طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، به طور معمول طلاق به درخواست آقا امکانپذیر خواهد بود. ولی در برخی موارد استثنایی خانم نیز میتواند برای ثبت درخواست طلاق پیشقدم شود. در واقع طبق شرایط خاصی زن حتی با وجود مخالفت مرد، میتواند برای جدایی درخواست دهد. درخواست طلاق از طرف زن وابسته به شرایط ویژهای است.
در حال حاضر با پیشرفت شرایط اخلاقی جامعه، درخواست طلاق از طرف بیش از پیش مشاهده میشود ولی هنوز هم بسیاری از خانمها با مراحل جدایی آشنایی ندارند. ناگفته نماند حتی زنان ساکن در خارج از کشور نیز باید براساس قوانین طلاق ایران از همسر خود جدا شوند. در ادامه ثبت درخواست طلاق از طرف خانم چه در ایران و چه در خارج از کشور را شرح میدهیم. اگر در این مورد سوالات بیشتری دارید، میتوانید با کارشناسان مجرب و متخصص موسسه حقوقی دادنیک مشورت کنید. در ضمن این کارشناسان از طریق واتس و به صورت آنلاین نیز پاسخگو نیاز شما خواهند بود.
آیا ثبت درخواست طلاق از طرف زن امکان پذیر است؟
برای پاسخ به این پرسش باید گفت قانون مدنی کشور ایران به زنان اجازه میدهد در صورت داشتن شرایط نامطلوب زندگی از همسر خود طلاق بگیرند. بنابراین میتوان گفت بله ثبت درخواست طلاق از طرف زن در کشور ایران ممکن است. البته ثبت این نوع طلاق خیلی ساده نیست و مراحل طلاق از طرف زن پیچیده است.
به عبارت دیگر خانم برای جدایی از همسر خود باید دلیل و مدارک کافی ارائه دهد، سپس دادگاه با بررسی این دلایل و مدارک حکم طلاق خانم را صادر میکند. در ادامه به طور مفصل در مورد راهها، شرایط، و مراحل طلاق از طرف زن توضیح خواهیم داد.
درخواست طلاق از طرف زوجه به دلیل عسر و حرج
در صورتی که خانم طی زندگی مشترک خود دچار سختی باشد و نتواند زندگی زناشویی را تحمل کند، با ارائه اسناد و مدارک لازم به دادگاه میتواند برای جدایی خود دست به کار شود. اگر شرایط زندگی مشترک به قدری برای خانم سخت باشد که از پس تحمل آن برنیاید، با استناد به شروط ضمن عقد در واقع شرایط عسر و حرج خواهد بود.
- ترک کردن منزل و زندگی مشترک توسط آقا
- اعتیاد زوج به هر نوع مواد مخدر
- محکومیت مرد به ۵ سال حبس یا بیشتر
- ضرب و شتم زوجه
- سو رفتارهای مالی
- ابتلا آقا به بیماری صعب العلاج
راههای ثبت درخواست طلاق از طرف زن
در نظر داشته باشید درخواست طلاق از طرف زن با طلاق توافقی یا درخواست طلاق از طرف مرد تفاوتهای زیادی دارد. متاسفانه با اینکه زوجین با توافق و تفاهم با یکدیگر ازدواج میکنند، ممکن است به هنگام جدایی با هم به توافق نرسند.
اگر خانم خواستار جدایی باشد ولی آقا با این خواسته او موافق نباشد، خانم باید از راههای مختلفی ثابت کند که شرایط زندگی زناشویی برای او غیر قابل تحمل است. به خاطر داشته باشید برای طلاق از طرف زن، روشهای زیادی وجود دارد. بدینترتیب اگر خانم بتواند در دادگاه ثابت کند که یکی از شرایط الزامی برای جدایی را دارد، میتواند از همسر خود طلاق بگیرد. فراموش نکنید خانم برای ثبت جدایی خود باید از حضور یک وکیل خبره آشنا به امور طلاق از طرف زن استفاده کند.
در نهایت اگر مرد یکی از شروط ۱۲ گانه ازدواج را زیر پا بگذارد و خانم بتواند تخلف آقا را در دادگاه ثابت کند، حکم طلاق از طرف خانم صادر میشود و قابل اجرا خواهد بود. در ادامه این شروط ۱۲ گانه را به طور مفصل توضیح میدهیم. همچنین برای کسب اطلاعات کامل تر پیشنهاد میکنیم مقاله راه های طلاق از طرف زن را مطالعه کنید.
