مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

طبق ماده ۱۳۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، دیوان عدالت اداری یک مرکز قضایی در نظر گرفته می‌شود. این نهاد به شکایات و اعتراضات مردم نسبت به نهادهای دولتی و حکومتی رسیدگی می‌کند. از این رو مردم می‌توانند در صورت هرگونه اعتراض به نهادهای اداری و دولتی، دادخواستی را طراحی کرده و به دیوان عدالت اداری ارسال نمایند.

برای شکایت در دیوان عدالت اداری بهتر است با مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان آشنایی داشته باشید. البته داشتن وکیل متخصص و حرفه‌ای دیوان عدالت می‌تواند به شما کمک زیادی کند.

شما می‌توانید برای آشنایی با مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید و یا با مشاوران حقوقی دادنیک تماس بگیرید.

پیگیری و رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

سازمان دیوان عدالت اداری حدوداً از سال ۹۷ سامانه‌ ای را تحت عنوان سامانه ساجد تأسیس و طراحی نمود. این سامانه جهت برطرف کردن مشکلات مردم و رسیدگی به پرونده‌ها در دیوان عدالت اداری تأسیس شده است.

سامانه ساجد به شکایات نظم داده و آنها را ساماندهی خواهد کرد. افراد برای ثبت دادخواست خود در سامانه ساجد باید در سامانه ثنا عضو شوند.

 عضویت در سامانه ثنا توسط مراکز الکترونیکی قضایی انجام می‌شود. پس از ثبت نام در سامانه ثنا رمز عبوری به شما داده خواهد شد. از این رو شما می‌توانید با استفاده از این رمز وارد سامانه ساجد شده و سپس دادخواست خود را در آن بخش ثبت کنید.

پیگیری و رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

اشخاص حقیقی و حقوقی برای رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری و همچنین پیگیری شکایات خود می‌توانند به سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی وارد شوند.

آنها پس از وارد نمودن کد ملی و رمز شخصی خود که حاوی کد تأیید ورود آنهاست، می‌توانند به این سامانه وارد شوند. سپس شماره پرونده دادخواست خود را در قسمت جستجو وارد کنند. بعد از آن با پیدا کردن پرونده مورد نظر خود آنجا به صورت اینترنتی و آنلاین پیگیری نمایند.

مدت زمان رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

به طور کلی لازم است ذکر کنیم دیوان عدالت اداری تنها یک شعبه اصلی دارد. که آن هم در تهران واقع شده است. این موضوع نشان دهنده آن است که مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری بسیار بالا و زمان‌ بر است.

البته رئیس قوه قضاییه و دیوان عدالت اداری هر چند وقت، یک سری اقدامات جهت کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌ها ارائه می‌دهد. اما از آنجایی که حجم پرونده‌ها و مراحل کار بسیار بالاست، مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها نیز زمان بر لحاظ می‌شود.

یکی از راهکارهای کاربردی و مهم در رابطه با کاهش زمان رسیدگی به پرونده‌های حقوقی استفاده از دستور موقت است. از این رو امروزه تا زمان صدور حکم از دستور موقت استفاده می‌کنند.

سازمان‌ها و نهادهای دولتی و اداری در صورتی که به امری اقدام کنند، ممکن است این امورات موجب ضررهای جبران‌ناپذیر به مالکیت افراد شود. به همین دلیل است که بهترین راه برای حل این موضوع استفاده از دستور موقت است.

مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

به طور کلی مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری متعدد است. همچنین راه‌های مختلفی در این زمینه وجود دارند. به عنوان مثال در دادسراها و دادگاه‌ها سامانه ثنا راه اندازی شده است.

شما می‌توانید به وسیله سامانه ثنا شکایات و اعتراضات خود را نسبت به نهادهای دولتی ارائه دهند. سپس از طریق سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی به پیگیری پرونده خود اقدام نمایند.

نحوه پیگیری پرونده‌ها در دیوان عدالت اداری

همانطور که در بخش‌های قبلی مقاله گفته شد، مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری متعدد بوده و روش‌های پیگیری پرونده نیز متفاوت است. از این رو افراد می‌توانند به روش‌های مختلف حضوری و یا استفاده از شماره پرونده، کد ملی، پیامک و یا سایر موارد، پرونده مورد نظر خود را در دیوان عدالت اداری پیگیری کنند.

مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

به عنوان مثال جهت پیگیری پرونده از طریق پیامک می‌توانید شماره تلفن خود را در دیوان عدالت اداری وارد نموده و از طریق پیامک اقدامات لازم را جهت پیگیری انجام دهید. از دیگر روش‌های پیگیری پرونده استفاده از شماره پرونده است که باید آن را در دیوان خلاصه پرونده دریافت کنید.

پیگیری پرونده در دیوان عدالت اداری با دادنیک

مؤسسه حقوقی دادنیک از وکلای حقوقی مجرب و کاربلد تشکیل شده است که اطلاعات جامع و کاملی در رابطه با نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری و مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری دارند.

از این رو می‌توانند در مسائل حقوقی به شما کمک بسیار زیادی کنند. همچنین می‌توانید از خدمات این مجموعه مانند مشاوره تلفنی رایگان و مشاوره واتساپی رایگان نیز بهره مند شوید. 

سوالات متداول

مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها در دیوان عدالت اداری چقدر است؟

به طور کلی مدت زمان رسیدگی به پرونده‌ها در دیوان عدالت اداری به دلیل حجم کاری بالا طولانی بوده و این مدت زمان بین شش ماه تا یک سال متغیر است.

روش‌های پیگیری به پرونده‌ها در دیوان عدالت اداری را نام ببرید؟

شما می‌توانید از طریق روش‌هایی همچون بهره گیری از کد ملی، شماره تلفن، سامانه ثنا، شماره پرونده و سایر موارد به پیگیری پرونده‌های حقوقی خود در دیوان عدالت اداری اقدام نمایید.

اشخاص حقیقی و حقوقی برای پیگیری پرونده‌های خود باید چه کنند؟

اشخاص حقیقی و حقوقی برای رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری و همچنین پیگیری شکایات خود می‌توانند به سامانه ابلاغ الکترونیک قضایی وارد شوند. آنها پس از وارد نمودن کد ملی و رمز شخصی خود که حاوی کد تأیید ورود آنها است؛ می‌توانند به این سامانه وارد شوند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (14 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

اعضای کمیسیون ماده 100
اعضای کمیسیون ماده 100
نحوه اعتراض ثالث در دیوان عدالت
اعتراض ثالث در دیوان عدالت اداری
رسیدگی در هیات عمومی دیوان عدالت اداری
رسیدگی در هیات عمومی دیوان عدالت اداری
مشاور دیوان عدالت اداری
مشاور دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *