نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

به طور کلی دادگاهی را که به شکایات و درخواست‌های مردم رسیدگی می‌کند، دیوان عدالت اداری می‌گویند. این دادگاه درخواست‌های مردمی را در مرحله بدوی و تجدید نظر بررسی می‌کند.

در این مقاله از وب سایت مؤسسه حقوقی دادنیک قصد داریم در رابطه با نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری مطالبی را برایتان معرفی کنیم. همچنین نکات مهمی را پیرامون این مسئله بیان نماییم. بنابراین می‌توانید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

نحوه تقدیم دادخواست در دیوان عدالت اداری

طبق ماده 173 قانون اساسی، جهت رسیدگی به شکایات و اعتراضات به واحدهای دولتی و اداری مردم نسبت به مأمورین یا واحدها یا آیین نامه‌های دولتی و احقاق قانونی حقوق آنها، دیوانی به نام “دیوان عدالت اداری” زیر نظر رئیس قوه قضائیه شکل گرفته است.

پیش از آنکه در رابطه با نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری برایتان صحبت کنیم، بهتر است ابتدا توضیحاتی در رابطه با نحوه تقدیم دادخواست ارائه کنیم. در صورتی که دیوان عدالت اداری رأیی صادر کند که شما را متأثر سازد، می‌توانید دادخواستی را از طریق دفتر خدمات الکترونیک قضایی به دیوان عدالت اداری تقدیم کنید.

همراهی وکیل دیوان عدالت اداری در این زمینه می‌تواند در این راه به شما کمک کند. پس از آنکه دادخواست شما از طریق این دفاتر ثبت شود، دادگاه دادخواست شما را بررسی کرده و رأی نهایی خود را صادر می‌کند.

دادخواست دیوان عدالت اداری را به کجا ارجاع دهیم؟

 نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری را می‌توان در سامانه ثنا و در بخش سامانه ساجد ثبت کرد. پس از ثبت دادخواست، این نمونه برای ارباب رجوع فرستاده می‌شود. ثبت دادخواست تجدید نظر و ثبت درخواست مجدد را صادر شده از دیگر خدماتی است که سامانه ساجد در اختیار کاربران قرار می‌دهد. سایر خدماتی که این سامانه ارائه می‌دهد عبارت است از:

  • ثبت درخواست رسیدگی به تعارض آرا شعب
  • ثبت دادخواست اعاده دادرسی
  • ثبت دادخواست اعتراض ثالث 
  • ثبت دادخواست ورود ثالث
  • مشاهده و پیگیری پرونده 
  • ارسال لوایح و نامه‌ها

نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری از جمله فرم‌هایی است که در قانون به آنها اشاره شده است. از این بابت برای قبول دادخواست باید حتماً از نمونه از پیش تعیین شده آن استفاده نمود. نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری به شکل زیر است:

بسمه تعالی

ریاست محترم دیوان عدالت اداری

با سلام و عرض ادب و تحیات الهی

اینجانب ………….فرزند شهید ……………………… متولد ……………………..  سرپرست خانواده پنج نفری هستم و برای تأمین  معیشت زندگی  تا روز قبل از مصاحبه به دلیل شرایط سخت مسیر رفت و آمد و همچنین راه بندان قادر به حرکت به سمت مرکز استان نبوده و بالاجبار  در ……. مشغول به کار بودم و با توجه به کار زیاد در کارگاه نتوانستم خود را برای انجام مصاحبه در مورخه …………. آماده نمایم و در روز مصاحبه نیز به دلیل استرس زیاد و همچنین سؤالات دو پهلو و سطح بسیار بالای آنها نتوانستم به طور دقیق به سؤالات جواب بدهم که موجب عدم قبولی اینجانب در مصاحبه  آزمون استخدامی ………….. شد.

لذا با توجه به شرایط یاد شده و همچنین قبولی بنده در آزمون استخدامی و دارا بودن امتیاز خانواده شهید و امور ایثارگران درخواست اعتراض به مصاحبه قبلی و انجام دوباره مصاحبه و اینکه امتیاز اولویت را جهت استخدام برای فرزندان شاهد قائل هستید، دارم. لذا خواهشمند است اقدامات لازم را در خصوص پیگیری موضوع و همچنین صدور دستور انجام دوباره مصاحبه استخدامی سازمان …………………… را مبذول فرمایید.

با تشکر و تجدید احترام

پیگیری نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

شما می‌توانید کلیه مراحل ثبت، ورود به شکایت، مشاهده رأی و پیگیری نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری را در سامانه ساجد بررسی و پیگیری نمایید. این سامانه را دیوان عدالت اداری در اختیار کاربران قرار داده است. لازم به ذکر است موضوعات ماده 79 تا 800، مربوط به دادخواست‌هایی می‌باشد که شما می‌توانید در سامانه ساجد پیگیری نمایید. 

علاوه بر آن می‌توانید وظیفه پیگیری دادخواست خود را بر عهده وکیل پرونده خود بگذارید. چرا که طبیعتاً اطلاعات وکلای حقوقی بیشتر و بالاتر است. بنابراین وکیل دیوان عدالت اداری می‌تواند کمک بیشتری به شما کند.

پیگیری نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری

رسیدگی به نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری چقدر طول می‌ کشد؟

 طبق گزارش‌های ارائه شده توسط خبرگزاری‌های حقوقی مدت زمان رسیدگی به نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری حدود چهار ماه است. البته این مدت زمان به نوع دعوی، سازمان و یا اداره مقابل نیز وابسته است.

علاوه بر آن موارد متعدد دیگری بر مدت زمان رسیدگی به دادخواست تأثیر گذار است. اما به طور حدودی و میانگین این مدت زمان را حدود چهار ماه پیش بینی کرده‌اند.

دادخواست بدوی دیوان عدالت اداری

برگه دادخواستی که طبق ماده 16 قانون تشکیلات و آیین دادرسی دیوان عدالت اداری نوشته می‌شود، دادخواست بدوی دیوان عدالت اداری گفته می‌شود. لازم به ذکر است نحوه نگارش و شیوه بیان آن در پیشبرد پرونده نقش مهمی دارد.

از این رو بهتر است نگارش آن را به دست یک وکیل حقوقی بسپارید. چراکه عدم آشنایی افراد با شیوه نگارش صحیح باعث ناقص بودن دادخواست و نتیجه ندادن دادخواست آنها خواهد شد.

شما می‌توانید کارهایی مانند کسب اطلاعات درباره تشکیلات دیوان عدالت اداری، حدود اختیارات دیوان عدالت اداری، مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری و سایر مواردی از این قبیل به عهده وکلای ماهر مؤسسه حقوقی دادنیک بسپارید.

 آیا می‌توان نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری را ویرایش کرد؟

به طور کلی شما برای تنظیم و تقدیم دادخواست دیوان عدالت اداری هزینه‌ای را متحمل می‌شوید. نکته حائز اهمیت این است که تا زمانی که هزینه مربوطه را پرداخت نکرده باشید، امکان ویرایش دادخواست برای شما فراهم است. اما پس از پرداخت هزینه دیگر این امکان برایتان فعال نخواهد بود.

سوالات متداول

رسیدگی به نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری چقدر طول می‌کشد؟

عوامل متعددی در مدت زمان رسیدگی به پرونده تأثیرگذار است. که در طول مقاله به آنها اشاره شد. اما مدت زمان حدودی رسیدگی به دادخواست 4 ماه است.

آیا امکان ویرایش نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری وجود دارد؟

تا زمانی که هزینه ثبت نمونه دادخواست پرداخت نشده باشد، امکان ویرایش آن وجود دارد. اما پس از آن این امکان فراهم نیست.

دیوان عدالت اداری توسط چه کسی تأسیس شده است؟

این نهاد که به شکایات و دادخواست‌های مردم رسیدگی می‌کند، زیر نظر رئیس قوه قضاییه تأسیس شده است.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77
اعتراض به آرای کمیسیون ماده 77
مشاور دیوان عدالت اداری
مشاور دیوان عدالت اداری
شکایت در دیوان عدالت
شکایت در دیوان عدالت اداری
اعتراض به آرای کمیسیون های ماده 100 بدوی
اعتراض به آرای کمیسیون های ماده 100 بدوی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *