جستجو کردن
Close this search box.

سهم الارث پسر از مادر چقدر است؟

سهم الارث پسر از مادر چقدر است؟

هر فردی برای تأمین نیازهای اولیه زندگی‌اش نیاز به کار و فعالیت دارد و از این طریق اموالی مانند ملک و… را برای آسایش زندگی خودش و خانواده‌اش تهیه می‌کند. این اموال در طول زندگی فرد در اختیار او هستند و می‌تواند هرگونه دخل و تصرفی در آن‌ها داشته باشد؛ اما پس از فوت فرد اموالی به جا مانده‌اند باید تعیین تکلیف شوند.

طبق قانون مدنی ایران اموال به جا مانده از متوفیان به فرزندان و بستگان آن‌ها به ارث می‌رسد. این تقسیم اموال باید حتماً طبق قوانینی که برای انحصار وراثت مشخص شده انجام شود و هر کدام از بستگان متوفی مالک سهم الارث مشخصی خواهند شد.

اگر متوفی تنها فرزندان پسر داشته باشد چطور ارث بین آن‌ها تقسیم می‌شود؟ در این مطلب دادنیک نکاتی که باید در این باره بدانید را ارائه کرده‌ایم. جهت دریافت اطلاعات بیشتر درباره انحصار وراثت و سهم الارث اولاد از مادر و پدر با مشاورین دادنیک از طریق واتساپ در ارتباط باشید.

طبقات ارث و تعیین سهم الارث فرزندان

برای مشخص کردن سهم الارث فرزند پسر از مادر و جواب دادن به سوال سهم الارث فرزند از مادر چقدر است؟ باید ابتدا طبقات وراث را بشناسید. طبقه اول ارث شامل فرزندان، والدین و همسر متوفی می‌شود. در طبقه دوم ارث پدربزرگ و مادربزرگ، خواهر و برادر و فرزندان آن‌ها قرار می‌گیرند. باقی وراث متوفی که در طبقه سوم حضور دارند شامل عمه، عمو، خاله و دایی و فرزندان آن‌ها می‌شود.

فرزندان پسر و دختر در طبقه اول ارث هستند و در صورتی که پدر یا مادر فوت شوند و متوفی والدی نداشته باشند، ارث طبق قانون بین فرزندان او تقسیم می‌شود و به سایر طبقات ارث نخواهد رسید.

برای محاسبه سهم الارث فرزندان پسر از مادر باید طبق قانون مدنی عمل شود و برای پسران سهم الارث مشخص شده در قانون تعیین شود.

سهم الارث پسر از مادر

بر اساس قانون مدنی ایران همه افرادی که در طبقه اول ارث قرار دارند سهم الارث یکسانی نمی‌برند. بلکه سهم الارث پسر از مادر از سهم الارث دختر بیشتر است. در واقع طبق قانون مدنی پسر دو برابر دختر از والدین خودش که فوت شده‌اند ارث می‌برد.

البته شرایط تقسیم ارث بین پسر و دختر والدین فردی که فوت شده طبق تعداد وراث و قانون ارث مشخص می‌شود. در ادامه شرایطی که برای تقسیم سهم الارث پسر از مادر وجود دارد را ارائه کرده‌ایم.

  • اگر متوفی تنها یک فرزند پسر داشته باشد و هیچ کدام از وراث او زنده نباشند، تمام اموالی که ماترک متوفی است به فرزندش خواهد رسید.
  • اگر پدر و مادر متوفی در قید حیات باشند یک سوم اموال فرد به آن‌ها به ارث می‌رسد و دو سوم مابقی به فرزند پسر تعلق خواهد گرفت.
  • اگر همسر متوفی در قید حیات باشد، یک چهارم اموال به همسر او به ارث می‌رسد و مابقی اموال برای فرزند پسر خواهد بود.
  • اگر متوفی چند فرزند پسر داشته باشد سهم الارث بین آن‌ها به طور مساوی تقسیم می‌شود.
  • برای افرادی که دارای فرزند پسر و دختر هستند نیز سهم الارث طبق قانون به صورت دو بر یک تقسیم می‌شود.
سهم الارث پسر از مادر

سهم الارث دختر از مادر

سهم الارث دختر از مادر با ارثی که دختر از پدرش می‌برد یکسان است. طبق قانون انحصار وراثت فرزند دختر در شرایطی که خواهر و برداری نداشته باشد وارث کل اموال پدر و مادرش خواهد بود.

در غیر این صورت اموال به جا مانده از متوفی به صورت مساوی بین وراث دختر تقسیم می‌شود. در شرایطی که متوفی دارای فرزند پسر نیز باشد، اموالی که از او به جا مانده طبق قانون دو برابری ارث پسران نسبت به دختران بین فرزندانش تقسیم خواهد شد.

اگر پدر و مادر یا همسر متوفی در قید حیات باشند نیز سهم الارث دختر از مادر تغییر می‌کند؛ و این افراد نیز که در طبقه اول انحصار وراثت هستند از متوفی ارث می‌برند.

سؤالات متداول

تفاوت تقسیم ارث بین فرزندان متوفی چیست؟

در تقسیم ارث بین فرزندان متوفی سهم الارث فرزندان پسر دو برابر فرزندان دختر است.

آیا پدر و مادر متوفی از او ارث می‌برند؟

با توجه به والدین متوفی در طبقه اول ارث هستند، بعد از فوت او سهم الارث خواهند داشت و از متوفی ارث می‌برند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (8 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

نحوه تقسیم ارث پدر
در صورت فوت مرد چه کسانی ارث می‌برند؟
تحریر ترکه چیست؟
تحریر ترکه چیست؟ مراحل و شرایط تحریر ترکه
برای انحصار وراثت کجا برویم
برای انحصار وراثت کجا برویم
وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور
وکیل انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *