بهترین وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری کیست؟ کمیسیون ماده صد شهرداری یک مرجع رسیدگی به اختلافات ساختوساز شهری مابین شهرداری و مالکان اراضی شهری است. ازآنجاییکه رسیدگی در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری دو مرحله بدوی و تجدیدنظر دارد.
بهترین وکیل کمیسیون ماده صد وکیلی است که از زیروبم مقررات شهرداری، بخشنامهها، آرای مختلف و رویه قضایی کمیسیون ماده صد و دیوان عدالت اداری آگاه باشد.
جمعی از بهترین وکلای ماده صد شهرداری موسسه حقوقی دادنیک آمادهاند در مسیر رسیدگی و پیگیری پروندههای حقوقی موضوع کمیسیون ماده صد شهرداری از شما پشتیبانی کنند.
کدام تخلفات ساختمانی در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری بررسی میشود؟
وظیفهٔ کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری رسیدگی به تخلفات ساختمانی است. عمده تخلفاتی که در کمیسیون ماده صد شهرداری بررسی میشوند عبارتاند از:
- ساختوساز بدون کسب پروانه
- عدم احداث پارکینگ یا غیرقابلاستفاده بودن پارکینگ
- عدم استحکام ساختمان
- تجاوز به معابر شهر
- تغییر کاربری
- عدم رعایت اصول فنی، بهداشتی و شهرسازی
لازم به ذکر تخلفات مختلف توسط شهرداری به کمیسیون ماده صد ارجاع داده میشود.
بهترین وکیل کمیسیون ماده صد با دادنیک
بهترین وکیل کمیسیون ماده صد علاوه بر دانش حقوقی، از مقررات مربوط به کمیسیون ماده صد اطلاع دارد. ازآنجاییکه هر ساله نظریات مشورتی و رأیهای وحدت رویهٔ بسیاری در خصوص پروندههای موضوع کمیسیون ماده صد مطرح میشود، بهترین وکیل کمیسیون ماده صد وکیلی است که از تمامی بخشنامهها، آرا و مسائل جدید موجود در این زمینه آگاه باشد و بتواند از مقررات مختلف برای پیشبرد و پیگیری حقوحقوق موکلش استفاده کند.
از سوی دیگر ممکن از رأی قطعی مطلوب مالک نباشد و نیازمند اعتراض در دیوان عدالت اداری گردد. اعتراض در دیوان عدالت اداری نیازمند تخصص ویژهای است. باتوجهبه اینکه تشکیلات دیوان عدالت اداری بهصورت غیرحضوری به اعتراضات شهروندان رسیدگی میکند. همچنین قوانین دیوان عدالت اداری از سایر مراجع متفاوت است. شکایت در دیوان عدالت اداری بدون مشورت با وکیل دیوان عدالت اداری در اغلب موارد به بنبست میرسد؛ بنابراین توصیه میشود با اخذ وکیل دیوان عدالت اداری ضمن حفظ حقوحقوق خود و پیشبرد سریعتر پرونده مطروحه، خود را نسبت به اتلاف هزینه و زمان بالای پیگیری خودسرانه بیمه کنید.
مؤسسه حقوقی دادنیک دارای وکلا مجربی در زمینه دعاوی کمیسیون ماده صد شهرداری و دیوان عدالت اداری است که آمادهاند شما را در این مسیر راهنمایی کنند.
اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری
طبق تبصره یک ماده ۱۰۰ قانون شهرداریها اعضای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری مرکب از افراد زیر است:
- نمایندهٔ دادگستری
- نمایندهٔ وزارت
- نماینده شورای شهر
- نماینده شهرداری
لازم به ذکر است که نماینده شهرداری در رسیدگی کمیسیون حق رأی ندارد و تنها برای ادعا توضیحات لازم در جلسه شرکت میکند.
در کمیسیون ماده ۱۰۰ چگونه به پرونده رسیدگی میشود؟
اصولاً رسیدگی به تخلفات ساختمانی در کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ۲ مرحلهای است.
رسیدگی بدوی
در ابتدا مأموران شهرداری با مشاهدهٔ تخلف، اقدام به توقف فعالیت متخلف نموده و پرونده را برای رسیدگی به کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری ارجاع میدهند. کمیسیون به مالک ۱۰ روز فرصت میدهد؛ دفاعیات خود را کتباً به دبیرخانه کمیسیون ماده صد ارائه کند. سپس اعضای کمیسیون ماده صد تخلف را بررسی و نسبت به آن تصمیمگیری میکنند که تصمیم مربوطه میتواند تخریب، توقف عملیات یا پرداخت جریمه باشد.
رسیدگی تجدیدنظر
برای اعتراض به آرای کمیسیونهای ماده ۱۰۰ بدوی، مالک یا شهرداری بایستی ظرف ده روز از ابلاغ تصمیم بدوی نسبت به آن اعتراض کند. پس از اعتراض پرونده به کمیسیون هم عرض دیگری ارجاع داده میشود. اعضای کمیسیون ماده صد ضمن بررسی اعتراض، رأی قطعی و لازمالاجرای نهایی را صادر میکنند.
باتوجهبه ماده ۱۰ قانون دیوان عدالت اداری درصورتیکه مالک رأی قطعی را مخالف قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران بداند؛ میتواند ظرف سه ماه برای افراد ساکن در ایران و ظرف ۶ ماه برای افراد ساکن در خارج از رأی صادره در دیوان عدالت اداری شکایت نماید. باتوجهبه این که قانون شکلی رسیدگی دیوان عدالت اداری از سایر مراجع حقوقی متفاوت است و مراحل رسیدگی به پرونده در دیوان عدالت اداری بهصورت غیرحضوری است؛ توصیه میشود پیش از هرگونه حقوقی با یک وکیل دیوان عدالت اداری مشورت کنید.
هزینه وکیل ماده صد شهرداری
عوامل مختلفی تعیینکننده میزان حقالوکاله وکیل است. از جمله توافق طرفین، عرف، موضوع پرونده، مرحله رسیدگی و غیره.
رسیدگی و پیگیری پروندههای موضوع ماده صد شهرداری مستلزم بهکارگیری طیف وسیعی از دانش، مهارت و پیگیری است. آگاهی به قوانین، بخشنامهها، آرای وحدت رویههای مختلف در زمینه دعاوی شهرداری، ارجاع پرونده به کارشناسان فنی، پیگیری پرونده در مرحله بدوی و تجدیدنظر گوشهای از پیچیدگیهای حقوقی پروندههای مرتبط با شهرداری است که مبلغ حقالوکاله را افزایش میدهد.
از طرفی رسیدگی در دیوان عدالت اداری که مرجعی کاملاً متفاوت بوده و قوانین و سبک رسیدگی خاصی دارد نیز دارای دو مرحله بدوی و تجدیدنظر است. درصورتیکه پرونده در کمیسیون ماده صد به نتیجه مطلوب نرسید؛ راهحل نهایی شکایت در دیوان عدالت اداری خواهد بود؛ لذا برای این مرحله حقالوکاله جداگانهای محاسبه میشود.
در یک نتیجهگیری کلی، تعیین مبلغ دقیقی برای هزینه وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ امکانپذیر نیست. تعیین این مبلغ به توافق طرفین قرارداد وکالت بستگی دارد که در هر پرونده متفاوت ارزیابی میشود.
بهترین وکیل ماده ۱۰۰ شهرداری
اخذ بهترین وکیل ماده ۱۰۰ شهرداری برای اعتراض نسبت به آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ نیازمند آگاهی وکیل از قوانین شهرداری، ضوابط و مقررات حاکم بر آن است. از طرفی تجدید نظرخواهی در دیوان عدالت اداری اقدامی تخصصی است که مستلزم تسلط و آگاهی نسبت به قوانین مختلف و نگارش لایحهای مستدل و مستند است. لذا توصیه میشود برای رسیدگی در کمیسیون ماده صد از تجربیات وکیل شهرداری استفاده نماید.
در صورت شکایت در دیوان عدالت اداری حتماً از خدمات تخصصی وکیل دیوان عدالت اداری استفاده کنید. وکلای کمیسیون ماده صد شهرداری و دیوان عدالت اداری مؤسسه حقوقی دادنیک در رسیدگی به پروندههای کمیسیون ماده ۱۰۰ و دیوان عدالت اداری از شما پشتیبانی خواهد نمود.
سوالات متداول
آیا هزینه وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ تعرفه خاصی دارد؟
بهطورکلی برای رسیدگی به پروندههای کمیسیون ماده ۱۰۰ تعرفه خاصی مشخص نشده است. معمولاً حقالوکاله وکیل کمیسیون ماده ۱۰۰ با توافق طرفین تعیین میشود که بین ۸ تا ۱۰ درصد موضوع خواسته است.
آیا شهرداری رأساً میتواند رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری را اجرا کند؟
خیر شهرداری نمیتواند رأساً اقدام به تخریب، اخذ جریمه یا تعطیلی محل مورد نظر نماید. در این صورت میتوان با اخذ وکیل دیوان عدالت اداری از اقدامات شهرداری شکایت نمود.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.