پس از طلاق خانم و آقایی که دارای فرزند هستند، دادگاه براساس معیارهایی مشخص حضانت فرزند یا فرزندان، آنها را به یکی از والدین میسپارد. قانون کلی این است که حضانت پسر و دختر تا هفت سالگی به مادر سپرده میشود و پس از آن این حضانت به پدر داده میشود؛ حضانت دختر از هفت تا نه سالگی و پسر از هفت تا پانزده سالگی با پدر است؛ بعد از این سن، آنها از قانون حضانت خارج میشوند تا خود تصمیم بگیرند که نزد پدر یا مادرشان باشند.
با این حال، با سپرده شدن حضانت به یکی از والدین، دادگاه تعداد روزها و ساعات معینی را برای ملاقات والد دیگر با فرزندش مقرر میکند. اگر فرزند شما تحت حضانت شماست و به دلایلی بهدنبال شرایط کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند توسط والد دیگر هستید، میتوانید با مشاوران حقوقی سایت دادنیک تماس بگیرید تا شما را در این حیطه بهطور کامل راهنمایی کنند.
ملاقات با فرزندان پس از طلاق
پس از طلاق، دادگاه براساس قوانین خاصی همچون سن و جنسیت فرزند، شرایط و صلاحیت هر یک از والدین و مواردی از این قبیل، حضانت فرزند را به یکی از طرفین میسپارد و وی موظف است در شرایط مناسبی از وی مراقبت کند.
در عین حال، دادگاه زمانی را هم برای ملاقات والد دیگر مشخص میکند؛ بهطور مثال سه روز در هفته یا روزهای آخر هفته به مدت چند ساعت اجازه ملاقات فرزند به والد دیگر داده میشود که اگر شخصی که حضانت برعهده اوست، از این ملاقات ممانعت کند، والد دیگر میتواند به همین دلیل از وی شکایت کند.
نکتهی مهمی که در اینجا باید گفت این است که مدت زمان ملاقاتی که توسط دادگاه مشخص میشود نه خیلی زیاد است که فرزند را دچار سردرگمی کند و نه خیلی کم که منجر به کمبود محبت فرزند از والد دیگر شود.
بنابراین اگر بهدنبال کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند توسط والد دیگر هستید، باید از راههای قانونی وارد شوید تا دچار دردسر نشوید. برای پیش بردن سریعتر این روند بهتر است از یک وکیل پایه یک دادگستری که در این حوزه دارای تجربه و تخصص است، کمک بگیرید.
شرایط کاهش زمان ملاقات با فرزند
امکان اینکه والد دیگر را از ملاقات با فرزندش منع کرد، وجود ندارد. اما در برخی موارد و با داشتن دلایل منطقی و قانع کننده برای دادگاه، میتوان مدت زمان ملاقات با فرزند را کاهش داد. چند مورد از شرایط کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند توسط والد دیگر عبارتاند از:
آسیب روحی فرزند
یکی از مهمترین شرایط کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند در پی داشتن آسیب روحی برای فرزند در طی این ملاقاتها با والد دیگر است. در چنین وضعیتی والدی که حضانت فرزند را برعهده دارد، میتواند به دادگاه درخواست کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند را بدهد. نکتهای که باید توجه داشت این است که باید همهی دلایلی که برای کاهش ملاقات با فرزند ارائه میدهید همراه با سند و مدرک باشد؛ در غیر این صورت مورد قبول دادگاه نخواهد بود.
نداشتن صلاحیت اخلاقی والد دیگر
یکی دیگر از شرایط کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند توسط والد دیگر، اثبات این موضوع است که آن والد دارای صلاحیت اخلاقی کافی و لازم نیست. منظور از نداشتن صلاحیت اخلاقی این است که آن والد رفتارهای نادرست و نامشروعی از خود در هنگام ملاقات فرزند بروز دهد، کودک را وادار به انجام جرم و رفتارهای نامناسب کند یا حتی رفتارهای خشن به وی بیاموزد.
والدی که حضانت فرزند را برعهده دارد، در صورت اثبات این موضوع به دادگاه، میتواند باعث کاهش مدت زمان ملاقات فرزند با آن والد دیگر شود. در پایان باید گفت عکس این ماجرا هم میتواند رخ دهد؛ یعنی والدی که حضانت را برعهده ندارد، با اثبات دلایل منطقی و محکمه پسند میتواند از والد دیگر شکایت کند. دادگاه در صورت تشخیص عدم صلاحیت وی از نگهداری فرزند، از وی سلب حضانت میکند.
جمع بندی
پس از طلاق دو نفر، دادگاه حضانت فرزندان آنها را برطبق قوانین به یکی از والدین میسپارد. در عین حال زمانی را هم برای ملاقات فرزند با والد دیگر تنظیم میکند. والدی که حضانت را برعهده دارد در صورت مشاهدهی این موضوع که والد دیگر از صلاحیت اخلاقی کافی و لازم برخوردار نیست یا ملاقات با وی برای فرزند عواقبی مثل آسیب روحی در پی دارد، میتواند به دادگاه درخواست کاهش این مدت زمان ملاقات را بدهد.
البته این دلایل باید برای دادگاه به اثبات برسند. مشاوران حقوقی دادنیک به شما کمک میکنند تا بتوانید دلایل خود را اثبات کنید و به شما در پیشبرد سریعتر روند دادگاه کمک میکنند.
سوالات متداول
ملاقات با فرزند توسط والد دیگر بر چه اساس مشخص میشود؟
میزان ملاقات توسط خود دادگاه مشخص میشود منتهی این مدت زمان ملاقات نه خیلی زیاد است که فرزند را دچار سردرگمی کند و نه خیلی کم که منجر به کمبود محبت فرزند از والد دیگر شود.
شخصی که حضانت برعهده اوست، میتواند مانع از ملاقات شود؟
خیر. اگر شخصی که حضانت برعهده اوست، از ملاقات ممانعت کند، والد دیگر میتواند به همین دلیل از وی شکایت کند.
آیا میتوان با اثبات دلایلی والد دیگر را از ملاقات فرزندش ممنوع کرد؟
خیر. امکان اینکه والد دیگر را از ملاقات با فرزندش منع کرد، وجود ندارد. اما میتوان مدت زمان ملاقات با فرزند را کاهش داد.
شرایط کاهش مدت زمان ملاقات با فرزند چیست؟
در پی داشتن آسیب روحی برای فرزند در طی این ملاقاتها و نداشتن صلاحیت اخلاقی لازم و کافی والد دیگر، از مهمترین دلایلی که براساس آن میتوان مدت زمان ملاقات را کاهش داد.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.