کمیسیون ماده 77 مانند کمیسیون ماده 100 یکی از مراکز شبه قضایی محسوب میشود که برای پیگیری امور خاصی که زیر نظر شهرداری هستند، تشکیل میشود. این کمیسیون وظیفه بررسی اختلافات و اعتراضات مؤدیان و شهرداریها در زمینه بهای خدمات ارائه شده از سوی این نهاد و عوارض شهرداری را بر عهده دارد.
دقت داشته باشید که اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77، مستلزم آگاهی کامل از قانون و تخصص لازم است که تنها با حضور وکلای حرفه ای امکان پذیر خواهد بود.
دادنیک به صورت تخصصی در زمینه شکایت از دیوان عدالت اداری فعالیت میکند. در صورتی که به وکیل دیوان عدالت نیاز دارید با مشاوران حقوقی ما در ارتباط باشید.
نحوه اعتراض به تصمیم کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها
از آن جایی که اختلافات بین شهروندان و شهرداری بسیار زیاد است و این دعاوی میتوانند زمان زیادی را از مراجع قانونی معمول مانند دادگاه بگیرند، از این رو گروههایی از جمله کمیسیون ماده 77 برای حل و فصل مشکلات بین این دو تشکیل شده اند.
اما زمانی که این کمیسیون رأی خود را صادر کند، در بیشتر مواقع امکان ثبت اعتراض در آن وجود ندارد و در صورتی که شخصی بخواهد به نتیجه نهایی رأی اعتراضی داشته باشد، باید شکایت در دیوان عدالت اداری را به ثبت برساند.
اغلب روند تصمیمات گرفته شده در کمیسیون ماده 77 به گونه ای است که پیچیدگیهای خاصی را ایجاد میکنند. به همین دلیل کمک گرفتن از یک وکیل دیوان عدالت اداری برای بالا بردن درصد موفقیت از همان ابتدا ضروری خواهد بود.
وکلای دیوان با تسلط بر قوانین موجود و بسته به میزان مهارت و تجربه خود میتوانند بهترین راه را برای کاهش عوارض شهرداری انتخاب کنند.
مراحل پیگیری اعتراضات به رأی نهایی کمیسیون ماده ۷۷
فرصت اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77 زمانی که رأی نهایی صادر شود، بسیار کم است و پس از طی این زمان شهروندان دیگر امکان ثبت دادخواست را در این زمینه نخواهند داشت.
به همین دلیل لازم است با کمک گرفتن از یک وکیل حرفه ای و نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری، نسبت به ثبت اعتراض و ارائه مدارک در زمان تعیین شده اقدام کنند. اما مراحل رسیدگی به پرونده به شرح زیر هستند.
- ثبت نام در سامانه ثنا توسط شخص معترض
- تنظیم دادخواست به کمک یک وکیل حرفه ای
- مراجعه به دفاتر قضایی
- ثبت دادخواست مختص به دیوان عدالت اداری
بعد از طی کردن مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری و اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77، این مرکز بررسی پرونده را به شکلی غیرحضوری در دستور کار قرار میدهد.
اما در صورت لزوم گاهی به حضور طرفین دعوی نیاز خواهد بود که این روند به صورت ارسال ابلاغیه به هر دو طرف برای ارائه توضیحات، مدارک، مستندات و دلایل انجام خواهد شد.
مدارک موردنیاز برای ثبت اعتراض به تصمیم نهایی کمیسیون ماده ۷۷
بسته به ماهیت پرونده اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77، مدارک مختلفی برای ثبت اعتراض به رأی نهایی کمیسیون ماده 77 نیاز هستند که باید قبل از ارائه دادخواست جمع آوری شوند.
اما آنچه در تمامی پروندهها به عنوان وجه تشابه شناخته میشود، تنظیم کردن یک اعتراض نامه مطابق با دلایل و مستندات موجود است.
در ادامه فرد شاکی در کنار این دادخواست، باید همراه با مدارک هویتی خود به مراجع قانونی برای رسیدگی پرونده خود اقدام کند.
مهلت اعتراض به رأی صادره از کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها
بر اساس قانون، در صورتی که فردی نسبت به رأی صادر شده از کمیسیون ماده 77 شکایتی داشته باشد، باید نهایتاً ظرف مدت 3 ماه از تاریخ ابلاغ رأی، نسبت به ثبت دادخواست خود اقدام کند.
البته این زمان برای افراد مقیم کشور خواهد بود و برای کسانی که خارج از کشور هستند، مهلت 6 ماهه در نظر گرفته شده است.
از سوی دیگر، اگر رأی نهایی از سوی کمیسیون صادر شود، شخص معترض تنها 3 هفته فرصت خواهد داشت تا دادخواست اعتراض خود را به دیوان عدالت اداری ارائه کند. به طور کلی از برخی مدارک مورد نیاز در این زمینه میتوانیم به گزینههای زیر اشاره کنیم.
- سند ملک مورد نظر
- سند درخواست تجدید نظر
- ارائه یک نسخه از رأی نهایی کمیسیون ماده 77
- تکمیل فرم دیوان عدالت اداری به شکل دقیق
اعضای کمیسیون ماده ۷۷ شهرداری
حال که با نحوه اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77 آشنایی پیدا کردید، بد نیست بدانید که این مرجع شبه قضایی از چه اعضایی تشکیل میشود.
در حال حاضر این کمیسیون شامل نماینده وزارت کشور، نماینده دادگستری و نماینده شورای شهر است. جالب است بدانید که شهرداری نقشی در مدیریت این جلسات نخواهد داشت.
