مراحل طلاق از طرف زن

مراحل طلاق از طرف زن

براساس قوانین مدنی جمهوری اسلامی ایران در برخی شرایط ویژه خانم نیز می‌تواند همانند آقا برای طلاق پیش‌‎قدم باشد. کافی است تمامی مراحل طلاق از طرف زن را پشت سر گذاشته و دلیل محکمه‌پسندی برای جداشدن ارائه داد. در این صورت دادگاه این پرونده را مورد بررسی قرار می‌دهد.در نهایت اگر ادعای خانم در مورد بی‌کفایتی آقا برای ادامه زندگی مشترک درست باشد یا ثابت شود که جان خانم با ادامه زندگی زناشویی در معرض خطر قرار می‌گیرد، رای طلاق به نفع خانم صادر می‌شود. البته بهتر است برای تسریع و تسهیل این روند از یک وکیل خبره کمک بگیرید.

فرم درخواست مشاوره رایگان

درخواست طلاق از طرف زن

همان‌طور که می‌دانید مرد در هر زمان و مکان می‌تواند برای جدایی دست به کار شود و لازم نیست هیچ اسناد و مدارکی برای دلیل جدایی خود به دادگاه ارائه دهد. ولی زن تنها با داشتن یکی از دلایل زیر می‌تواند برای طلاق دست به کار شود.

  •       غیبت مرد به مدت بیش از ۵ سال
  •       عدم پرداخت نفقه
  •       عدم اجرای شروط ضمن ازدواج
  •       حق طلاق داشتن خانم بدون هیچ قید و شرط
  •       دلایل عسر و حرج

در صورتی که خانم با اسناد و مدارک کافی بتواند یکی از این دلایل را به نفع خود به دادگاه ثابت کند، بنابراین پرونده طلاق او به جریان می‌افتد. البته باید تمام مراحل طلاق از طرف زن را به طور کامل انجام دهد. اگر در طی کردن این مراحل به مشکلی برخوردید یا در مورد مراحل طلاق از طرف زن سوالی دارید، از کارشناسان و متخصصان حرفه‌ای موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید. این کارشناسان به صورت آنلاین و از طریق واتس اپ با شما در ارتباط خواهند بود.

 مراحل درخواست طلاق از طرف زن

در بخش قبلی گفتیم که برای ثبت درخواست طلاق از طرف خانم باید چندین مرحله مهم را پشت سر گذاشت. این مراحل توسط دادگاه خانواده تنظیم شده و زنان باید برای ثبت جدایی خود تشریفات خاصی را به مرحله اجرا درآورند.

  1.     ثبت‌نام در سامانه تصمیم یا سامانه طلاق توسط خانم
  2.     شرکت کردن خانم در جلسات مشاوره قبل از طلاق
  3.     ثبت دادخواست طلاق از طرف زن در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی
  4.     جاری شدن حکم طلاق از طرف خانم

طبق قانون جدید طلاق از طرف خانم باید توجه داشته باشید بعد از شرکت در جلسات مشاوره، خانم باید گواهی عدم انصراف از طلاق را امضا کند. همچنین با ثبت دادخواست طلاق از طرف زن، خانم باید دلایل محکمه‌پسند خود را برای جدایی از آقا در اختیار دادگاه بگذارد.

ثبت‌نام در سامانه تصمیم

این مرحله از طلاق، همیشه الزامی است، در واقع فرقی ندارد آقا برای طلاق دست به کار می‌شود یا خانم، در هر شرایطی زوجین باید در سامانه تصمیم ثبت‌نام کنند. در اینجا چون خانم خواستار طلاق است، زن باید ثبت‌نام خود را در سامانه تصمیم تکمیل کند.کافی است در این سامانه به صورت رایگان اطلاعات هویتی خود و همسرش را وارد کند و برای دریافت وقت مشاوره درخواست دهد. در انتها کد رهگیری به خانم داده می‌شود تا در روز مشاوره برای احراز هویت نهایی و با در دست داشتن این کد رهگیری و مدارک شناسایی به مرکز مشاوره مراجعه کند.

مراحل طلاق از طرف زن
مراحل طلاق از طرف زن

شرکت در جلسات مشاوره قبل از طلاق

بعد از تکمیل ثبت‌نام در سامانه تصمیم و دریافت وقت دقیق مشاوره، خانم باید در جلسات مشاوره شرکت کند. حضور داشتن در این جلسات الزامی است مگر اینکه وکیل طلاق از طرف زن برای خود استخدام کنید تا این امور را عهده‌دار شود.در صورتی که با اتمام این جلسات، مشاور به ادامه زندگی این زوجین امیدی نداشته باشد، گواهی عدم انصراف از طلاق برای خانم صادر می‌شود. این گواهی درواقع ضمیمه پرونده طلاق از طرف زن خواهد بود. همچنین خانم می‌تواند به هنگام ثبت درخواست طلاق خود در دفتر خدمات الکترونیکی این گواهی را نیز ارائه دهد.

ثبت دادخواست طلاق از طرف زن

بعد از تکمیل ثبت‌نام در سامانه تصمیم، شرکت در جلسات مشاوره، و دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق، خانم می‌تواند دادخواست طلاق خود را در یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی به ثبت برساند.توجه داشته باشید خانم باید گواهی عدم انصراف خود را در یکی از دفاتر خدمات الکترونیکی قضایی ثبت کند تا دادخواست نهایی او نیز در این دفاتر به ثبت برسد.در پایان بعد از ثبت دادخواست طلاق از طرف زن و انواع گواهی‌های خواسته‌شده در دفتر خدمات الکترونیک قضایی، این دفاتر درخواست خانم را برای رسیدگی نهایی به دادگاه خانواده ارسال می‌کنند تا حکم نهایی صادر شود.

اجرا شدن حکم صیغه طلاق

آخرین مرحله از مراحل طلاق از طرف زن، اجرا شدن حکم صیغه طلاق است. بعد از اینکه دادگاه رای طلاق را به درخواست زن صادر کند و زن بتواند دلایل محکمه‌پسندی برای جدایی خود ارائه دهد، خانم می‌تواند بدون دردسر از همسر خود جدا شود.ناگفته نماند آزمایش عدم بارداری خانم یکی از مدارک مهمی است که خانم باید در زمان مراجعه به دادگاه خانواده این گواهی را به همراه داشته باشد. به طور کلی اگر دادگاه به صحت ادعای خانم پی ببرد، در نهایت رای طلاق به نفع زن صادر می‌شود.با وجود اینکه مراحل طلاق از طرف زن شاید به نظر ساده بیاید و خیلی طول نکشد ولی این‌طور نیست. بنابراین خانم بهتر است برای اجرای صحیح این مراحل و کاهش مدت زمان طلاق از طرف زن، از کمک یک وکیل طلاق مجرب استفاده کند.

به این پست امتیاز دهید
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

8 دیدگاه برای “مراحل طلاق از طرف زن

  1. طیبه گفته:

    سلام من زن ۵۴ ساله هستم و سوادم فقط در حد اینکه بخونم و بنویسم هست و همیشه کارهای اداری بقیه برام انجام دادند من می‌خوام طلاق بگیرم از کجا باید شروع کنم ممنونم منو راهنمایی کنید؟

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادنیک گفته:

      سلام، وقت بخیر
      لطفا با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

    • Avatar photo
      تیم تحریریه دادنیک گفته:

      سلام، وقت شما بخیر
      با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید تا شما را راهنمایی کنند.

  2. پروانه گفته:

    سلام من ۲۰ سالمه و بخاطر رفتارهای ناجالب همسرم می‌خوام طلاق بگیرم میخواستم بدونم از اون جایی که حق طلاق با مرد هست امیدی وجود داره بتونم طلاق بگیرم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان طلاق توافقی:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان انحصار وراثت:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)