- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
پس از تشکیل خانواده و فرزند آوری، در بعضی از مواقع علاقه بیش از حد مادر به فرزند و یا بروز برخی اختلافات بین والدین که همراه با لجبازی است، ممکن است سبب شود که مادر، فرزندش را بدون اجازه گرفتن از شوهر از منزل ببرد و اینکه حتی بخواهد مرد را از دیدن فرزند خود محروم کند.
در این حالت باید در نظر داشته باشید که بردن فرزند بدون اجازه شوهر میتواند مجازات و حکم حقوقی برای زن به همراه داشته باشد. از این رو ما در تیم دادنیک قصد داریم در ادامه، مطالبی در رابطه با بردن فرزند بدون اجازه شوهر و همچنین حکم حقوقی که میتواند برای زن به همراه داشته باشد را برای شما عزیزان بیان کنیم.
بردن فرزند بدون اجازه پدر
در حالت کلی اگر زن و مرد هنوز از یکدیگر جدا نشده باشند، مادر این حق را ندارد که فرزندش را بدون اجازه پدر ببرد. حتی اگر زوجین طلاق هم گرفته باشند نیز بر اساس قانون باید حضانت فرزند را بر عهده بگیرند و در دورانی هر کدام از آنها حضانت را بر عهده دارد، طرف دیگر نمیتواند بدون اجازه فرزندش را ببرد.
باید اشاره کنیم که حضانت فرزند پسر از زمان نوزادی تا وقتیکه به 7 سالگی میرسد بر عهده مادر است، در عین حال حضانت فرزند دختر نیز به همین صورت است. با توجه به این موضوع زمانیکه مادر، حضانت فرزند (پسر یا دختر) را بر عهده دارد، پدر این حق را ندارد که به بدون دلیل برای سلب حضانت از مادر اقدام کند.
اما این نکته را باید در نظر داشته باشید که هنگام بر عهده داشتن حضانت فرزند توسط مادر، پدر نیز میتواند تحت شرایطی حداقل 24 ساعت و حداکثر 48 ساعت با فرزندش وقت بگذارند و اگر این ملاقات در منزلی مشترک باشد، مادر حق بردن فرزند بدون اجازه پدر را نخواهد داشت.
حکم مادری که فرزندانش را از خانه بدون اجازه شوهرش ببرد، چیست؟
در جواب با این سوال باید بگوییم که طبق ماده 43 قانون حمایت خانواده، مادر نمیتواند فرزندش را بدون اجازه شوهر از محل اقامت یا منزلش خارج کند و یا اینکه آن را به خارج از کشور ببرد. مگر اینکه رای دادگاه این باشد که برای مصلحت فرزند مادر میتواند فرزندش را ببرد و در نهایت پس از مدت زمانی او را برگرداند.
البته چند حالت کلی در خصوص این موضوع وجود دارد که در ادامه به آنها اشاره شده است.
- اگر زن و مرد از یکدیگر جدا نشده باشند و مادر بدون اجازه پدر، فرزند را ببرد؛ در این حالت حکم عدم تمکین در مورد زن قابل اعمال خواهد بود و در نهایت با حکم حقوقی و کیفری در این خصوص مواجه میشود.
- در صورتی که والدین از هم طلاق گرفته باشند و در عین حال حضانت فرزند با مادرش باشد، وی این حق را ندارد که از ملاقات پدر با فرزندش جلوگیری کند و یا اینکه بدون اجازه او، فرزند را ببرد. اگر چنین کاری را انجام دهد، بایستی منتظر حکم حقوقی و کیفری برای آن باشد.
- اگر والدین از هم جدا شده باشند و حضانت فرزند با پدر باشد، مادر این حق را ندارد که بدون اجازه شوهر سابقش، فرزند خود را از منزل یا محل اقامت پدر ببرد. مگر اینکه با حکم دادگاه و طی شرایطی این اجازه به زن داده شود که اقدام به سلب حضانت از پدر کند و فرزندش را با خود ببرد.
حکم حقوقی بردن فرزند بدون اجازه شوهر چه خواهد بود؟
طبق ماده 41 قانون حمایت خانواده، حکم حقوقی برای مادری که قصد بردن فرزند بدون اجازه شوهر را داشته و یا به تکلیف خود در خصوص حضانت فرزندش به خوبی عمل نکرده است، به شرح زیر میباشد.
- در حالت اول، اگر مادر به دلیل اینکه به تکلیف خود در خصوص حضانت و شروط تعیین شده در آن عمل نکرده و سبب محروم شدن پدر از ملاقات با پدرش شده باشد؛ حکم حقوقی در نظر گرفته شده، سلب حضانت از مادر خواهد بود.
- در حالت دوم، در صورتی که مادر مانع ملاقات پدر با فرزندش شود، حکم حقوقی این خواهد بود که ناظری از طرف دادگاه با حدود نظارت برای وی تعیین خواهد شد تا مصلحت فرزند تامین شود.
جمع بندی
اگر مادر قصد بردن فرزند بدون اجازه پدر را داشته باشد، در این حالت حکم حقوقی و کیفری در انتظار وی خواهد بود. چرا که هیچکدام از والدینی که حضانت فرزند را بر عهده دارند، نمیتوانند بدون داشتن هیچ دلیلی موجهی و یا شرایطی معین، اقدام به سلب حضانت از دیگری کنند. از این رو ما در دادنیک سعی بر این داشتیم که مطالبی را در رابطه با بردن فرزند بدون اجازه شوهر و همچنین حکم حقوقی در نظر گرفته شده برای مادر برای شما بیان کنیم.
در عین حال اگر شما عزیزان نیاز به دریافت مشاوره در این خصوص دارید، توصیه میکنیم که با مشاورین و وکلای پایه یک دادگستری ما در موسسه حقوقی دادنیک از طریق شماره درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
آیا مادر میتواند بدون اجازه شوهر فرزندش را از منزل ببرد؟
خیر، اگر مادر اینکار را انجام دهد، منجر به نقض حق ملاقات پدر با فرزند میشود. پس نمیتواند فرزندش را بدون اجازه شوهر از منزل ببرد.
حکم حقوقی در نظر گرفته شده برای مادری که فرزندش را بدون اجازه شوهر ببرد، چیست؟
در خصوص این موضوع دو حالت کلی وجود دارد، یکی سلب حضانت از مادر و دیگری تعیین ناظر برای مصلحت فرزند است.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
یک پاسخ
خارج بردن فرزند بدون اجازه شوهر فکر می کنم اصلا نشه. چون اجازه خروج از کشور دست پدره