جستجو کردن
Close this search box.

تقسیم ارث دختر مجرد

تقسیم ارث دختر مجرد

تا به حال با واژه ارث زیاد برخورد کردید، پس حتماً‌ می‌دانید به تمام اموال، عناوین، بدهی‌ها و حقوق هر فردی که فوت کرده یا حکم موت برای او گرفته شده، ارث می‌گویند. وراث اشخاصی هستند که پس از سپری کردن تشریفات خاص قانونی، به طور قانونی مالک بعدی تمام مال و اموال و بدهی‌های متوفی خواهند شد.

تاکنون در مقالات گذشته انحصار وراثت در بلاگ دادنیک فرض‌های مختلفی از نحوه تقسیم ارث را باهم بررسی کردیم. اما سوال اینجا است که تقسیم ارث دختر مجرد چگونه است؟

در صورتی که برای تقسیم ارث، تقسیم ترکه و انحصار وراثت به کمک نیاز دارید، بهتر است از وکیل انحصار وراثت و کارشناسان حقوقی دادنیک راهنمایی بگیرید. برای این کار می‌توانید از طریق واتساپ، تلگرام و تماس با مشاوران دادنیک در ارتباط باشید.

طبقات وراث

وراث بر حسب اهمیت و رابطه نسبی و نوع درجه‌ای که با فرد متوفی دارند، در اولویت دریافت تَرَکه و تحریر ترکه به جا مانده از متوفی هستند. شرع مقدس و قانون کشور حقوقی را برای فرد فوت شده در نظر گرفته تا بعد از مرگ هم باقی بماند و بازماندگان از دارایی‌های او بهره‌مند شوند.

ماده ۸۶۲ قانون مدنی طبقات ارث را اینگونه برای فرد متوفی مشخص کرده تا اموال و دیون او بر حسب اهمیت جایگاه افراد به شرح زیر تقسیم شود:

  • طبقه اول: پدر و مادر متوفی، اولاد (فرزند یا فرزندانش) و اولادِ اولاد وی (نوه یا نوه‌هایش)
  • طبقه دوم: اجداد ( پدربزرگ پدری، پدر بزرگ مادری، مادر بزرگ پدری، مادر بزرگ مادری متوفی)، برادر و خواهر وی و اولاد آن‌ها (خواهرزاده‌ها و برادر‌زاده‌ها)
  • طبقه سوم: اعمام (عموها) و عمات (عمه‌ها) و اخوال (دایی‌ها) و خالات (خاله‌های) متوفی و اولاد آن‌ها (پسر عمو، دختر عمو، پسر عمه، دختر عمه، پسر دایی، دختر دایی، پسر خاله و دختر خاله وی)

بنابراین جایگاه هر فرد بر اساس طبقات بر طبق قانون وجود دارد. نکته حائز اهمیت در آنجایی قرار دارد که تقسیم ارث هیچ تفاوتی بین اشخاص از حیث مجرد یا متأهل بودن قائل نمی‌شود و عملاً تقسیم ارث دختر مجرد بر طبق رویه قانونی با دیگر شرایط یکسان است.

سهم‌ الارث دختر مجرد

همانطور که گفته شد، سهم الارث دختر مجرد از حیث تقسیم با دیگر افراد متوفی فرقی نمی‌کند و به همین خاطر هرکدام از افراد در قید حیات موجود از طبقات فوق، در اولویت دریافت ترکه به جا مانده از متوفی هستند. بر حسب درجه آن‌ها، مال و اموال و دیون به جا مانده از متوفی را دریافت خواهند کرد.

سهم‌ الارث دختر مجرد

سهم الارث پدر و مادر در صورت فوت فرزند مجرد

فرد مجرد از حیث دختر یا پسر بودن، اموالی دارد که باید به افراد طبقه اول واگذار شود. در فرضی که فرد فوت شده برادر و خواهری نداشته باشد و پدر و مادرش در قید حیات باشند، پدر به میزان دو سوم و مادر یک سوم از اموال او را به ارث می‌برند.

در صورتیکه فرزند مجرد صاحب خواهر و برادر باشد و پدر و مادرش نیز زنده باشد، از آنجایی که برادر و خواهر در طبقه دوم قرار دارند و افراد مستقر در طبقه اول هم موجودیت دارند، پس در این صورت ارث با شرایط دیگری به والدین می‌رسد که مادر یک ششم از کل و پدر مابقی آن‌ها را به دست خواهد آورد.

گاهی هم ممکن است فرزند از بدو تولد در نزد بستگان بزرگ شده باشد و پدر و مادر حقیقی وی بنا به هر دلیلی در قید حیات نباشند. در این صورت بستگانی که حضانت او را بر عهده گرفته‌اند، با ارائه ادله مناسب می‌توانند سهم‌ الارث فرد مجرد را دریافت کنند. حال اگر فرض را بر این بگیریم که پدر و مادر فرد فوت شده در قید حیات نباشند، تقسیم ارث دختر مجرد برای خواهر و برادر از طبقه دوم چگونه خواهد بود؟

سهم الارث خواهر و برادر فرد مجرد

در تقسیم ارث دختر مجرد از منظر قانون، سهم الارث خواهر و برادر درست مثل سایر تقسیمات انجام خواهد شد؛ یعنی برادر دو برابر خواهر ارث می‌برد. در فرضی ممکن است که متوفی چند خواهر و برادر داشته باشد که بر این اساس ارث به صورت مساوات بین آن‌ها تقسیم خواهد شد.

نکته قابل ملاحضه در آنجایی وجود دارد که اگر نه اجداد، نه پدر و مادر و نه سایر افراد طبقه اول و دوم جز خواهر یا برادر وجود نداشته باشند، تمام مال و اموال و دیون وی به تنها خواهر یا برادر باقی مانده‌اش می‌رسد.

سهم الارث خواهر و برادر فرد مجرد

قانون انحصار وارثت

انحصار وراثت یکی از راه‌های قانونی برای کسب مال و اموالی است که از متوفی به جا مانده و بدون انجام دادن تشریفات قانونی آن از سوی وراث یا وکیل قانونی آن‌ها، تقسیم ارث دختر مجرد یا پسر مجرد انجام نخواهد شد.

تعدد برادران و خواهران فرد متوفی و نحوه تقسیم آن‌ها در قانون تقسیم ترکه وجود دارد که مواد ۸۹۷، ۹۰۲، ۹۰۳ و ۹۰۴ قانون مدنی در خصوص آن صراحتاً صحبت کرده است.

جمع بندی

همان‌طور که دیدید، در این مطلب درباره تحریر ترکه، تقسیم ترکه و انحصار وراثت ارث دختر مجرد توضیح دادیم. در صورتی که برای انحصار وراثت و تقسیم ارث دختر مجرد به وکیل نیاز دارید، می‌توانید با وکلا و مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

همچنین به این نکته توجه کنید که مراحل انحصار وراثت با دادنیک نیازی به حضور هیچ کدام وراث در هیچ مرحله‌ای نیست. ایرانیان خارج از کشور نیز برای تقسیم ارث می‌توانند با وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور مشورت کنید.

سوالات متداول

تقسیم ارث فرد مجرد با فرد متاهل فرق می کند؟

خیر، تفاوتی بین تقسیم ارث فرد مجرد و متاهل وجود ندارد.

ارث دختر مجرد به چه کسی می رسد؟

همان‌طور که داخل مطلب توضیح دادیم ارث دختر مجرد تفاوتی با انحصار وراثت فرد متاهل ندارد و بر اساس طبقات ارث تقسیم می شود.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (9 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

سهم الارث
سهم الارث چگونه محاسبه می شود؟
بخشش ارث
بخشش ارث و هر آن‌ چه باید درباره بخشیدن ارث بدانید
شرایط ارث بردن از قیم
ارث بردن از قیم
duration-inheritance-monopoly
مدت زمان انحصار وراثت

10 پاسخ

    1. سلام وقت بخیر نحوه تقسیم ارث دختر مجردی که پدرش فوت شده ولی مادر وخواهران وبرادرانش در قید حیات هستند چگونه است با تشکر

  1. کاش می شود قانون مربوط به سهم الارث دختر مجرد تغییر کند . دختر مجرد که در کنار پدر یا مادر خود زندکی می کرده نباید بی سر پناه شود به خاطر این قانون !!!!!

  2. سلام خواهشمندم راجع به تقسیم اموال متوفی دختر مجرد توضیح دهید ، متوفی همسر و فرزند، خواهر و برادر ندارد ، والدین درقید حیات ندارد، اما دارای یک دختر عمو و دو پسر عمو از مرحوم عمو تنی ، دو عمو ناتنی و دو عمه ناتنی ، یک خاله در قید حیات و سه خاله و یک دایی که سالها قبل فوت شده اند اما همه گی دارای فرزندانی می باشند، چگونه تقسیم اموال محاسبه میشود با سپاس

    1. درود
      داخل مطلب طبقات ارث و نحوه تقسیم ارث دختر مجرد را توضیح دادیم، لطفا مطالعه کنید و در صورتی که به راهنمایی بیشتر نیاز دارید با مشاوران حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

  3. سلام اینجاب درخانه مادرمرحومه ام هستم و۸فرزندهستیم ۳خواهرو۵برادرومن مجردهستم و۵۰سالمه و حالاداداشم میگه بایدسهم ارث منوبدی یاسهم منوبخریابایدخونه رابفروشم بعدمن خودم تحت پوشش کمیته امدادهستم موندم اگه این خانه را بفروشدمن چکارکنم وبکجاپناه ببرم لطفامنوراهنمایی کنیدباتشکرازشمالطفااسم منونگیدممنونم ازشمابنویسیدناشناس

    1. سلام، وقت شما بخیر
      برادر شما می توانند درخواست سهم الارث خود را داشته باشند.
      می توانید با ایشان توافق کنید. برای راهنمایی بیشتر لطفا با مشاوران حقوقی در ارتباط باشید.

  4. آیا بعضی از ورثه که مجرد هستند میتوانند هزینه های مربوط به جهیزیه و … را از دیگر وراث مطالبه کنند؟

    1. سلام، وقت شما بخیر
      سوالتون واضح نیست. جهیزیه چه کسی را؟ چه هزینه ای؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *