- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
حکم طلاق صوری از نظر قانونی باطل است و نمیتوان برای آن هیچ گونه آثار حقوقی یا قانونی در نظر گرفت. با این حال ممکن است برخی از زوجین بدون اطلاع کافی در مورد این نوع طلاق، تنها با هدف استفاده از منافع شخصی، اقدام به طلاق صوری کنند. بر این اساس در این مطلب از مؤسسه حقوقی دادنیک تصمیم گرفتیم به بررسی حکم طلاق صوری بپردازیم.
به طور کلی از طلاق جهت خاتمه دادن به رابطه بین زوجین استفاده میشود. در واقع زمانی که دو طرف بنا به هر دلیلی راضی به ادامه زندگی با یکدیگر نیستند، اقدام به طلاق گرفتن، میکنند. طلاق انواع مختلفی دارد که امکان انجام آن به صورت واقعی یا غیر واقعی وجود دارد.
زمانی که طرفین اقدام به طلاق غیر واقعی میکنند، طلاق صوری انجام میشود. این نوع طلاق از نظر قانونی مزایایی برای زوجین نخواهد داشت و در مواردی هم عواقب جبران ناپذیری دارد. شما همچنین میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد طلاق صوری از طریق واتساپ با مشاوران حقوقی دادنیک مشورت کنید.
طلاق صوری چیست؟
هنگامی که زن و مرد بدون قصد و نیت واقعی جهت جدا شدن از یکدیگر و خاتمه دادن به زندگی مشترک خود، برای گرفتن طلاق اقدام میکنند، طلاق غیرواقعی یا صوری صورت میگیرد. در واقع چنین طلاقی به صورت نمایشی از پیش تعیین شده، بین زوجین صورت میگیرد.
بنابراین طرفین همچنان بعد از متارکه با هم زندگی میکنند و هدف آنها تنها دستیابی به یک سری منافع شخصی بوده است. همان طور که گفته شد، حکم طلاق صوری باطل است و در صورت اثبات، عواقب خود را خواهد داشت.
در رابطه با طلاق صوری خوب است این نکته را بدانید، افرادی که اقدام به طلاق صوری میکنند، لازم است فرایند قانونی مراحل طلاق را طی کنند. از طرفی مهر طلاق در مدارک آنها درج خواهد شد بنابراین برای زوجین سابقه طلاق تعیین میشود.
هدف از طلاق صوری چیست؟
در طلاق صوری، زن و شوهر جهت رسیدن به اهداف و مزایای مورد نظر خود و پایدار بودن رابطه طرفین بعد از طلاق، اقدام به این طلاق میکنند. بنابراین حتما با انگیزه دستیابی به یک هدف انجام میشود.
با توجه به باطل بودن حکم طلاق صوری، انجام آن با هر هدفی که باشد، به دلیل فراهم سازی زمینه سوء استفاده افراد، با معایب بسیاری همراه خواهد بود. در هر حال جدا شدن زن و شوهر از یکدیگر به تبعیت از یک سری اهداف، از جمله استفاده از مزایای موجود در اوقات بعد از طلاق است که در ادامه به بررسی آنها میپردازیم.
انجام طلاق صوری جهت معافیت فرزند از خدمت سربازی
یکی از مهم ترین اهداف و دلایل اصلی رخ دادن طلاق صوری، معاف شدن فرزند از خدمت سربازی است. از آن جایی که خدمت سربازی برای آقایان اجباری است و معافیت از آن آرزوی هر فردی است، بسیاری از زوجین با هدف معاف شدن فرزندشان، اقدام به گرفتن طلاق صوری میکنند.
البته طلاق صوری هم در شرایطی منجر به معاف شدن فرزند میشود و دلیل قطعی جهت معافیت فرزند وجود ندارد. به عنوان مثال تنها پسر خانواده بودن و ثابت شدن سرپرستی از مادر میتواند معافیت فرزند را قطعی کند.
طلاق صوری جهت استفاده از مزایای مستمری
از دلایل دیگر رخ دادن طلاق صوری، بهره مندی از مستمری ماهیانه تأمین اجتماعی است. از نظر قانون، استفاده از مستمری پدر برای دختر، مستلزم شرایطی است که بر این اساس ممکن است گرفتن طلاق صوری با هدف آن انجام شود.
