- وکالت طلاق توافقی و طلاق با داشتن حق طلاق
- بدون حضور زوجین در هیچ مرحلهای
- حدود 20 الی 60 روز کاری
- جلسه آنلاین یا تلفنی با وکیل طلاق
- برای انجام کار توسط وکلای متخصص دادنیک در ارتباط باشید
طبق گزارشات به دست آمده، آمار طلاق در امارات متحده در حال افزایش است و بسیاری از متقاضیان طلاق در پیدا کردن وکیل مورد نظر دچار مشکل هستند. در بحث طلاق افراد به دنبال یافتن وکیلی هستند که از حق و حقوق آنها به طور کامل دفاع کند. در نتیجه متقاضیان طلاق در امارات متحده برای پیدا کردن وکیل حقوقی خود کمی سختگیر هستند. اگر شما نیز در کشور امارات متحده هستید و قصد دارید از همسر خود جدا شوید، باید بدانید که روند درخواست شما به 2 صورت امکانپذیر خواهد بود. افرادی که تابعیت ایرانی دارند و در کشور امارات ساکن هستند برای طلاق خود باید هم بر اساس قوانین طلاق در کشور امارات و هم طلاق بر اساس قوانین ایران اقدام به جدایی کنند. اگر به دنبال وکیل طلاق در ایران هستید یا نیاز به راهنمایی در این خصوص دارید، میتوانید از طریق واتسآپ با کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک در ارتباط باشید و مشاوره رایگان دریافت کنید.
طلاق در امارات متحده
طبق گزارشات روزنامههای محلی در کشور امارات متحده، آمار طلاق در این کشور بسیار بیشتر از سایر کشورهای همسایه است. اما دلیل اصلی این آمار بالا چیست؟ خیانت زناشویی و برقراری ارتباطات نادرست یکی از مهمترین دلایل بالا رفتن آمار طلاق در امارات متحده محسوب میشود. از دست دادن شغل و مشکلات مالی نیز یکی دیگر از مسائل مشکلساز خانوادهها است. در ضمن گاهی زوجین به دلایلی همانند تفاوتهای مذهبی و فرهنگی تصمیم به جدایی میگیرند. در بعضی موارد نیز رسانههای اجتماعی و بیتوجهی به همسر سبب سردی رابطه و خراب شدن کانون گرم خانواده میشود. البته در کشور امارات متحده افراد با طرز فکرهای مختلفی زندگی میکنند که همین امر گاهی سبب اختلاف نظر و طلاق میشود. طی سالهای مختلف نسلها تغییر میکند و اختلاف نظرها نیز بیشتر میشود. بنابراین انتظارات افراد از یکدیگر غیرمنطقی خواهد بود و مشکلات زیادی به وجود میآید. در اینجا ما قصد داریم تمام نکات لازم برای طلاق در کشور امارات را برای شما شرح دهیم.
قوانین طلاق در امارات متحده
همانطور که میدانید ازدواجهای کشور امارات متحده در بیشتر مواقع اسلامی است و طبق قوانین شرعی پیش میرود. اگر زوجین هر دو مسلمان باشند و در کشور امارات زندگی کنند، طلاق آنها طبق قوانین طلاق در این کشور انجام میشود. در بعضی موارد که مرد مسلمان است و زن او غیرمسلمان محسوب میشود، باز هم شرایط به همین شکل خواهد بود. در واقع قوانین طلاق کشور امارات برای جدایی آنها اعمال میشود. در نظر داشته باشید، ساکنان امارات متحده که از کشور دیگر وارد آن شدهاند، درخواست طلاق متفاوتی خواهند داشت. آنها باید درخواست طلاق خود را هم در محل اقامتشان (امارات) ثبت کنند و هم باید تقاضای خود را به سازمانهای مربوطه کشور خود بفرستند. مفاد قوانین شرعی این کشور در مورد همه ساکنینش صدق میکند اما مقررات خاصی نیز وجود دارد که برای تمام جامعه ضبط و ثبت نشده است.
- دادنیک تاک
در این اپیزود از دادنیک تاک با دکتر نعیمی، وکیل پایه یک دادگستری، به طور مفصل در مورد طلاق توافقی و حق طلاق صحبت کردهایم.
طلاق ایرانیان در امارات متحده
طبق قوانین وضعشده، اگر یک ایرانی در کشور امارات متحده قصد جدایی از همسر خود را داشته باشد، در دادگاه این کشور یک اتباع خارجی محسوب میشود و باید قوانین امارات متحده را رعایت کند. علاوه بر طلاق طبق قانون امارات باید برای طلاق طبق قانون ایران هم اقدام کند. اما فرقی نمیکند که ابتدا برای کدام طلاق اقدام کنند در هر صورت هر دو مورد باید انجام شود.
