طلاق خلع نوبت اول

طلاق خلع نوبت اول

یکی از انواع روش‌های جدایی، طلاق خلع است. طلاق خلع به طلاقی می‌گویند که در آن زن از شوهر خود تنفر دارد. در این مطلب از موسسه حقوقی دادنیک قصد داریم توضیح دهیم که طلاق خلع نوبت اول چیست؟

طلاق خلع چیست؟

طلاق خلع نوعی از انواع طلاق است که در آن زن به سبب عدم علاقه به مرد و یا حس تنفری که از شوهر خود دارد، خواهان طلاق و اجرای صیغه آن است. واژه خلع از نظر لغوی به معنای بخشیدن است، بنابراین یکی از اصلی ترین مبانی حقوقی این نوع طلاق، بخشیدن مالی از سوی زن به شوهر در قبال راضی کردن او به طلاق است.

این مال یا مبلغ می‌تواند تمام مهریه، معادل آن، کمتر و یا بیشتر از میزان مهریه باشد. طلاق توافقی، طلاق از سوی مرد و یا طلاق سوی از زن، همه در گستره طلاق خلع محسوب می‌شوند.

انواع طلاق خلع

اقسام طلاق بر اساس امکان رجوع به طلاق خلع و طلاق مبارات تقسیم می‌شود اما یکی دیگر از تقسیم بندی‌های طلاق، به این شکل است که خود طلاق خلع شامل دو نوع طلاق بائن و طلاق رجعی می‌شود.

طلاق خلع نوبت اول

طلاق خلع نوبت اول چیست؟

بر اساس ماده 1146 قانون مدنی، در طلاق خلع، زن (زوجه) به سبب تنفر و کراهتی که از شوهر خود دارد، قادر به ادامه زندگی با او نیست و در قبال اجرای حکم طلاق، تمام یا بخشی از مهریه، معادل آن و یا حتی مال دیگری را به مرد (زوج) می‌بخشد.

حال باید اضافه کنیم که اگر طلاق خلع بین زن و مرد برای اولین بار رخ داده باشد، طلاق خلع نوبت اول نامیده می‌شود. به بیان ساده‌تر زن و شوهری که یک بار ازدواج کرده و به علت ذکر شده از هم جدا شده اند، حکم طلاق اجرا شده میان آن دو را طلاق خلع نوبت اول می‌گویند. سایر شرایط این نوع طلاق در ذیل آمده اند:

  • قبول مال مشخص در ازای طلاق خلعی توسط شوهر
  • اقدام زن به ثبت و ارسال دادخواست طلاق خلعی در صورت عقل و اختیار کامل وی

عده طلاق خلع نوبت اول چند روز است

در شرع، عده طلاق برای زنان پس از وفات و یا طلاق از همسران آنان پیش بینی و مشخص شده است. به همین سبب عده طلاق خلع نوبت اول سه ماه یا سه طهر (سه دفعه پاکیزگی از حیض) است و شامل زنان یائسه و باکره نمی‌شود. به این معنی که زن یائسه یا باکره موظف به رعایت این مدت یا مهلت مشخص شده برای نگه داشتن حرمت و ممنوعیت ازدواج مجدد نیست.

رجوع در طلاق خلع نوبت اول

در زمان عده طلاق خلع نوبت اول، امکان رجوع به زن برای مرد وجود ندارد، مگر اینکه زن از بذل خود رجوع کند. به بیان ساده تر زن از این حق برخوردار است که به همسر خود رجوع کند، در چنین شرایطی است که مرد نیز از این حق برخوردار می‌شود.

بنابراین، در این زمان اگر با توافق زوجین رابطه جنسی برقرار شود اما زوج اقدام به بذل نکرده باشد، در صورت ثبت رجوع، زوج باید مقداری از آن مال (فدیه) را پرداخت نماید تا طلاق باطل گردد.

قابل ذکر است که حداکثر ظرف یک ماه، زوجین باید در راستای این امر اقدام و برای ثبت به دفترخانه مراجعه کنند. به علت اینکه رجوع در مدت عده انجام شده است، دیگر به خواندن صیغه مجدد عقد و نکاح و تعیین مهریه نیازی نیست.

طلاق بائن خلع نوبت اول

طلاق بائن خلع نوبت اول چیست

یکی از رایج‌ ترین انواع طلاق بائن، طلاق خلع است که عدم علاقه زن به شوهر علت اصلی وقوع این طلاق به حساب می‌آید. با توجه به مقررات فقهی و قانونی زن و شوهری که یک بار ازدواج کرده و جدا شوند، مشمول طلاق بائن خلع نوبت اول می‌شوند که در آن حق رجوع مجدد مرد از وی سلب شده است.

تنها در شرایطی امکان رجوع برای مرد نیز فراهم می‌گردد که زن از بذل و بخشش مهریه خود پشیمان شود و مجدد به مرد رجوع کند.

اگر در شرایطی هستید که به مشاوره درباره طلاق خلع نوبت اول و یا مشاوره با وکیل طلاق نیاز دارید، برای دریافت اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

سوالات متداول

طلاق خلع نوبت اول چیست و انواع آن کدام است؟

طلاق خلع از انواع طلاق بوده و به نوعی طلاق گفته می‌شود که رکن اصلی آن کراهت زن از مرد است، پس در قبال رضایت مرد به طلاق، موظف است تمام مهریه، معادل آن، کمتر و یا بیشتر از میزان مهریه را به مرد بذل و بخشش کند. ضمناً طلاق خلع به دو نوع طلاق بائن و طلاق رجعی تقسیم می‌شود.

عده طلاق خلع نوبت اول چقدر است؟

مطابق شرع و قانون عده طلاق خلع نوبت اول سه ماه یا سه طهر (سه دفعه پاکیزگی از حیض) است و شامل زن یائسه و باکره نمی‌شود، به این معنی که زن یائسه و باکره موظف به رعایت این مدت یا مهلت مشخص شده برای نگه داشتن حرمت و ممنوعیت ازدواج مجدد نیست.

رجوع در طلاق خلع نوبت اول به چه شکل است؟

در طلاق خلع نوبت اول، امکان رجوع از مرد سلب شده است، مگر اینکه زن مجدد به همسر خود رجوع کند، در چنین شرایطی است که مرد نیز از این حق برخوردار می‌شود. بنابراین، در این زمان اگر با توافق زوجین رابطه جنسی برقرار شود اما زوج اقدام به بذل نکرده باشد، در صورت ثبت رجوع، زوج باید مقداری از آن مال (فدیه) را پرداخت نماید تا طلاق باطل گردد.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (7 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

وکیل طلاق
وکیل طلاق
فروش طلا بدون اجازه شوهر
فروش طلا بدون اجازه شوهر
مهریه در طلاق در دوران عقد
مهریه در طلاق در دوران عقد
حضانت فرزند دختر بعد از طلاق با چه کسی است؟
حضانت فرزند دختر بعد از طلاق با چه کسی است؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)