مراحل طلاق در کانادا

مراحل طلاق در کانادا

طلاق گرفتن امر ناخوشایندی است که برای جدایی کامل از همسرتان و گرفتن حق و حقوقتان از این جدایی باید مراحل قانونی آن را طی کنید؛ حال اگر ایرانی مقیم کشورهای خارجی مانند کانادا باشید احتمالا سوالات بسیاری درباره مراحل طلاق در کانادا و قوانین طلاق در کانادا دارید.

کشور قانون‌مندی نظیر کانادا مراحل و قوانین گوناگونی برای طلاق گرفتن دارد که آشنایی با این مراحل قطعا می‌تواند آگاهی شما را درباره حق و حقوقی که دارید و مراحلی که برای بهره‌مندی از حقوقتان طی کنید را در اختیارتان قرار دهد. در این مطلب از موسسه حقوقی دادنیک، به مراحل طلاق در کانادا و شرایط لازم جهت ارائه دادخواست طلاق در کشور کانادا می‌پردازیم.

فرم درخواست مشاوره رایگان

طلاق در کانادا چگونه است؟

در صورتی که هر دو طرف ایرانی باشد، برای طلاق در کانادا باید طبق قوانین جمهوری اسلامی ایران طلاق بگیرند؛ اما اگر حداقل یک طرف غیرایرانی باشد، درخواست طلاقشان باید طبق قوانین کانادا ثبت شود.

در صورتی که ازدواج شما هم در ایران هم در کانادا تأیید شده باشد، باید هم در ایران با قوانین ایران هم در کانادا با قوانین کانادا طلاق بگیرید.

شرایط لازم جهت ارائه دادخواست طلاق در کانادا

نخستین مرحله‌ای که از مراحل طلاق در کانادا باید طی کنید شرایط و قوانین مربوطه‌ی آن است؛ برای طلاق گرفتن دو حالت وجود دارد که در حالت اول هر دو طرف به طلاق رضایت دارند و در حالت دوم یکی از طرفین از دیگری به‌دلیل کوتاهی یا رفتار نامناسب می‌خواهد طلاق بگیرد.

برای طلاق گرفتن در کشور کانادا شما باید دلایلی برای لغو ازدواجتان داشته باشید که احتمالا در یکی از این چهار مورد قرار می‌گیرد:

  • زوجین معتقد باشند که ازدواجشان به بن‌بست رسیده است و نمی‌توانند با یکدیگر برای ادامه زندگی به توافق برسند
  • یکی از طرفین با شخص ثالثی رابطه جنسی برقرار کرده باشد که این موضوع از دیدگاه همسرش نابخشودنی است.
  • یکی از طرفین به دیگری صدمه روانی یا فیزیکی رسانده باشد
  • یکی از طرفین رفتارهایی داشته باشد که موجب ایجاد اضطراب و استرس و احساس عدم امنیتی برای همسرش باشد که این رفتار امکان زندگی مشترک را صلب کرده باشد

همانطور که قابل تشخیص است، در حالت اول دو طرف تصمیم به طلاق گرفتن از یکدیگر دارند؛ اما در باقی موارد طلاق یک طرفه محسوب می شود.

شرایط طلاق در کانادا

قوانین طلاق در کانادا

اگر یکی از چهار مورد ذکرشده را برای طلاق مدنظر دارید، باید به قوانین و شرایطی که برای ثبت دادخواست طلاقتان در کانادا به‌همراه داشته باشید هم توجه کنید. اگر دو طرف به طلاق توافقی راضی‌اند و به‌دلیل اول (به بن‌بست رسیدن ازدواج) قصد طلاق گرفتن دارند، زوجین با حداقل به‌مدت یک سال جدا از یکدیگر زندگی کنند.

اگر شما قصد دارید به یکی از دلایل دوم تا چهارم از همسرتان طلاق بگیرید هم باید مدارک لازمه جهت اثبات کوتاهی همسرتان، صدمه‌ی روانی یا جسمی و رفتارهای تنش‌زا و استرس‌زایی که همرستان دارد را با خودتان در دادگاه به همراه داشته باشید.

