- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
سوئد به عنوان یک کشور مهاجر پذیر مقصد بسیاری از ایرانیان برای مهاجرت است. زوجهای ایرانی ساکن سوئد در صورتی که تمایل به جدایی داشته باشند، باید بر اساس قوانین این کشور اقدام کنند. مانند هر کشور دیگری قوانین طلاق در سوئد نیز منحصر به فرد است. از این رو آشنایی با این قوانین برای افرادی که قصد مهاجرت به سوئد را دارند یا در این کشور زندگی میکنند، میتواند کاربردی باشد.
ایرانیان ساکن سوئد برای طلاق باید بطور جداگانه فرآیند طلاق در سوئد و طلاق ایرانی را طی کنند. بر اساس قوانین احوال شخصیه در ایران شهروندان ایرانی ساکن هر کشوری که باشند برای اموری مانند ازدواج، طلاق، انحصار وراثت، فرزندخواندگی و وصیت باید بر اساس قوانین ایران اقدام کنند. بنابراین شما به عنوان یک ایرانی لازم است پروسه طلاق خود را به کمک یک وکیل در ایران نیز پیگیری کنید. اگر در این خصوص نیاز به راهنمایی دارید، میتوانید از طریق واتسآپ با کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
انواع طلاق در سوئد
قوانین طلاق در سوئد نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی بسیار ساده است و اساس این قوانین به طور کلی دو نوع طلاق توافقی و یکطرفه در نظر گرفته شده است.
طلاق توافقی
فرآیند طلاق توافقی در سوئد بسیار ساده و آسان است. در این روند، برای طلاق گرفتن تنها کافیست یکی از زوجین یا هر دو، دادخواست خود را به دادگاه اعلام کنند. فرآیند طلاق توافقی در سوئد در کمتر از یک هفته و بدون نیاز به حضور طرفین اتفاق میافتد. البته اگر زوجین فرزندی داشته باشند یا در مورد تقسیم اموال با یکدیگر به توافق نرسیده باشند، باید برای تعیین تکلیف این دو موضوع به دادگاه مراجعه کنند. در صورت عدم توافق در این زمینهها دادگاه وارد عمل شده و بر اساس شرایط حکم مشخصی را برای آن تعیین میکند.
طلاق یک طرفه
در فرآیند طلاق یک طرفه یکی از طرفین مخالف طلاق است. در این شرایط شخص متقاضی باید دادخواست خود را به تنهایی به دادگاه اعلام کند. دادخواست طلاق یک طرفه در مدت زمان ۶ ماه توسط دادگاه رسیدگی میشود. اگر دادگاه به هر علتی طلاق را صادر نکند، هزینههای طلاق به شخص متقاضی بازگردانده نمیشود. در دادگاههای سوئد برای صدور حکم طلاق نیاز به دلیل محکمه پسند خاص و مشخصی نیست.
تنها کافیست که دادگاه قانع شود زندگی مشترک قابلیت ادامه را ندارد. اگر زوجین متقاضی برای طلاق، فرزند زیر ۱۶ سال داشته باشد باید برای اقامه طلاق خود شش ماه صبر کنند. در واقع دادگاه این زمان را در نظر میگیرد تا در صورت امکان زوجین از طلاق منصرف شوند در غیر این صورت باید وضعیت حضانت فرزند مشخص شود تا دادگاه برای طلاق تصمیم گیری کند.
عدم موافقت با طلاق
بر اساس قوانین سوئد تنها دادخواستهایی قابلیت مطرح شدن در دادگاه طلاق را دارد که مربوط به زوجینی که ازدواج آنها در سوئد ثبت شده است، باشد. اگر هیچ یک از طرفین در سوئد اقامت نداشته باشند یا کشور دیگری از اتحادیه اروپا صلاحیت رسیدگی به پرونده طلاق را داشته باشد، دادگاه طلاق در سوئد این صلاحیت را به این کشور واگذار میکند. بایستی طلاق در دادگاه شهری که فرد متقاضی در آن ساکن است، ثبت شود.
اگر هیچ یک از طرفین در سوئد ساکن نباشد، دادگاه استکهلم وظیفه رسیدگی به پرونده طلاق را دارد. در حین اقامه دادخواست طلاق باید مدارکی از طریق اداره جمعیت و آمار به دادگاه ارسال شود و اداره مالیاتی نیز مدارکی را برای طلاق ارسال کند. در واقع این مدارک تعیین کننده وضعیت تقسیم اموال پس از طلاق هستند.
- دادنیک تاک
در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کردهایم.
فرآیند طلاق بر اساس قوانین سوئد
در بخشهای قبلی تا حدودی در مورد فرآیند طلاق در سوئد و بایدها و نبایدهای آن صحبت کردیم. در این بخش قصد داریم به صورت کامل و دسته بندی شده فرآیند طلاق در سوئد را توضیح دهیم. همانطور که گفته شد فرآیند طلاق در سوئد کار مشکلی نیست. برای درخواست طلاق باید به دادگاه ذیصلاح مراجعه کنید. برای ارائه دادخواست طلاق لازم است مدارکی به همراه این دادخواست به دادگاه تحویل داده شود. این مدارک عبارتند از:
- سند ثبتی از اداره مالیات
- تکمیل فرم های joint application for divorce و joint application for dissolution of registered partnership
- تعیین نحوه حضانت فرزندان زیر ۱۸ سال و ارائه آن همراه با دادخواست طلاق
- پرداخت مبلغ ۹۰۰ کرون به عنوان هزینه رسیدگی
طلاق ایرانیان در سوئد
همانطور که در ابتدای مقاله اشاره شد ایرانیان مقیم سوئد علاوه بر طی کردن مراحل طلاق در سوئد باید روند طلاق ایرانی را نیز در پیش بگیرند. برای طی کردن فرآیند طلاق ایرانی، ایرانیان مقیم سوئد میتوانند از وکیل طلاق در ایران کمک بگیرند. آنها با سپردن وکالت خود به این وکلا و ارائه مدارک مورد نیاز برای طلاق ایرانی، فرآیند طلاق خود را از راه دور پیگیری میکنند.
وکیل طلاق ایرانی در سوئد
برای انجام پروسه طلاق ایرانی در سوئد میتوانید از سامانه میخک سوئد یا سامانه ثنا استفاده کنید. این سامانهها به منظور ارائه خدمات به ایرانیان مقیم خارج از کشور راهاندازی شدهاند.
سامانه ثنا
سامانه ثنا نیز توسط قوه قضاییه برای رسیدگی به امور قضایی راه اندازی شده است. بخشی از این سامانه مربوط به ایرانیان خارج از کشور است. شما میتوانید با ثبت نام در این سامانه به خدمات قضایی مانند رویت ابلاغیهها و متن دادنامههای صادر شده، اطلاع رسانی پرونده و اخذ نوبت از واحدهای قضایی برای پرونده خود و همچنین درخواست گواهی عدم سوء پیشینه دسترسی داشته باشید.
علاوه بر این خدمات سامانه ثنا به شما کمک میکند تا برای پیگیری فرآیند طلاق یا اختلاف ورثهای خود قرارداد وکالت با یک وکیل پایه یک دادگستری ثبت کنید. ثبت نام در سامانه ثنا به سادگی انجام شده و نیازمند ثبت نام جداگانه در سامانه میخک نیست. برای ثبت نام در این سامانه میتوانید به آدرس kharej.adliran.ir مراجعه کنید و احراز هویت در این سامانه را انجام دهید.
سامانه میخک سوئد
ایرانیان مقیم سوئد میتوانند از طریق آدرس mikhak.mfa.gov.ir به سامانه میخک مراجعه کنند. برای ثبت نام در سامانه میخک یک ایمیل و کد ملی معتبر نیاز دارید. بعد از ثبت نام در این سامانه میتوانید وارد پنل کاربری شده و از خدمات آن بهره مند شوید. از طریق قسمت وکالتنامه سامانه میخک سوئد میتوانید به یکی از نزدیکان یا یک وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور وکالت دهید. به این ترتیب به سادگی از راه دور کارهای حقوقی خود را دنبال خواهید کرد. به یاد داشته باشید که به هنگام واگذاری وکالت نامه حدود اختیارات وکیل و متن وکالتنامه را به درستی تنظیم کنید تا دچار مشکل نشوید.
طلاق توافقی در ایران
بر اساس قوانین ایران برای طلاق توافقی نیز زوجین باید یا شخصا در دادگاه حضور داشته باشند یا اینکه وکیلی از جانب آنها به دادگاه مراجعه کند. برای ایرانیان مقیم سوئد سپردن وکالت به یک وکیل طلاق توافقی این مشکل را حل میکند. برای طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور میتوانند در سامانه میخک ثبت نام و به یک وکیل پایه یک دادگستری وکالت دهند تا از ایران امور طلاق آنها بدون نیاز به حضورشان در ایران انجام شود.
ثبت طلاق یک طرفه در ایران
اگر دادگاه طلاق در کشور سوئد حکم قطعی طلاق را برای زوجین صادر کرده باشد اما طلاق از نوع یک طرفه باشد. شخص متقاضی میتواند برای ثبت طلاق ایرانی خود نیز به صورت یک طرفه اقدام کند. برای این کار اگر یکی از زوجین همکاری لازم را جهت صدور طلاق شرعی توسط مرکز اسلامی امام علی در استکهلم و ثبت آن در سفارت نداشته باشد، شخص متقاضی باید پس از ۱۸ ماه از زمان صدور حکم طلاق توسط دادگاه سوئدی با مراجعه به سفارت به صورت حضوری درخواست ثبت رسمی طلاق خود را در سفارت ایران ثبت کند.
مدارک مورد نیاز برای طلاق در سوئد
- تکمیل فرم تقاضای طلاق
- ارائه درخواست کتبی شامل تاریخ دقیق ازدواج بر اساس سند ازدواج، تعداد فرزندان، علل جدایی و میزان مهریه
- تعیین تکلیف حقوق مالی مانند بخشیدن مهریه یا بخشی از آن، نفقه و یا سایر حقوق مالی
- اصل و ترجمه فارسی حکم قطعی طلاق صادر شده توسط دادگاههای سوئدی که توسط وزارت خارجه سوئد تایید شده باشد
- مراجعه به سایت میخک و ثبت درخواست وکالتنامه طلاق مشمولین ماده ۴۵ بخشنامه شماره ۲۷۴ و اخذ کد رهگیری
- اصل شناسنامه شخص متقاضی
- تصویر تمامی صفحات سند ازدواج
- رسید مبلغ ۲۶۵ کرون جهت تایید مهره وزارت خارجه سوئد بر روی طلاق سوئدی
- رسید واریز مبلغ ۱۷۵ کرون جهت تایید وکالتنامه طلاق یک طرفه
- رسید واریز مبلغ ۱۳۰ کرون جهت تایید امضای متقاضی
تمامی مبالغ فوق به شماره حساب ۵۲۷۷۱۱۱۲۵۱۵ در SEB واریز میشود. در نهایت هزینه ثبت طلاق به مبلغ چک به مبلغ ۱۰۶۰ کرون که پس از تایید حکم طلاق و صدور آن توسط مراجع ذیصلاح قضایی دریافت خواهد شد.در کنار این مدارک شخص متقاضی موظف است تا آدرس و تلفن نفر غائب را در کشور سوئد به سفارت اعلام کند، تا حکم طلاق برای وی ابلاغ شود.
