- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
نفقه که یکی از مهمترین حقوق زن است، پس از عقد نکاح به زنان تعلق میگیرند. زنان پس از عقد نکاح حق دریافت نفقه را دارند. البته این امر در صورت تمکین از شوهر، انجام میشود. به عبارتی در صورت عدم تمکین، الزامی در خصوص دریافت نفقه وجود ندارد. در این مقاله قصد داریم بیان کنیم که نفقه از چه زمانی به زن تعلق میگیرد؟
نفقه چیست؟
طبق ماده 1107 قانون مدنی، تمام نیازهای متعارف و متناسب با وضعیت زن از قبیل مسکن، لباس، اثاثیه منزل و حتی هزینههای درمانی و بهداشتی جزو نفقه زن محسوب میشوند.
این قانون تکلیف پرداخت نفقه زن را بر عهده شوهر قرار داده است. البته لازم به ذکر است که نفقه زن تنها به همین موارد محدود، ختم نمیشود. بلکه شامل کلیه نیازهای متعارف زن است.
نفقه از چه زمانی به زن تعلق می گیرد؟
پس از آنکه نفقه را برایتان معرفی نموده و بیان کردیم که شامل چه مواردی میشود، نوبت به پاسخ دادن به این سؤال مهم میرسد که نفقه از چه زمانی به زن تعلق میگیرد؟ برای پاسخ دادن به این سؤال از بندهای مهم موجود در قانون اساسی و قانون مدنی بهره میبریم.
طبق ماده 1102 قانون مدنی، بلافاصله پس از جاری شدن عقد و موجود شدن رابطه بین زوجین، تکالیف و حقوق زوجین در قبال یکدیگر برقرار میشود. یکی از این حقوق که بر عهده مرد قرار دارد، نفقه است.
البته در این قانون شرایطی را برای پرداخت نفقه به زن ذکر کرده اند. از شرایط این امر میتوان به تمکین از سوی زن اشاره کرد. به طور کلی در صورتی که زن بدون دلیل موجه از تمکین خودداری کند، مرد دیگر موظف به پرداخت نفقه به وی نخواهد بود. از این رو زمانی نفقه به زن تعلق میگیرد که از شوهر خود تمکین کند.
در صورتی که زوجین برای زندگی به خانه مشترک نرفته باشند، زن موظف است آمادگی خود را برای شروع زندگی مشترک به شوهر خود اعلام کند. در غیر این صورت تمکین صورت نگرفته و حق نفقه برای زن صادر نمیشود.
همچنین بر اساس قانون مدنی، زن تا زمانی که مهریه اش را به صورت کامل دریافت نکرده باشد، میتواند از تمکین در مقابل شوهر خودداری کند و این امتناع، سبب از بین رفتن حق نفقه زن نخواهد شد.
زن چگونه میتواند نفقه خود را درخواست کند؟
طبق ماده ۱۲۰۶ و ۱۱۱۱ قانون مدنی، زن میتواند نفقه گذشته خود را مطالبه نماید. در صورت خودداری شوهر از دادن نفقه، زن میتواند با مراجعه به دادگاه خانواده، آن را از شوهر خود دریافت کند. دادگاه میزان نفقه را معین و شوهر را محکوم به پرداخت آن مینماید.
زن میتواند برای دریافت نفقه از شوهر خود شکایت کند. به این صورت که ابتدا برگه ای را برای این اقدام به دادگاه ارائه داده و دادخواست خود را ثبت میکند. دادگاه به سرعت دادخواست زن را بررسی کرده و مرد را محکوم میکنند. در صورت امتناع مرد به این حکم و در موارد شدیدتر، مرد ممکن است به زندان فرستاده شود.
مزایای داشتن وکیل برای گرفتن نفقه
در این مقاله توضیحات مفیدی را در رابطه با اینکه نفقه از چه زمانی به زن تعلق میگیرد، بیان کردیم. اما موضوع مهم در رابطه با مسائل حقوقی این است که این مسائل قوانین بسیار متعددی دارند. از این رو نمیتوان تمامی بندهای قانون مدنی را در مقالات به نمایش گذاشت.
از مزایای داشتن وکیل در این پروندهها این است که او اطلاعات جامع تری در خصوص قوانین منتشر شده دارد. بنابراین بهتر و بیشتر میتواند به راهنمایی شما بپردازد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این که نفقه از چه زمانی به خانم تعلق میگیرد میتوانید با وکیل خانواده یا مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.
سوالات متداول
نفقه زن چقدر است و شامل چه مواردی میشود؟
نفقه زن شامل کلیه نیازهای متعارف او از قبیل مسکن، البسه، اثاث منزل و سایر موارد است. همچنین مبلغ دقیق آن توسط دادگاه تعیین میشود.
نفقه از چه زمانی به زن تعلق میگیرد؟
بلافاصله از زمانی که عقد نکاح میان زوجین خوانده شد، حقوق زوجین نسبت به یکدیگر برقرار میشود. یکی از این حقوق پرداخت نفقه بوده که بر عهده مرد است.
در صورت فوت زن، تکلیف نفقه چه میشود؟
لازم است بیان کنیم که نفقه یک دین عینی شناخته میشود. لذا پس از فوت زن، نفقه را میتوان ارث یا مال زن در نظر دانست.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
4 پاسخ
یعنی تا زمانی که آقا مهریه رو پرداخت نکرده میتونم تمکین نکنم ولی نفقه بگیرم درسته؟
درود
بله کاملا.
سلام در دوران عقد فقط با شرط اعلام آمادگی بابت تمکین نفقه میشه گرفت/؟
درود
بله اعلام آمادگی شما مبنی بر پذیرش امورات زندگی زناشویی.