مدت غیبت شوهر برای طلاق چقدر است؟

مدت غیبت شوهر برای طلاق

اگر مرد بدون عذر موجه زندگی را ترک کرده باشد؛ و همسر و فرزندانش مدت طولانی از او بی‌خبر باشند، قانون این حق را برای زوجه در نظر گرفته که درخواست طلاق دهد. در این حالت طلاق به خاطر عسر و حرج یا سخت و مشقت‌بار شدن زندگی برای زن مطرح می‌شود؛ و طبق موارد مطرح شده در عقدنامه دادگاه به درخواست ارائه شده رسیدگی می‌کند.

در این مطلب مدت غیبت شوهر برای طلاق و شرایط جدایی در این زمان را مورد بررسی قرار داده‌ایم. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر در این رابطه دارید، از طریق واتساپ با مشاورین دادنیک در ارتباط باشید.

مدت غیبت شوهر برای طلاق

بر اساس قانون مدنی، اگر مرد 4 سال به خانه و همسرش مراجعه نکند، زوجه می‌تواند به خاطر مفقودالاثر بودن همسرش درخواست طلاق دهد. در این مواقع قاضی ابتدا مدارک ارائه شده برای تأیید عدم حضور مرد به مدت 4 سال یا بیشتر در کنار همسرش را بررسی می‌کند؛ و در نهایت با رأی دادگاه زوجه از زوج جدا می‌شود.

تشریفات طلاق در صورت غیبت شوهر

برای درخواست طلاق به دلیل غیب همسر، باید زن سه بار متوالی آگهی غیبت همسرش را در روزنامه‌های کثیرالانتشار چاپ کند و فاصله بین چاپ هر آگهی باید یک ماه باشد. پس از اتمام این بازه زمانی و عدم مراجعه مرد تا یک سال بعد از انتشار اولین آگهی، زن می‌تواند برای طلاق به خاطر غیبت شوهر اقدام کند.

در صورتی که زن پس از 4 سال مفقودالاثر یا غیاب بودن همسرش از او جدا شود، باید عده وفات شوهر را نگه دارد. در طول این مدت اگر مرد برگردد، امکان رجوع به همسرش را خواهد داشت. در غیر این صورت، پس از مدت عده مرد نمی‌تواند ادعایی برای تداوم زوجیت داشته باشد.

تشریفات طلاق در صورت غیبت شوهر

شروط ضمن عقد مربوط به غیبت شوهر

در بندهای عقدنامه قسمتی برای غیبت شوهر و طلاق از طرف زن در صورت برقراری این شرط در نظر گرفته شده است. طبق این بند، اگر مرد و زن در زمان عقد بند غیبت شوهر را امضا کرده باشند، سپس غیبت شوهر به صورت 6 ماه متوالی یا 9 ماه متناوب غیاب باشد، زوجه می‌تواند برای جدایی اقدام کند. در این شرایط نیازی به زمان انتظار 4 ساله برای طلاق یک‌طرفه زن وجود نخواهد داشت.

بر اساس ماده 1130 قانون مدنی، اگر شرایطی در زندگی زوجه رخ دهد که موجب عسر و حرج شود، زن می‌تواند یک‌طرفه برای طلاق و جدایی به دادگاه مراجعه کند.

نمونه دادخواست طلاق به دلیل غیبت زوج

برای طلاق زوجه به خاطر غیبت زوج لازم است که زن دادخواست طلاق غیابی را به دادگاه ارائه کند. در ادامه یک نمونه دادخواست طلاق به دلیل غیب زوج را جهت شناخت بهتر ارائه کرده‌ایم.

با سلام،

احتراماً به استحضار می‌رساند این‌جانب … به موجب سند ازدواج شماره …؛ که تصویر آن پیوست دادخواست تقدیم شده است، در تاریخ… با خوانده…. ازدواج دائم کرده‌ام.

اما؛ متاسفانه بعد از گذشت مدت کوتاهی از زندگی مشترک، خوانده مرا ترک و به محل نامعلومی عزیمت نموده و علی‌رغم سپری شدن مدت … سال، این‌جانب و سایر بستگان هیچ‌گونه اطلاعی از حیات و ممات و همچنین محل زندگی ایشان به دست نیاورده‌ایم.

لذا با تقدیم این دادخواست، تقاضای صدور حکم طلاق غیابی از محضر دادگاه محترم مورد استدعاست.

نمونه دادخواست طلاق به دلیل غیبت زوج

جمع بندی

اگر زندگی مشترک به بن‌بست برسد، زن یا مرد ممکن است زندگی زناشویی خودشان را ترک کنند. اگر ترک منزل توسط مرد اتفاق افتاده باشد، زن با سختی و مشقت‌های زیادی در زندگی مواجه می‌شود. در این شرایط قانون به زوجه اجازه داده تا به صورت یک‌طرفه از همسرش جدا شود.

طلاق غیابی از همسر مشروط به این است که زن و مرد بند مربوطه در عقدنامه را امضا کرده باشند، یا اینکه با  خاطر غیبت بیش از 4 سال مرد و انتشار سه آگهی در فاصله یک ماه در طول یک سال، هیچ اثری از زوج پیدا نشود.

سؤالات متداول

آیا طلاق به درخواست زوجه به دلیل غیبت مرد امکان‌پذیر است؟

با توجه به شرایط عقدنامه، زن می‌تواند در صورت 6 ماه غیب متوالی یا 9 ماه غیبت متناوب مرد از همسرش جدا شود.

شرط طلاق در غیاب شوهر چیست؟

برای طلاق در صورت غیاب شوهر لازم است که زن سه بار آگهی غیبت همسرش را در روزنامه‌های کثیرالانتشار منتشر کند. فاصله انتشار این آگهی‌ها باید یک ماه باشد. پس از گذشت یک سال از اولین آگهی، اگر مرد مراجعه نکند زن می‌تواند برای جدایی اقدام کند.

حکم زنی که شوهرش او را ترک کرده چیست؟

در صورتی که مرد از همسرش جدا شود و او را ترک کند، زن می‌تواند برای طلاق اقدام کند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (2 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

شماره وکیل طلاق
شماره وکیل طلاق
تقسیم اموال بعد از طلاق در ترکیه
تقسیم اموال بعد از طلاق در ترکیه چگونه است؟
حقوق زن در خانواده
حقوق زن در خانواده
وکیل طلاق در ایران
وکیل طلاق در ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)