آدرس سفارت سوئد
Islamiska Republiken Irans Ambassad Elfviksvägen 76 _ 18190 Lidingo
سخن آخر
در این مقاله توضیح دادیم که ایرانیان برای ثبت طلاق در سوئد باید هم بر اساس قوانین ایران و هم کشور سوئد اقدام کنند. برای طلاق با قانون ایران باید به8 یک وکیل طلاق در ایارن از طریق سامانه میخک و یا ثنا وکالت دهند. اگر در این خصوص نیاز به مشاوره دارید میتوانید از طریق واتسآپ با کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک در ارتباط باشید.
سوالات متداول
چگونه طلاق در سوئد را در ایران نیز ثبت کنیم؟
برای طلاق ایرانیان خارج از کشور می توانند به وکیل متخصص از طریق سامانه ثنا و یا میخک وکالت دهند تا مراحل طلاق در ایران پیگیری شود.
چگونه به وکیل در ایران وکالت دهیم؟
شما می توانید از طریق سامانه ثنا و یا سامانه میخک به وکیل خود در ایران وکالت دهید.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
3 پاسخ
به نظر من مهریه اصلا هدیه حساب نمی شه چون هدیه رو به زور و اجبارنمی گیرن ولی مهریه رو به زور می زنن و به زور هم می گیرن اسمش نباید گزاشت هدیه باید گزاشت قیمت زنان ولی در اروپا و امریکا مهریه نمی زنن و داماد اگه هدیه ای داشته باشه به دلخواه به عروس می ده نه اینکه به زور ۱۰۰تا یا کم کمش ۱۴تا سکه به زور می زارن واسه مهریه عروس و به زورو زندان هم ازش بگیرنش .و پسران هم تو ایران می ترسن ازدواج کنن دختران رابه چشم کلاهبردارمهریه نگاه می کنن و عشق یه دختررو باور نمی کنن
وقتی یک مرد به خاطر مرد بودنش اجازه داره یک طرفه همسرش رو طلاق بده ، اجازه حضانت بچه ها رو بعد از ۷ سالگی میتونه داشته باشه، میتونه چندین همسر اختیار کنه، و کلیه امتیازاتی که قانون به یک مرد داده برابر با زن نیست چطور مهریه رو نابرابری میدونی.
زنی که برای بارداری از گوشت و پوست و استخون خودش بچه رو بوجود میاره ولی مرد فقط لذت انتقال نطفه رو بدست آورده. مردی که خودخواهانه فقط به خودش فکر میکنه و به فکر رفع نیازهای عاطفی و روانی همسرش نیست. در نظر داشته باش زنی که بعد از چندین بار بارداری بدنش مثل دوران مجردی اش جذاب و زیبا نیست. در حالیکه بدن و خوش تیپی یک مرد هیچوقت از بین نمیره ولی زن بخاطر بارداری و نقش مقدس مادری این امتیاز رو نداره چون بدنش تحلیل میره.
قلب یک زن فقط برای شوهرش می تپه. و تمام عشقش رو نصیب شوهرش میکنه. اما بعد از چندین سال زندگی متوجه چیزهای زیادی که از او پنهان مانده میشه. آیا باید باز هم خودش رو شریک زندگی مشترکی بدونه که شوهرش بدون صداقت و بدون مشورت و نظر خواهی از خانومش، تصمیم های یکطرفه میگیره و اعتماد رو از بین میبره. تمام چیزی که یک زن از شوهرش میخواهد فقط احترام به حقوق انسانی و دوست داشته شدن است. به نظر میرسه فقط خودخواهی انسان هاست که باعث نابودی عشق بین شون میشه. بنابراین مهریه کمترین چیزی است که به زن در قبال چیزهایی زیادی که از دست میده، داده میشه.
هر وقت زنان و مردان حقوق برابر داشتند این ادعا منطقی به نظر میرسه ولی در حال حاضر امتیازات مرد خیلی بیشتر است علاوه بر این مردان دور زدن قانون مهریه رو هم بلدند. آنقدر با خانومشون بدخلقی میکنند تا خود خانوم مهریه رو ببخشه جونش رو آزاد کنه. شما نگران نباشید