متقاضی میتواند طبق قوانین کشور ایران درخواست خود را ثبت کند و برای رسیدگی به این تقاضا از طریق ایران، نیاز به وکیل طلاق در ایران خواهد داشت. در واقع با ثبت درخواست در سازمان مربوطه جمهوری اسلامی و با کمک وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور ، حکم مربوطه برای فرد متقاضی صادر میشود. در صورتی که طلاق توافقی باشد، روند طلاق برای هر دو طرف سادهتر خواهد بود.
فرد ایرانی ساکن کشور امارات با ثبت نهایی درخواست خود در سایت مربوطه، باید به سفارت یا کنسولگری ایران مراجعه کند و روند طلاق خود را ادامه دهد. البته در حال حاضر این روند به طور کامل غیرحضوری انجام میشود. در نظر داشته باشید فرد ایرانی ساکن امارات اگر امکان حضور در ایران برای انجام امور طلاق توافقی را ندارد باید به یک وکیل طلاق در ایران وکالت دهد.
وکیل طلاق ایرانی در امارات متحده
پس از ثبت نهایی درخواست طلاق و اعمال قوانین لازمه، فرد اگر متقاضی طلاق از طریق کشور ایران باشد باید به طور حتم برای خود وکیلی انتخاب کند. این وکیل درخواست مربوطه را در دادگاه ثبت میکند. سپس رای طلاق توافقی را از دادگاه میگیرد و آن را به ثبت رسمی میرساند. این روند پیچیدگیهای خاص خود را دارد که تنها یک وکیل متخصص طلاق توافقی از پس آن برمیآید.
با انجام کامل روند مورد نظر و پس از گرفتن رای دادگاه، وکیل ایرانی میتواند مدرک طلاق را برای فرد متقاضی در کشور امارات ارسال کند. به خاطر داشته باشید برای اینکه وکیل بتواند کارهای طلاق شما را به درستی انجام دهد باید از طرف شما وکالتنامه دریافت کند. وکیل طلاق ایرانی در امارات طبق وکالتنامه تنظیمشده در سامانه میخک، به عنوان وکیل فرد متقاضی در نظر گرفته میشود.
فرد متقاضی باید در ابتدا در سایت سامانه میخک امارات متحده ثبتنام کند و فرم درخواست وکالتنامه را برای کنسولگری ایران بفرستد. بعد از ثبت وکالتنامه، وکیل ایرانی با ارائه کدملی خود و ثبت شدن امضا میتواند به وزارت خارجه مراجعه کند و وکالتنامه رسمی را بگیرد.
وکیل در ایران
در هر پرونده طلاق و جدایی، انتخاب وکیل اولین قدم مربوطه محسوب میشود. همانطور که میدانید پیدا کردن یک وکیل خبره که مدافع کامل حقوق شما باشد کار کمی دشواری است. بنابراین برای پرونده مورد نظر خود بهتر است بررسیهای لازم را انجام دهید تا به یک وکیل متخصص و مجرب برسید. انتخاب یک وکیل ماهر به شما کمک میکند سریعتر به نتیجه موردنظرتان دست پیدا کنید.
اگر نیاز به وکیل طلاق توافقی ایرانیان خارج از کشور دارید میتوانید از طریق واتس آپ با کارشناسان حقوقی موسسه دادنیک در ارتباط باشید تا مشاوره رایگان دریافت کنید.
طلاق توافقی در ایران
طلاق توافقی در ایران به این صورت انجام می شود که زوجین هر دو راضی به جدایی هستند و سر موضوعاتی مانند مهریه، نفقه، حضانت فرزند و استرداد جهیزیه به توافق رسیده باشند. ایرانیان در هر کشوری که زندگی کنند برای طلاق توافقی خود باید مطابق قوانین جمهوری اسلامی ایران پیش روند. ایرانیان خارج از کشور می توانند توافقات خود را در یک جلسه آنلاین با وکلای موسسه دادنیک اعلام کنند تا طلاق آنها دقیقا بر اساس توافقات زوجین پیش رود.
طلاق ایرانی در امارات
یکی از دغدغههای بزرگ ایرانیان ساکن کشور امارات، طلاق و جدایی از همسر است. به عبارت دیگر بسیاری از زوجین ساکن کشور امارات به دنبال وکیلی هستند تا بتوانند خیلی راحت و در کوتاهترین زمان ممکن حکم طلاق خود را دریافت کنند. در ضمن بسیاری از متقاضیان نمیدانند باید طبق شرایط کدام کشور پیش روند؟ کشوری که در آن ساکن هستند یا کشوری که در آن ازدواج خود را ثبت کردهاند.
