فارغ از طرح دعوا در دیوان عدالت اداری، هر دعوی حقوقی بسته به موضوع پرونده، دیدگاه قاضی و روند رسیدگی هزینههای را میطلبد. از مثالهای بارز این هزینهها میتواند به موارد زیر اشاره کرد:
- هزینه ثبت دادخواست بدوی و تجدیدنظر
- هزینه کارشناسی
- هزینه باطل کردن تمبر
- هزینه بررسی تصدیق مدارک
- هزینه وکیل دیوان عدالت اداری
یکی از سوالات پرتکرار موکلین از وکلا، میزان هزینه وکیل دیوان عدالت اداری است. هزینه وکیل دیوان عدالت اداری باتوجهبه عوامل مختلفی مثل موضوع پرونده، تحصیلات وکیل، تخصص و تجربه وکیل دیوان عدالت اداری سنجیده میشوند.
در صورتی که برای شکایت از دیوان به وکیل متخصص نیاز دارید؛ با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.
هزینه وکیل دیوان عدالت اداری چگونه محاسبه میشود؟
دیوان عدالت اداری یک مرجع حل اختلاف اداری است که به دعاوی مطروحه علیه اقدامات ارگانهای دولتی میپردازد. مثل آرا هیئتهای حل اختلاف کارگر و کارفرما، کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، آرا هیئتهای مالیاتی و غیره.
شما میتوانید تنها با پرداخت هزینه وکیل دیوان عدالت اداری، خود را بیمه کنید. به عبارتی دیگر اخذ وکیل نهتنها شانس شما را در نتیجهبخش بودن پرونده افزایش میدهد؛ بلکه از بسیاری اتلاف هزینههای مالی و زمانی نیز جلوگیری میکند.
نحوه محاسبه هزینه وکیل دیوان عدالت اداری
- موضوع شکایت از عوامل تأثیرگذار در هزینه وکیل است. برای مثال در برخی پروندههای شهرداری که نیازمند بازدید از محل و اخذ نظر کارشناس است. ممکن است روند پرونده نیازمند اعتراض به نظر کارشناسی، بازدید محلی و غیره گردد؛ بنابراین هزینه وکیل دیوان عدالت اداری بالاتر میرود.
- طرف شکایت کدام ارگان دولتی است. برخی از ارگانهای دولتی دارای حساسیت به خصوصی هستند که پیگیری بیشتری میطلبد.
- تحصیلات وکیل از دیگر عوامل مؤثر در تعیین هزینه وکیل دیوان عدالت اداری است.
- تجربه و سابقه کاری وکیل نیز عامل مهمی است. در واقع یک وکیل کارکشته باتوجهبه سابقه کار خود، بهخوبی رویه قضایی را طی میکند.
عدهای تصور میکنند چون روند رسیدگی در دیوان عدالت اداری غیرحضوری است، هزینه وکیل برای دیوان عدالت اداری نیز مبلغ پایینی باید باشد؛ اما پروندههای دیوان عدالت اداری بسیار حساس هستند و کوچکترین اشتباه میتواند منجر به رد دادخواست گردد.
بنابراین با صرف هزینه برای یک وکیل زبده میتوان از سایر هزینههایی که یک اقدام اشتباه به بار میآورد جلوگیری کرد.
روش های ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری
برای شکایت در دیوان عدالت اداری ابتدا باید نسبت به ثبت دادخواست اقدام کنید. جهت ثبت دادخواست در دیوان عدالت اداری ۳ روش قابلذکر است:
- در روش اول میتواند به سامانه sajed.divan-edalat.ir مراجعه کنید و پس از ثبتنام اقدام به ثبت دادخواست خود بنمایید.
- در روش دوم همانند ثبت شکایت در سایر مراجع قضایی میتوانید به نزدیکترین دفتر خدمات قضایی الکترونیک مراجعه کرده و از طریق سایت عدل ایران اقدام به ثبت دادخواست نمایید. توجه داشته باشید پیش از ثبت دادخواست باید در سامانه ثنای قوه قضاییه ثبتنام کرده باشید.
- در روش سوم شما میتوانید بهصورت حضوری به دیوان عدالت اداری مراجعه کنید و در واحد ثبت دادخواست اقدام به ثبت دادخواست خود کنید.
اما راه دیگری نیز دارید که با وکیل دیوان عدالت اداری دادنیک مشورت کنید و صفر تا صد پرونده را به ایشان بسپارید.
در صورتی که مایل باشید نیازی به حضورتان در هیچ مرحله ای نیست و وکلای ما بدون حضور شما پرونده را پیگیری میکنند. برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با مشاوران حقوقی ما در ارتباط باشید.