عدم پرداخت نفقه
در صورتی که آقا مایحتاج خانم را پرداخت نکند و از پرداخت نفقه خانم سرباز بزند، در این صورت زن میتواند برای طلاق دست به کار شود. اگر آقا نفقه پرداخت نکند و برای طلاق نیز موافقتی نداشته باشد، دادگاه به این مورد رسیدگی می کند. در چنین شرایطی حکم طلاق بدون حضور آقا در دادگاه اجرا میشود. نکته مهم اینکه مدت زمانی که آقا نفقه پرداخت نمیکند، باید ۶ ماه متوالی به طول انجامد.

غیبت زوج
اگر آقا بدون هیچ دلیل مشخص و موجهی محل زندگی مشترک خود را ترک کند، خانم میتواند برای طلاق دست به کار شود. در نظر داشته باشید تحقیقات مربوط به غیبت آقا بر عهده دادگاه است. ناگفته نماند اگر آقا بیش از ۵ سال متوالی خانواده و منزل خود را ترک کند، حضور او برای طلاق در دادگاه الزامی نخواهد بود.در واقع بعد از اینکه ۶ ماه متوالی برای طلاق در دادگاه حاضر نشود، غیبت زوج به دادگاه ثابت میشود و درخواست طلاق از طرف زن به راحتی به مرحله اجرا درمیآید.
سو رفتار زوج
اگر آقا رفتار درستی از خود نشان ندهد و تحمل آن برخورد برای خانم سخت باشد، در این شرایط خانم میتواند برای جدایی از همسر خود دست به کار شود. البته رفتار زوج باید به قدری بد و زننده باشد که زوجه از ادامه زندگی مشترک خود باز بماند.
مبتلا بودن زوج به بیماری صعبالعلاج
براساس قوانین زناشویی زوجین باید در شرایط سخت، ناراحتیها، و بیماریها در کنار یکدیگر باشند. ولی برخی از بیماریها همانند ایدز درمان ندارند و با ادامه زندگی زناشویی زندگی خانم نیز به خطر میافتد. به زبان ساده اگر آقا به بیماری مبتلا باشد که درمان مشخصی ندارد، خانم میتواند برای جدایی خود دست به کار شود.
جنون زوج
اگر آقا از سلامت روحی کافی برخوردار نباشد و از نظر روانی مشکل داشته باشد، در نتیجه زندگی خانم دچار تنش میشود و حتی ممکن است جان زن به خطر بیفتد.برای مثال اگر آقا به هنگام خشم و عصبانیت خود را کنترل نکند، بنابراین طلاق از طرف زوجه امکانپذیر خواهد بود زیرا جنون زوج یکی از اصلیترین دلایل ثبت درخواست طلاق از طرف زن است.حتی اگر مرد بعد از ازدواج و در طول دوران زناشویی عقل خود را از دست بدهد و دیوانه شود، باز هم خانم میتواند به دلیل جنون زوج از او جدا شود و برای طلاق خود اقدام کند.
شغل نامناسب زوج
اگر مرد درگیر شغل و حرفهای باشد که به آبرو خانوادگی خانم لطمه بزند، زن میتواند برای جدایی خود دست به کار شود. در چنین شرایطی نیز ابتدا دادگاه به اندازه کافی بررسی و تحقیق انجام میدهد، در نهایت اگر ثابت شود که زوج به شغل نامناسبی مشغول است، حکم طلاق به نفع خانم صادر میشود.
محکومیت زوج به حبس ۵ ساله یا بیشتر
اگر طی یک دادگاه قطعی، آقا به مجازاتی به اندازه ۵ سال حبس یا بیشتر محکوم شود، خانم میتواند درخواست جدایی خود را ثبت کند. همچنین اگر آقا به دلیل عدم توان مالی از پرداخت جریمه نقد باز بماند و به ۵ سال حبس یا بیشتر محکوم شود، باز هم خانم میتواند برای طلاق خود دست به کار شود.
اعتیاد زوج
یکی از بزرگترین معضلاتی که زوجین فعلی با آن درگیر هستند، اعتیاد است. افراد معتاد به طور معمول در زندگی مشترک خود خوشبخت نخواهند بود. از اینرو اگر مرد معتاد و توانایی مدیریت زندگی مشترک را نداشته باشد، در روند زندگی زناشویی او مشکل ایجاد میشود، پس خانم میتواند برای جدایی اقدام کند.اعتیاد به هر نوع مواد مخدر، پایه زندگی مشترک را از بین میبرد و زوجه میتواند به همین دلیل برای طلاق اقدام کند. بعد از بررسیهای لازم توسط دادگاه و سنجش اعتیاد آقا، ادامه زندگی برای خانم غیر ممکن خواهد بود. در نتیجه حکم نهایی طلاق صادر میشود.
محکومیت زوج به ارتکاب جرم
بعد از اثبات جرم قطعی آقا، زوجه میتواند به همین دلیل برای طلاق دست به کار شود. در واقع اگر مرد به جرمی مرتکب شود که برخلاف شئونات باشد یا حیثیت خانوادگی خانم را به خطر بیندازد، درخواست طلاق از طرف زن قابل اجرا خواهد بود.در چنین شرایطی دادگاه با بررسی محکومیت آقا میتواند جرم اصلی او را ثبت کند و حکم طلاق را به مرحله اجرا درآورد.
عقیم بودن زوج
با گذر ۵ سال از زندگی مشترک خانم و آقا، اگر ثابت شود مرد توانایی تولید مثل ندارد، خانم میتواند به همین دلیل از همسرش جدا شود. عقیم بودن یکی از اصلیترین دلایل برای طلاق از طرف زن است. بنابراین اگر مرد نتواند بچهدار شود، زن میتواند از او جدا شود.
مفقودالاثر بودن زوج
اگر آقا طی ۶ ماه در دادگاه حاضر نشود و مفقودالاثر بودن او به اثبات برسد، دادگاه خودش حکم طلاق را برای خانم صادر میکند. بدینترتیب بعد از اینکه خانم برای طلاق دست به کار شد و ۶ ماه از غیبت آقا در دادگاه زمان گذاشت، دادگاه حکم طلاق آنها را صادر میکند زیرا مفقودالاثر بودن آقا به اثبات رسیده است.
ازدواج مجدد زوج
با اینکه طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران، مرد میتواند چندین بار ازدواج کند ولی اگر خانم با ازدواج مجدد همسر خود موافق نباشد، این موضوع یکی از دلایل جدایی به خواسته زن خواهد بود. به طور کلی اگر آقا بدون اجازه همسر خود برای ازدواج مجدد اقدام کند، خانم میتواند برای جدایی دست به کار شود.

طلاق از طرف خانم به سبب کراهت
درخواست طلاق از طرف زن براساس دلایل ذکر شده در بالا امکانپذیر خواهد بود. به زبان ساده خانم برای جدایی از همسرش باید مدارک محکمهپسندی به دادگاه ارائه دهد. با این وجود در برخی مواقع خانم ممکن است به دلیل کراهت از همسر خود جدا شود، البته این دلیل جزء اصلیترین دلایل جدایی نیست.کراهت زوجه از همسرش از دلایل عسر و حرج به حساب نمیآید ولی اگر آقا این دلیل را بپذیرد، خانم میتواند از همسرش طلاق بگیرد. در چنین شرایطی خانم با بخشیدن کلیه حق و حقوق خود به وخامت زندگی مشترک اشاره دارد. بنابراین دادگاه نیز به طلاق یکطرفه زوجه رسیدگی خواهد کرد.
درخواست طلاق از طرف زن با داشتن وکالت در طلاق
در زمان عقد ممکن است زوج به همسرش وکالت در طلاق دهد. در چنین شرایطی زوجه برای جدایی وکالت بلاعزل دارد پس میتواند در هر زمان و مکانی برای طلاق دست به کار شود. بر اساس قانون جدید طلاق از طرف زن اگر خانم وکالت در طلاق داشته باشد و مهریه خود را ببخشد، خیلی سریع و راحت میتواند از همسرش جدا شود.درخواست طلاق از طرف زن با داشتن وکالت در طلاق یا حق طلاق، تنها ۱۰ الی ۲۰ روز طول میکشد. همچنین این نوع طلاق بدون مراجعه زوجین امکانپذیر خواهد بود.
