تفاوت‌ طلاق بائن و رجعی

تفاوت طلاق رجعی و بائن

طلاق روش‌های مختلفی دارد و با توجه به شرایطی که بین زوجین وجود دارد طلاق آن‌ها ممکن است از نوع بائن یا رجعی باشد. با توجه به اینکه احکام و قوانین متفاوتی برای انواع طلاق وجود دارد؛ زوجین قبل از اقدام برای جدایی لازم است که تفاوت‌های بین طلاق رجعی و طلاق بائن را بشناسند.

در این مطلب از دادنیک طلاق رجعی، طلاق بائن و تفاوتی که بین آن‌ها وجود دارد را ارائه کرده‌ایم. اگر نیاز به دریافت اطلاعات بیشتر درباره انواع طلاق دارید، از طریق واتساپ با وکلای موسسه دادنیک در ارتباط باشید.

طلاق رجعی چیست؟

طلاق رجعی به طلاقی گفته می‌شود که مرد می‌تواند در طول مدت زمان عده به همسرش رجوع کند. در واقع اگر طلاق از نوع رجعی باشد، مرد می‌تواند پس از جدایی تا مدت مشخصی مجدداً به زندگی زناشویی برگردد؛ و برای شروع دوباره زندگی با همسرش نیازی به جاری کردن مجدد صیغه عقد ندارد.

در این نوع از طلاق لازم است که زن عده نگه دارد و در طول مدت عده امکان شروع زندگی زناشویی با فرد دیگری را نخواهد داشت. برای رجوع از طلاق کافی است زوج به زوجه تمایل نشان دهد. پس از این تمایل، زن و مرد می‌توانند دوباره زندگی زناشویی خودشان را شروع کنند و یک ماه زمان دارند تا این موضوع را به دادگاه اطلاع دهند. پیشنهاد می کنیم مقاله مهریه در طلاق رجعی را مطالعه کنید تا درباره این نوع از جدایی اطلاعات کامل تری به دست آورید.

طلاق رجعی چیست؟

مدت عده طلاق رجعی

مدت عده طلاق رجعی برابر با 3 بار پاک شدن بعد از عادت ماهانه یا 3 ماه است. پس از این 3 ماه پرونده طلاق بسته شده و حکم طلاق جاری می‌شود؛ بنابراین بعد از سه ماه یا مدت عده مرد دیگر امکان رجوع به همسرش را نخواهد داشت.

 طلاق بائن چیست؟

طلاق بائن زمانی بین زوجین اتفاق می‌افتد که زن و مرد دیگر هیچ فرصتی برای برگشت به زندگی مشترک در نظر نگیرند. به عنوان مثال اگر زن از همسرش کراهت داشته باشد و با بخشیدن مهریه و مال مازاد بر آن طلاق خُلع و مبارات گرفته باشد، مرد نمی‌تواند به همسرش رجوع کند. مگر در شرایطی که زن مال بخشیده شده را درخواست کند و مرد نیز اعلام کند که در ازای پرداخت مبلغ بخشیده شده به زندگی زناشویی بر خواهد گشت.

اگر زوجه باکره باشد و بین زن و مرد رابطه زناشویی برقرار نشده باشد، طلاق از نوع بائن خواهد بود و مرد نمی‌تواند پس از جدایی به همسرش رجوع کند. همچنین، در شرایطی که زوجه یائسه باشد نیز طلاق از نوع بائن محسوب می‌شود و مرد امکان رجوع بعد از طلاق را نخواهد داشت.

اگر مرد 3 بار به همسرش رجوع کرده باشد و مجدداً از او جدا شده باشد نیز طلاق از نوع بائن خواهد بود. در این شرایط مرد دیگر نمی‌تواند به همسرش رجوع کند.

طبق ماده 1145 قانون مدنی، اگر زن یائسه باشد و دیگر به عادت ماهیانه نزدیک نشود طلاق زوجین از نوع بائن است.

مدت عده طلاق بائن

اگر زن بعد از طلاق بائن باردار باشد، باید زوجه تا مدت وضع حمل عده نگه دارد. همچنین در طلاق خلع و مبارات و شرایطی که زن عادت ماهیانه می‌شود نگه داشتن 3 بار طهر یا 3 ماه عده برای زن واجب است.

اگر زوجه در دوران باکرگی یا یائسگی از همسرش جدا شود، نگه داشتن عده طلاق بائن بر او واجب نیست. در واقع برای زوجه باکره و یائسه امکان ازدواج بلافاصله بعد از طلاق وجود دارد.

مدت عده طلاق بائن

تفاوت طلاق رجعی و طلاق بائن

در این بخش تفاوت‌هایی که بین طلاق رجعی و بائن وجود دارد را به طور کلی ارائه کرده‌ایم.

  • در طلاق بائن برای رجوع زوج به زوجه باید مجدداً خطبه عقد جاری شود، اما در طلاق رجعی تا سه بار امکان رجوع زوج به زوجه بدون نیاز به عقد مجدد وجود دارد.
  • اگر زن باکره یا یائسه باشد نیازی به نگه داشتن عده ندارد و می‌تواند بعد از طلاق ازدواج کند.
  • در طلاق رجعی زوجین از یکدیگر ارث می‌برند، اما در طلاق بائن این موضوع صدق نمی‌کند.
  • در طلاق رجعی مرد باید نفقه زن را بپردازد، اما در طلاق بائن نفقه زن بر عهده مرد نیست.
  • در طلاق رجعی در طول مدت عده زن می‌تواند در کنار همسرش و در منزل او زندگی کند.

سخن آخر

برای محاسبه مهریه در انواع طلاق باید قوانین این حوزه را بشناسید. وکیل طلاق با شرایطی که برای طلاق رجعی، طلاق توافقی و طلاق بائن وجود دارد آشنا است؛ بنابراین با مشاوره بهترین وکیل طلاق در تهران می‌توانید در کمترین زمان ممکن از همسرتان جدا شوید. وکیل طلاق برای محاسبه حقوق مالی و غیرمالی مانند حضانت فرزندان کمکتان می‌کنند.

سوالات متداول

مدت عده طلاق رجعی چقدر است؟

مدت زمانی که برای عده طلاق رجعی در نظر گرفته شده برابر 3 طهر یا 3 ماه است.

طلاق توافقی بائن است یا رجعی؟

 طلاق توافقی از نوع طلاق رجعی است؛ و مرد می‌تواند در طول مدت عده مجدداً به همسرش رجوع کند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.9/5 - (7 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

نحله چیست؟
نحله چیست؟
طلاق به دلیل تنفر
طلاق به علت تنفر
در طلاق توافقی چه چیز هایی به زن تعلق میگیرد
در طلاق توافقی چه چیز هایی به زن تعلق میگیرد
وکالت بلاعزل در طلاق
وکالت بلاعزل در طلاق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)