در این صورت نهتنها لازم بهصرف وقت و هزینه ثبت دادخواست ندارید، بلکه باتوجهبه تخصص و سواد وکیلتان در تکمیل پرونده با ایراد ناقص بودن پرونده و اطاله دادرسی مواجه نخواهید شد.
بعد از ثبت دادخواست پرونده چه مراحلی را طی میکند؟
مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری بسته به موضوع پرونده متخلف است. اما به طور خلاصه، یک پرونده تا رسیدن به نتیجه نهایی این مراحل را طی میکند:
- دادخواست ثبت شده، توسط معاونت قضایی، معاونت امور اراضی یا معاونت اداری استخدامی به شعبه بدوی ارسال میشود.
- در شعبه بدوی قاضی با درنظرگرفتن حدود اختیارات دیوان عدالت اداری، وجود صلاحیت خود را احراز میکند و در صورت کاملبودن پرونده، رسیدگی آغاز میشود.
- بعد بررسی اظهارات خواهان و خوانده، رأی صادر میشود.
- رأی شعبه بدوی طی ۲۰ روز قابلتجدید نظرخواهی در دیوان عدالت اداری است.
مدتزمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری معمولاً ۳۰ روز است. اما نیازمند پیگیری مستمر و طی مراحل مختلفی است؛ بنابراین توصیه میشود با اخذ وکیل دیوان عدالت اداری صفر تا صد پیگیری را به یک وکیل متخصص بسپارید.
هزینه دادرسی در دیوان عدالت اداری
فارغ از اینکه شما در کدام مرجع حلوفصل اختلاف طرح دعوی کنید. لازم است هزینه دادرسی را بپردازید. این موضوع در خصوص دیوان عدالت اداری هم صادق است.
طرح دعوی در هر مرحله از طریق دیوان عدالت اداری متضمن هزینههایی است. طبق تعرفههای اعلام شده جهت دادخواست بدوی مبلغ ۲۰ هزار تومان باید پرداخت شود و در صورت تجدیدنظرخواهی در دیوان عدالت اداری، هزینه ثبت دادخواست ۴۰ هزار تومان است.
لازم است بدانید دفاتر خدمات قضایی الکترونیک بابت اسکن مدارک و مستندات هزینه جداگانهای نیز دریافت میکنند؛ بنابراین ممکن است مبلغ پرداختی اندکی بالاتر رود.
اهمیت وکیل برای دیوان عدالت اداری
متأسفانه، عموم جامعه در خصوص مشکلات حقوقی خود با افراد نادرستی مشورت میکنند. در نهایت بر اساس مشورتهای اشتباه و اطلاعات محدود خود اقدام نموده که منجر به زیانهای جبرانناپذیری میشود.
باید بدانید شما تنها یک شانس دادرسی دارید و اگر با راهحلهای غلط این فرصت را بسوزانید دیگر امکان احقاق حق نخواهید داشت.
اهمیت مراجعه به وکیل دیوان عدالت اداری، تجربه و تخصص وی در موضوع شکایت و آگاهی او از جزئیات رویه قضایی است. علم حقوق بسیار گسترده است؛ بنابراین طرح شکایت در هر موضوعی تخصص خاصی میطلبد.
بنابراین هنگام اخذ وکیل برای دیوان عدالت اداری اشراف نسبت به کلیه قوانین و آییننامههای اداری، استخدامی، شهرداری و غیره و تجربه طرح دعوا و پیگیری در دیوان عدالت اداری از جمله ملاکهای انتخابی درست هستند.
جمعبندی
دیوان عدالت اداری، عالیترین مرجع حل اختلافات اشخاص مختلف با ارگانهای دولتی است. بعضاً ممکن است آخرین راه چاره، طرح دعوی در دیوان عدالت اداری باشد. این امر حساسیت پروندههای مطروحه در دیوان را دوچندان میکند؛ بنابراین پیش از هر گونه اقدام قضایی از متخصصان این امر مشورت بگیرید.
کارشناسان مؤسسه حقوقی دادنیک با سالها تجربه آمادهاند شما را در این مسیر راهنمایی و همراهی کنند.
سوالات متداول
چه کسانی میتوانند در دیوان عدالت اداری شکایت کنند؟
تمامی کسانی که بهواسطه اقدامات و تصمیمات ارگانها و مأموران دولتی مورد ظلم قرار گرفتهاند یا حتی کارمندان دولتی هم میتوانند، در این مرجع اقدام به طرح دعوا کنند.
آیا میتوان از طریق دیوان عدالت اداری نسبت به ابطال بخشنامهها، آییننامهها و سایر مصوبات دولت اقدام کرد؟
درصورتیکه این مصوبات مخالف قانون یا شرع باشند میتوان نسبت به ابطال آنها اقدام نمود.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.