پیش از این نیز گفتیم که طلاق ایرانی در امارات باید بر اساس قوانین هر دو کشور پیش رود. برای این کار کافی است متقاضی وکالتنامه خود را در سامانه میخک ثبت کند.
طی این راهنما برای شما توضیح میدهیم که چطور طلاق ایرانی خود را در کشور امارات به ثبت برسانید و در کوتاهترین زمان ممکن از همسر خود جدا شوید. موسسه حقوقی دادنیک بهترین خدمات و مشاوره را برای کمک به ایرانیان ساکن در کشور امارات ارائه میدهد.
ثبتنام سامانه میخک
سامانه میخک مخفف مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی است. همانطور که از نام این سامانه پیداست، برای انجام انواع خدمات مربوط به کنسولی کشورهای مختلف باید در این سامانه ثبتنام کنید.برای وکالت دادن به وکیل طلاق در ایران باید در این سامانه ثبت نام کنید.
سامانه میخک در دسترس تمامی متقاضیانی قرار دارد که به خدمات کنسولی کشور امارات متحده نیاز دارند. قدم اول برای ثبت درخواست شما، ایجاد یک پروفایل کاربری در این سامانه است. تمامی اطلاعات و پرسشهای درون سامانه را به درستی تکمیل کنید.
ثبت وکالتنامه در سامانه میخک
برای ثبت وکالتنامه در سامانه میخک باید ثبت نام خود را کامل کنید و وارد قسمت امور وکالتنامه شوید و طلاق گیرند زن یا طلاق دهنده مرد را انتخاب کنید. بعد از تکمیل اطلاعات وکیل و تنظیم وکالتنامه را ثبت می کنید. بعد از تکمیل وکالتنامه کد رهگیری دریافت می کنید که می توانید به کمک آن از برای احراز هویت و امضای وکالتنامه نوبت بگیرید. فقط بهتر است توجه داشته باشید قبل از تنظیم وکالتنامه باید متن وکالتنامه را با وکیل خود به اشتراک بگذارید.
سامانه ثنا
سامانه ثنا متعلق به قوه قضاییه است. اگر کارت ملی شما هوشمند است میتوانید در سامانه ثنا ثبت نام کرده و احراز هویت انجام دهید. بعد از احراز هویت می توانید به وکیل پایه یک دادگستری در ایران وکالت دهید.
پس از تکمیل فرآیند ثبتنام در سامانه ثنا، بهتر است به طور دائم به حساب کاربری خود سر بزنید تا از وضعیت پرونده مورد نظر مطلع باشید. بیشتر ابلاغیههای این سامانه به صورت پی دی اف در دسترس هستند. در صورت بروز هرگونه مسئله میتوانید به این ابلاغیهها رجوع کنید.
شرایط طلاق درامارات متحده
عدهای بر این باورند که جدایی از همسر یا طلاق در کشور امارات متحده امری غیر معمول محسوب میشود. اما باید گفت این کشور در میان کشورهای حوزه خلیجفارس دارای بالاترین میزان طلاق است. طبق گزارشات انجامشده، در سال 2018 بیش از 1000 طلاق در این کشور به ثبت رسید. از بین این 1000 طلاق، تنها یک سوم زوجین اماراتی بودند و مابقی تنها جزء ساکنین این کشور محسوب میشدند.
بسیاری از ایرانیانی که در این کشور ساکن هستند، تقاضای طلاق خود را ثبت کردهاند. نکته مهم این است که طلاق گرفتن در کشور امارات کار سادهای است. دادگاههای خانواده این کشور خدمات خوبی به زوجین اماراتی و زوجین غیر اماراتی ارائه میدهند. از زمان ثبت درخواست طلاق شما تا دریافت گواهی آن، تنها 1 ماه طول میکشد. به طور معمول روند طلاق در کشور امارات ساده است و دارای چندین جلسه مشاوره و گفتگو یا حضور در دادگاه خواهد بود.
گذشته از سادهبودن شرایط طلاق در کشور امارات، دلایل بسیاری برای جدایی وجود دارد. برای مثال در بسیاری موارد، زوجین به دلیل خیانت، کمبود بودجه، و تفاوتهای فرهنگی تصمیم به جدایی میگیرند. شرایط طلاق برای افراد مسلمان و غیرمسلمان کمی متفاوت است. ایرانیان ساکن امارات میتوانند برای دریافت گواهی طلاق خود از وکلای ایرانی استفاده کنند و طبق قوانین ایران از همسرشان جدا شوند.
