جستجو کردن
Close this search box.

طلاق به علت تنفر

خانه / طلاق (خانواده) / طلاق به علت تنفر
طلاق به دلیل تنفر

یکی از انواع دلایلی که می‌تواند منجر به جدایی زن و شوهر از زن دیگر شود، تنفر است. در این مقاله قصد داریم به بررسی موضوع طلاق به علت تنفر بپردازیم. همچنین نکات مهمی را پیرامون شرایط، مراحل، مدارک و هزینه‌های ناشی از طلاق به علت تنفر بیان کنیم.

تیم دادنیک از وکلای حقوقی ماهر و باتجربه تشکیل شده است. این وکلای حقوقی تحصیلات بسیار بالایی پیرامون مسائل مختلف دارند. همچنین از تجربه بالایی برخوردار هستند. از این رو می‌توانند در زمینه‌های متفاوتی به شما کمک کرده و پاسخگوی تمامی سؤالات شما باشند.

آیا طلاق به دلیل تنفر از شوهر امکان پذیر است؟

طلاق به علت تنفر از شوهر دو حالت را شامل می‌شود. حالت اول اینکه تنها زن از شوهر خود متنفر باشد. حالت دوم حالتی است که زوجین از یکدیگر تنفر داشته باشند. این دو حالت با یکدیگر متفاوت هستند. از این رو شرایط و مدارک لازم در هر کدام از این حالات با یکدیگر متفاوت است.

طبق قانون مدنی که از شرع تبعیت می‌کند دو نوع طلاق در زمینه طلاق به علت تنفر وجود دارد. در هر دو نوع این طلاق‌ها یکی از مهمترین شرایط جدا شدن رضایت زوج (مرد) به طلاق است. این دو نوع طلاق عبارتند از:

  • طلاق خلع:  این نوع از طلاق به دلیل تنفر از شوهر است که در آن تنها کراهت زن از شوهر دیده می‌شود. در این نوع از طلاق زن از شوهر خود متنفر بوده و نسبت به او کراهت دارد.
  •  طلاق مبارات: این نوع از طلاق نیز مرتبط با طلاق  به علت تنفر است. اما در آن هم زن نسبت به مرد و هم مرد نسبت به زن تنفر دارند. در واقع کراهت حالت دو طرفه دارد.

به طور کلی یکی از انواع طلاق، طلاق یک طرفه از جانب زن است که به عنوان یکی از دشوارترین انواع طلاق در نظر گرفته می‌شود. زیرا در این نوع از طلاق، زن که دارای وکالت در طلاق از همسر خود نبوده، باید وجود یکی از موارد عسر و حرج را در دادگاه ثابت کند. تا در این شرایط دادگاه به او حق طلاق دهد.

آیا طلاق به دلیل تنفر از شوهر امکان پذیر است؟

شرایط طلاق به دلیل تنفر از شوهر

حال نکته اساسی این است که طلاق به علت تنفر از شوهر چه یک طرفه باشد و چه دو طرفه نیازمند شرایطی جهت جدا شدن زوجین از یکدیگر است. در صورت عدم وجود شرایط، طلاق امکان پذیر نبوده و دادگاه حکم طلاق را صادر نخواهد کرد. این شرایط چه مواردی را شامل می‌شوند؟

شرایطی که باید در طلاق خلع وجود داشته باشند تا جدایی امکان پذیر شود، شامل وجود کراهت یک طرفه زن نسبت به مرد و اهدای مالی از طرف زن به مرد است که این مال می‌تواند عین مهریه، معادل آن، بیشتر و یا کمتر باشد. لازم است عنوان کنیم دادن این مال در اصطلاح به معنی بذل و بخشش مهریه است. تا در این صورت شوهر رضایت به طلاق دهد.

در طلاق مبارات نیز وجود برخی از شرایط  جهت صدور حکم دادگاه در زمینه طلاق لازم است. به عنوان مثال تنفر یا کراهت دو طرفه باید بین زوجین وجود داشته باشد. در این نوع از طلاق نیز زن باید مالی را به شوهر خود اهدا کند. البته این مال صرفاً می‌تواند تا میزان مهریه باشد و نباید بیشتر از آن لحاظ شود. در چنین شرایطی زن می‌تواند به طلاق به علت تنفر از شوهر خود اقدام کند و مراحل قانونی این فرآیند را پیش ببرد.

  نحوه و مراحل طلاق به دلیل تنفر از شوهر

در صورتی که شرایط لازم جهت طلاق به علت تنفر زن از شوهر وجود داشته باشد، زن می‌تواند برای طلاق اقدام کند. لازم به ذکر است انواع طلاق چه طلاق توافقی باشد چه طلاق یک طرفه، دارای مراحل قانونی خاصی است. در این بخش قصد داریم به نحوه و مراحل طلاق به علت تنفر بپردازیم.

  1. در مرحله اول لازم است تا دادخواست این امر در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت شود. در صورتی که طلاق به علت تنفر از شوهر به صورت خلع باشد؛ دادخواست طلاق باید توسط زن ثبت شود. اما در صورتی که از نوع مبارات باشد؛ باید دادخواست طلاق توافقی ثبت شده و صدور گواهی عدم امکان سازش توسط زوجین ارائه شود.
  2. در مرحله دوم دادخواست به یکی از شعبه‌های دادگاه خانواده فرستاده می‌شود و جلسه ‌ای جهت رسیدگی تعیین می‌گردد. به همین دلیل زوجین برای حضور در جلسه به دادگاه دعوت می‌شوند. لازم است عنوان کنیم این دعوت از طریق ابلاغیه الکترونیکی صورت می‌گیرد که از طریق سامانه ثنا قابل مشاهده است.
  3. در مرحله بعد و در صورتی که تمامی شرایط جدا شدن زوجین از یکدیگر وجود داشته باشند؛ دادگاه حکم طلاق یا گواهی عدم امکان سازش  را صادر می‌کند. حکم طلاق در طلاق خلع، قابل تجدید نظر و فرجام خواهی است. در صورتی که گواهی عدم امکان سازش در طلاق مبارات، تنها قابل تجدید نظر خواهی در نظر گرفته می‌شود.
  نحوه و مراحل طلاق به دلیل تنفر از شوهر

مدارک لازم برای طلاق به دلیل تنفر از شوهر

در صورتی که افراد قصد ثبت دادخواست در سیستم قضایی داشته باشند، باید اسناد و مدارکی را به دادخواست خود ضمیمه کنند. همچنین این مدارک را به دادگاه نیز ارائه دهند. این مدارک جهت اثبات ادعای افراد به دادگاه شناخته می‌شود. برای آنکه افراد بتوانند دادخواست خود را نسبت به طلاق به علت تنفر ثبت کنند، به مدارک زیر نیاز دارند:

  • شناسنامه زوجین در طلاق مبارات و شناسنامه زن در طلاق خلع
  • کارت ملی زوجه در طلاق مبارات و کارت ملی زن در طلاق خلع
  • عقدنامه یا قباله ازدواج
  • متن توافق نامه طرفین در طلاق مبارات و در صورت وجود

هزینه طلاق به دلیل تنفر از شوهر

طلاق به علت تنفر از شوهر و ثبت و ارجاع دادخواست به دادگاه نیازمند پرداخت هزینه‌های مربوطه از جمله هزینه دادرسی است. علاوه بر این مورد، پس از آنکه حکم طلاق یا گواهی عدم امکان سازش از طرف دادگاه صادر شود؛ لازم است رأی دادگاه به دفتر طلاق ارجاع داده شود تا صیغه طلاق جاری شده و به ثبت برسد. در این شرایط نیز افراد موظف به پرداخت هزینه‌های مربوطه هستند. به طور کلی هزینه‌های طلاق به علت تنفر از شوهر موارد زیر را شامل می‌شوند:

  • حدود ۱۸۰ هزار تومان هزینه دادرسی
  • حدود ۵۰۰ هزار تومان هزینه مشاوره اجباری در طلاق توافقی با 5 جلسه
  • حدود ۴۱ هزار تومان هزینه دفاتر خدمات الکترونیک قضایی شامل ثبت دادخواست و هزینه تایپ و پرینت
  • حدود ۱۰۰ هزار تومان هزینه داوری
  • حدود ۵۸۰ هزار تومان هزینه ثبت طلاق (این هزینه ممکن است بیشتر نیز باشد.)

سؤالات متداول

چه مدارکی برای طلاق به علت تنفر از شوهر نیاز است؟

سند عقدنامه، شناسنامه زوجین و کارت ملی آنها برای طلاق به علت تنفر نیاز است. جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید به متن مقاله مراجعه نمایید.

 شرایط طلاق به علت تنفر از شوهر چیست؟

بخشش مهریه و رضایت شوهر از جمله شرایط مورد نیاز جهت طلاق به علت تنفر از شوهر است.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

خواندن صیغه طلاق بدون حکم دادگاه
خواندن صیغه طلاق بدون حکم دادگاه
مدارک لازم برای دادخواست نفقه فرزند
مدارک لازم برای دادخواست نفقه فرزند
شخصی درحال دادن مهریه در طلاق
ریز و درشت مهریه در طلاق خلع
طلاق خلع چیست؟
طلاق خلع چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)