قوانین طلاق در کانادا

قوانین طلاق در کانادا

در این مطلب تصمیم داریم که به قوانین طلاق در کانادا برای ایرانیان مقیم کشور کانادا بپردازیم و به سوالات کلیدی درباره قانون طلاق در کانادا، طلاق توافقی، مهریه، مراحل و شرایط طلاق در کانادا و سامانه‌های مروبطه مانند سامانه میخک و سامانه ثنا پاسخ دهیم.

یکی از پراهیمت‌ترین نکاتی که باید درباره طلاق به آن آشنا باشید این است که اگر هم شما هم همسرتان ایرانی هستید و قصد جدایی دارید، تمام احوال شخصیه و امور مربوط به طلاقتان باید طبق قوانین طلاق در ایران نیز صورت بگیرد؛ بنابراین در ادامه توضیحاتی را مبنی بر قوانین طلاق در کانادا، برای ایرانیان مقیم کشور کانادا ارائه می‌دهیم.

فرم درخواست مشاوره رایگان

دلایل طلاق در کانادا

برای ثبت طلاق در کانادا، چهار دلیل رایج بیشتر وجود ندارد:

  • زوجین حداقل یک سال جدا از یکدیگر زندگی کرده باشند و معتقد باشند که ازدواجشان با شکست مواجه شده است و نمی‌توانند با یکدیگر زندگی کنند.
  • همسر شما با شخص دیگری رابطه جنسی داشته و شما این امر را بخشودنی نمی‌دانید.
  • همسر شما به لحاظ فیزیکی یا روانی به شما صدمه‌ای رسانده است و نمی‌توانید به زندگی با ایشان ادامه دهید.
  • همسر شما رفتارهایی دارد که موجب ایجاد اضطراب و نگرانی‌های گوناگونی می‌شود و این موضوع زندگی شما را تحت تأثیر قرار داده است و نمی‌توانید به زندگی با وی ادامه دهید.

شرایط لازم جهت طلاق در کانادا

درباره این چهار دلیل دو شرط را در نظر داشته باشید؛ اگر ازدواج شما به بن‌بست رسیده باشد (شرط اول) حداقل یک سال جدا از هم زندگی کردن کافی است و دلیل دیگری برای ثبت طلاق نیاز نیست و اگر شما به یکی از دلایل دوم و سوم تصمیم به طلاق گرفتن دارید، باید در دادگاه خیانت همسرتان یا صدمه‌ای که شما وارد کرده است را به قاضی ثابت کنید. برای آشنایی بیش‌تر درباره شرایط طلاق در کشور کانادا پیشنهاد می‌کنیم مقاله شرایط طلاق در کانادا را مطالعه کنید.

انواع طلاق مطابق قوانین کانادا

در قوانین طلاق در کانادا دو نوع طلاق وجود دارد که یکی طلاق مبنی بر عدم تقصیر و دیگری طلاق مبنی بر وجود تقصیر است.

طلاق مبنی بر عدم تقصیر بدان معناست که طرفین تقصیری مرتکب نشده‌اند و برای گرفتن طلاق باید به مدت یک سال جدا از یکدیگر زندگی کنند. اما در طلاق بر مبنای وجود تقصیر، طرف خواستار طلاق باید در دادگاه تقصیر یا کوتاهی همسرش را برای قاضی ثابت کند تا حکم طلاقش صادر شود.

انواع طلاق مطابق قوانین کانادا

مهریه در طلاق در کانادا چگونه است؟

درباره مهریه دو سناریو وجود دارد؛ سناریوی اول مهریه بدون درخواست طلاق است که پاسخ مشخصی برای اینکه دعاوی مربوط به مهریه در این سناریو به امور خانواده مربوط می‌شود یا تعهد مدنی به‌شمار می‌آید وجود ندارد؛ اما برای سناریوی دوم که درخواست مهریه همراه با درخواست طلاق است به طور مشخص به امور مربوط به خانواده ارتباط دارد.

هرچند که نوع دعوا از اهمیت بسیاری برخوردار است، اما به‌طور کلی در صورتی که درخواست مهریه‌تان در پی درخواست طلاق باشد و یک دعوای خانوادگی محسوب بیاید، می‌توانید قوانین مربوط به اجرای احکام نفقه، گرفتن پاسپورت، ابطال جواز یا ممنوع الخروج کردن همسرتان را نیز در نظر داشته باشید.

مراحل طلاق در کانادا

درباره مراحل طلاق در کانادا نکته‌ای که باید در نظر بگیرید این است که اگر در ایران ازدواج کرده باشید و سپس به کانادا مهاجرت کرده باشید، در کانادا هم تأهل شما اعلام شده است؛ بنابراین برای جدایی هم باید طبق قوانین طلاق در ایران طلاق بگیرید هم طبق قوانین کانادا طلاق بگیرید.

مراحل طلاق در کانادا با قوانین کانادا در شهر و استانی که سکونت دارید می‌تواند متفاوت باشد، اما به‌طور کلی برای طلاق گرفتن در کانادا با قوانین کانادا پس از قطعی کردن تصمیمتان برای طلاق، فرم درخواست طلاقی که می‌توانید از دادگاه، وکیل یا مراکز اطلاع‌رسانی خانواده تهیه کنید را پر کرده و با توجه به نوع طلاق که طلاق با ترجمه به طلاق بدون تقصیر یا با تقصیر است، وارد مرحله بعدی شوید.

