جستجو کردن
Close this search box.

دادنامه طلاق

دادنامه طلاق

دادنامه طلاق به یکی از سندهای صادر شده در دادگاه طلاق گفته می‌شود که به عنوان بخشی از فرآیند دادرسی زوجین حین روند جدایی به حساب می‌آید.

در این مطلب از دادنیک به معرفی دادنامه طلاق و بخش‌های مختلف آن می‌پردازیم. اما در خلال مطلب برای آشنایی بیشتر با این سند در دادگاه طلاق یک نمونه دادنامه را نیز به شما ارائه خواهیم داد. ضمن اینکه می‌توانید سؤالات خود را پیرامون این موضوع با وکلای طلاق مؤسسه حقوقی دادنیک مطرح کنید.

دادنامه چیست؟

افرادی که قصد جدایی دارند، باید برای این کار دادخواستی را تنظیم کرده و برای پیگیری آن به دادگاه مراجعه کنند. مراجع قضایی با توجه به ماهیت پرونده، رسیدگی به آن را شروع می‌کنند. قاضی شعبه با توجه به وظیفه خود و مطابق با قانون باید روند دادرسی را به صورتی کاملاً عادلانه آغاز کند.

بعد از طی این فرآیند و بر اساس مدت زمانی مشخص که قانون گذار آن را تأیید کرده است، حکم لازم باید از سوی دادگاه صادر شود که در واقع همان تصمیم نهایی خواهد بود. حال همین حکم صادر شده از سوی دادگاه با نام دادنامه شناخته می‌شود و وقتی پای طلاق زوجین به میان می‌آید، نام دادنامه طلاق را به خود می‌گیرد.

دادنامه چیست

بر این اساس دادنامه در واقع نسخه نوشته شده و دست نویس حکم قاضی نسبت به رأی دادگاه است که در نهایت برای تأیید آنچه گفته است، از امضای خود پای آن استفاده می‌کند. در قدم بعدی دادنامه برای ارسال به زوجین و یا افرادی که به عنوان وکیل آن‌ها به دادگاه معرفی شده اند، فرستاده می‌شود.

هرچند که نسخه ارسالی به شکل تایپی و یک کپی از سند دادنامه طلاق اصلی خواهد بود. نسخه اصلی نیز در این میان بایگانی خواهد شد.

نمونه دادنامه طلاق

برای اینکه بیشتر با دادنامه طلاق و محتوای آن آشنا شوید، در ادامه نمونه ای از این سند را با شما به اشتراک می‌گذاریم:

به تاریخ: ۰۲/۰۷/۱۳۹۲           پرونده کلاسه:…………..                  شماره دادنامه :…………….

مرجع رسیدگی: شعبه ۲۷۸ دادگاه عمومی حقوقی (خانواده) مجتمع قضایی شهید مفتح تهران

رأی دادگاه: در خصوص دادخواست ارائه شده از سوی زوجین  آقای …….. فرزند……. با وکالت خانم……. و خانم……فرزند…… با وکالت خانم …….. و به خواسته صدور گواهی عدم امکان سازش (طلاق توافقی) به شرح دادخواست پرونده با توجه به اوراق و منضمات پرونده علقه زوجیت دائم بین متقاضیان طلاق محرز است.

نظر به علت وجود اختلافات خانوادگی عدم تفاهم استمرار و ادامه زندگی زناشویی زوجین غیر ممکن گردیده و مساعی دادگاه و داوران منتخب در جهت وصول سازش و ترغیب آنان به ادامه زندگی مشترک و اصلاح ذات البین مؤثر واقع نگردیده النهایه دادگاه به استناد ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی و قانون مدت اعتبار گواهی عدم امکان سازش و ماده واحده قانون اصلاح مقررات مربوط به طلاق گواهی عدم امکان سازش زوجین موصوف را در ادامه زندگی صادر و به آنان اجازه داده می‌شود با مراجعه به دفتر رسمی ثبت طلاق پس از پرداخت حقوق قانونی و شرعی زوجه طبق توافق و به شرح آتی نسبت به اجرای طلاق از نوع خلع اقدام نمایند.

وکیل زوجه کل مهریه مندرج در سند نکاحیه را بذل نموده و وکیل زوج قبول بذل می‌نماید. زوجه نسبت به جهیزیه، نفقه، اجرت المثل ادعائی ندارد و به طور کلی زوجین ادعای مالی نسبت به هم ندارند. زوجه باردار نیست و فاقد فرزند مشترک هستند. اجرای شرایط طلاق از جمله مراعات مواد ۱۱۳۴ و ۱۱۳۵ و ۱۱۴۰ و ۱۱۴۱ قانون مدنی به عهده مجری صیغه طلاق است. رأی صادره با توجه به توافق طرفین قطعی است و به مدت سه ماه پس از ابلاغ اعتبار دارد.

رئیس شعبه ۲۷۸- دادگاه خانواده شیراز

دادنامه از چه بخش هایی تشکیل شده است؟

یک دادنامه طلاق اجزای مختلفی دارد که در ادامه به معرفی برخی از آن‌ها می‌پردازیم.

دادنامه از چه بخش هایی تشکیل شده است

شماره‌های قید شده در پرونده

این بخش از دادنامه طلاق شامل موارد متعددی مانند شماره پرونده، شماره سند دادنامه و شماره بایگانی می‌شود که هر کدام از آن‌ها در مواقع مختلف و به منظور پیگیری پرونده کاربرد دارند. شماره‌هایی که در سند دادنامه مشاهده می‌کنید، در قسمت بالای آن درج شده اند.

مشخصات زوجین

این بخش از دیگر اجزای مهم یک دادنامه است که البته در دیگر اسناد مانند سند دادخواست طلاق نیز مشاهده می‌شود. البته در صورتی که زوجین شخصی را به وکالت پذیرفته باشند، مشخصات وی هم در دادنامه ثبت خواهد شد.

ثبت خواسته‌های خواهان

در دادنامه صادر شده از سوی دادگاه باید مشخص شود که رأی صادر شده به چه دلیل بوده است. به همین دلیل بخشی از دادنامه طلاق به خواسته خواهان اختصاص می‌یابد که در آن تمام مواردی که خواهان طالب آن است، در سند قید می‌شوند.

گردش کار

در این بخش از دادنامه که در قسمت بالایی سند قید شده است، قاضی صادر کننده رأی به ذکر دلایل موجود برای تصمیم خود بابت پرونده می‌پردازد و نشان می‌دهد که به چه دلیل رأی نهایی را صادر کرده است.

رأی دادگاه

این بخش که می‌توان آن را مهم ترین قسمت هر دادنامه برشمرد، رأی صادر شده از سوی قاضی پرونده خواهد بود که به توضیح شرایط و جهات مختلف حکم می‌پردازد.

امضای مأمور ابلاغ

از آن جایی که امضای قاضی تنها در سند دست نویس موجود است، مأمور ابلاغ برای ارائه دادنامه طلاق به زوجین یا وکلای آن‌ها باید پای هر سند را امضا کند. اگرچه انتهای هر دادنامه نام قاضی پرونده قید خواهد شد.

در این مطلب از دادنیک به بررسی دادنامه طلاق پرداختیم و گفتیم که این سند در واقع همان رأی مکتوب دادگاه به دادخواست یکی از زوجین یا هر دو نفر از آن‌ها خواهد بود. برای اطلاع دقیق تر از یک دادنامه می‌توانید از وکلای حقوقی مؤسسه حقوقی دادنیک مشاوره رایگان تلفنی و واتساپی دریافت کنید.

سوالات متداول

دادنامه طلاق چیست و چه کاربردی دارد؟

دادنامه طلاق یک سند دست نویس صادر شده از سوی قاضی یک پرونده طلاق است که در آن موارد متعددی از جمله نتیجه نهایی دادگاه برای بررسی دادخواست قید شده اند.

یک سند دادنامه چه مواردی را شامل می‌شود؟

شما در یک سند دادنامه طلاق موارد متعددی همچون شماره‌های مختلف، مشخصات زوجین، رأی دادگاه و امضای ابلاغ کننده را مشاهده خواهید کرد.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (14 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

قانون ازدواج با اتباع خارجی
قانون ازدواج با اتباع خارجی
اجرت المثل چیست
اجرت المثل چیست و چند نوع دارد؟
قانون جدید حق طلاق
قانون جدید حق طلاق
قوانین طلاق در ایران
قوانین طلاق در ایران

9 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر دادنامه برای من ارسال نشده همسرم تقاضای طلاق داد و مهر و نفقه را بخشید از دفترخانه اخطاریه امد که طبق دادنامه شماره …. اما هبچ دادنامه ای برای من نیامده مشکل ساز نمیشود برایم چون من چیزی را ندیدم و مطالعه نکردم

    1. درود
      به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کنید.

  2. سلام یه سوال دارم امکان داره که از دادنامه طلاق شکایت کرد؟

  3. خیلی ممنونم از مطالب سایت واقعا برای ما دانشجوهای حقوق مفید و کاربردیه.

  4. سلام دادنامه طلاق من اومده اما توی یکی دو تا جملش ایراده باید چیکار کنم؟

    1. درود
      لطفا با مشاورین تیم حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

  5. سلام
    برای دادنامه طلاق میشه شوهرم نباشه و فقط من اقدام کنم . حق طلاق دارم. میشه؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)