جستجو کردن
Close this search box.

مدت زمان عدم تمکین زن

مدت زمان عدم تمکین زن

زمانی‌که زن و مردی با هم زندگی مشترکی را شروع می‌کنند، بر اساس قانون یک سری تکالیف در برابر طرف مقابل بر عهده خواهند داشت که باید به آن‌ها عمل کنند. به طور مثال مرد باید حق نفقه زن را به وی بپردازد و یا این‌که زن باید در طول زندگی مشترک خود، تمکین کند و در صورت عدم انجام این‌کار ممکن است اختلافاتی را با همسرش پیدا کند؟

به طور دقیق نمی توان زمان مشخصی برای عدم تمکین زن در نظر گرفت و براساس نظر قاضی حکم عدم تمکین در نظر گرفته می شود.

مدت عدم تمکین چقدر است؟

مدت زمان به خصوصی برای اثبات عدم تمکین زن مطرح نشده است و نمی‌توان برای مثال گفت که اگر زنی بدون اجازه شوهر خود به منزل خانوادگی‌اش سر بزند و یا برای انجام کاری تقریبا نیمی از روز را بیرون از منزل باشد، مرتکب عدم تمکین شده است و برای این منظور می‌توان وی را مجازات کرد.

مثلا ممکن است زوجه یک هفته منزل را ترک کرده باشد و مرد با ارائه دلایلی بتواند عدم تمکین زن را در دادگاه اثبات کند. اما در مقابل شاید زن برای ماه‌ها منزلش را ترک کرده باشد، اما مرد نتواند عدم تمکین وی را به اثبات برساند.

مدت عدم تمکین چقدر است؟

پس می‌توان این‌گونه بیان کرد که به طور کلی قهر و آشتی‌های یکی دو روزه و یا ترک منزل برای دید و بازدید از اقوام، سبب اثبات عدم تمکین زن نمی‌شود و مهم‌ترین مسئله در خصوص این موضوع، دلایلی است که سبب امکان اثبات آن در دادگاه می‌شود و در حالت کلی مدت زمان کوتاه از نظر قاضی به معنای عدم تمکین نخواهد بود.

عدم تمکین

همان‌طور که در ابتدای مطالب گفته شد، زن و مرد وظایفی شرعی در قبال یکدیگر دارند که یکی از آن‌ها تمکین زن نسبت به مرد است و طبق ماده 1102 قانون مدنی نیز این امر باید در طول زندگی مشترک انجام شود. در واقع تمکین به این معنی است که زن وظیفه دارد امور کلی زندگی خانوادگی و زناشویی را انجام دهد تا نهاد خانواده حفظ شود و اختلافاتی بین او و شوهرش در این خصوص پیش نیاید. عدم تمکین زن به طور کلی 2 نوع دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

عدم تمکین عام

در این نوع از تمکین طبق ماده 1114 قانون مدنی، زن باید در منزلی که شوهرش برای وی انتخاب کرده و متناسب با شان او است، سکونت کند. مگر این‌که در زمان عقد، یکی از شروط این باشد که زوجه مسکن را برای ادامه زندگی مشترک انتخاب کند. همچنین باید اشاره کنیم که به طور کلی طبق ماده 1105 قانون مدنی، در این نوع از تمکین ریاست خانواده با شوهر است.

اگر زن در خصوص موارد گفته شد، به نحوی نارضایتی داشته باشد و به وظایف خود در قبال شوهرش عمل نکند، در این حالت عدم تمکین عام صورت گرفته است.

عدم تمکین خاص

در تمکین خاص وظیفه‌ای که بر عهده زن می‌باشد، برقراری رابطه زناشویی متعارف با همسرش است و باید اطاعت پذیری وی از مرد نیز به صورت متعارف صورت پذیرد. اما اگر به وظیفه‌ای که در قبال شوهرش دارد، عمل نکند؛ در واقع عدم تمکین خاص از طرف زن انجام شده است.

پیامدهای عدم تمکین زن چیست؟

به صورت کلی عدم تمکین زن را نمی‌توان یک جرم در نظر گرفت، پس مجازاتی نیز برای آن در نظر گرفته نمی‌شود. اما عدم باید در نظر داشته باشید عدم تمکین پیامدهایی برای شما به همراه دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • اگر زن بدون دلیل و برای مدت زمانی از تمکین در برابر شوهرش خودداری کند، با عدم دریافت نفقه از طرف مرد مواجه خواهد شد.
  • اگر زن روی به عدم تمکین آورد، در صورتی‌ که از همسرش طلاق بگیرد؛ از برخی از حقوق مالی خود هم‌چون تنصیف اموال و دارایی‌های مشترکی که با شوهرش دارد، محروم خواهد شد.
  • مرد می‌تواند پس از گذشت مدت زمان عدم تمکین زن، با مراجعه به دادگاه اقدام به دریافت حکم مجدد ازدواج کند.

جمع بندی

تمکین و عدم تمکین زن از جمله مسائلی هستند که ممکن است در طول زندگی مشترک ذهن زوجین را به خود مشغول کند و یا این‌که امکان دارد برای مرد این سوال پیش آید که مدت زمان عدم تمکین زن چقدر است تا بتواند آن‌را در دادگاه مطرح کند و از این طریق زوجه را به نحوی مورد مجازات قرار دهد. با توجه به این موضوع ما در دادنیک سعی بر این داشتیم مطالبی را در رابطه با عدم تمکین زن و هر آن‌چه که باید در مورد آن بدانید برای شما عزیزان بیان کنیم.

در عین حال شما می‌توانید برای دریافت مشاوره تخصصی در رابطه با مسائلی هم‌چون مدت زمان عدم تمکین زن و مسائلی که در اثبات این موضوع دخیل هستند با مشاورین و وکلای مجرب ما از طریق شماره تماس درج شده در سایت ارتباط برقرار کنید.

سوالات متداول

عدم تمکین زن به چه معنی است؟

عدم تمکین زن به این معنی است که زوجه امورات کلی زندگی خانوادگی که به معنی تمکین عام بوده و وظایف زناشویی که به معنی تمکین خاص است را انجام ندهد.

مدت زمان عدم تمکین زن چقدر است؟

همان‌طور که در مطالب ذکر شده اشاره کردیم، در هر پرونده این امکان وجود دارد که مدت زمان تمکین و اثبات آن متفاوت باشد. در واقع نمی‌توان مدت زمان مشخصی را برای این موضوع در نظر گرفت و بستگی به شرایط و تصمیم دادگاه در این خصوص دارد.

آیا برای عدم تمکین زن مجازاتی وجود دارد؟

خیر، به صورت کلی عدم تمکین یک جرم محسوب نمی‌شود و نمی‌توان برای آن مجازاتی را در نظر گرفت، اما پیامدهایی هم‌چون عدم دریافت نفقه، عدم بهره‌مندی از حق تنصیف اموال مشترک و امکان صدور حکم ازدواج مجدد برای مرد در پی خواهد داشت.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.9/5 - (8 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

سلب حق طلاق از مرد
سلب حق طلاق از مرد
وکیل طلاق توافقی در مشهد
وکیل طلاق توافقی در مشهد
عده طلاق زن یائسه
عده طلاق زن یائسه
هزینه پزشکی قانونی برای طلاق
هزینه پزشکی قانونی برای طلاق

6 پاسخ

  1. سلام
    اگر یک نفر بخاطر امنیت جانیش خونه رو ترک کنه محکوم میشه به عدم تمکین یا خیر.

  2. سلام
    عدم تمکین باید در امتدادش طلاق باشه حتما که خانم از تصنیف اموال محروم شود؟

    1. درود
      خیر عدم تمکین ثابت شه کفایت میکنه.

  3. سلام و عرض ادب
    برای اثبات عدم تمکین در مقابل قاضی چه مواردی لازم است؟

    1. درود
      برای اطلاعات بیشتر با مشاورین تیم حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

خانم شادمهری

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)