مراحل طلاق در کانادا

اگر تصمیم دارید با قوانین کانادا مراحل طلاق را در کانادا طی کنید، باید در کانادا به‌عنوان یک فرد متأهل زندگی کرده باشید و کشور کانادا شما را متأهل بداند. مراحل طلاق در کانادا برای زوجینی که تصمیم دارند در کانادا طلاق بگیرند به شرح ذیل است که باید طی شود:

  1. پُر کردن فرم درخواست طلاقی که از دادگاه، وکیل یا مراکز اطلاع‌رسانی خانواده باید تهیه کنید
  2. درخواست طلاق (اگر دو طرف راضی به طلاق هستند) و اثبات کوتاهی یا صدمه‌ی همسر (اگر یکی از طرفین درخواست طلاق دارد)
  3. تعیین تکلیف برای سرپرستی و حضانت فرزند (اگر فرزند دارید)
  4. دریافت برگه‌های موافق‌نامه طلاق از دادگاه استان
  5. قراردادن فرم‌ها در اختیار همسر
  6. نظیم طلاق در دادگاه پس از ۳۰ روز
  7. بررسی پرونده توسط قاضی و صادر کردن حکم طلاق
  8. دریافت گواهی طلاق پس از گذشت ۳۰ روز

نکته‌ای که وجود دارد این است که تا زمان دریافت گواهی طلاق در مدت ۳۰ روز بنابر قوانین طلاق کانادا شما مطلقه محسوب می‌شود و حق ازدواج ندارید.

حضانت فرزند در طلاق در کانادا

حضانت فرزند در طلاق در کانادا

اگر زوجین درباره‌ی سرپرستی فرزند پس از جدایی به توافق رسیده باشند که تکلیف مشخص است؛ اما در غیر این صورت، باید مدارکی را در اختیار دادگاه قرار دهند تا دادگاه با فاکتورهایی مشخص، درباره اینکه حضانت فرزندان توسط پدر به نفع فرزند است یا توسط مادر به نتیجه برسد.

توانایی تأمین مالی و عاطفی فرزند، نیازها و خواسته‌های فرزند، اختلال‌های موجود در زندگی فرزند، زمان آزادی والدین برای وقت گذراندن با کودک و نیازمندی‌های خاص فرزند از فاکتورهایی هستند که دادگاه در تصمیم‌گیری درباره سرپرستی فرزند در نظر می‌گیرد.

اگر زوجین بیشتر از یک فرزند داشته باشند، عموما دادگاه مسئله‌ی حضانت فرزند را برای تمام فرزندان در نظر می‌گیرد.

سامانه ثنا

قوه قضاییه برای ثبت دادخواست و امور مربوط به طلاق، سامانه‌ای را در اختیار کاربرانش قرار داده است موسوم به سامانه ثنا که شما می‌توانید با ثبت‌نام و استفاده از این سامانه با وکیلتان جهت انجام امور طلاق قراردادی را به‌صورت الکترونیکی تنظیم کنید. اگر تصمیم به استفاده از سامانه ثنا را دارید باید پیش از آن اطلاعات هویتیتان مانند کد ملی، سریال شناسنامه، تاریخ تولد، محل سکونت و راه ارتباطیتان را در سامانه عدل وارد کنید.

پس از اینکه اطلاعاتتان را در سامانه عدل قرار دادید، وارد سامانه ثنا می‌شوید و با استفاده از ارسال تصویر و امضاء به‌صورت غیرحضوری هویتتان را احراز کنید و با وکیل یا فردی که مدنظرتان است، قراردادی را به‌صورت الکترونیکی تنظیم کنید تا وکالتی برای انجام امور طلاقتان به فرد موردنظر داده باشید.