حوزه اختیارات کمیسیون ماده ۷۷
به طور کلی اختیارات این کمیسیون بررسی روند اعتراضی بین مالکین اراضی و اختلاف نظرها با شهرداری است و رفع اختلافات موجود در زمینه بدهیهای ملک مورد معامله است. از سوی دیگر تقسیط عوارض مؤدیان نیز در زمره حوزه اختیارات این مرجع قرار میگیرد.
این مرجع همچنین موظف به بررسی اختلافات بین مراکز دولتی و شهرداری در زمینه وصول هزینههای مرمت خرابیهای ایجاد شده در سطح معابر توسط این نهادها نیز خواهد بود.
درخواست تجدیدنظر پس از مخالفت دیوان عدالت با اعتراض نسبت به رأی کمیسیون ماده ۷۷
همانطور که گفتیم پیروزی در پروندههایی که رأی نهایی آنها در کمیسیون ماده 77 صادر شده است، دشوار خواهد بود. از این رو حضور یک وکیل در تمامی مراحل بسیار توصیه میشود. در چنین شرایطی در برخی از پروندهها امکان کاهش میزان عوارض شهرداری وجود دارد.
از سویی دیگر، اگرچه بسیاری از افراد بعد از موفقیت اولیه به صورت مجدد اعتراضی را ثبت نمیکنند، اما هنوز عده ای هم هستند که برای کمتر کردن میزان عوارض اقدام میکنند. البته قانون هم امکان درخواست کاهش حداکثری میزان عوارض را برای فرد در نظر گرفته است.
به جز این مورد، در بسیاری از پروندهها نیز دیوان با دادخواست اعتراض فرد شاکی موافقت نخواهد کرد. در این شرایط هم فرد میتواند طی حداکثر 2 هفته، مجدداً مراتب اعتراض خود را برای تجدید نظر در این مورد ثبت کند. توجه داشته باشید که نگارش دادخواست تجدید نظر بسیار اهمیت دارد، به همین دلیل بهتر است از یک مشاوره حقوقی قبل از ارسال این درخواست استفاده کنید.
نمونه دادخواست اعتراض به تصمیم کمیسیون ماده ۷۷ قانون شهرداری ها
بررسی نمونه دادخواست اعتراض به رأی کمیسیون ماده 77 کمک میکند تا با دید بهتری در مسیر پیگیری دادخواست خود قدم بردارید. شاید بتوان با یک جستجو در اینترنت به یک نمونه دادخواست نیز در این زمینه دست پیدا کرد.
توصیه میشود با توجه به متفاوت بودن ماهیت هر پرونده، از یک مؤسسه حقوقی با سابقه و وکیل دیوان عدالت اداری حرفه ای برای ارائه این نمونه دادخواست استفاده کنید.
به عنوان نمونه بخشی از ابتدای یک دادخواست اعتراض را با شما به اشتراک میگذاریم:
«ریاست محترم دیوان عدالت اداری
با عرض سلام و ادب و استعانت از باری تعالی، معروض میدارد رأی صادره از کمیسیون ماده 77 شهرداری کرمان با کد نوسازی 41-11-2-1 مورخ 10/2/1401 ابلاغی 16/3/1401 در خصوص حق السهم تفکیک ملک (پیوست 1 و 2)، به دلایل ذیل، خلاف اصل 169 قانون اساسی، ماده 4 قانون مدنی و اصلاحیه ماده 101 قانون شهرداری و آراء متعدد هیأت عمومی دیوان عدالت اداری بوده، لذا از مقام عالی استدعای بدوا صدور دستور موقت مبنی بر توقف اجرای حکم و سپس رسیدگی و صدور رأی مبنی بر نقض رأی صادره از کمیسیون ۷۷ را با شماره ذکر شده دارد.»
وکیل متخصص دیوان عدالت برای اعتراض به رأی کمیسیون ماده 77
برای برنده شدن در اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77 یا هر نوع دادخواست دیگر مانند اعتراض به آرای کمیسیون ماده 7 و یا اعتراض به تصمیم ماده 101 قانون شهرداری، به وکلای مسلط بر قوانین نیاز خواهد بود.
وکیل دیوان علاوه بر داشتن اطلاعات کافی در این زمینه، به نحوه استفاده از مدارک و مستندات برای پیروزی بر این دعاوی نیاز خواهد داشت.
گروه وکلای دادنیک با سالها فعالیت حرفه ای در زمینه انواع دعاوی حقوقی از جمله رسیدگی به پروندههای اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77 حضور قدرتمندی در این زمینه داشته اند. شما نیز میتوانید با اعتماد به این گروه درصد موفقیت خود را در چنین پروندههایی افزایش دهید.
همانطور که در مطلب اشاره کردیم، حق اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77 برای شهروندان در نظر گرفته شده است و در صورت صدور رأی نهایی در این کمیسیون، فرد شاکی میتواند دادخواست اعتراضی خود را طی مدت زمانی مشخص به دیوان عدالت اداری تقدیم کند.
طی کردن موفقیت آمیز این پرونده، نیاز به آشنایی دقیق قوانین دارد. شما در این زمینه میتوانید از مؤسسه حقوقی دادنیک مشاوره واتساپی یا تلفنی رایگان دریافت کنید.
سوالات متداول
کمیسیون ماده 77 از چه اعضایی تشکیل شده است؟
اعضای این کمیسیون شامل نماینده وزارت کشور، نماینده شورای شهر و نماینده دادگستری میشوند. ضمن اینکه شهرداری هیچ نقشی در مدیریت جلسات این مرجع شبه قضایی ندارد.
مدت زمان لازم برای اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77 چقدر است؟
این زمان 3 ماه پس از صدور رأی توسط این کمیسیون برای افراد ساکن کشور و 6 ماه برای افراد ساکن در خارج کشور خواهد بود. ضمن اینکه مهلت اعتراض به رأی نهایی تنها 3 هفته خواهد بود.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.