برخی از زنان و مردان در زندگی مشترک به نتیجه مطلوب و دلخواهی نمیرسند و حتی با تلاش زوجین برای ادامه زندگی، نتیجه خوبی حاصل نشده و تنها راه حل برای آنها طلاق است. طلاق، پایان قانونی ازدواج بوده که به صورت توافقی و غیرتوافقی انجام میگردد.
درخواست طلاق از طرف هر کدام از زوجین که باشد، با معایبی رو به رو میشوند، بنابراین زوجین باید نسبت به این معایب آگاهی کامل داشته باشند و سپس درخواست طلاق را به دادگاه ارائه دهند. در این مقاله از مجله دادنیک به بررسی
معایب طلاق از طرف مرد میپردازیم.
همچنین این مجموعه با استفاده از مشاوران حقوقی در حوزه
مراحل طلاق از طرف مرد به کاربران خود بهترین خدمات را ارائه میکند، بنابراین برای کسب اطلاع در این زمینه میتوانید از طریق واتساپ با مشاوران خبره دادنیک ارتباط برقرار کنید.
دلایل موجه برای طلاق از طرف مرد
- سوء رفتار زن
- عدم تمکین زن
- محکومیت زن به حبس
- بیمار بودن یا عقیم بودن زن
- ترک زندگی از سوی زن
طلاق از طرف مرد
طلاق از طرف مرد با توجه به ماده ۱۱۳۳ قانون مدنی به این صورت است که «مرد میتواند با رعایت شرایط مقرر در این قانون با مراجعه به دادگاه تقاضای طلاق همسرش را بنماید.» اغلب مردان با استناد به این ماده از قانون مدنی، مانع و دلیلی برای طلاق دادن زن خود نمیبینند. در صورتی که از معایب طلاق از طرف مرد هیچ آگاهی ندارند. در ادامه در مجله خدمات حقوقی دادنیک، مهم ترین معایب طلاق از طرف مرد را بررسی خواهیم کرد.
مهم ترین معایب طلاق از طرف مرد
مهم ترین معایب اقدام مرد برای طلاق زن این است که باید تمام حق و
حقوق زن را پرداخت کند. همچنین اگر زن به طلاق رضایت ندهد، مرد باید نصف دارایی خود را به همسر خود انتقال دهد. حقوق زن که مرد قبل از طلاق موظف به پرداخت آنهاست عبارتند از:
مهریه
یکی از مهم ترین حقوق زنان، مهریه عندالمطالبه بوده که در زمان عقد نکاح به مالکیت آنها در میآید. زنان در هر زمانی حق
مطالبه مهریه خود را دارند و مرد موظف به پرداخت آن است. داشتن
وکیل مهریه در این روند میتواند به آنها کمک کند.
نفقه
یکی دیگر از مهم ترین حقوق زنان،
نفقه است که مرد در طول زندگی مشترک موظف به پرداخت آن به زن است. اگر زن در دادگاه خانواده ثابت کند که در طول زندگی مشترک، از همسر خود نفقه دریافت نکرده است، دادگاه مرد را محکوم به پرداخت نفقه کرده و تا پرداخت کامل آن، حکم طلاق را صادر نمیکند.
اجرت المثل
سومین حقوقی که مرد قبل از طلاق باید به زن پرداخت کند، اجرت المثل است. بر طبق تبصره ماده ۳۳۶ قانون مدنی
اجرت المثل ایام زوجیت «چنانچه زوجه کارهایی را که شرعاً به عهده وی نبوده و عرفاً برای آن کار اجرت المثل باشد، به دستور زوج و با عدم قصد تبرع انجام داده باشد و برای دادگاه نیز ثابت شود، دادگاه اجرت المثل کارهای انجام گرفته را محاسبه و به پرداخت آن حکم مینماید.»
همچنین با توجه به ماده ۲۹ قانون حمایت از خانواده «اجرت المثل ایام زوجیت نیز در زمره حقوق زن به شمار میرود و تا پرداخت نشود حکم طلاق صادر نمیشود.»
بارداری زن
بارداری زن نیز یکی از عواملی است که برای دریافت حکم طلاق از طرف مرد مانع ایجاد کرده و دادگاه حمایت از خانواده برای صدور حکم طلاق از طرف مرد تعلل میکند.
نحله
نحله به معنی بخشش بوده و اگر به هر علتی، اجرت المثل به زن تعلق نگیرد و طلاق از طرف مرد باشد، مبلغی به عنوان نحله از طرف دادگاه برای زن در نظر گرفته خواهد شد. به طور کلی نحله بخششی از طرف مرد بوده که زن برای دریافت آن حتماً نباید کاری انجام داده باشد. پس نحله بخششی بلاعوض از طرف مرد به زن است.
واگذاری نصف دارایی مرد به زن (تنصیف اموال)
تصنیف اموال در زمان عقد نکاج در عقدنامه درج میگردد، به این صورت که اگر طلاق از طرف مرد باشد، مرد ملزم به پرداخت نصف اموال خود به زن است. بنابراین اگر طلاق از طرف مرد باشد یا زن ناشزه نباشد (زن محکوم به تمکین نشده باشد)، مرد با توجه به این شرط که در عقدنامه قید شده، باید نصف اموال و دارایی خود را به زن بدهد.
مؤسسه حقوقی دادنیک، بهترین خدمات حقوقی خانواده نظیر انواع طلاق، انحصار وراثت، مشاوره وکیل ملکی و غیره را با استفاده از وکلای مجرب و متخصص، به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
سوالات متداول
- پرداخت اجرت المثل در چه شرایطی به زن انجام میشود؟
اجرت المثل برای انجام کارهایی که به صورت شرعی و قانونی برعهده زن نبوده و به دستور همسر انجام شده یا اینکه زن قصد رایگان انجام دادن این امور را نداشته باشد، به زن تعلق میگیرد.
- طلاق از طرف مرد چقدر زمان میبرد؟
مدت زمان برای طلاق از طرف مرد، به اعتراض زن بستگی دارد اما به طور کلی ۵ ماه طول میکشد.