جستجو کردن
Close this search box.

سهم الارث چگونه محاسبه می شود؟

سهم الارث

همان‌طور که می‌دانید دارایی شخصی که فوت می‌کند بین بازماندگان او تقسیم می‌شود. به دارایی و میزان سهمی که به هر فرد تعلق می‌گیرد، سهم الارث می‌گویند. به تقسیم اموال متوفی بین وراث قانونی ایشان نیز انحصار وراثت گفته می‌شود. در واقع بعد از فوت هر فرد سرمایه باقی‌مانده از او در میان اطرافیان دور و نزدیکش تقسیم‌بندی می‌شود.

بازماندگان فرد متوفی با توجه به نسبت و نوع رابطه‌ای که با او دارند، سهمی دریافت می‌کنند. برای مثال همسر و فرزندان متوفی همیشه به عنوان افراد درجه یک محسوب می‌شوند، در ادامه خواهر، برادر، مادر، و غیره نیز هر یک سهمی خواهند داشت. اما میزان سهم الارث هر فرد چقدر است و چگونه محاسبه می‌شود؟ در این مطلب قصد داریم به شما توضیح دهیم که سهم ارث چگونه محاسبه می‌شود؟

البته تقسیم‌بندی دارایی متوفی قوانین خاصی دارد که برای درک بهتر این قوانین و رسیدن به پاسخ سوالات خود می‌توانید از کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید. کارشناسان حقوقی دادنیک به صورت آنلاین و حتی از طریق واتس اپ نیز پاسخگو شما خواهند بود.

سهم الارث چیست؟

زمانی که فردی فوت می‌کند و ماترک او براساس وصیت‌نامه یا بعد از پرداخت بدهی‌هایش بین وراث به جا مانده تقسیم می‌شود، به این میزان دارایی تقسیم‌بندی‌شده سهم الارث می‌گویند. پرداخت و تقسیم این دارایی باید طبق قوانین تعیین‌شده انجام شود و محاسبه این سهم و دارایی کمی پیچیده است. بعد از مرگ، افراد دارایی را برای خانواده و خویشاوندانشان به جا می‌گذارند. در حال حاضر و با پیشرفت ارتباطات و اینترنت مفهوم ارثیه برای همگان مشخص است. ارثیه به دارایی گفته می‌شود که بین بازماندگان فرد متوفی تقسیم شود. به خاطر داشته باشید این دارایی می‌تواند به صورت نقدی و غیر نقدی مانند زمین، ماشین، خانه، باغ، و غیره باشد. در ضمن طلب‌های فرد متوفی نیز به عنوان دارایی او بین بازماندگانش تقسیم می‌شود.البته نمی‌توان تمام دارایی فرد متوفی را بین بازماندگان او تقسیم کرد، بلکه باید هزینه‌های مربوط به کفن و دفن متوفی را برآورد و از ارثیه کم کرد.

طبقات ارث

به تقسیم‌بندی وراث متوفی با توجه به روابط نسبی و خونی طبقات ارث می‌‎گویند. بر اساس قانون ارث طبقات اول نسبت به طبقات دوم برتری دارند و طبقات دوم نیز نسبت به طبقات سوم ارجح هستند. طبقات اول شامل وراث درجه یک همانند پدر، مادر، اولاد و البته نوه‌ها است. ولی طبقات دوم ارث به پدربزرگ، مادر بزرگ، برادر، خواهر، بچه خواهر و برادر اشاره دارد.در تقسیم سهم الارث نوع طبقات ارث از اهمیت بالایی برخوردار است. طبقات سوم ارث به خاله، عمو، و فرزندان این خویشاوندان اشاره دارد. در ادامه هر یک از طبقات ارث را به طور کامل شرح می‌دهیم.

طبقه اول

این طبقه از وراث جزء وراث نسبی به حساب می‌آیند. به طور کلی طبقات ارث برای تقسیم‌بندی دارایی هر فرد ایجاد شده است. وجود این طبقه درجه اول مانع رسیدن ارث به سایر طبقات خواهد بود.فرزندان در این طبقه قرار دارند. در هر حال فرزندان یکی از طبقاتی هستند که بیشترین ارث را می‌برند. نوه‌ها نیز گروه دیگری از افراد حاضر در طبقه اول وراث به حساب می‌آیند. در صورتی که والدین نوه‌ها فوت کرده‌ باشند، ارثیه به نوه‌ها تعلق می‌گیرد.

طبقه دوم

در صورتی که افراد طبقه اول فوت کرده باشند و به هنگام تقسیم ارث حضور نداشته باشند، ارثیه به طبقه دوم می‌رسد. این طبقه شامل برادر، خواهر،  پدربزرگ، و مادربزرگ است. در نظر داشته باشید تنها در صورت عدم حضور افراد طبقه اول، ارثیه به طبقه دوم می‌رسد.فرزندان خواهر و بردار نیز جزء افراد طبقه دوم ارثیه به حساب می‌آیند که نسبت نسبی دارند. این فرزندان در واقع جایگزین پدر و مادر خود خواهند بود. به عبارت دیگر در صورت عدم حضور خواهر و برادر فرد متوفی، سهم الارث به فرزندان آنها تعلق می‌گیرد.

طبقه سوم

پیش از این نیز توضیح دادیم؛ اگر افراد طبقه اول و دوم در قید حیات باشند، ارثیه‌ای به طبقه سوم وراث تعلق نمی‌گیرد. ولی به هر حال طبقه سوم نیز جزء وراث نسبی خواهند بود. عمو، عمه، خاله، دایی، و فرزندان آنها جزء وراث طبقه سوم هستند.فراموش نکنید به هنگام تقسیم ارث،  وراث سببی مانند همسر نیز ارث می‌برند و همچنین سهم الارث به وراث نسبی و خونی می‌رسد. همان‌طور که گفتیم با وجود هر یک از وراث طبقه اول، به وراث طبقه دوم ارثی تعلق نمی‌گیرد و با وجود وراث طبقه دوم، وراث طبقه سوم نیز ارثی نخواهند گرفت.

چه دارایی‌هایی جزء سهم الارث به حساب می‌آیند؟

بعد از فوت هر شخص کلیه دارایی‌های او جزء ارث به حساب می‌آیند، البته که قبل از تقسیم‌بندی سهم الارث باید موارد و استثنائاتی را در نظر گرفت. برای مثال هزینه کفن و دفن فرد متوفی باید از دارایی او کسر شود و سپس وراث برای دریافت سهم خود اقدام کنند. موارد دیگری نیز وجود دارند که باید از ارثیه کسر شوند.در نظر داشته باشید بهتر است وراث قبل از تقسیم‌بندی ارثیه خود، بدهی‌های فرد متوفی را برآورد و محاسبه کنند. در واقع پرداخت بدهی‌های متوفی نیز از ماترک او باید انجام شود. مهریه زن نیز یکی از همین بدهی‌ها به حساب می‌آید که قبل از تقسیم ارث باید محاسبه و پرداخت شود.

بررسی سهم الارث هر یک از وراث

بازماندگان متوفی براساس ارتباط نسبی، خونی، و سببی خود سهم الارث مشخصی دریافت می‌کنند. قبل از بررسی میزان ارث بازماندگان باید طبقات ارث آنها مشخص شود. به زبان ساده هر فرد با توجه به جایگاهی که دارد، سهم خاصی از ارثیه را دریافت می‌کند. در ادامه میزان ارثیه هر یک از این افراد را به طور خلاصه شرح می‌دهیم.

نحوه تقسیم ارث بین خواهر و برادر

یکی از گروه‌هایی که به هنگام تقسیم ارث جزء خویشاوندان اولیه به حساب می‌آیند خواهر و برادر متوفی هستند. شاید برایتان سوال شود که تقسیم ارث بین خواهر و برادر چطور انجام می‌شود؟ توجه داشته باشید خواهر و برادر زمانی ارث می‌برند که از افراد طبقه اول همانند مادر و پدر یا فرزندان متوفی هیچ‌یک حضور نداشته باشند.به هنگام تقسیم ارث، خواهر و برادری که از نظر مادر و پدری نسبت داشته باشند برتری دارند. با وجود این نسبت‌ها به خواهر و برادری که تنها از طرف مادری نسبت دارند ارثیه‌ای تعلق نمی‌گیرد. پدر مشترک همیشه نسبت به سایر نسبت‌ها برتری دارد.

فرزند پسر

از آنجایی که فرزند جزء طبقات اول ارث به حساب می‌آید، در صورتی که تمام فرزندان پسر باشند به صورت مساوی بین آنها تقسیم می‌شود. بدون‌شک می‌دانید که فرزند پسر دو برابر فرزند دختر سهم می‌برد.سهم الارث فرزند پسر

فرزند دختر

اگر فرزند متوفی دختر باشد، نمی‌تواند تمام ترکه را سهم ببرد. در چنین شرایطی فرزند دختر نصف ترکه فرد فوت‌شده را دریافت می‌کند. در صورتی که هیچ فرزند پسری وجود نداشته باشد و متوفی تنها فرزند دختر داشته باشد، این فرزندان دو سوم از ماترک را به ارث می‌برند. باید بدانید اگر در طبقه اول ارث هیچ وراث دیگری وجود نداشته باشد، کلیه دارایی متوفی به فرزند دختر او تعلق می‌گیرد.

پدر و مادر

پدر در طبقه اول ارث حضور دارد، از این‌رو بعد از فوت فرزند پدر می‌تواند از دارایی فرزند خود ارث ببرد البته سهم و میزان ارث پدر با توجه به حضور سایر وراث حاضر در طبقه اول متفاوت و متغیر است. ولی اگر تنها پدر در این طبقه حضور دارد، کلیه دارایی فرد متوفی به پدر او تعلق می‌گیرد.در صورتی که پدر و مادر متوفی هر دو در قید حیات باشند، مادر یک ثلث و پدر دو ثلث سهم می‌برد. البته در برخی موارد سهم الارث مادر از این یک ثلث نیز کمتر می‌شود و مابقی دارایی به پدر تعلق می‌گیرد.

همسر

همسر به واسطه رابطه سببی با فرد متوفی نسبت پیدا کرده است. در صورتی که همسر فرد متوفی به دلایلی مشخص و براساس وصیت‌نامه از ارث ممنوع و محروم نشده باشد، به هنگام فوت جزء طبقه اول ارث به حساب می‌آید و می‌تواند از دارایی همسر خود سهمی ببرد.در نظر داشته باشید حضور سایر افراد در طبقه اول ارث بر روی میزان ارثیه زوج یا زوجه تاثیرگذار است. برای مثال اگر زوجه فوت کند و هیچ فرزندی نداشته باشد، همسر او نصف دارایی را به ارث می‌برد. ولی اگر زوجه بعد از فوتش فرزند یا نوه داشته باشد، زوج تنها به یک چهارم از ارثیه دست پیدا می‌کند.این در حالی است که ارث خانم از آقا با ارث آقا از خانم متفاوت است. اگر زوجین فرزند داشته باشند، زوجه بعد از فوت همسرش تنها یک هشتم از اموال منقول و یک هشتم از اموال غیر منقول را به ارث می‌برد.

نوادگان

همان‌طور که گفتیم نوه در طبقه اول ارث قرار دارد. در صورتی که به هنگام تقسیم سهم الارث فرزند فرد متوفی در قید حیات نباشد، به نوه او سهم الارث می‌رسد. در درجه اول فرزندان متوفی برتری دارند ولی در صورت عدم حضور آنها نوادگان فرد فوت‌شده ارث می‌برند.باید گفت که نوه پسر با نوه دختر نیز متفاوت ارث می‌برد. در واقع نوه پسری یا فرزند پسر متوفی دو برابر فرزند دختر او ارث می‌برد. در این بخش نیز نسبت پدری از اهمیت بیشتری برخوردار است. تحت هر شرایطی فرزندان و نوه پسری برتری بیشتری نسبت به فرزندان و نوه دختری خواهد داشت.  

عمو و عمه

عمو و عمه در طبقه سوم ارث حضور دارند، از این‌رو تنها در صورتی که هیچ وراثی در طبقات اول و دوم حضور نداشته باشد، نوبت به وراث طبقه سوم می‌رسد. در صورتی که تنها عمه، عمو، یا یکی از این نسبت‌ها در قید حیات باشد تمام دارایی فرد متوفی را به ارث می‌برد.ناگفته نماند عمو و عمه که نسبت پدری دارند، از خاله و دایی که نسبت مادری دارند مهم‌تر خواهند بود. در واقع تا زمانی که عمو و عمه حضور دارند به خاله و دایی هیچ سهمی تعلق نمی‌گیرد. در صورتی که چند عمو و عمه در زمان تقسیم‌بندی حضور داشته باشند، ارثیه به طور مساوی بین آنها تقسیم می‌شود.

سهم الارث
سهم الارث

پدربزرگ و مادر بزرگ

در صورتی که پدربزرگ و مادربزرگ تنها وراث فرد متوفی باشند، تمام ترکه به آنها تعلق می‌گیرد. در چنین شرایطی نیز نسبت‌های پدری در مقایسه با نسبت‌های مادری برتری بیشتری دارند ولی اگر هر دو نسبت مادری یا پدری باشد، میزان ارثیه یکسان تقسیم می‌شود.

خواهر و بردار

خواهر و برداری که هم از نظر پدری و هم از نظر مادری با متوفی نسبت دارند، سهم کامل می‌برند. می‌توان گفت در صورت حضور این خواهران و برادران که هم از نظر مادری و هم از نظر پدری با متوفی مرتبط هستند، خواهر و برادرانی که تنها از یک سمت ارتباط دارند هیچ سهمی نمی‌برند.ترکه بین خواهران و برادران پدری و مادری به صورت یکسان تقسیم‌بندی می‌شود. ولی اگر خواهر و برادران پدری حضور داشته باشند، خواهر و برادران مادری کمتر ارث می‌برند. خواهر و برادران مادری یک سوم از ارثیه را دریافت می‌کنند و مابقی دارایی به برادران و خواهران پدری تعلق می‌گیرد.

تقسیم سهم الارث وراث در زمان زنده بودن

یکی از بهترین روش‌ها برای تقسیم سهم الارث، پرداخت و انتقال ارثیه به وراث در زمان حیات است. در حالت عادی بعد از فوت افراد، ارثیه آن‌ها بین بازماندگان تقسیم می‌شود ولی در برخی موارد به منظور جلوگیری از برخی اختلافات فامیلی و رعایت عدالت و انصاف افراد تصمیم می‌گیرند در زمان حیات دارایی خود را تقسیم کنند.به منظور تقسیم ارث در زمان حیات باید از کمک وکیل انحصار وراثت استفاده کنید. وکلا به صورت تخصصی اطلاعات کافی و مناسبی در اختیار شما می‌گذارند. اگر در انتخاب وکیل مورد نظر خود تردید دارید و نیاز به تحقیقات و اطلاعات بیشتری را احساس می‌کنید، بهتر است از کارشناسان متخصص موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید.تقسیم ارث در زمان حیات فواید زیادی دارد، برای مثال زمان کمتری صرف تقسیم‌بندی ارثیه می‌شود. همچنین طلبکاران نمی‌توانند دردسری برای وراث ایجاد کنند. به دلیل وجود همین موضوعات و همچنین به منظور حفظ تداوم روابط خانوادگی بیشتر افراد سعی می‌کنند قبل از فوت و در زمان حیات سهم الارث وراث را تعیین کنند.

