جستجو کردن
Close this search box.

مشاور دیوان عدالت اداری

خانه / دیوان عدالت اداری / مشاور دیوان عدالت اداری
مشاور دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری، مرجعی است که وظیفه دارد نسبت به دادخواهی اشخاص حقیقی یا حقوقی در خصوص اقدامات و تصمیمات ارگان‌ها و مأموران دولتی رسیدگی کند. قوانین خاص حاکم بر نحوه رسیدگی و دادرسی شعب دیوان عدالت اداری ثبت شکایت و پیگیری آن را در این مرجع پیچیده کرده است.

به همین دلیل در صورت اقدام قضایی بدون آگاهی و تجربه حقوقی نه‌تنها زمان و هزینه شما از بین می‌رود، بلکه با ایراد رد دعوا از دادخواهی مجدد نیز محروم می‌شوید؛ بنابراین استفاده از تجربیات یک مشاور دیوان عدالت اداری موجب افزایش شانس شما در پیروزی این قسم دعاوی می‌گردد.

موسسه حقوقی دادنیک دارای مشاوران حقوقی مجرب و کارآزموده‌ای در زمینه شکایت در دیوان عدالت اداری است که آماده‌اند در این زمینه به شما مشاوره حقوقی رایگان بدهند.

چرا باید قبل از اقدام قضایی از مشاور دیوان عدالت اداری استفاده کنیم؟

عامه مردم ایران سرمایه‌گذاری جهت اخذ وکیل را بی‌فایده می‌دانند و با اخذ مشاوره از افراد بی‌تجربه تنها شانس خود را برای دادخواهی از بین می‌برند.

اما در واقعیت مشاوره حقوقی مانند یک بیمه است که شما را از راه‌حل‌های مختلف موجود آگاه نموده و ریسک هر راه‌حل را می‌سنجد و در نهایت با انتخاب بهترین راه‌حل هزینه دعوی را کاهش می‌دهد.

در زیر به دلایلی اشاره می‌کنیم که توجیه می‌کند اخذ نظر مشاور دیوان عدالت اداری از واجبات است:

وجود آیین دادرسی متفاوت در دیوان عدالت اداری

آیین دادرسی دیوان عدالت اداری متفاوت است. یعنی مثل سایر دادگاه‌ها قانون آیین دادرسی مدنی بر رسیدگی دیوان حاکم نیست؛ بلکه قانونی خاص بر این دادرسی حاکم است.

بنابراین تنها کسانی می‌توانند شما را در این زمینه راهنمایی کنند که اشراف کاملی بر جریان رسیدگی در دیوان عدالت اداری داشته باشند.

چرا باید قبل از اقدام قضایی از مشاور دیوان عدالت اداری استفاده کنیم

غیر حضوری بودن روند دادرسی در دیوان عدالت اداری

رسیدگی دیوان عدالت اداری غیرحضوری است. بر خلاف دادگاه‌های عمومی که یک جلسه به استماع ادله و خواسته‌های طرفین اختصاص می‌دهد؛ دیوان عدالت اداری تنها باتوجه‌به لایحه‌های ارائه شده و مدارک ضمیمه پرونده، تصمیم‌گیری می‌کند.

بنابراین شما نمی‌تواند ادعای خود را شفاهی توجیه کنید. پس به راهنمایی کسی نیاز دارید که بتواند به ادبیات حقوقی و با اشراف کامل به قوانین مربوطه به طور مستدل و مستند خواسته شما را شرح دهد.

وجود قوانین و آیین‌نامه‌های تخصصی در دادرسی

صلاحیت دیوان در خصوص شکایات مردم نسبت به سازمان‌های دولتی، آیین‌نامه‌ها و آرای هیئت‌های مختلفی مثل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری، هیئت‌های مالیاتی یا کارگری است.

هر یک از این حوزه‌ها دارای قوانین، آیین‌نامه و رویه خاصی است که عامه مردم از آن بی‌اطلاع هستند؛ بنابراین باید از کمک وکیلی استفاده کنید که تخصصاً در این زمینه فعالیت نموده است.

روند پیچیده تجدید نظر خواهی در دیوان عدالت اداری

تجدیدنظرخواهی در دیوان نیز دارای دردسرهای خاص خودش است. عدم رعایت مواعد قانونی در ثبت دادخواست تجدیدنظر، باعث قطعیت راه و عدم امکان رسیدگی مجدد می‌گردد؛ بنابراین لازم است باید دقت و توجه لازم در این راه قدم بگذارید.

امکان ایراد عدم صلاحیت و رد دادخواست

صلاحیت دیوان عدالت اداری از سایر چالش‌های این موضوع است. درست است که شکایت علیه ارگان‌های اداری توسط دیوان رسیدگی می‌شود؛ اما قاضی ابتدا با درنظرگرفتن حدود اختیارات دیوان عدالت اداری نسبت به رسیدگی تصمیم می‌گیرد.

در صورت اقدام ناآگاهانه، با ایراد عدم صلاحیت و رد دادخواست مواجه می‌شوید و هزینه دادرسی هم قابل‌برگشت نیست؛ بنابراین اخذ نظر یک مشاور دیوان عدالت اداری از چنین خطایی پیشگیری می‌کند.

مؤسسه حقوقی دادنیک دارای وکلای متخصص در زمینه پرونده‌های دیوان عدالت اداری هستند، اخذ راهنمایی و استفاده از تجربیات مشاور دیوان عدالت اداری این مؤسسه رایگان است. می‌توانید از طریق تماس تلفنی و به‌صورت آنلاین از این خدمات بهره ببرید.

آیا مشورت با یک مشاور دیوان عدالت اداری برای طرح دعوی کافی است؟

پاسخ این سؤال به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. گاهی با اخذ مشاوره حقوقی متوجه می‌شوید؛ اساساً دیوان عدالت اداری مرجع صالح نبوده یا دلایل و مدارکتان محکمه‌پسند نیست و شکایت در دیوان عدالت اداری راه به جایی نمی‌برد.

گاهی با مشورت مشاور دیوان عدالت اداری راه‌حل بهتری پیدا می‌کنید. برخی اوقات پرونده ساده بوده و با اخذ مشاوره حقوقی و فهم نحوه شکایت در دیوان عدالت اداری، نیازی به اخذ وکیل ندارید.

اما در برخی پرونده‌های پیچیده قانونی اخذ وکیل دیوان عدالت اداری بهترین انتخاب است و به‌تنهایی نمی‌توانید مسائل و گره‌های حقوقی پرونده را باز کنید.

مشاور دیوان عدالت اداری به شما کمک می‌کند قبل از هر اقدامی درک درستی از شرایط داشته باشید و بهترین تصمیم ممکن را بگیرید؛ بنابراین پیش‌نیاز هر تصمیمی مشورت با مشاور دیوان عدالت اداری است.

آیا صرفاً مشورت با یک مشاور دیوان عدالت اداری برای طرح دعوی کافی است

رسیدگی در دیوان عدالت اداری چه مراحلی دارد؟

برای شکایت در دیوان عدالت اداری مراحل زیر را باید طی کنید:

  1. در سامانه ساجد ثبت‌نام و دادخواست خود را ثبت کنید.
  2. سپس درخواستتان طبق اولویت، در صورت صلاحیت دیوان عدالت اداری مورد رسیدگی قرار می‌گیرد.
  3. رای بدوی دیوان صادر می‌شود.
  4. در صورت تمایل به تجدیدنظرخواهی در دیوان عدالت اداری باید ظرف ۲۰ روز نسبت به رای بدوی اعتراض کنید.
  5. سپس رأی قطعی و نهایی صادر می‌شود.

باید بدانید درست است که‌رای نهایی قطعی است. اما اگر چنین حکمی، خلاف‌شرع و قانون باشند می‌توانید نسبت به آن نزد رئیس دیوان عدالت اداری شکایت کنید.

برای بررسی نمونه دادخواست دیوان عدالت اداری می توانید با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.

وکیل دیوان عدالت اداری

پیدا کردن وکیل دیوان عدالت اداری کار چندان ساده‌ای نیست. چرا که؛

  1. عامه مردم نمی‌دانند که اساساً می‌توانند از ارگان‌های دولتی شکایت کنند.
  2. فرایند شکایت در دیوان عدالت اداری پیچیده است؛ بنابراین هر وکیلی تجربه و دانش چنین کاری را ندارد.
  3. محل این سازمان تهران است؛ بنابراین وکلای ساکن در سایر نقاط ایران نمی‌توانند پیگیری مناسبی در پرونده انجام دهند هر چند رسیدگی غیرحضوری است. وکیل تهران بهتر می‌توانند از پس رسیدگی بربیایند.
  4. وکلایی که تخصص کافی در این زمینه و اطلاعی از نتیجه‌بخش بودن این روند ندارند؛ موکلان خود را از شکایت مأیوس می‌کنند.

به همین دلایل پیشنهاد می‌کنیم از وکلای دیوان عدالت اداری تهران در پیگیری پرونده خود استفاده کنید. مؤسسه حقوقی دادنیک دارای وکلای متخصص در این زمینه است.

شما می‌توانید پیش از انتخاب وکیل، جهت آشنایی بیش‌تر و هزینه وکیل دیوان عدالت با مشاوران حقوقی ما در ارتباط باشید.

جمع‌بندی

به طور خلاصه شکایت در دیوان عدالت اداری به طرفیت نهادها و ارگان‌های دولتی صورت می‌گیرد. هر یک از این نهادها دارای تیم حقوقی قوی جهت پیگیری و دفاع از حقوق خود هستند. گاهی با وجود تخلف قانونی به علت ضعف استناد و استدلال شاکی یا عدم ارائه مدارک روشن در دعوی دیوان عدالت اداری پرونده رد و محکوم شده است.

یک وکیل و مشاور دیوان عدالت اداری ضمن ارائه مشاوره و راه‌حل‌های متنوع حقوقی جهت حل چالش حقوقی موکلش، دادخواست او را با دقت تنظیم می‌کند و مدارک محکمه پسندی نیز جمع‌آوری می‌نماید تا از تضییع حق موکل خود جلوگیری کند. ما در موسسه حقوقی داد نیک امیدواریم بتوانیم در این مسیر در کنار شما قدم برداریم.

سوالات متداول

آیا مشاوره دیوان عدالت اداری رایگان است؟

بله مؤسسه حقوقی دادنیک این امکان را فراهم نموده تا از سراسر ایران بتوانید از تجربیات مشاور دیوان عدالت اداری این مؤسسه به‌صورت رایگان بهره ببرید و سؤالات خود را مشاور دیوان عدالت اداری بپرسید.

هزینه اخذ وکیل دیوان عدالت اداری چقدر است؟

میزان حق‌الوکاله وکلا به عوامل مختلفی مثل موضوع پرونده، زمان مورد نیاز دادرسی، تحصیلات وکیل، تجربه وی و غیره بستگی دارد. وکیل دیوان عدالت اداری در جلسه معارفه ضمن بررسی پرونده شما و ارائه مشاوره حقوقی، باتوجه‌به مسیر حقوقی انتخابی مبلغ حق‌الوکاله را اعلام می‌کند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.8/5 - (5 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

اعتراض به آرای کمیسیون ماده 7 شهرداری
اعتراض به آرای کمیسیون ماده 7 شهرداری
شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری
شکایت از شهرداری در دیوان عدالت اداری
مدت زمان اجرای حکم دردیوان عدالت
مدت زمان اجرای احکام در دیوان عدالت اداری
مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری
مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *