متاسفانه یکی از بزرگترین دغدغههای ایرانیان خارج از کشور مسئله طلاق و جدایی آنها است. در واقع افراد ایرانی که در خارج از کشور زندگی میکنند، نمیدانند به چه صورت برای جدایی از همسر خود دست به کار شوند. طلاق در خارج از کشور در حال حاضر یکی از نگرانیهای بزرگ ایرانیان ساکن در کشورهایی همانند انگلستان، ترکیه، و استرالیا است.از آنجایی که قانون خانواده هر کشور تنها مختص شهروندان آن کشور محسوب میشود، ایرانیان باید براساس قوانین جمهوری اسلامی از همسر خود جدا شوند. شاید برایتان سوال شود که آیا فرد ایرانی باید برای جدایی از همسر خود به ایران برگردد؟ باید گفت خیر از طریق سامانههای الکترونیکی ثنا و میخک میتوانند به وکیل منتخب خود وکالتنامه دهند تا به جای آنها طی مراحل طلاق حضور داشته باشند. کارشناسان و متخصصان موسسه حقوقی دادنیک میتوانند بهروزترین اطلاعات را در مورد نحوه طلاق در خارج از کشور، راهنمای استفاده از سامانه میخک، کاربرد سامانه ثنا، پیدا کردن وکیل طلاق در آمریکا، انجام طلاق ایرانیان در انگلستان، پیگیری طلاق ایرانیان در ترکیه، و ثبت طلاق ایرانی در استرالیا در اختیار شما بگذارند. این کارشناسان به صورت آنلاین و از طریق واتس اپ در دسترس شما خواهند بود.
طلاق ایرانیان در خارج از کشور
طلاق ایرانیان در خارج از کشور تنها بر اساس قوانین حقوقی جمهوری اسلامی ایران انجام میشود. پس فرقی ندارد در کالیفرنیا باشید یا در کشور ترکیه در هر حال، ایرانیان باید طبق قوانین کشور ایران از همسر خود جدا شوند. در واقع فرآیند دریافت گواهی طلاق برای ایرانیان داخل کشور و ایرانیان مقیم کشورهای خارجی یکسان است.ایرانیان برای ثبت طلاق خود باید هم در کشوری که ساکن هستند از همسر خود جدا شوند و هم براساس قوانین طلاق در ایران جدایی خود را ثبت کنند. در راستای دریافت گواهی طلاق، فرد ایرانی باید وکیل طلاق ایرانی برای خود انتخاب کند و به او وکالت دهد. برای ثبت وکالتنامه نیز باید متقاضی ایرانی، درخواست خود را در سامانه میخک یا سامانه ثنا به ثبت برساند.نگران نباشید این نوع طلاقها روند پیچیدهای ندارند و شما میتوانید با ثبتنام در سامانههای ذکر شده به راحتی و در کوتاهترین زمان ممکن مراحل جدایی خود را پشت سر بگذارید. البته با توجه به نوع طلاق شما، روند جدایی سریعتر یا کندتر پیش میرود. برای مثال طلاق توافقی به طور معمول سریعترین نوع طلاق به حساب میآید.
مراحل طلاق در خارج از کشور
به خاطر داشته باشید برای طلاق ایرانی در خارج از کشور زن و مرد باید هر یک وکیل جداگانهای برای خود انتخاب کنند. البته اگر طلاق آنها توافقی باشد، میتوانند از یک وکیل کمک بگیرند. در ادامه مراحل طلاق در خارج از کشور را برای شما بازگو میکنیم:
- باید زوجین یک وکیل برای طلاق ایرانی برای خود انتخاب کنند
- در ادامه باید به وکیل منتخب خود وکالتنامه دهند
- برای انتقال وکالتنامه باید به سامانه میخک یا ثنا سر بزنند
- با ثبتنام در این سامانهها و بارگذاری مدارک و فرمهای مربوطه درخواست وکالتنامه را ثبت کنند
- در این مرحله برای احراز هویت باید به صورت حضوری به سفارت ایران در کشوری که ساکن هستند، مراجعه کنند
- مابقی مراحل توسط وکیل طلاق ایرانی زوجین انجام میشود و در آخر گواهی طلاق را برای زوجین میفرستند
شرایط طلاق در خارج از ایران
براساس ماده ۶ قانون مدنی جمهوری اسلامی ایران، تمام زوجین ایرانی چه در ایران و چه در خارج از کشور باید براساس قوانین ایران از همسر خود جدا شوند. شرایط طلاق در خارج از کشور تفاوت چندان با شرایط طلاق ایرانی ندارد. در هر صورت فرد باید براساس قوانین کشور ایران از همسر خود طلاق بگیرد.فقط اینکه ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی میکنند باید برای جدایی خود یک وکیل استخدام کنند و به او وکالت دهند. برای ثبت وکالتنامه نیز باید به سامانه میخک و ثنا سر بزنند. اگر در مورد نحوه ثبت وکالتنامه یا بارگذاری اطلاعات الزامی مشکل دارید، میتوانید با کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک ارتباط بگیرید. این کارشناسان به صورت آنلاین به شما مشاوره میدهند.
قوانین طلاق در خارج از ایران
در این نوع طلاق نیازی نیست زوجین به صورت حضوری به دادگاه مراجعه کنند. کافی است در سامانه میخک یا ثنا حساب کاربری بسازند و مدارک خواستهشده را بارگذاری کنند. در این مرحله به وکیل خود وکالت میدهند تا به عنوان نماینده اصلی آنها مراحل طلاق را پیش برد. در واقع این وکیل براساس قوانین کشور ایران به مراحل جدایی زوجین ساکن در خارج از ایران رسیدگی میکند.
وضعیت مهریه در طلاق خارج از کشور
از آنجاییکه مهریه یکی از حقوق مالی زوجه محسوب میشود، برای رسیدگی به وضعیت مهریه در طلاق خارج از کشور باز هم باید طبق قوانین کشور ایران اقدام کنید. در ضمن رسیدگی به حقوق و امور مالی هر کشور به طور حتم با سایر کشورها متفاوت است. از اینرو باید از حضور یک وکیل ایرانی کمک بگیرید تا طی مراحل دریافت یا بخشیدن مهریه در کنار شما باشد.همانطور که میدانید مهریه از تکالیف مهم مرد در برابر زن است. بنابراین محل سکونت زن در داخل یا خارج از کشور تغییری در امر مطالبه مهریه ایجاد نمیکند. زن برای مطالبه حق خود باید وکیلی را انتخاب کند تا به عنوان نماینده رسمی او در دادگاه حضور داشته باشد و مراجع قانونی را برای دریافت حق زن جستجو کند. برای ثبت وکالتنامه نیز زوجه باید در سامانه میخک یا ثنا درخواست وکالتنامه خود را به ثبت برساند.
حضانت فرزند در طلاق خارج از کشور
قوانین مربوط به حضانت فرزند در طلاق خارج از کشور به طور دقیق شبیه حضانت فرزند در طلاق ایرانی خواهد بود. به طور کلی حضانت فرزند تا ۷ سالگی با مادر و از ۷ سالگی به بعد با پدر است. اگر زوجین برای حضانت فرزند به توافق برسند دادگاه نفع فرزند را در نظر میگیرد و سپس رای نهایی را صادر میکند.به خاطر داشته باشید اگر فرزند به سن قانونی رسیده باشد خودش میتواند برای زندگی خود تصمیم بگیرد. در واقع دختران از ۹ سالگی و پسران از ۱۵ سالگی میتوانند برای زندگی خود تصمیم بگیرند. البته دادگاه به صلاحیت والدین نیز توجه خواهد داشت.
تقسیم اموال در طلاق خارج از ایران
براساس قوانین کشور ایران، تمامی شرایط جدایی یا طلاق در خارج از کشور باید براساس قوانین ایران انجام شود. آیا از قانون مربوط به تقسیم اموال در زمان طلاق مطلع هستید؟ طبق قوانین ایران مبلغی که زوجه خودش به دست آورده یا جمعآوری کرده است، به هیچوجه به مرد تعلق نمیگیرد.البته مرد متاهل نیز حتی لازم نیست اموال خود را هنگام جدایی تقسیم کند. مردان و زنان وظایفی بر دوش دارند که طی زندگی زناشویی نباید از وظایف خود کوتاهی کنند. اما هنگام جدایی هر یک از آنها تنها به دارایی خود دسترسی دارد. حتی مردان متاهل نیز هنگام جدایی لازم نیست اموال خود را تقسیم کنند. البته مهریه و نفقه حقوق ثابت و مهم زن محسوب میشوند. همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله تقسیم اموال بعد از طلاق در ترکیه را مطالعه کنید.

مدارک لازم برای طلاق در خارج از ایران
مهمترین مدرک برای اجرای طلاق در خارج از کشور، صدور وکالتنامه خواهد بود. زوجین برای طلاق ایرانی خود باید به وکیل خود وکالت دهند تا او به عنوان نماینده آنها مراحل طلاق را پیگیری و رسیدگی کند. البته مدارک دیگری نیز لازم خواهد بود که در ادامه آنها را ذکر میکنیم:
- اصل شناسنامه زوجین
- ۴ قطعه عکس جدید ۳ در ۴ ( عکسها باید پشتنویسی شده باشند و عکس بانوان نیز باید باحجاب باشد)
- حکم طلاق صادر شده در کشور محل سکونت زوجین ( این حکم باید به زبان فارسی نیز ترجمه شده باشد)
- اصل سند ازدواج زوجین
- کپی از برگههای سند ازدواج زوجین
طلاق توافقی در خارج از کشور
طلاق توافقی بهترین، سریعترین، و ارزانترین طلاق محسوب میشد. مهم نیست شما در ایران حضور دارید یا در خارج از کشور هستید، در هر حال شرایط و هزینههای طلاق توافقی یکسان خواهد بود. برای این نوع طلاق لازم نیست زوجین وکلا متمایزی برای خود انتخاب کنند. بلکه یک وکیل به طور مشترک میکند طلاق توافقی خارج از ایران را مدیریت کند.فراموش نکنید برای هر نوع طلاق در خارج از کشور باید وکیلی انتخاب کنید و به وکیل خود وکالت دهید. این وکالتنامه نیز از طریق سامانه میخک و ثنا صادر میشود. بنابراین ایرانیان خارج از کشور باید برای دریافت گواهی طلاق توافقی خود از این سامانههای الکترونیکی کمک بگیرند.
طلاق غیابی در خارج از کشور
در صورتی که مرد ۶ ماه متوالی در کنار همسر خود حضور نداشته باشد یا مفقودالاثر باشد، در این صورت زن میتواند برای طلاق غیابی اقدام کند. به طور کلی همانطور که از نام این طلاق پیدا است، طلاق غیابی در نبود زوجین انجام میشود. قوانین طلاق غیابی ایرانی با طلاق غیابی در خارج از کشور یکسان خواهد بود. همچنین شما می توانید مقالات طلاق غیابی از طرف مرد و طلاق غیابی از طرف زن را در بلاگ دادنیک مطالعه کنید.
وکیل طلاق در خارج از کشور
اگر در کالیفرنیا زندگی میکنید و به دنبال وکیل طلاق در کالیفرنیا هستید، توصیه میکنیم از کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید. این متخصصان بهروزترین اطلاعات را در اختیار شما میگذارند و همچنین در انتخاب وکیل مناسب به شما کمک میکنند. انتخاب وکیل یکی از دشواریها و دغدغههای بزرگ متقاضیان طلاق است.از آنجایی که طلاق ایرانیان در هر کشور که باشند، براساس قوانین کشور ایران انجام میشود، بهتر است از وکلا طلاق ایرانی کمک بگیرید. این وکلا به نحوه طلاق ایرانیان در انگلستان، چگونگی طلاق ایرانیان در ترکیه، و حتی ثبت طلاق ایرانی در استرالیا آشنا هستند. بدینترتیب انتخاب یک وکیل ایرانی در راستای طلاق در خارج از کشور یکی از اصلیترین اقدامات خواهد بود.
ثبت درخواست طلاق از طرف زن
در قوانین جمهوری اسلامی ایران حق طلاق با مرد است. در واقع مرد در هر زمانی که بخواهد میتواند همسر خود را طلاق دهد. اما اگر زن بخواهد از همسر خود جدا شود با موانع زیادی روبهروی خواهد بود. برای مثال اگر زنی که در خارج از ایران زندگی میکند، قصد جدایی داشته باشد باید دلیل و مدرک کافی برای جدایی خود در اختیار دادگاه بگذارد.میتوان گفت طلاق از طرف زن چه در ایران و چه در خارج در صورتی امکانپذیر است که مرد یکی از شروط ۱۲ گانه ازدواج را رعایت نکند. البته در صورتی که زن حق طلاق داشته باشد، میتواند بدون دردسر و معطلی از همسر خود جدا شود. در واقع اگر مرد به خانم وکالت طلاق دهد، زن به راحتی میتواند در خارج یا داخل ایران از او جدا شود.
وکالتنامه طلاق در خارج
همانطور که در بعضی از بخشهای این مقاله ذکر کردیم، وکالتنامه یکی از اصلترین مدارک برای ثبت طلاق در خارج از کشور است. ایرانیانی که در خارج از ایران زندگی میکنند بعد از انتخاب وکیل خود باید به او وکالت دهند تا به عنوان نماینده اصلی طی مراحل طلاق در دادگاه حضور داشته باشد. این وکالتنامه به ۲ صورت برای وکلا ایرانی صادر میشود:
- سامانه میخک: وزارت امور خارجه این سامانه برای تسهیل انجام امور حقوقی و قضایی ایرانیان ساکن در کشورهای خارجی این سامانه را راهاندازی کرد. افراد متقاضی طلاق در خارج از کشور برای دریافت بهترین خدمات کنسولگری میتوانند در این سامانه ثبتنام کنند. مدارک خود را در اختیار سامانه میخک بگذارند. فرمهای مربوط را پر کنند. درخواست وکالتنامه دهند. منتظر دریافت کد رهگیری باشند و در آخر برای احراز هویت خود به صورت حضوری به سفارت ایران مراجعه کنند.
- سامانه ثنا: قوه قضاییه نیز به منظور تسریع و تسهیل روند امور قضایی چنین سامانهای را تعبیه کرد. در نتیجه ایرانیان ساکن در خارج از ایران میتوانند با ثبتنام در این سامانه در راستای امور حقوقی همانند ثبت وکالتنامه برای طلاق در خارج از کشور دست به کار شوند.
یعنی بخوایم خارج از کشور طلاق داشته باشیم قوانین ایران حاکمه؟
درود
بله.
من سه ساله اقامت کشور کانادا رو دریافت کردم بازهم برای طلاق خارج از ایران باید طبق قوانین ایران عمل کنم؟؟؟؟؟؟؟
درود
اگر ایران ازدواج کردید بله.
من و همسرم در دو شهر متفاوت زندگی میکنیم و ارتباطی نداریم باهم برای طلاق توافقی خارج از کشور درخواستم رو باید توی سامانه ثبت کنم یا
موسسه شما از ابتدا میتونید پیگیری کنید؟
درود
در سامانه میخک ثبت نام کنید سپس با مشاورین تیم دادنیک تماس بگیرید.
سلام شرایط طلاق خارج از کشور رو دارم همه رو اما وکیل مطمئن نمیشناسم. شما انجام میدین؟ هزینش چقدره؟ آلمان هستم
درود
بله با مشاورین تیم دادنیک تماس بگیرید.
با سلام
دو سال قبل طلاق در خارج از کشور داشتم. وکالت دادم و از ایران انجام شد الان برای حضانت فرزندم که از 7 سالگی گذشته باید همون مراحل طی بشه؟ منا لاهوتی
درود
از طریق سامانه میخک پیگیری کنید.