جستجو کردن
Close this search box.

طلاق خلع چه مدت طول می‌کشد؟

طلاق خلع چه مدت طول میکشد؟

خلع در لغت به معنی برکناری یا اخراج است. طلاق خلعی نیز در حقوق به طلاقی گفته می‌شود که در آن مهریه بخشیده شود. در واقع در این نوع از انواع طلاق زن باید تمام و یا بخشی از مهریه خود را به همسرش ببخشد. در این مقاله قصد داریم در رابطه با طلاق خلع صحبت کنیم. همچنین بیان کنیم که طلاق خلع چه مدت طول می‌کشد.

در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در رابطه با این موضوع می‌توانید تا انتهای این مقاله با وبسایت مؤسسه حقوقی دادنیک همراه باشید.مؤسسه حقوقی دادنیک متشکل از تیم حقوقی فعال و با تجربه ای است که اطلاعات کامل و جامعی در رابطه با انواع طلاق دارند. از این رو می‌توانند به شما در این زمینه کمک‌های بسیار زیادی کنند.

طلاق خلع چیست؟

پیش از آنکه بیان کنیم طلاق خلع چه مدت طول می‌کشد، باید ابتدا این نوع از انواع طلاق مانند طلاق مبارات، طلاق خلع و حق طلاق را برایتان معرفی کنیم. طبق ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی طلاق خلع به طلاقی می‌گویند که زن به دلیل تنفر و کراهت نسبت به مرد خود برای طلاق اقدام می‌کند.

از این رو برای آنکه رضایت مرد را به طلاق جلب کند، موظف است در ازای آن عین مهر یا بخشی از آن را که از مبلغ اصلی مهریه کمتر است به همسر خود ببخشد. این نوع از طلاق از نوع بائن است. توجه داشته باشید که در این نوع طلاق، حق رجوع پس از طلاق برای زوج وجود نخواهد داشت.

ویژگی اصلی طلاق خلع، تنفر و کراهت زن نسبت به مرد است. این نوع طلاق از طلاق‌هایی در نظر گرفته می‌شود که مرد به هیچ عنوان نمی‌تواند به زن بازگردد. اما زن در مدت عده می‌تواند رجوع داشته باشد.

طلاق خلع نوبت اول و دوم

در این بخش از مقاله قصد داریم به توضیح و معرفی طلاق خلع نوبت اول و طلاق خلع نوبت دوم بپردازیم. به طور کلی طلاق خلع نوبت اول به این معناست که طلاق برای بار اول انجام شده است. در دادگاه‌های خانواده و در پرونده‌های طلاق، معمولاً اصطلاح طلاق خلعی نوبت اول به چشم می‌خورد.

در مقابل در صورتی که حکم طلاق برای بار دوم اجرا شده باشد؛ طلاق از نوع طلاق خلع نوبت دوم است.

طلاق خلع چیست؟

 برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با وکلای مؤسسه حقوقی دادنیک تماس حاصل فرمایید. زیرا برای آن که اطلاعات کافی و کامل در رابطه با انواع طلاق به دست آورید و بتوانید فرایند پرونده خود را پیش ببرید، نیاز به یک وکیل طلاق کاربلد دارید.

طلاق خلع چه مدت طول میکشد؟

به طور کلی روند طلاق سه مرحله دارد. این مراحل شامل بدوی، تجدید نظر و فرجام خواهی هستند. این در حالی است که طلاق از طرف زن و با ارائه دلیل قابل قبول باشد. همچنین بخشی از مهریه زن به مرد اهدا گردد. در چنین شرایطی پس از صدور حکم طلاق در دادگاه بدوی، مرد حدوداً ۲۰ روز فرصت دارد تا به رأی دادگاه اعتراض کرده و تقاضای تجدید نظر کند.

پس از آن که رأی دادگاه در زمان تجدید نظر صادر شد باز هم مهلت اعتراض به رأی دادگاه وجود دارد که اصطلاحاً به آن فرجام خواهی می‌گویند. اما سؤالی که ممکن است برایتان به وجود آید این است که طلاق خلع چه مدت طول میکشد؟ به طور حدودی باید عنوان کنیم که این طلاق هشت ماه الی یک سال زمان می‌برد.

البته در صورتی که زن رضایت شوهر خود را نسبت به طلاق اخذ کرده باشد و بخش و یا تمام مهریه خود را به او بخشیده باشد، این پروسه کوتاه‌ تر خواهد بود. همچنین در صورتی که در این فرآیند، یک وکیل خانواده یا وکیل طلاق ماهر و با تجربه در کنار افراد باشد، طبیعتاً مدت زمان فرآیند طلاق خلع و سایر طلاق‌ها کوتاه‌ تر می‌شود.

وضعیت به مهریه در طلاق خلع

حال که به سؤال طلاق خلع چه مدت طول میکشد پاسخ دادیم نوبت به این می‌رسد که در رابطه با وضعیت مهریه در این نوع از طلاق مطالبی را برایتان عنوان کنیم. به طور کلی در طلاق خلع، زن مستحق دریافت مهریه نوشته شده در عقدنامه نخواهد بود. زیرا یکی از ارکان و شرایط اصلی این طلاق بخشش بخش و یا تمام مهریه است. از این رو نمی‌تواند مهریه خود را به طور کامل دریافت نماید.

شما می‌توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و سایر مسائل حقوقی از وکلای حقوقی موسسه دادنیک کمک بگیرید. آنها از تجربه بسیار بالایی برخوردار هستند. از این رو می‌توانند به شما در زمینه‌های حقوقی مختلف کمک کنند.

یکی از راه‌های ارتباط با این وکلا شماره تماس‌هایی است که در وبسایت دادنیک قرار داده شده است. مشاوره واتساپی رایگان با این وکلای فعال از ویژگی‌های بسیار مثبت و ایده آل موسسه دادنیک شمرده می‌شود. که توجه کاربران بسیار زیادی را به خود اختصاص داده است.

سؤالات متداول

طلاق خلع چه مدت طول میکشد؟

طلاق خلع حدوداً فرایندی ۸ ماهه الی ۱ ساله دارد. البته در صورتی که رضایت مرد نسبت به طلاق جلب شده باشد، این فرآیند می‌تواند در مدت زمان کوتاه‌ تری انجام شود.

ارکان اصلی طلاق خلع چیست؟

تنفر زن نسبت به مرد و همچنین بخشش تمام مهریه و یا بخشی از آن، دو رکن و شرط اصلی طلاق خلع در نظر گرفته می‌شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (5 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

هزینه طلاق در دوران عقد
هزینه طلاق در دوران عقد
قوانین طلاق در ایران
قوانین طلاق در ایران
دادگاه طلاق چند جلسه است؟
دادگاه طلاق چند جلسه است؟
طلاق غیابی از طرف زن
طلاق غیابی از طرف زن

3 پاسخ

    1. سلام، وقت شما بخیر
      نمی توان گفت کدام بهتر است.
      تفاوت طلاق رجعی این است که آقا تا 3 ماه می توانند به خانم رجوع کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)