عدم رضایت مرد برای طلاق

اگر زن طلاق بخواهد و مرد راضی به طلاق نباشد.

اگر زن درخواست طلاق دهد و مرد راضی به طلاق نباشد چه باید کرد؟ این سوالی است که توسط اغلب خانم‌هایی که در آستانه جدایی هستند مطرح می‌شود. اجتناب از طلاق دادن زن توسط مرد می‌تواند پرونده طلاق را با پیچیدگی بیشتری مواجه کند؛ و جدایی و طلاق برای زن سخت‌تر شود. چون حق طلاق در کشور ما با مرد است؛ و باید زوج برای جدایی از زوجه رضایت داشته باشد.

البته شرایط خاصی برای طلاق یک طرفه زن در صورت عدم رضایت مرد وجود دارد؛ و در صورتی که زوجه بتواند یکی از این دلایل را اثبات کند می‌تواند بدون جلب رضایت همسرش از او جدا شود. در این مطلب دادنیک به نحوه جدایی زن از مرد بدون رضایت زوج و شرایطی که اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی نباشد را توضیح می دهیم. اگر درباره طلاق از طرف زن ، طلاق توافقی دریافت حق طلاق نیاز به راهنمایی دارید، از طریق واتساپ می‌توانید با وکلای موسسه حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

تأثیر مخالفت زوج در طلاق از طرف زن

اگر زن به خاطر داشتن حق طلاق، عسر و حرج و… قصد جدایی از همسرش را داشته باشد؛ و این موضوع به دادگاه اثبات شود، زن می‌تواند حتی بدون رضایت همسرش از او جدا شود؛ اما در صورتی که دلیل دیگری برای جدایی زوجه وجود داشته باشد، مرد می‌تواند پس از صدور رأی دادگاه بدوی به رأی صادر شده اعتراض کند.

سپس پرونده طلاق برای رسیدگی مجدداً به دادگاه ارجاع داده می‌شود. در صورت اعتراض مجدد مرد به رأی صادر شده توسط دادگاه برای طلاق یک طرفه زن، پرونده طلاق برای رسیدگی به دیوان عالی کشور ارجاع داده می‌شود. طی کردن این مراحل نیازمند صرف زمان زیادی است؛ و می‌تواند پرونده طلاق را با پیچیدگی همراه کند.

به همین دلیل است که توصیه می‌شود حتماً وکیل طلاق از طرف زن در پرونده‌هایی که زوج راضی به جدایی نمی‌شود حضور داشته باشد. چون وکیل طلاق یک طرفه با قوانین و شرایط این حوزه آشنا است؛ و برای جدایی سریع‌تر زوجین به آن‌ها کمک می‌کند.

تأثیر مخالفت زوج در طلاق از طرف زن

شرایط طلاق زن بدون رضایت مرد

شرایط خاصی برای مواردی که اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد در نظر گرفته شده است. با وجود این شرایط زوجه می‌تواند سریع‌تر از همسرش جدا شود؛ و نیازی نیست که هزینه و زمان زیادی را صرف به نتیجه رسیدن پرونده طلاق یک طرفه کند.

1) داشتن حق طلاق

اگر مرد به همسرش وکالت در طلاق داده باشد، زوجه می‌تواند با کمک حق طلاقی که دارد یک طرفه از همسرش جدا شود؛ و نیازی نیست که رضایت زوج را برای این کار جلب کند. در واقع داشتن این وکالت‌نامه حق طلاق از طرف مرد را سلب کرده و آن را به زن می‌دهد.

2) وجود شروط 12 گانه عقد

اگر یکی از شروط 12 گانه عقد مانند اعتیاد شدید زوج، ابتلای مرد به بیماری صعب‌العلاج، غیبت طولانی‌مدت مرد یا … وجود داشته باشد، زن می‌تواند  درخواست طلاق یک طرفه را به دادگاه ارائه کند؛ و زوج نمی‌تواند مانع از این کار شود.

وجود شروط 12 گانه عقد

در صورتی که مرد زندگی مشترکش را با همسرش ترک کرده باشد نیز موضوع طلاق غیابی از طرف زن مطرح می‌شود؛ و زوجه می‌تواند یک طرفه و بدون حضور زوج از او طلاق بگیرد

در طلاق با وجود شرایط 12 گانه عقد،  دادگاه این حق را به زن می‌دهد که درباره دریافت یا بخشش مهریه خودش تصمیم‌گیری کند. معمولاً در این مواقع زن می‌تواند کل مهریه خودش را برای طلاق دریافت کند؛ و زوجه موظف است این مبلغ را بپردازد. البته در صورتی که زن در دوران عقد برای جدایی اقدام کند و باکره باشد، تنها نیمی از مبلغی که به عنوان مهریه مشخص شده به او تعلق خواهد گرفت.

برای جدایی یک طرفه زن باید دلیل قابل قبولی به دادگاه ارائه کند؛ در غیر این صورت زوج می‌تواند از طلاق دادن همسرش اجتناب کرده و مانع از انجام آن شود.

3) وجود عسر و حرج زن

در صورتی که زندگی مشترک برای زن سخت باشد؛ و زوجه نتواند دیگر کنار همسرش زندگی کند موضوع عسر و حرج مطرح می‌شود. در این شرایط زن می‌تواند یک طرفه از همسرش طلاق بگیرد و زوج نمی‌تواند مانع از جدایی همسرش شود.

از جمله مواردی که می‌تواند نشان دهنده عسر و حرج باشد می‌تواند به رفتارهای نامتعارف زوج و درخواست‌های نامتعارف او در روابط زناشویی اشاره کرد. همچنین در صورتی که مرد به همسرش خیانت کرده باشد، یا اینکه مرد زن را برای مدت طولانی بلاتکلیف رها کند و برای تشکیل زندگی مشترک اقدامی نکند، زن می‌تواند به خاطر سخت و مشتقت بار شدن زندگی از همسرش جدا شود.

در صورتی که زن در شرایط عسر و حرج برای طلاق اقدام کند، دادگاه درباره شرایط مهریه و بخشش یا دریافت آن تصمیم‌گیری می‌کند؛ یعنی زوجه نمی‌تواند مهریه خودش را اجرا بگذارد، یا اینکه برای جدایی سریع‌تر آن را به همسرش ببخشد.

4) طلاق خلع و مبارات

یکی از انواع طلاق خلع و مبارات است. در این روش، اگر زن از همسرش کراهت داشته باشد و به همین دلیل نتواند زندگی مشترک را با او ادامه بدهد، مرد می‌تواند از طلاق دادن همسرش اجتناب کند. در این شرایط زن می‌تواند مهریه و مالی را مازاد بر آن به همسرش ببخشد، تا مرد برای طلاق راضی شود. اگر زن از مالی که بخشیده رجوع کند، مرد نیز می‌تواند مجدداً وارد زندگی مشترک شده و از طلاق رجوع کند.

طلاق خلع و مبارات

وکیل طلاق از طرف زن

اگر زن درخواست طلاق دهد و اگر مرد راضی به طلاق نباشد، لازم است که قوانین طلاق یک طرفه بررسی شود؛ و روش‌هایی که زن می‌تواند بدون نیاز به رضایت مرد یا جلب رضایت او برای جدایی اقدام کند برای طلاق در نظر گرفته شوند. وکیل طلاق دادنیک این قوانین را به خوبی می‌شناسد؛ و به موکلینش کمک می‌کند تا بتوانند پرونده طلاق یک طرفه زن را سریع‌تر و با هزینه مناسب‌تر به نتیجه برسانند.

سؤالات متداول

اگر مرد راضی به طلاق نباشد زن می‌تواند دادخواست طلاق دهد؟

برای ارائه دادخواست طلاق توسط زن نیازی به جلب رضایت مرد وجود ندارد.

در چه شرایطی زن می‌تواند درخواست طلاق دهد؟

اگر زن حق طلاق داشته باشد، یکی از شرایط 12 گانه عقد برقرار نباشد یا اینکه زندگی زناشویی برای زن با عسر و حرج همراه باشد، امکان طلاق یک طرفه برای زوجه وجود دارد.

آیا زن می‌تواند در طلاق یک طرفه مهریه نیز دریافت کند؟

با توجه به دلیل طلاق زوجه ممکن است مهریه به او تعلق بگیرد، یا زن برای پیشرفت سریع‌تر پرونده طلاق مجبور به بخشیدن مهریه خودش شود.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

دفتر مرکزی دادنیک کجاست؟

دفتر مرکزی دادنیک در تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، شکوفان دوم، بهاران یکم، پلاک 10، واحد 5 واقع شده است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (4 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق مبارات
طلاق مبارات
مزایای گرفتن حضانت فرزند چیست
مزایای گرفتن حضانت فرزند
مراحل طلاق از طرف زن
مراحل طلاق از طرف زن
مهریه در طلاق غیابی
مهریه در طلاق غیابی

3 پاسخ

  1. حق طلاق خیلی خوووووووووبه دیگه نگرانی برای رضایت و عدم رضایت مرد تو پروسه طلاق نیست ……… راحتتتتتت

  2. با اثبات عسر و حرج حتی آقا رضایت نداشته باشه طلاق اتفاق میفته دیگه درستهع؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)