تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق

تکلیف وسایل (اثباث) منزل بعد از طلاق

یکی از مسائلی که بعد از طلاق مورد توجه زوجین قرار می‌گیرد تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق است. اثباب منزل وسایل مشترک بین زوجین هستند که در طول زندگی از آن‌ها استفاده می‌کنند.

در این باره هر کسی که اثباب را خریده باشد مالک آن محسوب می‌شود. مالکیت وسایل را نیز بر اساس لیست سیاهه یا فاکتور خرید می‌توان مشخص کرد. تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید تا جزئیات مالکیت وسایل منزل بعد از طلاق را به شما توضیح دهیم.

در صورتی که مراحل طلاق به کمک وکیل احتیاج دارید، می‌توانید با وکیل طلاق دادنیک مشورت کنید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر می‌توانید با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

تکلیف اثات منزل از منظر قانون

به طور کلی اثباب منزل همان اموال مشترک میان زوجین هستند. در واقع زن و مرد در طول زندگی مشترک خود از وسایل منزل استفاده می‌کنند. این در حالی است که جهیزیه به مجموعه‌ ای از اموال گفته می‌شود که برای تزیین زندگی مشترک و از طرف زن به منزل شوهر آورده می‌شود.

طبق ماده ۱۱۰۷ قانون مدنی تهیه مسکن مناسب و همچنین تجهیز نمودن آن با وسایل مورد نیاز از وظایف مرد است. لازم به ذکر است در قانون مدنی در رابطه با تکلیف اثاث منزل بعد از طلاق مورد خاصی ذکر نشده است. اما لازم است عنوان کنیم ماده ۱۱۱۷ قانون مدنی ایران بیان می‌کند استقلال مالی زن از شوهر به رسمیت شناخته شده است.

به عبارت دیگر زن به طور مستقل می‌تواند در اموال و دارایی خود به هر اندازه که می‌خواهد تصرف کند. این قانون بیان می‌کند که حتی اگر مرد از تهیه وسایل مورد نیاز زن استنکاف کند، زن می‌تواند از طریق دادگاه مرد را به تهیه لوازم الزام نماید. حال این لوازم می‌توانند خوراک، مسکن، لوازم آرایشی و بهداشتی، اثاث خانه و یا پوشاک باشند.

مالک اثاث منزل

چه کسی مالک اثاث منزل است؟

در رابطه با تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق باید عنوان کنیم کسی که اثباب منزل را خریداری کرده باشد، مالک آن است. به عبارت دیگر اثباب و وسایلی که توسط مرد تهیه شده باشند، برای مرد و وسایلی که توسط زن خریداری شده باشند جزء اموال زن هستند.

مالکیت ابزار و وسایل را می‌توان بر اساس لیست سیاهه که در ابتدای زندگی مشترک نوشته می‌شود و به امضای چندین نفر از خانواده‌های دو طرف در می‌آید، ثابت کرد. از این رو این لیست را پس از طلاق به دادگاه ارائه می‌دهند. در چنین شرایطی مالکیت ابزار و وسایل منزل بعد از طلاق تعیین و مشخص می‌گردد.

تکلیف جهیزیه زن بعد از طلاق

مسئله دیگری در زمینه تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق ایجاد می‌شود و آن جهیزیه ‌ای است که از طرف پدر دختر داده می‌شود. برای آنکه تکلیف جهیزیه مشخص گردد باید بیان شود که پدر وسایل جهیزیه را به چه منظور به فرزند خود اهدا کرده است؟

در واقع باید بیان شود که آیا این وسایل قرض هستند و یا به عنوان هدیه به دختر داده شده‌ اند؟ در صورتی که جهیزیه به عنوان قرض داده شده باشد، مالک اصلی آن پدر فرد است. اما در صورتی که هدف از اهدای جهیزیه هدیه باشد، مالک آن خود دختر خواهد بود.

قانون تنصیف اموال بعد از طلاق

زن و مرد بر اساس توافقاتی که در دوره ازدواج خود انجام می‌دهند، می‌توانند شرایط و بندهای معقولی را در رابطه با تقسیم اموال و دارایی در سند ازدواج و یا عقد نامه خود قرار دهند. یکی از این شرایط که به طور کلی در بسیاری از عقدنامه‌ها رایج است قانون تنصیف یا نصف شدن اموال پس از طلاق است.

این شرط به طور پیش فرض در تمامی عقدنامه‌ها در نظر گرفته می‌شود. در صورتی که مرد آن را امضا نماید، این شرط شکل قانونی به خود می‌گیرد و قابلیت اجرایی پیدا می‌کند. البته در رابطه با تکلیف اثباب منزل بعد از طلاق و همچنین قانون تنصیف باید عنوان کنیم این قوانین محدودیت‌ها و بندهایی دارد که باید همواره آنها را در نظر گرفت.

به عنوان مثال یکی از شروط آن این است که تنها در صورتی قابل اجراست که مرد تقاضای طلاق و جدایی از زن داشته باشد. از این رو در مواردی مانند طلاق از طرف زن و یا طلاق توافقی، قانون تصنیف اعتبار ندارد.

در رابطه با طلاق از طرف مرد نیز باید عنوان کنیم دلایل طلاق نمی‌توانند شامل سوء رفتار و سوء معاشرت زن و یا عدم تمکین وی باشند. هنگام تعیین اموال و دارایی‌های مرد باید بدهی‌هایش را نیز در نظر گرفت. چرا که بدهی نیز جزئی از دارایی در نظر گرفته می‌شود.

علاوه بر آن قانون تنصیف شامل بخشی از دارایی‌های مرد است که بر اساس حقوق و درآمد او به دست آمده باشد. در این شرایط اگر مالی قبل از ازدواج به مرد داده شده باشد و یا ارثی به او رسیده باشد، شامل قانون تنصیف و یا نصف شدن اموال بعد از طلاق نخواهد بود.

استرداد جهیزیه

استرداد جهیزیه چیست؟

در مبحث تکلیف وسایل (اثباب) منزل، استرداد جهیزیه در واقع به برگرداندن جهیزیه از طریق دادگاه خانواده یا شورای حل اختلاف گفته می‌شود. در واقع افراد می‌توانند با تهیه دادخواست و ارائه آن به دادگاه این مورد را پیگیری نمایند. زن حتی در صورتی که قصد طلاق و جدایی ندارد نیز می‌تواند درخواست استرداد جهیزیه خود را به دادگاه ارائه کنند.

در واقع در استرداد جهیزیه نیازی به اجازه شوهر نخواهد بود. چرا که مالک جهیزیه زن است و می‌تواند آنچه را که خود به منزل شوهرش آورده است، بدون اجازه شوهر از منزل خارج نماید. لازم به ذکر است زن اجازه ندارد اموالی را که شوهر او خریداری نموده از منزل او خارج کند.

تعیین تکلیف جهیزیه

مزیت استفاده از وکیل در تعیین تکلیف اثاث منزل بعد از طلاق

به طور کلی برای تعیین تکلیف وسایل منزل بعد از طلاق پارامترها و نکات متفاوتی تأثیرگذار هستند. بنابراین مشورت با وکیل ماهر و مجرب می‌تواند شما را در این زمینه کمک کند. چرا که افراد علم و اشراف کافی را بر مسائل حقوقی و نحوه ارائه دادخواست‌های متفاوت به دادگاه ندارند. از این رو در صورت اشتباه ممکن است وقت و هزینه بیشتری را صرف کنند.

این موضوع نشان می‌دهد استفاده از وکیل خانواده در تعیین تکلیف اثاث منزل بعد از طلاق به عنوان یک مزیت بسیار مناسب شناخته می‌شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با انواع مسائل حقوقی، با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

سوالات متداول

قانون تنصیف چیست؟

قانون تنصیف در واقع همان نصف شدن اموال بعد از طلاق است. این بند برای آنکه اجرا شود باید به امضای مرد در عقدنامه یا سند ازدواج در آید.

مالک اثاث منزل بعد از طلاق کیست؟

به طور کلی بر اساس قانون تکلیف وسایل (اثباب) منزل بعد از طلاق وسایلی که توسط مرد خریداری شده باشند به مالکیت مرد و وسایلی که توسط زن خریداری شده باشند به مالکیت زن در خواهند آمد.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (7 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق در استرالیا
طلاق در استرالیا
سریع ترین راه طلاق چیست؟
سریع‌ ترین راه طلاق چیست؟
تفاوت فسخ نکاح و طلاق
تفاوت‌ فسخ نکاح و طلاق چیست؟
مراحل طلاق از طرف زن
مراحل طلاق از طرف زن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)