مهریه در طلاق در دوران عقد

مهریه در طلاق در دوران عقد

معمولاً افرادی که قصد طلاق دارند برای به اجرا گذاشتن مهریه اقدام می‌کنند؛ و در طول زندگی مشترک زوجه مهریه‌اش را مطالبه نمی‌کند. همچنین مهریه در طلاق توافقی ممکن است به صلاحدید زوج و زوجه بخشیده شود تا روند طلاق سریع‌تر باشد و وقفه‌ای برای پرداخت مهریه در انجام پرونده طلاق رخ ندهد.

در این مطلب از دادنیک قصد داریم درباره شرایط پرداخت یا مطالبه مهریه در دوران عقد اطلاعاتی که لازم است بدانید را در اختیارتان قرار دهیم. اگر برای دریافت مهریه در طلاق توافقی و… نیاز به راهنمایی بیشتر دارید، از طریق واتساپ می‌توانید با وکلای موسسه حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

مهریه در دوران عقد

دوران عقد به بازه زمانی جاری شدن صیغه نکاح تا زمانی که زوجین برای شروع زندگی مشترک اقدام می‌کنند گفته می‌شود. در این دوران معمولاً زن و مرد با یکدیگر رابطه زناشویی ندارد و زوجه باکره است.

اگر زن باکره باشد، میزان مهریه‌ای که به او تعلق می‌گیرد برابر با نصف مهریه کامل خواهد بود؛ اما در صورتی که زوجین در این دوران رابطه زناشویی را تجربه کرده باشند، مرد باید کل مهریه زوجه را حتی در دوران عقد به او بپردازد.

مهریه در دوران عقد

امکان اجرا گذاشتن مهریه در دوران عقد

مهریه به محض جاری شدن صیغه نکاح جزء حقوق مالی زن محسوب می‌شود؛ بنابراین در صورتی که زن و مرد در دوران عقد دچار اختلاف شوند و قصد جدایی داشته باشند، یا اینکه زوجه به دلیل دیگری قصد دریافت مهریه را داشته باشد، ممانعتی به لحاظ قانونی برای اجرا گذاشتن مهریه در عقد نخواهد داشت.

طبق ماده 1082 قانون مدنی، زن به محض جاری شدن عقد مالک مهریه محسوب می‌شود و می‌تواند هرگونه تصرفی در اموالش داشته باشد؛ بنابراین در صورتی که زوج اموال یا دارایی برابر با مهریه زن داشته باشد، زوجه یا نماینده قانونی او می‌توانند برای مصادره این اموال اقدام کنند. در واقع مرد در هر شرایطی باید پس از درخواست زن پس از عقد مهریه او را بپردازد؛ و امکان خودداری کردن از پرداخت حقوق مالی زن را ندارد.

مگر اینکه موضوع بخشش مهریه مطرح شده باشد؛ و زن و مرد برای بخشیدن مهریه و طلاق توافقی با هم به سازش رسیده باشند.

اجرا گذاشتن مهریه در دوران عقد

مراحل اجرا گذاشتن مهریه در دوران عقد

بر اساس قوانین طلاق در دوران عقد برای اجرا گذاشتن مهریه در دوران عقد و پس از ازدواج زوجین شرایط یکسانی وجود دارد. در ادامه مراحلی که زوجه باید برای دریافت مهریه در دوران عقد طی کند را جهت شناخت بیشتر ارائه کرده‌ایم.

  • مراجعه به دفتر ازدواج محل وقوع عقد و تکمیل فرم مطالبه مهریه و اجرا گذاشتن مهریه از طریق اجراییات ثبت
  • مشخص شدن لیست اموال و دارایی‌های مرد
  • توقیف اموال مرد و وصول مهریه توسط زن

یا

  • مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی و ارائه دادخواست مطالبه مهریه
  • اجرای حکم دریافت مهریه از مرد توسط دادگاه
  • ارائه درخواست اعسار توسط مرد برای قسط‌بندی مهریه
  • دریافت حکم جلب زوج در صورت اجتناب مرد از پرداخت مهریه

مهریه در دوران عقد نیز بر عهده مرد است؛ و زوج باید به محض جاری شدن صیغه عقد یا پس از آن در صورت درخواست زوجه برای مهریه، حقوق مالی زن را بپردازد.

بهترین راه اجرا گذاشتن مهریه در عقد

برای اینکه زوجه بتواند پس از اجرا گذاشتن مهریه به حقوق مالی خودش برسد، باید از طریق اداره ثبت مهریه‌اش را اجرا بگذارد. در این شرایط زوجه به اموال آقا به صورت مستقیم دسترسی دارد و می‌تواند آن‌ها را از طریق مزایده به فروش برساند. همچنین، امکان توقیف مرد برای پیشگیری از فرار از پرداخت بدهی او بدون حکم دادگاهی نیز برای زوجه وجود دارد.

با توجه به این شرایط، در صورتی که مرد در طول اخطارهای ارسال شده از سمت اداره ثبت اموالش را به نام دیگران منتقل نکند، زوجه می‌تواند مهریه‌اش را وصول کند. البته در صورت انتقال اموال به غیر توسط مرد نیز زوجه می‌تواند از طبق دادگاه این موضوع را پیگیری کند؛ و مرد را به دلیل فرار از دین محکوم کند.

عواقب اجرا گذاشتن مهریه در دوران عقد

اگر موضوع طلاق در دوران عقد مطرح شده باشد و زوجین برای جدایی به توافق نرسیده باشند، زوجه می‌تواند با اجرا گذاشتن مهریه برای توقیف اموال آقا برای مهریه اقدام کند. البته در صورتی که زوج دارایی کمتری نسبت به حدنصاب تعیین شده برای مهریه داشته باشد، امکان ارائه درخواست اعسار و پرداخت اقساط مهریه را خواهد داشت. با این وجود اجرا گذاشتن مهریه در دوران عقد با عواقب مختلفی همراه است، که بعضی از آن‌ها را در ادامه ارائه کرده‌ایم.

  • مسدود شدن حساب‌های بانکی و توقیف اموال زوج
  • امکان فروش اموال زوج در مزایده جهت وصول طلب زن
  • امکان صدور حکم جلب مرد و زندانی شدن زوج برای عدم پرداخت مهریه
عواقب اجرا گذاشتن مهریه در دوران عقد

وکیل مهریه جهت وصول مهریه در عقد

افراد زیادی برای فرار از مهریه سعی می‌کنند که اموال خودشان را به نام افراد نزدیک یا دوستان خودشان منتقل کنند، یا به خاطر اینکه حق طلاق با مرد است زوجه را برای بخشیدن مهریه تحت فشار بگذارند. در صورتی که زن می‌تواند به خاطر عسر و حرج یا برقراری شروط 12 نامه عقدنامه یک طرفه از همسرش جدا شو؛ و مرد نمی‌تواند مانع از عدم پرداخت مهریه و جدایی زوجه شود.

برای اینکه بتوانید پرونده طلاق در دوران عقد یا وصول مهریه در دوران عقد را به بهترین نحو به سرانجام برسانید، لازم است که از وکیل مهریه کمک بگیرید. وکلای دادنیک با وجود پرونده‌های موفق زیادی که در این زمینه به سرانجام رسانده‌اند می‌توانند برای دریافت مهریه راهنمایی‌های لازم را در اختیار متقاضیان قرار دهند.

سؤالات متداول

مهریه زن در دوران عقد چقدر است؟

مهریه‌ای که برای زن در نظر گرفته شده در صورت باکره بودن او در دوران عقد نصف خواهد بود.

نحوه اجرا گذاشتن مهریه در دوران عقد چیست؟

برای اجرا گذاشتن مهریه در دوران عقد لازم است که زوجه یا نماینده قانونی او به اجراییات ثبت مراجعه کند.

آیا چند همسری مانعی برای پرداخت مهریه در عقد است؟

اگر مرد چند همسرش داشته باشد نیز موظف است مهریه تمام آن‌ها را به طور کامل بپردازد؛ و چند همسری مانعی برای اجرا گذاشتن مهریه توسط همسران او نخواهد بود.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

دفتر مرکزی دادنیک کجاست؟

دفتر مرکزی دادنیک در تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، شکوفان دوم، بهاران یکم، پلاک 10، واحد 5 واقع شده است.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (6 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

معایب طلاق از طرف زن
معایب طلاق از طرف زن
حقوق زن در طلاق از طرف مرد چیست؟
حقوق زن در طلاق از طرف مرد
حق حبس چیست؟
حق حبس زوجه چیست؟
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل
مراحل طلاق توافقی بدون وکیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)