بصورت رایگان پاسخ می‌دهند.

سریع‌ترین راه طلاق از نگاه وکلا

در فقه اسلامی حاکم بر قانون کشور، طلاق مکروه‌ترین حلال خداوند است. همین موضوع اصلی‌ترین دلیل برای دستگاه‌های اجرایی‌ست تا تلاش کنند زمان انجام پروسه طلاق کمی طولانی‌تر از حد انتظار باشد. این زمان به این امید در نظر گرفته شده تا مانع از تصمیم‌گیری عجولانه و از هم پاشیدن بنیان خانواده باشد.

البته در صورتی که طلاق توافقی شما با وکلای موسسه حقوقی دادنیک انجام شود، روند طلاق در مدت ۱۵ الی ۳۰ روز بدون احتیاج به حضور زوجین در هیچ مرحله ای انجام می شود.

وقتی زوج و زوجه مایل به ادامه زندگی مشترک نباشند می‌توانند با مراجعه به سامانه تصمیم و دریافت نوبت مشاوره مراحل طلاق توافقی را سپری کنند. از این راه، زوج با درخواست طلاق و توافق با زوجه بر سر مهریه و نفقه می‌تواند در کوتاه‌ترین زمان ممکن طلاق را به سرانجام برساند. این مدت زمان صرف شرکت در جلسات مشاوره و فرآیندهای اداری می‌شود.

اما اگر یکی از طرفین مایل به طلاق نباشد یا به هر دلیلی تمایلی به راهکار طلاق توافقی نداشته باشد زوج یا زوجه می‌توانند بنا به قوانین موجود مستقلا درخواستشان را برای طلاق یک طرفه اعلام کنند.

سریع‌ترین راه طلاق از نگاه وکلا
فرم درخواست مشاوره رایگان

سریع‌ ترین راه طلاق برای زن

در یک کلام داشتن حق طلاق سریع‌ترین راهکار برای طلاق از طرف زوجه است. داشتن وکالت حق طلاق درواقع انحصار مالکیت حق طلاق را از مرد سلب کرده و طرفین را در شرایط نسبتا یکسانی قرار می‌دهد.

بر اساس قانون جدید حق طلاق، وکالت در طلاق به دو صورت می‌تواند در اختیار زن قرار بگیرد. روش اول با ثبت در شروط ضمن عقد و سند ازدواج که البته ممکن است با قید شروطی از طرف زوج باشد؛ مثل حضانت فرزندان یا بذل بخشی از مهریه! برای کسب اطلاعات کامل در این باره پیشنهاد می کنیم مقاله بخشیدن مهریه در ازای حق طلاق را مطالعه کنید.

راه دوم برای گرفتن وکالت حق طلاق نیز از طریق ثبت محضری این نوع از وکالت در دفاتر اسناد رسمی‌ست. در این روش نیز ابتکار عمل با زوج بوده و می‌تواند موضوعاتی مثل حضانت فرزندان، مسائل مالی یا هر درخواست دیگر را شرط دادن حق طلاق به زن قرار دهد. با داشتن حق طلاق، فرآیند طلاق تقریبا به اندازه طلاق توافقی به طول می‌انجامد.

این راه مزایای دیگری هم برای زن بدنبال دارد :

  • زن می‌تواند بدون حضور زوج طلاق را به جریان بیاندازد.
  • با اثبات ادای شروط احتمالی قید شده در وکالت حق طلاق زمان انجام طلاق بسیار بسیار کوتاه خواهد بود.
  • جلسات مشاوره و داوری در این روش وجود نخواهند داشت.

طلاق سریع برای زن بدون داشتن حق طلاق

اگر حق طلاق در اختیار شما نیست راه سریع بعدی جلب نظر دادگاه به منظور گرفتن وکالت شما برای طلاق است. قانون شرایطی را در نظر گرفته تا با اثبات هر یک از آن‌ها بتوانید طلاق را از زوج بگیرید. درواقع با اثبات وجود عسر و حرج توسط زن، می‌توان حاکم شرع را راضی به گرفتن طلاق کرد.

شروط عسر و حرجی که صراحتا در قوانین بیان شده را عنوان می‌کنیم اما یک وکیل طلاق می‌تواند با اثبات سایر موضوعاتی که دال بر عسر و حرج باشد این فرآیند را ساده‌تر و تسریع کند.