دلایل طلاق درامارات متحده
طی این مقاله چندین بار به دلایل اصلی طلاق در امارات متحده اشاره کردیم اما در این بخش به طور مفصلتر دلایل جدایی زوجین را بازگو میکنیم. مسائل زیادی وجود دارند که باعث افزایش نرخ طلاق در امارات متحده شدهاند. در ادامه به 5 مورد از این دلایل اشاره خواهیم کرد:
- ازدواج زودهنگام
- مسائل و مشکلات مالی
- اختلاف فرهنگی و سنتهای مختلف
- چند همسری مردان
- خیانت
همه این دلایل حاکی از ضعف پایه خانواده است. زمانی که زوجین یکدیگر را درک نکنند و به ازدواج خود بها ندهند، با گذر زمان مسائل و مشکلات زیادی در مسیر زندگی پیشروی آنها ایجاد میشود. طلاق نیز یکی از ناهنجاریهای اجتماعی است که در هر کشوری شرایط و دلایل مخصوص به خود را دارد. امید است آیندهای نه چندان دور راهحلهایی برای مهار این نرخ از طلاق تعبیه شود.
مراحل طلاق در امارات متحده
اولین قدم برای آغاز مراحل طلاق ثبت و تشکیل پرونده است. یکی از زوجین باید به دادگاه خانواده مراجعه کند و در بخش قضایی درخواست خود را به ثبت برساند. در ادامه دادگاه خانواده سعی میکند با گفتگو و جلسات مصالحه زوجین را آشتی دهد. اجرای جلسات مصالحه و شرکت در آنها اجباری است. طی این جلسات افراد بدون حضور وکیل خود مشکلات و مسائل خود را بازگو میکنند.
در صورتی که هر دو طرف به این نتیجه برسند که طلاق برای آنها بهتر است، طلاق توافقی صورت میگیرد. با توافق زوجین، پیشنویسی از توافقنامه تنظیم میشود. در صورت اجرای طلاق توافقی، این توافقنامه باید قبل از شرکت در جلسه مصالحه به امضا طرفین برسد. این توافقنامه در دادگاه ارائه میشود و روند پرونده طلاق به جریان میافتد.
از زمان صدور توافقنامه زوجین طی 3 ماه فرصت دارند این نامه را به دست دادگاه برسانند. پس از اینکه دادگاه پرونده طلاق زوجین را بررسی کند، جزئیات پرونده براساس تحقیقات دادگاه تعیین میشود. در این مرحله هر یک از زوجین باید ادعاهای خود را ثابت کنند یا شواهدی را به دادگاه ارائه دهند و از خود دفاع کنند.
تقسیم اموال هنگام طلاق در امارات متحده
در صورتی که با فرد تبعه امارات ازدواج کنید و سپس بخواهید از او جدا شوید، باید داراییهای شما محاسبه شود و تقسیم اموال صورت بگیرد. گاهی افراد در مذاکره برای تقسیم اموال با همسر خود به بنبست میرسند و نیاز به یک داور دارند. برای مشخص کردن نحوه تقسیم اموال، مسائل زیادی اهمیت دارند برای مثال، ملیت، محل سکونت، و غیره.
مهاجرانی که قصد طلاق دارند باید یک حوزه قضایی را انتخاب کنند و صلاحیت خود را اثبات برسانند. سپس طبق قوانین کشور خود یا قوانین کشور امارات دست به اقدامات اولیه بزنند. لازم به ذکر است در بیشتر مواقع قوانین کشور مهاجر اهمیت و برتری بیشتری نسبت به قوانین کشور امارات دارد. در پایان اینکه به طور معمول دارایی یکی از مسائل آسیبپذیری است که طی فرآیند طلاق در امارات متحده تا حدود زیادی آسیب میبیند.
حضانت فرزند هنگام طلاق درامارات متحده
طبق قوانین طلاق در امارات متحده، مادری که فرزند را به دنیا آورده است در واقع میتواند سرپرست فرزند باشد. البته پدر نیز توانایی خود را دارد. اما در کشور امارات حضانت کودکان اغلب به مادران داده میشود. از آنجاییکه یک مادر برای مراقبتهای روزانه کمک میکند و مسائل آموزشی و درمانی یا پزشکی را به کودک یاد میدهد، در نتیجه مادران در این کشور حضانت بچهها را برعهده دارند.
در ضمن مادر بهتر میتواند راهنمای مذهبی فرزند خود باشد. این در حالی است که مادر توانایی اسکان دادن به فرزند خود را داشته باشد. سرپرست در واقع مسئول پشتیبانی مالی از فرزند است بنابراین بیشتر پدر مسئول این بخش خواهد بود. فراموش نکنید حضانت و سرپرستی در کشور امارات دو مسئله جدا از یکدیگر هستند.
انواع طلاق درامارات متحده
هر کشوری برای فرآیند طلاق خود قوانین متفاوتی دارد. برای مثال کشور امارات متحده نیز برای افراد مسلمان و غیرمسلمان قوانین مجزا در نظر گرفته است. ازدواجها و طلاقهای اسلامی به طور کامل طبق قوانین شرعی پیش میروند. زمانی که زن و شوهر مسلمان باشند و هر دو در کشور امارات زندگی کنند، قوانین کلی طلاق در امارات متحده در مورد آنها اعمال میشود.
این در حالی است که ساکنان خارجی این کشور که غیر مسلمان هستند به راحتی میتوانند در کشور خود تقاضای طلاقشان را ثبت کنند. البته ساکنان خارجی میتوانند در امارات نیز برای طلاق خود دستبهکار شوند. اگر فرد خارجی بخواهد از قوانین کشور خود در مورد طلاق پیروی کند باید به یکی دادگاههای مربوطه مراجعه نماید.
طبق قوانین طلاق ثبتشده در کشور امارات، افراد خارجی میتوانند طبق مقررات جامعه یا کشور خود طلاق بگیرند. در غیر این صورت تمامی قوانین کشور امارات نیز برای آنها در نظر گرفته میشود. از اینرو، افراد نمیتوانند تنها بخشی از قوانین کشور خود یا بخشی از قوانین امارات متحده را در نظر بگیرند. باید تنها از یک قانون پیروی داشته باشند.
هزینه طلاق در امارات متحده
با وجود اینکه روند طلاق در امارات متحده آسان است اما به هیچوجه ارزان نیست. برای طلاق توافقی زوجین باید 8000 تا 25000 درهم بپردازند. در صورتی که فرآیند طلاق زوجین زمانبر باشد این هزینه حتی به 50000 درهم میرسد. در ضمن تمامی اسناد و مدارک لازم برای صدور گواهی طلاق باید به زبان عربی ترجمه شود.
ترجمه هر سند به زبان عربی حدود 80 درهم هزینه دارد. مسئله دیگر اینکه هزینه طلاق برای اتباع اماراتی و غیر اماراتی بدونشک متفاوت خواهد بود زیرا مدارک لازم برای تشکیل پرونده این افراد متفاوت است. برای شروع پرونده طلاق باید حدود 500 درهم به عنوان هزینه اولیه بپردازید. صدور انواع گواهینامههای لازم نیز توسط کنسولگری این کشور انجام میشود. به ازای هر گواهینامه 12200 درهم دریافت میشود.
طلاق در خارج از کشور
طبق قوانین وضعشده، طلاق ایرانیان خارج از کشور بیشتر طبق قوانین دادگاهی ایران انجام میشود. در ضمن قوانین طلاق ایرانی به مذهب افراد برمیگردد، بدینترتیب طلاق ایرانیان خارج از کشور باید براساس قوانین ایران انجام شود. اولین قدم برای گرفتن گواهی طلاق خارج از کشور، مراجعه به اداره کنسولگری ایران در آن کشور است.
سپس با ثبتنام در سامانه میخک و ارائه مدارک کامل، زوجین میتوانند درخواست طلاق خود را ثبت کنند. اگر یک ایرانی مقیم در خارج از کشور هستید و قصد دارید از همسر خود جدا شوید، نگران نباشید. از همان کشوری که حضور دارید مقدمات اولیه پرونده خود را بچینید و درخواست خود را برای اداره کنسولگری ایران ارسال کنید. برای دریافت مشاوره و خدمات حقوقی با کیفیت با متخصصان و مشاوران موسسه حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.
سفارت ایران در امارات
برای تکمیل فرآیند طلاق خود بهتر است پس از تکمیل فرمهای مربوطه و ثبت درخواست خود در سامانه میخک، به یکی از دفاتر کنسولگری جمهوری اسلامی در کشور امارات متحده مراجعه کنید. در نظر داشته باشید ساعت کاری این دفاتر از 8 صبح الی 12 ظهر روزهای یکشنبه تا پنجشنبه است.
سفارت ایران در دبی
سفارت ایران در دبی و در منطقه جمیره خیابان الوصل شماره 256 واقع شده است.
سفارت ایران در ابوظبی
دفتر کنسولگری جمهوری اسلامی در منطقه دیپلماتیک و جنب نمایشگاه بینالمللی ابوظبی مستقر است.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.