سامانه میخک کانادا

در صورتی که موفق به استفاده از سامانه ثنا نشدید، می‌توانید از طریق سامانه میخک کانادا برای امور طلاقتان اقدام کنید. سامانه میخک، سامانه مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی است.

پس از ثبت نام در سامانه میخک می‌توانید متن وکالتتان را تنظیم کنید و با کد رهگیری که در اختیارتان قرار می‌گیرید، سفارتی را انتخاب کنید و به‌صورت تماس اسکایپی از سفارت انتخاب‌شده احراز هویتتان را انجام دهید.

سامانه میخک

پس از انجام احراز هویت با پست کردن مدارکتان به سفارت و تأیید مدارک، وکیل طلاق یا فردی که تصمیم دارید به ایشان وکالت دهید، وکالت‌نامه شما را از وزارت خارجه ایران برای انجام امور طلاق در ایران دریافت می‌کند. پیشنهاد می کنیم برای آشنایی بیشتر با سایت میخک، مقالات ثبت وکالتنامه در سامانه میخک و تمدید گذرنامه در سامانه میخک را مطالعه کنید.

نکته: ایران سفارتی در کانادا ندارد؛ بنابراین حین انتخاب سفارت، سفارت ایران در واشنگتن را انتخاب کنید.

وکیل طلاق در کانادا

توضیحات ذکرشده به خوبی می‌تواند مسیر قانونی و مراحل طلاق در کانادا را روشن کند. نکته‌ای که باید درباره طلاق گرفتن درنظر بگیرید این است که شرایط طلاق در کانادا بسته‌به شرایط شخصی افراد متفاوت است و مراحل طلاق در کانادا هم بسته به شهر و استانی که حضور دارید می‌تواند متفاوت باشد.

برای طلاق در کانادا، اگر زوجی هم در ایران هم در کانادا متأهل به شمار بیایند باید هم با قوانین ایران هم قوانین کانادا طلاق بگیرند. برای امور طلاق در کانادا می‌توانید از وکیل طلاق ایرانیان خارج از کشور مشورت بگیرید. ثبت طلاق در ایران بدون حضور زوجین نیازمند وکالت‌نامه‌ای به یکی از اعضای خانواده درجه یک یا وکیل پایه یک دادگستری است که پروسه‌ی وکالت دادن از طریق سامانه ثنا و سامانه میخک را توضیح دادیم.

موسسه حقوقی دادنیک یک مجموعه حقوقی است که با حضور وکلای پایه یک دادگستری و کارشناسان حقوقی خدمات حقوقی و وکالتی ارائه می‌دهد و می‌تواند در مسائل و پرونده‌های حقوقی و قانونی در اختیار شما باشد.

سوالات متداول

مراحل طلاق در ایران از کانادا به چه صورت است؟

اگر مقیم کشور کانادا هستید و تصمیم دارید از کانادا در ایران طلاق بگیرید، باید به یک وکیل پایه یک دادگستری یا یکی از اعضای درجه یک خانواده وکالت دهید تا در ایران پروسه‌ی طلاقتان را پیگیری کنند؛ برای وکالت به فرد موردنظرتان هم می‌توانید از سامانه ثنا یا سامانه میخک اقدام کنید.

مراحل طلاق در کانادا به چه صورت است؟

پس از قطعی شدن تصمیم طلاقتان، فرم درخواست طلاق را پر کرده و دلایل طلاقتان را شرح و اثبات می‌کنید؛ سپس موافق‌نامه طلاق را دریافت می‌کنید و طلاق در دادگاه تنظیم می‌کنید و منتظر حکم قاضی باقی می‌مانید. پس از صدور حکم قاضی، پس از ۳۰ روز می‌توانید گواهی طلاقتان را دریافت کنید.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

دفتر مرکزی دادنیک کجاست؟

دفتر مرکزی دادنیک در تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، شکوفان دوم، بهاران یکم، پلاک ۱۰، واحد ۵ واقع شده است.

۵/۵ - (۴ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان طلاق توافقی:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان انحصار وراثت:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)