برخی از مواردی که می‌توان با اثبات آن‌ها عسر و حرج زوجه را اثبات کرد شامل :

  • غیبت زوج به مدت شش ماه متوالی یا بیشتر
  • اعتیاد به مواد مخدر و الکل به شکلی که زندگی خانوادگی را مختل کرده باشد
  • محکومیت قضایی زوج به حبس بالای پنج سال
  • سوءرفتار و ضرب و شتم زوجه
  • ابتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج یا جنون
طلاق سریع برای زن بدون داشتن حق طلاق

درباره درخواست طلاق از طرف خانم مقالات زیر در موسسه حقوقی دادنیک منتشر شده است که پیشنهاد می‌کنیم مطالعه نمایید:

سریع‌ترین راه طلاق برای مردان

گرفتن طلاق از طرف زوج با توجه به در اختیار داشتن حق طلاق مسیر ساده‌تری دارد. درواقع مرد هر زمان که بخواهد حتی بدون داشتن دلیل مشخص می‌تواند نسبت به طلاق اقدام کند.

آنچه که زمان طلاق را از طرف مردان طولانی می‌کند احتمالا توافق با زوجه بر سر مسائل مالی‌ست. طلاق از طرف مرد همان طلاق توافقی بحساب می‌آید و مرد برای جلب رضایت زوجه به طلاق بایستی درمورد امور مالی با همسر خود توافق کند.

درصورتی که مرد بتواند موضوعاتی مثل عدم تمکین، سوءرفتار یا موضوعاتی از این دست را بعنوان دلیل طلاق از زوجه در دادگاه ارائه و اثبات کند این فرآیند به مراتب سریع‌تر طی خواهد شد.

درباره طلاق از طرف آقا مقالات زیر در موسسه حقوقی دادنیک منتشر شده است که پیشنهاد می‌کنیم مطالعه نمایید:

مراحل قانونی برای طلاق توافقی

اگر سریع‌ترین و بهترین راه طلاق یعنی طلاق توافقی را انتخاب کنید لازم است با کلیت مراحلی که باید طی کنید نیز آشنا باشید. برای این منظور گام‌های زیر پیش روی شماست :

  1. مراجعه به «سامانه تصمیم» برای ثبت درخواست و دریافت نوبت مشاوره
  2. مراجعه به مراکز غربالگری برای طرح دلایل طلاق
  3. ارجاع مرکز غربالگری به جلسات مشاوره پیش از طلاق (حداقل ۴۵ روز و حداکثر ۵ جلسه)
  4. دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق و ثبت در دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
  5. انتظار برای ارسال دادخواست به دادگاه و رای دادگاه
  6. ثبت طلاق در دفاتر رسمی طلاق طی سه ماه

فهمیدیم که پروسه طلاق با توجه به سمت درخواست کننده و شرایط طرفین ممکن است کوتاه یا زمان‌بر باشد. آنچه که مسلم است سریع‌تر بودن طلاق با وجود توافق طرفین بر اصل موضوع طلاق و توافقات فرعی‌ آن است. در ضمنِ تمامی این شرایط، حضور یک وکیل طلاق کارکشته به طور قطع فرآیند فرسایشی طلاق را برای شما ساده کرده و در کوتاه‌ترین زمان ممکن شما را به خواسته‌تان می‌رساند.

وکلای موسسه حقوقی دادنیک با ارائه مشاوره رایگان تلفنی و واتساپی در این مسیر پر پیچ و خم همراه شما خواهند بود.

سوالات متداول

سریع‌ترین راه طلاق چیست؟

طلاق توافقی با کم کردن تعارضات میان طرفین سریع‌ترین راه طلاق از میان روش‌های موجود است.

سریع‌ترین راه طلاق برای زن چیست؟

با توجه به قوانین کشور، زن با در اختیار داشتن «حق طلاق» نسبت به سایر روش‌ها کوتاه‌ترین زمان را برای گرفتن طلاق نیاز خواهد داشت.

سریعترین راه طلاق برای زن بدون داشتن حق طلاق چیست؟

درصورت در اختیار نداشتن حق طلاق، اثبات مصادیق عسر و حرج می‌تواند فرآیند رسیدگی به درخواست طلاق را برای زن تسریع کند. شروط عسر و حرج را در بلاگ دادنیک بخوانید.

۵/۵ - (۱۲ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان طلاق توافقی:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان انحصار وراثت:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)