در واقع مطابق با قانون اگر پدر یک خانم فوت کرده باشد، در صورتی که مجرد و فاقد شغل باشد، میتواند مستمری پدر فوت شده خود را دریافت کند. این شرایط همچنین خانمهای مطلقه بیکار را شامل میشود. در این صورت اگر دختری متأهل باشد، در صورت نداشتن شغل، اقدام به گرفتن طلاق صوری از همسر خود میکند تا بتواند مستمری پدر خود را دریافت کند.
در چنین شرایطی با توجه به انواع طلاق، لازم است زوجین از نوع رجعی طلاق بگیرند تا امکان رجوع همسر در مدت عده وجود داشته باشد. البته لازم به ذکر است در صورت ثابت شدن طلاق صوری با هدف استفاده از مستمری پدر، عواقب جبران ناپذیری همچون قطع مستمری زن و همچنین مجبور کردن او به بازپرداخت مستمری وجود دارد.
حکم طلاق صوری
در رابطه با حکم طلاق صوری میتوان گفت که از نظر قانونی این طلاق باطل است و آثار حقوقی برای آن در نظر گرفته نشده است. هرچند که در قانون به طور مستقیم در مورد باطل یا صحیح بودن آن چیزی بیان نشده است اما با توجه به برخی از قوانین مدنی میتوان گفت حکم این طلاق باطل است.
با توجه به ماده ۲۱۸ قانون مدنی، هر معامله ای که با هدف فرار از دین، به صورت غیر واقعی انجام شود، باطل است. از طرفی در ماده ۱۱۳۶ قانون مدنی بیان شده است که شخص طلاق دهنده باید عاقل، بالغ، قاصد و مختار باشد. بنابراین قصد و نیت واقعی، از شرایط قانونی طلاق دهنده است و با توجه به این که در طلاق صوری قصد و نیت واقعی وجود ندارد، حکم طلاق صوری باطل است.
رخ دادن طلاق صوری در ایران با اهداف مختلفی و به منظور بهره مندی از منافع شخصی انجام میشود. حکم طلاق صوری باطل است و در صورت اثبات آن نیز عواقب جبران ناپذیری به دنبال خواهد داشت
روش های اثبات طلاق صوری
در سالهای اخیر، طلاق صوری ابزار قابل توجهی جهت سوء استفاده بسیاری از افراد شده است. هرچند که روشهای پیشگیری از طرف قانون طراحی شده است. بر این اساس با وجود دشوار بودن اثبات طلاق صوری، همچنان اثبات آن غیرممکن نخواهد بود.
در مورد طلاق صوری با هدف معافیت فرزند، ارائه طلاق نامه و سایر مدارک مربوطه به مرجع رسیدگی کننده، لازم و ضروری است. در نتیجه در صورت مشخص شدن جعلی بودن عقدنامه و همچنین شهادت افراد مطلع به طلاق صوری والدین، معافیت فرزند باطل و در اسرع وقت مشمول فرستاده شدن به خدمت سربازی میشود.
در طلاق صوری با هدف استفاده از مستمری نیز در صورت ارائه استشهادنامه افراد مطلع از زندگی زوجین، به سازمان تأمین اجتماعی لازم است موضوع محرز شود. بنابراین با انجام تحقیقات محلی سازمان، در صورت ثابت شدن طلاق صوری، قطع مستمری زوجه و جریمه بازپرداخت را به دنبال خواهد داشت.
جهت دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید از طریق تماس تلفنی برای دریافت مشاوره حقوقی رایگان مؤسسه دادنیک ارتباط برقرار کنید.
سؤالات متداول
حکم طلاق صوری چیست؟
از نظر قانون حکم طلاق صوری باطل است و در صورت اثبات با توجه به شرایط، ممکن است عواقب جبران ناپذیری را برای طرفین به دنبال داشته باشد.
با وجود باطل بودن حکم طلاق صوری آیا امکان اثبات آن وجود دارد؟
بله. هرچند که اثبات وقوع طلاق صوری مشکل است اما غیر ممکن نیست. در صورت تأیید جعلی بودن مدارک طلاق ارائه شده به مراجع یا استشهاد افراد مطلع، امکان ثابت شدن طلاق صوری وجود دارد.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
3 پاسخ
سلام اگر قاضی متوجه بشه طلاق صوری هستش چه اتفاقی میفته؟
درود
حکم طلاق باطل اعلام میشه.
طلاق صوری مییگرن؟ چرا اخه؟ عحیبه