ورثه چطور سهم الارث خود را بفروشند

از آنجایی که در بیشتر موارد اموال بازمانده از متوفی متعلق به یک نفر نیست و به صورت مشاع است، ورثه برای فروش ارثیه خود با چالش‌های زیادی روبه‌رو خواهند بود. البته به منظور فروش این دارایی‌ها راه‌های مختلفی وجود دارد که حتی برخی از این روش‌ها تا حد زیادی ساده هستند.در فروش اموال مشاع، همه وراث باید حضور داشته باشند و هر یک از ورثه با توجه به نسبت و حق خود سهمی از این ارث دریافت می‌کند. از این‌رو هر گونه تغییر، فروش، و حتی اجاره این اموال باید با رضایت کامل تمامی ورثه انجام شود. به زبان ساده بدون اجازه و هماهنگی تمام ورثه نمی‌توان هیچ یک از دارایی‌های مشاع را به فروش رساند.بدین‌ترتیب به منظور فروش قطعی این دارایی‌ها فرد متقاضی باید درخواست خود را در دادگاه ثبت و ضبط کند. در نظر داشته باشید با حضور وکیل راحت‌تر می‌توان این سهم الارث‌ها را به فروش رساند. بنابراین اگر نیاز به کمک وکیل دارید، با کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک مشورت کنید و از آنها راهنمایی بگیرید.

فروش سهم الارث توسط دادگاه

براساس توضیحات ذکر شده در بالا فروش ارثیه به خصوص اموال مشاع با چالش‌های زیادی روبه‌رو است. در صورتی که طرفین ارثیه و وراث برای فروش سهم خود به توافق نرسند، دادگاه می‌تواند برای فروش این ارثیه دست به کار شود. مراجع قضایی به طور معمول مشکلات این چنینی را راحت‌تر حل می‌کنند.در واقع دادگاه روی کار می‌آید تا از اختلافات میان وراث جلوگیری کند. دادگاه با توجه به مدارک و اسناد دریافتی و همچنین شواهدی که در دسترس دارد، برای فروش اموال مشاع تصمیم می‌گیرد. در ضمن محاسبه و پرداخت سهم هر یک از ورثه در اختیار دادگاه خواهد بود.در نتیجه اگر وراث نتوانند خودشان به توافق برسند و این مسئله را بدون دردسر حل کنند، باید از دادگاه و وکیل کمک بگیرند تا ارثیه را به طرز عادلانه‌ای در میان آنها تقسیم‌بندی کند. قدم اول برای شروع روند دادگاه، ثبت درخواست یکی از وراث در این مرجع قضایی است.

قوانین مربوط به سهم الارث

قوانین مربوط به ارثیه بیشتر به وراث و میزان سهم آنها اشاره دارد. در نتیجه براساس قوانین می‌توان تشخیص داد که هر یک از وراث چه سهمی و تا چه میزانی ارثیه دریافت می‌کند. پیش از این نیز به طبقات ارث اشاره کردیم. قوانین اصلی ارثیه به این طبقات و نحوه محاسبه ارثیه آنها اشاره دارد. توجه داشته باشید قوانین مربوط به تقسیم اموال موفی برای ایرانیان خارج از کشور هم مانند داخل کشور قابل اجرا اس. در واقع انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور توسط وکیل متخصص انحصار خارج از کشور قابل انجم است.

سهم الارث فرزندان از مادر

براساس قوانین وضع‌شده در دین و مراجع قضایی، مادرانی که فرزند داشته باشند و فوت کنند، دارایی آنها به فرزندان آنها می‌رسد. در این حالت نیز سهم الارث فرزند پسر دو برابر فرزند دختر است. به عبارتی می‌توان گفت سهم ارثیه فرزند پسر از مادرش بیشتر از سهم ارثیه فرزند دختر از مادرش است. برای اطلاعات بیشتر مقاله “سهم الارث فرزندان از مادر” را بخوانید.

میزان سهم الارث فرزندان از مادر

سهم الارث مادر از فرزند

در صورتی که فردی فوت کند و خودش صاحب فرزند باشد، بدون‌شک دارایی او به فرزندش تعلق می‌گیرد و ارثیه خاصی نصیب مادر متوفی نمی‌شود. ولی در صورتی که فرد فوت‌شده فرزندی نداشته باشد، مادر بیشترین سهم را از ارث فرزند خود دریافت می‌کند.در نظر داشته باشید مادر فرد متوفی به طور معمول یک ششم از کل دارایی او را دریافت می‌کند. البته اگر متوفی همسر داشته باشد میزانی از ارثیه به همسر او تعلق می‌گیرد ولی به هر حال سهم مادر بیشتر از همسر او خواهد بود. همان‌طور که سهم الارث فرزند متوفی نیز بیش از سایرین محاسبه می‌شود.

سهم الارث دختر از مادر

در بین افراد جامعه این اشتباه رایج دیده می‌شود که فرزند دختر و پسر از ارثیه مادر خود سهم مشترکی دریافت می‌کنند. اما باید گفت این موضوع تنها یک اشتباه است زیرا تحت هیچ شرایطی فرزند دختر و پسر ارثیه یکسانی دریافت نمی‌کنند. همیشه پسر دو برابر دختر از ارثیه مادر خود سهم می‌برد.

سهم الارث شوهر از زن

اولین نکته‌ای که به هنگام محاسبه سهم الارث مرد از ارثیه زن مورد نظر قرار می‌گیرد، مربوط به فرزند داشتن یا نداشتن زن خواهد بود. اگر زن به هنگام فوت خود فرزند داشته باشد، ارثیه‌ای که به مرد تعلق می‌گیرد متفاوت است. در واقع آقا تنها یک چهارم از ماترک همسر خود را دریافت می‌کند.ولی در حالی که زن هیچ فرزندی نداشته باشد، آقا می‌تواند یک دوم از ترکه همسرش را تصاحب کند. کلیه اموال منقول، غیر منقول، طلب‌ها، و بدهی‌ها بعد از مرگ زن به وراث او تعلق می‌گیرد. تا به اینجای مقاله با انواع طبقات ارث و میزان سهم ارثیه هر یک از این طبقات آشنا شدید.میزان ارثیه هر طبقه براساس نسبت‌هایی که با فرد متوفی دارند متغیر خواهد بود، برای مثال فرزندان در طبقه اول ارث حضور دارند بنابراین سهم مرد از ارث زن نیز بعد از محاسبه میزان ارثیه فرزندان به او تعلق می‌گیرد.

سهم الارث همسر متوفی

از آنجایی که زوج و زوجه به دلیل خطبه عقدی که بین آنها خوانده می‌شود با یکدیگر نسبت پیدا می‌کنند پس به هنگام فوت نیز از دارایی همدیگر سهمی خواهند داشت. البته سهم الارث مرد از زن و زن از مرد دارای قوانین و ویژگی‌های خاصی است. به طور معمول میزان این ارثیه به فرزند داشتن یا نداشتن زوجین مرتبط خواهد بود.برای محاسبه ارثیه زوجه باید علاوه بر حضور فرزندان زوج به حضور سایر همسران نیز توجه داشت. به خاطر داشته باشید زوجینی که با عقد موقت همسر یکدیگر شوند، هیچ ارثی دریافت نمی‌کنند. اگر زوج فرزندی نداشته باشد، حدود یک چهارم از ارثیه او به زوجه تعلق می‌گیرد.ولی در صورتی که زوج فرزند داشته باشد، زوجه تنها یک هشتم از دارایی آقا را به ارث می‌برد. همچنین اگر آقا دارای همسران دیگری نیز باشد، حضور فرزندان سنجیده می‌شود و در صورت عدم حضور فرزند ارثیه آنها به صورت مساوی تقسیم‌بندی خواهد شد. سهم ارثیه زوج از زوجه بیشتر از سهم ارثیه زوجه از زوج است.ولی به هر حال حضور فرزند در تعیین میزان ارثیه همسر متوفی تاثیرگذار خواهد بود. در صورتی که زوجه فرزند داشته باشد، زوج یک چهارم از اموال همسرش را به ارث می‌برد ولی در صورت عدم حضور فرزندان مرد یک دوم از دارایی همسر خود را به عنوان ارثیه دریافت می‌کند.

محاسبه سهم الارث

به منظور محاسبه سهم‌الارث باید به موضوعات مختلفی توجه داشت. برای مثال طبقات ارث در محاسبه ارثیه بسیار مهم هستند. هر یک از وراث با توجه به جایگاه و نسبتی که با متوفی دارند ارثیه دریافت می‌کنند. از این‌رو به منظور محاسبه ارثیه باید از قوانین مربوط به ارثیه هر یک از اعضای این طبقات مطلع باشید.بسته به میزان بدهی و طلبی که متوفی دارد، ارثیه بازماندگان محاسبه می‌شود. در ضمن املاک مشاع نیز جزء ارثیه به حساب می‌آیند. در راستای دریافت اطلاعات بیشتر در مورد محاسبه ارثیه بهتر است از کمک وکلای خبره استفاده کنید. موسسه حقوقی دادنیک نیز می‌تواند پاسخگو شما باشد و مشورت و راهنمایی خوبی در اختیارتان بگذارد. 

سوالات متداول

  • سهم هر فرد از ارث چقدر است؟

افرادی که به واسطه سببی یا نسبی با متوفی خویشاوند باشند می‌توانند ارث ببرند. البته انحصار وراثت و تقسیم ترکه بر اساس طبقات ارث انجام می‌شود.

  • برای تقسیم ارث داشتن وکیل الزامی است؟

خیر؛ برای تقسیم ارث لزومی به داشتن وکیل نیست اما وکیل انحصار وراثت حرفه‌ای می‌تواند مراحل و روند انحصار وراثت را با سرعت بیش‌تری انجام دهد و پرونده در زمان کوتاه‌تری به نتیجه برسد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (1 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

نحوه تقسیم ارث پدر
در صورت فوت مرد چه کسانی ارث می‌برند؟
تقسیم ارث دختر مجرد
تقسیم ارث دختر مجرد
بخشش ارث
بخشش ارث و هر آن‌ چه باید درباره بخشیدن ارث بدانید
عدم حضور در جلسه تقسیم ترکه
عدم حضور در جلسه تقسیم ترکه و نکات مربوط به آن

11 پاسخ

  1. سلام برادرم فوت شده و ما بدهی هاشو پرداخت کردیم چیز زیادی نمونده اما خانمش دادخواست پرداخت مهریه داده میخواستم بدونم بقیه وراث باید از سهم الارث خودشون مهریه رو بدن یا هرچقدر از ما ترک باقی مونده؟

    1. درود
      مهریه ایشان باید از ماترک پرداخت بشه.

  2. همسر من تک دختر هست و پدرشو به تازگی از دست داده. چقدر سهم الارث داره؟ لطفا پاسخ بدید.

    1. درود
      باید بررسی بشه لطفا با مشاورین تیم دادنیک تماس بگیرید.

  3. عموی پدرم کانادا زندگی میکرده و فوت شده، ازدواج نکرده بود و در واقع خانواده ای نداشت مادر پدرش هم فوت کردن سالها قبل. پدر و عمه من سهم الارث دارن از اوالش؟

    1. درود
      در صورتی که در طبقات بالاتر حاجب وجود نداشته باشه بله.

  4. برای محاسبه سهم الارث از ماترک حتما باید وکیل داشته باشیم؟ شما انجام میدین؟

    1. درود
      برای راهنمایی با مشاورین تیم دادنیک تماس بگیرید.

    1. درود
      برای بررسی طبقات ارث لطفا با مشاورین ما در دادنیک تماس بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *