- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
یکی از پرسشهایی که ممکن است در طول طلاق برای بسیاری از افراد پیش بیاید این است که طلاق خلع نوبت دوم چیست؟
در این مطلب از مؤسسه حقوقی دادنیک قصد داریم طلاق خلع نوبت دوم و شرایط آن را توضیح دهیم. در صورتی قصد طلاق دارید و به مشاوره یا وکیل طلاق نیاز دارید میتوانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.
طلاق خلع چیست؟
طلاق خلع یکی از انواع طلاق است. در این نوع طلاق زوجه نسبت به همسر خود کراهت دارد، بنابراین برای اینکه علاقه ای به زندگی با او ندارد، میتواند در قبال پرداخت مالی از او جدا شود. به مال مذکور اهدایی از سوی زوجه به زوج، فدیه میگویند. فدیه میتواند به اشکال گوناگون از جمله دین، عین یا منفعت به زوجه داده شود.
وقتی زوجین پس از انجام طلاق خلع دوباره به هم رجوع و با هم ازدواج کنند و البته باز هم از یکدیگر طلاق بگیرند، طلاق خلع دوم اتفاق افتاده است.
انواع طلاق خلع
طلاق خلع در قانون به دو دسته نوع اول و نوع دوم تقسیم بندی میشود. همانطور که در توضیحات به آنها اشاره کردیم، طلاق خلع اول در زمان کراهت زن در مرتبه اول اتفاق میافتد. در این روند طلاق زن باید در قبال جدایی به مرد فدیه بپردازد. طلاق خلع نوبت دوم هم زمانی اتفاق میافتد که زن و شوهر با هم دوباره ازدواج کنند، اما شرایط طلاق خلع دوباره به همان منوال دنبال شود.
از نکات مهم در مورد فدیه، باید بیان کنیم که در قانون مدنی اشاره ای به مقدار آن نشده است. به همین دلیل میزان فدیه به صورت توافقی بین زن و شوهر تعیین میشود. البته فدیه میتواند همان بخشش مهریه در قبال طلاق باشد.
شرایط طلاق خلع نوبت دوم
در این طلاق زوجه باید دو شرط لازم را داشته باشد. اول اینکه از همسر خود تنفر یا کراهت داشته باشد و دوم در مقابل حق طلاق، به همسر خود فدیه پرداخت کند. نکته جالب توجه در زمان طلاق خلع، عدم امکان رجوع زوجه به زوج است. البته او میتواند در زمان عده بسته به مال خود به وی رجوع کند. به این مورد، رجوع به بذل میگویند.
شرط رجوع زن بعد از طلاق خلع، اطلاع زوج از آن است. در غیر این صورت رجوع به بذل باطل خواهد بود. عده طلاق خلع سه طُهر یا طی کردن سه دوره پاکیزگی بعد از عادت ماهیانه است.
مدت زمان انجام طلاق خلع
در صورت پذیرش درخواست طلاق زن از سوی دادگاه، مرد فرصت دارد تا 20 روز پس از صدور رأی، اعتراض خود را به دادگاه ارائه کند. بعد از این مدت زن میتواند با مراجعه به دفترخانه طلاق بگیرد.
البته این زمان بدون در نظر گرفتن درخواست فرجام خواهی از سوی شوهر است. با توجه به اینکه طلاق خلع در رده طلاقهای توافقی قرار میگیرد، کمک گرفتن از وکیل طلاق از طرف زن میتواند روند دادرسی چنین طلاقی را تسریع کند.
جمع بندی
در این مطلب به بررسی این موضوع پرداختیم که طلاق خلع نوبت دوم چیست و همچنین انواع طلاق خلع، را بررسی کردیم. در صورت بروز هر گونه پرسش یا پیش آمدن مشکل حقوقی در زمینه طلاق خلع یا دیگر انواع طلاق میتوانید با تماس تلفنی با کارشناسان مؤسسه حقوقی دادنیک مشورت کنید.
سوالات متداول
طلاق خلع دوم چیست؟
اگر زن از همسر خود کراهت داشته باشد و در مقابل جدایی به وی مالی را پرداخت کند، طلاق خلع رخ میدهد. در صورت ازدواج مجدد زوجین و طی کردن دوباره روند طلاق خلع، ما با طلاق خلع دوم مواجه هستیم.
فدیه چیست؟
فدیه به مالی گفته میشود که زن در طول طلاق خلع به همسر خود اهدا میکند. میزان فدیه در قانون مشخص نشده است و مقدار آن به صورت توافقی بین زوجین تعیین میشود.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.