- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
شاید از مهمترین مزایای حق طلاق برای زن بتوانیم به کوتاه شدن فرآیند طلاق توافقی اشاره کنیم. چیزی که در قانون جدید حق طلاق این فرصت را به زوجه میدهد که بدون نیاز به حضور زوج و با داشتن یک وکیل پایه یک دادگستری، معالواسطه نسبت به طی روند قانونی و توافقی طلاق اقدام کند. در این مقاله نگاهی میکنیم به مهمترین گوشههای قانونی درمورد موضوع حق طلاق برای زن و مزایای آن برای زن و مرد.
فیلد های "*" اجباری هستند
حق طلاق و مزایای حق طلاق برای زن
قوانین ازدواج و طلاق در ایران مطابق با قانون و فقه اسلامی در نظر گرفته میشود. در این قانون و طبق ماده ۱۱۳۳ حقوق مدنی، حق طلاق در اختیار مرد است و نه زن. با در نظر گرفتن این نکته که شرع و قانون حق طلاق را به مرد داده است، زنان برای ارائه درخواست طلاق به دادگاهها شرایطی متفاوت از مردان دارند.
درخواست طلاق از طرف زن تنها با اثبات وقوع یکی از ۱۲ شرط ضمن عقد امکانپذیر است. برای درک مزایای حق طلاق برای زنان پیش از هرچیز بهتر است با این دوازده شرط آشنا شویم.
هنگامی که عقد نکاح دائم بین زوجین جاری میشود طرفین اسنادی را امضا میکنند که غالبا توسط آنها مطالعه نمیشود. شروط ضمن عقد یکی از بخشهای مهم در این اسناد است. شروط ضمن عقد شامل ۱۲ شرط است که به زوجه این امکان را میدهد تا با اثبات یک یا چند مورد از آنها در دادگاه، درخواست طلاق از همسرش را مطرح و پیگیری کند.
شروط طلاق توسط زن بدون در نظر گرفتن حق طلاق
درصورتیکه زن وکالت طلاق از زوج خود نداشته باشد برای گرفتن طلاق مسیر پر پیچ و خمی را پیشرو خواهد داشت. در ادامه نگاهی به دوازده شرطی میاندازیم که حق درخواست طلاق را برای زنان فراهم میکند:
- غیبت زوج حداقل به مدت شش ماه. درصورتی که زوج شش ماه متوالی یا نُه ماه متناوب در یک سال بدون داشتن عذر موجه در کنار زوجه خود نباشد، زن میتواند نسبت به موضوع ایراد شکایت و درخواست طلاق کند.
- مفقودالاثر شدن به مدت شش ماه. درصورتیکه زوج به مدت شش ماه پس از مراجعه زوجه به دادگاه برای طلاق پیدا نشود درخواست طلاق از سمت زوجه قابل رسیدگی خواهد بود.
- امتناع زوج از پرداخت نفقه به مدت شش ماه و همچنین در مواردی که اجبار او نیز به هر دلیلی ممکن نباشد.
- اعتیاد زوج به مواد مخدر و یا مشروبات الکلی به نحوی که بنیان خانواده را دچار آسیب کرده باشد.
- ضرب و شتم و یا سواستفاده و آسیبهای مستمر زوج به زوجه
- ابتلای زوج به هریک از بیماریهای صعبالعلاج به شکلی که ادامه زندگی مشترک برای زوجه مخاطرهآمیز یا ناممکن باشد.
- جنون زوج به نحوی که فسخ نکاح شرعا امکانپذیر نباشد
- عدم توانایی زوج پس از ۵ سال برای اینکه زوجه را صاحب فرزند کند
- اشتغال زوج به مشاغل نامتعارف یا خارج از عرف که منافی با شان و منزلت خانوادگی و حیثیت زوجه باشد
- محکومیت زوج به مجازات قطعی ۵ سال حبس یا بیشتر. این شرط، احکامی که دارای جزای نقدی بوده و بر اثر عجز از پرداخت منجر به پنج سال بازداشت یا بیشتر باشد را نیز شامل میشود.
- محکومیت شوهر به ارتکاب جرائمی که مغایر با حیثیت خانوادگی و شان زن باشد.
- و شرط آخر اینکه زوج بدون رضایت همسر اول نسبت به ازدواج دوم اقدام کند و یا به تشخیص دادگاه نسبت به همسران خود به عدالت رفتار نکند.
- دادنیک تاک
در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کردهایم.
مزایای حق طلاق برای زن در قانون ایران
با نگاهی قانون جدید طلاق از طرف زن و در نظر داشتن این نکته که حق طلاق در حقوق مدنی و شرعی در اختیار مرد است؛ میتوان به مزایای حق طلاق برای زن پی برد. اگر چه تحکیم بنیان خانواده نیازمند مشارکت هر دو طرف یک ازدواج است اما
حق طلاق برای زن این امکان را به وی میدهد تا با شرایط یکسانی نسبت به مرد، برای پایان یک رابطه اقدام نماید.
زن برای گرفتن طلاق خود ملزم است یک یا چند مورد از ۱۲ شرط بالا را طی فرآیندی به دادگاه اثبات کند. اثبات این موارد و پیچیدگیهای قانونی آن زمان این فرآیند را طولانی کرده و فشار روانی سنگینی را به هر دو طرف وارد میکند.
با وجود وکالت حق طلاق به زن، زمان فرآیند طلاق بسیار کوتاهتر شده و زن برای درخواست رسیدگی به پرونده طلاق نیازی به اثبات هیچ یک از شروط ضمن عقد نخواهد داشت. و در نهایت اینکه این امکان را به زن میدهد که بدون نیاز به حضور شوهر در هر زمان که خواست از طریق وکیل برای ثبت درخواست طلاق توافقی و انجام رویههای قانونی آن اقدام کند.
چه نکاتی را درمورد حق طلاق به زن باید در نظر بگیریم؟
پیش از امضای هرگونه وکالت و طی مراحل طلاق با داشتن حق طلاق، هردو طرف باید چند نکته حقوقی بسیار مهم را در این باره بدانند:
- قید این جمله که «حق طلاق به زن سپرده شد» در سند ازدواج وجهه قانونی ندارد. حق طلاق قابل واگذاری نیست و صرفا میتواند وکالتی از جانب مرد به زن برای طلاق باشد. در امور حقوقی این کلمات هستند که بار قانونی لازم را ایجاد میکنند. ضمن اینکه تجربهی پروندههای قضایی ثابت کرده که قید موضوع «وکالت حق طلاق به زن» در سند ازدواج نیز به تنهایی کافی نیست و موضوع بایستی به صورت مجزا در دفترخانههای اسناد رسمی ثبت و حق طلاق طی سند رسمی وکالت طلاق به زن سپرده شود.
- هنگام مراجعه به دفاتر اسناد رسمی برای ثبت سند رسمی وکالت حق طلاق توجه به چند نکته اهمیت دارد :
- در نظر گرفتن حق توکیل به غیر. این امکان را به زن و مرد میدهد تا وکالت دریافت شده از سمت شوهر را بصورت واسطهای به یک وکیل دادگستری منتقل کند تا بدون نیاز به حضور زوج بتوان مراحل قانونی طلاق را طی کرد.
- وکالت حق طلاق ضمن عقد نکاح (ثبت شده در سند ازدواج) بلاعزل است اما تنظیم وکالت حق طلاق در دفترخانه میتواند مشروط، معلق، تام، بلاعزل، قابل عزل یا مدتدار باشد.
- در این وکالت، حق تجدیدنظرخواهی و فرجامخواهی میتوانند ساقط شوند تا روند طلاق به سهولت انجام شود.
- پیش از تنظیم سند وکالت، درمورد بذل مهریه (بخشی از آن یا تمام آن) بین طرفین توافق شود.
- زوج ضمن ارائه حق طلاق میتواند درخصوص حضانت، مهریه، نفقه یا سایر حقوقی که لازم است با زوجه به توافق برسد.
- با ارائه وکالت طلاق به زن، حق طلاق از مرد ساقط نشده و زوج نیز هر زمان که بخواهد میتواند نسبت به طلاق همسر خود اقدام نماید.
- دادن حق طلاق به زن، وی را از حقوق مالی خود محروم نمیکند. بعبارت سادهتر حتی با درخواست طلاق از سمت زن، وی میتواند مهریه خود را از زوج تقاضا کند مگر اینکه ضمن وکالتنامه تمام یا بخشی از مهریه در ازای دریافت حق طلاق به زوج بخشیده شده باشد. (حدود اختیارات وکیل در وکالت زن برای طلاق در این شرایط مطرح است)
- یکی از مزایای حق طلاق برای زن تکرارپذیر بودن آن است. درصورتی که زن از حق طلاق خود برای درخواست طلاق استفاده کند و در زمان عدّه تصمیم به بازگشت به ازدواج (طلاق رجعی) بگیرد؛ در آینده نیز میتواند مجددا از حق طلاق خود برای اقدام به طلاق استفاده کند.
- دادن حق طلاق به زن موجب سلب حق طلاق از مرد نمی شود.
درنهایت باید در نظر داشت که اطلاع از حقوق مدنی در رابطه با وکالت حق طلاق، برای زن و مرد به یک میزان اهمیت دارد. مسئولیتها و محدودیتهایی که این قانون برای طرفین ایجاد میکند پیش از هر چیزی با توافق منطقی میان زوج و زوجه و با احترام به رابطهی مقدس زناشویی و احساسات یکدیگر قابل مدیریت است.
وکلای باتجربهی موسسه حقوقی دادنیک نیز از نخستین مراحل تصمیم شما با مشاوره حقوقی رایگان واتساپی و تلفنی تا ارائه خدمات حرفهای وکالت در کنار شما خواهند بود.
سوالات متداول
چطور حق طلاق بگیریم؟
گرفتن حق طلاق از زوج به دو صورت انجام میشود. ۱.بعنوان شروط ضمن عقد و ثبت در سند ازدواج. ۲.مراجعه و ثبت درخواست اخذ وکالت حق طلاق از مرد در دفاتر اسناد رسمی.
برای طلاق با داشتن حق طلاق باید حتما وکیل گرفت؟
بله. با وجود دریافت وکالت حق طلاق زوجه از زوج، حضور در دادگاه بعنوان وکیل نیازمند داشتن پروانه وکالت است.
با داشتن حق طلاق میتوان مهریه را دریافت کرد؟
بله. وکالت برای طلاق، زوجه را از دریافت حقوق مالی خود همچون مهریه یا نفقههای پرداخت نشده منع نمیکند.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
9 پاسخ
حق طلاق برای زن خودش یعنی مزایا دیگه
سلام من هم حق طلاق دارم هم یکی از موارد دوازده گانه شامل حالم میشه کدوم یکی سریع تر انجام میشه؟
درود
باید موردتون بررسی بشه.
مزایای حق طلاق برای خانما انقدر مهمه که می ارزه مهریه نباشه ولی این وکالت باشه.
کاش این مقاله راجب مزایای حق طلاق برای زن به همه زوج هایی که قصد ازدواج دارن ببینن …
اگر خانمی حق طلاق داشته باشه مانع ازینه که شوهرش هم برای طلاق اقدام کنه یا نه
درود
خیر.
دست نوشته ای مبنی بر حق طلاق برای زنم نوشتم. اما هنوز دفتر ثبت اسناد نرفتیم قابلیت قانونی نداره دیگه نه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
درود
خیر سند رسمی نیست.