درخواست طلاق از طرف زن خارج از کشور
بدون توجه به اینکه شما در ایران یا خارج از کشور هستید، اگر بخواهید از همسر خود جدا شوید باید براساس قوانین ایران اقدام کنید. برای مثال اگر خانم در کشور فرانسه زندگی کند و قصد جدایی داشته باشد، باید براساس قوانین طلاق کشور ایران دست به کار شود و این مراحل را پشت سر بگذارد.شاید برایتان سوال شود که آیا خانم برای ثبت درخواست طلاق خود باید به ایران برگردد؟ خبر خوب اینکه برای طلاق ایرانی لازم نیست به ایران سفر کنید. در صورتی که یکی از دلایل ذکرشده در بالا را دارید، با کمک یک وکیل خبره و بدون حضور داشتن در دادگاه میتوانید طلاق خود را به ثبت برسانید. از آنجایی که مدارک و دلایل خواستهشده باید به دادگاه ارائه شوند، خانم باید وکالتنامهای برای نماینده رسمی خود صادر کند. ولی خانم چطور میتواند از خارج از کشور به وکیلی در کشور ایران وکالت دهد؟ در ادامه ۲ روش صدور وکالتنامه را برای شما شرح میدهیم.
ثبت وکالتنامه از طریق سامانه میخک
وزارت امور خارجه ایران برای تسهیل و تسریع پروندههای حقوقی، قضایی، و اداری ایرانیان خارج از کشور سامانه الکترونیکی به نام سامانه میخک راهاندازی کرده است. در این سامانه خانم با تکمیل ثبتنام و ارائه اسناد و مدارک لازم میتواند وکیل منتخب خود را معرفی کند.در واقع خانم بعد از بارگذاری اطلاعات هویتی خود، باید اطلاعات هویتی وکیل منتخبش را در سامانه قرار دهد. سپس نوع خدمت را درخواست وکالتنامه انتخاب کند. در نهایت کارشناسان مربوطه با بررسیهای لازم وکالتنامه را برای خانم صادر میکنند.
ثبت وکالتنامه از طریق سامانه ثنا
قوه قضاییه نیز همانند وزارت امور خارجه، به منظور تسهیل و تسریع کارهای حقوقی و قضایی افراد ساکن در خارج از کشور، سامانه ثنا را طراحی کرده است. بعد از ثبت درخواست خود در این سامانه و ارائه مدارک لازم، در کوتاهترین زمان ممکن به درخواست فرد متقاضی رسیدگی میشود.بنابراین خانم با ثبت درخواست وکالتنامه و انتخاب یک وکیل منتخب میتواند بدون حضور یافتن در جلسات دادگاه و ارائه اسناد و مدارک لازم بر علیه آقا طلاق خود را به ثبت نهایی برساند.
مراحل ثبت درخواست طلاق از طرف زوجه
همانطور که گفتیم طلاق از طرف زن نسبت به طلاق از طرف مرد، با پیچیدگیهای بیشتری روبهرو است. خانم تنها با ارائه اسناد و مدارک کافی میتواند برای جدایی دست به کار شود. درخواست طلاق از طرف زن به ۲ صورت توافقی و عادی انجام میشود. بدونشک میدانید که طلاق توافقی با روند سادهتری همراه است ولی به طور کلی اگر خانم بخواهد از همسر خود جدا شود باید ۳ مرحله مهم را طی کند:
- با ثبت درخواست نهایی طلاق خود، ۲۰ روز برای پشیمانی زوجین از طلاق در نظر گرفته میشود. در این صورت خانم باید این ۲۰ روز را منتظر بماند.
- بعد از این ۲۰ روز و با رای نهایی دادگاه، اگر آقا با این رای موافق نباشد میتواند برای تجدیدنظر درخواست بدهد. در نتیجه دوباره پرونده طلاق از طرف زن ادامه پیدا میکند و خانم باید منتظر بماند.
- با اتمام تمام این بررسیها و بعد از اثبات دلایل طلاق، خانم میتواند از همسرش جدا شود. ناگفته نماند طلاق از طرف خانم روند طولانی دارد و به سادگی امکانپذیر نخواهد بود. البته اگر آقا با این رای مخالفتی نداشته باشد یا اگر در دادگاه حاضر نشود، خانم میتواند از همسر خود جدا شود.
شرایط درخواست طلاق از طرف زن
در بخشهای قبلی گفتیم، شرایط درخواست طلاق از طرف زن با سایر طلاقها متفاوت است. خانم به هنگام ثبت درخواست طلاق خود باید مدارک محکمهپسندی به دادگاه ارائه دهد. همچنین اگر آقا یکی از شروط ۱۲ گانه ازدواج را انجام ندهد، زن میتواند برای جدایی دست به کار شود. به طور کلی دلایل طلاق از طرف زن باید به دادگاه ثابت شوند.

