تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق

تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق

در بسیاری از موارد که زن و مرد دیگر تمایلی به ادامه زندگی با هم ندارند، عواملی چون علت اختلاف، طرح دعوا از سوی زن یا مرد و عوامل مرتبط با اختلاف بین آن‌ها تعیین کننده نوع مراحل و مسیر پیگیری طلاق است.

از این رو در بعضی از انواع طلاق‌، اخذ گواهی عدم امکان سازش به جهت اینکه طلاق ثبت گردد، مهم تلقی شده و ضرورت دارد، چراکه این مدرک یا گواهی لازمه مراجعه به دفترخانه و ثبت درخواست طلاق است.

اما پرسشی که در این میان ممکن است ذهن را به خود مشغول کند، تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق است. در این مطلب توضیح می‌دهیم که حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش باهم چه تفاوتی دارند؟

موارد صدور گواهی عدم امکان سازش

قبل از اینکه به موارد صدور گواهی عدم امکان سازش بپردازیم، خالی از لطف نیست که با مفهوم این گواهی آشنا شوید. در واقع این مدرک همان گواهی است که صدور آن در پی دادخواست عدم امکان سازش انجام می‌شود و حین آن حقوق مالی و غیر مالی زوجین توسط دادگاه تعیین می‌گردد.

موارد صدور گواهی عدم امکان سازش

صدور گواهی عدم امکان سازش به ثبت دادخواست طلاق نیاز دارد که به اختصار شامل موارد ذیل است:

  • طلاق توافقی: طلاق توافقی نوعی از طلاق است که زوجین بنا به هر دلیلی در مورد جدایی یا طلاق و موارد مربوطه مانند مهریه، نفقه، جهیزیه، حضانت و ملاقات فرزند به تفاهم رسیده اند.
  • طلاق به درخواست مرد: از آنجایی که اختیار طلاق با مرد است، می‌تواند بدون وجود موانع، از همسر خود جدا شود.
  • طلاق از طرف زن: در صورتی که زن دارای حق طلاق باشد، طلاق از طرف زن بدون اثبات موردی امکان پذیر است. داشتن حق طلاق زن به این معناست که او از سوی شوهر خود وکالت دارد تا هر زمان که بخواهد، بتواند برای درخواست طلاق اقدام کند.

موارد صدور حکم طلاق

همانطور که پیش تر اشاره کردیم، صدور گواهی عدم امکان سازش در یک سری مواقع الزامی است. این عبارت بدان معناست که گواهی عدم سازش در برخی شرایط صادر نمی‌شود.

یکی از این شرایط شامل درخواست طلاق از طرف زن به دلایلی مانند عسر و حرج خود و یا سوء رفتار مرد، در صورت عدم برخورداری از حق طلاق است. دادگاه ابتدا موضوع و دلایلی را که باعث شده است زن اقدام به طلاق کند، مورد بررسی قرار می‌دهد و در صورت تحقق موارد مذکور حکم طلاق را صادر می‌نماید.

لازم به ذکر است، به واسطه اینکه طلاق از طرف زن پیچیدگی‌هایی دارد، مسیر دشوارتر است، پس او قبل از هر گونه اقدام باید با وکیل طلاق مشاوره داشته باشد و آگاهی لازم در این رابطه را کسب کند. یکی از مهم ترین مواردی که باید در این خصوص بداند فرق گواهی عدم سازش و حکم طلاق است.

موارد صدور حکم طلاق

حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش چه تفاوتی باهم دارند؟

پیش از این به فرق گواهی عدم سازش و حکم طلاق اشاره شد اما دیگر مواردی نیز وجود دارند که سایر تفاوت این دو را بیان می‌کنند:

  • اعتبار حکم طلاق بر اساس قانون حمایت خانواده به مدت شش ماه از زمان ابلاغ رأی فرجامی یا انقضای مهلت فرجام خواهی است. در واقع فرجام خواهی درخواست رسیدگی مجدد به یک پرونده کیفری یا حقوقی است که برای تشخیص تطبیق یا عدم تطبیق رأی مورد درخواست فرجامی با موازین شرعی و مقررات قانونی صورت می‌گیرد. انقضای مهلت فرجام خواهی نیز بدین معناست که اگر گواهی عدم امکان سازش تا مدت سه ماه به دفترخانه ازدواج و طلاق ارائه نشود، اعتبارش را از دست می‌دهد.
  • یکی دیگر از بارزترین تفاوت حکم طلاق و گواهی عدم امکان سازش در این است که در اولین مورد، دادگاه دستور طلاق را صادر کرده و جدایی به طور قطع صورت می‌گیرد. اما در دومین مورد تنها اجازه طلاق صادر می‌شود، این بدان معناست که اگر به مدت سه ماه برای ثبت طلاق اقدام نشود، به منزله انصراف زوجین از جدایی است.

جمع بندی

بنابراین یکی از اصلی ترین تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق به شرایط صدور آن‌ها و روند دادگاه، باز می‌‌گردد.

در صورتی که در چنین شرایطی قرار داشته و اطلاعات کافی در مورد موارد حقوقی ندارید، می‌توانید با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

سؤالات متداول

گواهی عدم امکان سازش چیست؟

در مواردی چون طلاق توافقی، طلاق از طرف مرد و طلاق از طرف زن در صورت داشتن حق طلاق، آن هم در شرایطی که توافق و سازش میان زوجین ناممکن بوده و عدم امکان آن احراز و تأیید شده است، گواهی عدم امکان سازش صادر می‌شود.

تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق در چیست؟

فرق گواهی عدم سازش و حکم طلاق در نوع صدور و شرایط آن‌هاست. در حکم طلاق دادگاه دستور طلاق را صادر کرده و جدایی به طور قطع صورت می‌گیرد اما در مورد گواهی عدم امکان سازش تنها اجازه طلاق صادر می‌شود.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (1 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

حضانت فرزند در طلاق غیابی
حضانت فرزند در طلاق غیابی
وکیل طلاق
وکیل طلاق
طلاق در امارات
طلاق در امارات
مدارک لازم برای طلاق از طرف زن
مدارک لازم برای طلاق از طرف زن

2 پاسخ

  1. تفاوت گواهی عدم امکان سازش و حکم طلاق در نوع صدور و شرایط آن‌هاست. درسته؟

    1. سلام، وقت شما بخیر
      گواهی عدم سازش از مرکز مشاوره گرفته می شود و به این معنی است که خانم و آقا باهم نمی توانند سازش کنند.
      حکم طلاق را دادگاه صادر می کند و پس از آن می توان به صورت رسمی و شرعی جدا شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)