مدارک لازم برای ثبت درخواست طلاق از طرف زن
به طور حتم میدانید که برای ثبت درخواست طلاق از طرف زن باید اسناد و مدارک لازم جمعآوری شود و به دادگاه انتقال یابد. البته این مدارک با توجه به دلیل طلاق از طرف خانم متغیر خواهند بود. برای مثال اگر خانم به دلیل جنون همسر خود قصد جدایی دارد، باید مدارکی ارائه دهد که بیماری روانی آقا را ثابت کند.علاوه بر مدارکی که با توجه به دلیل جدایی زن باید به دادگاه ارائه شوند، ۵ مدرک مهم دیگر نیز باید به هنگام ثبت درخواست طلاق خانم در اختیار دادگاه قرار بگیرند:
- شناسنامه
- سند اصلی ازدواج و کپی آن
- مدارک هویتی زوج همانند کارت ملی یا اصل شناسنامه
- حضور دو نفر شاهد به هنگام ثبت گواهی طلاق
- گواهی عدم بارداری
درخواست طلاق از طرف زن در دوران عقد
پیش از اینکه به توضیح این نوع طلاق مشغول شویم، بهتر است شما را با مفهوم دوران عقد آشنا کنیم. دوران عقد از لحظه ثبت نهایی حکم نکاح شروع میشود ولی هیچ نزدیکی بین زوجین صورت نمیگیرد. به عبارت دیگر با اینکه زوجین باهم عقد کردهاند ولی هیچ زندگی مشترک زناشویی بین آنها وجود ندارد.طلاق در دوران عقد همانند جدایی در دوران تاهل است. به هر حال خانم باید برای جدایی خود دلیل محکمهپسندی ارائه دهد. تنها تفاوت موجود در طلاق دوران عقد مربوط به عدم پرداخت نفقه است. زیرا در دوران عقد آقا موظف به پرداخت نفقه نیست.
درخواست طلاق غیابی از طرف زن
اگر آقا در هیچ یک از جلسات دادگاه حاضر نشود، زوجه میتواند به همین دلیل برای جدایی خود دست به کار شود. در صورتی که خانم برای طلاق خود درخواست بدهد ولی آقا یا وکیل او در جلسات دادگاه حاضر نشوند، رای نهایی به نفع خانم صادر میشود. به این نوع جدایی، طلاق غیابی میگویند.برای استعلام وضعیت طلاق غیابی زوجین باید به سامانه مربوطه مراجعه کنند. در صورتی که طلاق غیابی از طرف زن انجام شود، آقا تا ۲۰ روز برای واخواهی فرصت دارد. در ضمن طلاق غیابی از طرف خانم باز هم به دلایل محکمهپسند نیاز دارد.به هر حال خانم برای هر نوع طلاق باید دلایل و اسناد کافی به دادگاه ارائه دهد. در نظر داشته باشید مراحل و روشهای ثبت درخواست طلاق غیابی از طرف زن، همانند مراحل و روشهای طلاق عادی به خواسته خانم است.
مدت زمان ثبت درخواست طلاق از طرف زن
ممکن است برای شما هم سوال پیش آمده باشد که طلاق از طرف زن چقدر طول می کشد؟ باید گفت هیچ زمان دقیقی برای طلاق از طرف خانم وجود ندارد. به عبارت دیگر مدت زمان جدایی از طرف خانم به دلیل آن بستگی دارد. در صورتی که خانم بتواند سریعتر مدارک و اسناد کافی برای جدایی خود به دادگاه ارائه دهد، به طور حتم روند درخواست طلاق از طرف زن سریعتر انجام میشود. البته براساس گزارشات به دست آمده، طلاق از طرف خانم بین ۳ ماه تا ۱ سال متغیر است. همچنین با خواندن مقاله “دادگاه طلاق چند جلسه است؟” میتوانید در این باره اطلاعات کاملتری کسب کنید.
طلاق از طرف زن و مهریه
مهریه حق مسلم خانم است و مرد تحت هر شرایطی باید این دین خود را پرداخت کند ولی در بیشتر موارد اگر خانم خواستار طلاق یکطرفه است، باید مهریه خود را ببخشد تا روند جدایی او سریعتر انجام شود. دریافت مهریه زمانی که خانم باید اسناد و مدارک کافی برای طلاق خود ارائه دهد، به طور حتم روند سختی دارد. از اینرو اگر آقا با جدایی موافقت نمیکند، خانم با بخشیدن مهریه خود میتواند آقا را به امر طلاق راضی کند تا مراحل طلاق آنها راحتتر و سریعتر انجام شود. البته اگر خانم حق طلاق را در گذشته از همسر خود گرفته باشد، میتواند مهریهاش را به طور کامل دریافت کند.با وجود تمام این توضیحات، دادگاه قبل از صدور حکم نهایی به طور حتم تمام دلایل و اسناد و مدارک ارائهشده توسط خانم را بررسی میکند و در نهایت رای نهایی برای طلاق زوجین ارائه میدهد.
وضعیت نفقه در درخواست طلاق از طرف زن
اگر آقا نفقهای به خانم پرداخت نکند، زن میتواند برای جدایی دست به کار شود. البته خانم با ارائه اسناد و مدارک لازم میتواند به طلاق یکطرفه به دلیل عدم پرداخت نفقه مشغول شود. نفقه به زمان قبل از طلاق برمیگردد، بعد از جدایی آقا موظف به پرداخت نفقه نیست.
حضانت فرزندان در درخواست طلاق از طرف زن
اگر خانم برای جدایی پیشقدم میشود، حضانت فرزندان روند پیچیدهای خواهد داشت. به عبارت دیگر خانم برای حضانت فرزندان باید قبل از ثبت طلاق به توافق برسد. دلایلی که خانم برای جدایی ذکر میکند در نحوه حضانت فرزندان تاثیرگذار خواهد بود.دادگاه با بررسی این دلایل و شرایط زوج حضانت را در اختیار زوجه قرار میدهد. توجه داشته باشید براساس قانون مدنی کشور ایران، کودکان تا پایان ۷ سالگی تحت حضانت مادر خود هستند.بعد از آن نیز دختران در ۹ سالگی و پسران در ۱۵ سالگی میتوانند پدر یا مادر خود را انتخاب کنند. در واقع بعد از این سنین فرزندان خود برای آیندهشان تصمیم میگیرند و حضانت بیمعنی است.
حقوق زن درطلاق از طرف خودش
اگر خانم برای جدایی درخواست دهد و آقا درخواست او را نپذیرد، خانم ممکن است مجبور شود مهریهاش را ببخشد. به زبان ساده اگر درخواست طلاق از طرف زن ثبت شود، دادگاه سختگیریهای بیشتری اعمال میکند. در چنین شرایطی اگر زوجین به توافق نرسند، خانم برای پیش بردن روند جدایی مجبور میشود از برخی حقوق خود بگذرد.
حقوق مسلم خانم شامل مهریه، نفقه، اجرت المثل، و نصف دارایی مرد است ولی اگر آقا برای طلاق از طرف زن اعتراض داشته باشد، خانم حاضر است برای رهایی از این زندگی زناشویی حقوق خود را به طور کامل ببخشد. بنابراین حقوق خانم در درخواست طلاق از طرف خودش، به طور معمول نادیده گرفته میشود.
وکیل برای درخواست طلاق از طرف زن
به دلیل سختگیریهای دادگاه برای طلاق از طرف خانم، زنان باید با اسناد و مدارک کافی به دادگاه مراجعه کنند. همچنین حضور یک وکیل طلاق از طرف زن، به خانم کمک میکند راحتتر به نتیجه دلخواه خود دست یابد. براساس روشهایی که در بالا ذکر کردیم، وکیل میتواند به خانم کمک کند تا از همسر خود جدا شود.با جمعآوری بهترین اسناد و ارائه آنها به دادگاه، خانم میتواند از همسرش طلاق بگیرد. با انتخاب یک وکیل خبره و مجرب خانم میتواند سریعتر جدا شود. برای انتخاب وکیل خبره و حرفهای میتوانید از کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید. این کارشناسان شما را راهنمایی میکنند.
واقعا متاسفم در دنیایی که اینقدر همه چیز پیشرفت کرده اینقدر حقوق زنان نادیده گرفته میشه که باید یک زن حتما در شرایط سختی باشه بتونه جدا بشه اونم مجبور بشه مهریه اش رو ببخشه
امیدوارم یه روزی این عدالت اجرا بشه
و متوجه بشیم که هرچقدر مردان حق دارند زنان هم حق دارند
من وکالت طلاق دارم و همسرم اینو اوایل ازدواجمون به من داد و به خاطر مسائلی به مشکل خوردیم و مدتی هست با هم زندگی نمیکنیم و اصلا نمیخوام ببینمش آیا میتونم کار طلاق به یک وکیل بسپرم و اون بدون اینکه خودم و یا همسرم لازم بشه بریم کارهارو انجام بده؟
سلام، وقت شما بخیر
بله وکیل می تواند بدون حضور شما در هیچ مرحله ای تمام مراحل را انجام دهد.