اگر در این طلاق، هر دو طرف راضی هستند، درخواست طلاق کافیست، اما اگر طلاق به دلیل کوتاهی طرف مقابل است و صرفا یک طرف به طلاق رضایت دارد، باید این موضوع اثبات شود. همچنین اگر فرزندی دارید باید برای سرپرستی فرزندتان نیز تعیین تکلیف کنید؛ اگر بر سر این موضوع هم به توافق نرسیده باشید، وضعیت سرپرستی بر اساس رابطه فرزند با والدین، علاقه، مصلحت، سلامت جسمی و روانی والدین مشخص می‌شود.

مراحل طلاق در کانادا

سپس درخواست طلاقتان را در دادگاه استانتان مشخص کرده و برای دریافت برگه‌های موافق‌نامه طلاق منتظر می‌شود. طرف یک ماه باید فرم‌ها را در اختیار همسرتان نیز قرار دهید و پس از گذشت ۳۰ روز، برای تنظیم طلاق در دادگاه اقدام کنید.

پس از گذشت مدتی قاضی موظف به بررسی پرونده‌ی شما و صادر کردن حکم طلاق است که پس از گذشت ۳۰ روز، می‌توانید گواهی طلاقتان را دریافت کنید. ضمنا قوانین طلاق در کانادا در این ۳۰ روز نیز شما را مطلقه به شمار می‌آورد که در این بازه شما اجازه‌ی ازدواج مجدد را نیز دارید.

مراحل طلاق در ایران برای ایرانیان مقیم کانادا هم به این صورت است که شما باید به یکی از اقوام درجه یک یا وکیل پایه یک دادگستری در ایران وکالت دهید تا امور طلاقتان در ایران را پیش ببرد؛ برای این امر هم می‌توانید از سامانه ثنا یا سامانه میخک استفاده کنید.

وکیل طلاق برای ایرانیان خارج از کشور

همانطور که پیش‌تر ذکر شد، اگر ازدواج زوجین هم در ایران هم در کانادا ثبت شده باشد، باید هم با قوانین کانادا هم با قوانین ایران طلاق بگیرند؛ برای طلاق در ایران، شما باید به یک وکیل پایه یک دادگستری یا یکی از اعضای درجه یک خانواده در ایران وکالت دهید تا پروسه‌ی ثبت دادخواست و طلاقتان را برعهده بگیرد.

ما توصیه می‌کنیم برای پروسه طلاقتان و برای رسیدن کامل به حق و حقوق قانونی که دارید، از وکیلی خبره و کاربلد استفاده کنید؛ همچنین برای وکالت دادن به فرد یا وکیل موردنظرتان هم می‌توانید از سامانه ثنا یا سامانه میخک که در ادامه این متن به توضیحات و جزئیاتشان پرداختیم رجوع کنید.

سامانه ثنا

یکی از سایت‌های قوه قضاییه برای ثبت دادخواست و امور مربوط به طلاق، سامانه ثنا است. شما با ثبت‌نام و استفاده از این سامانه می‌توانید یک قرارداد الکترونیکی با وکیلتان تظیم کنید تا وکیل برای شما امور ثبت دادخواست برای طلاق در کانادا را انجام دهد.

برای ثبت‌نام سامانه ثنا باید نخست اطلاعات هویتیتان را در سامانه عدل ایران وارد کنید؛ ممکن است با وارد کردن کد ملی، سریال شناسنامه و تاریخ تولد استفاده از سامانه ثنا فراهم شود، اما اگر نتوانستید وارد سامانه شوید، سایر اطلاعات مانند راه ارتباطی و محل سکونتتان را نیز باید وارد کنید.

پس از تکمیل اطلاعات هویتی، می‌توانید با بارگذاری عکس سلفی، ویدئو و امضاء به‌صورت غیرحضوری احراز هویتتان را انجام دهید و پس از این پروسه می‌توانید پروسه‌ی تنظیم قرارداد با وکیل و ثبت دادخواست را در سامانه ثنا شروع کنید.

سامانه میخک

احتمال دارد موفق به ثبت‌نام و استفاده از سامانه ثنا نشوید؛ برای این مواقع، راه‌حل بعدی استفاده از سامانه میخک کانادا است. این سامانه که مختصر شده‌ی «مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی» است، پس از دریافت اطلاعات هویتی، محل سکونت و اطلاعات تماس شما به‌همراه تنظیم متن وکالت، یک کد رهگیری در اختیارتان می‌گذارد که با همان کد می‌توانید از سفارت انتخابی برای احراز هویت وقت اسکایپی بگیرید.

درنظر داشته باشید که ایران در کانادا سفارتی ندارد؛ بنابراین حین ثبت‌نام در سامانه میخک، سفارت واشنگتن را به‌عنوان سفارت کشور مدنظرتان انتخاب کنید.

پس از اینکه سفارت از طریق اسکایپ احراز هویت شما را انجام داد می‌توانید مدارکتان را به سفارت پست کنید و پس از تأیید، وکیل طلاق توافقی که انتخاب کردید، وکالت‌نامه شما را از وزارت امور خارجه ایران برای ادامه امور طلاقتان دریافت می‌کند.

سامانه میخک

جمع‌بندی

به‌طور کلی زمانی که شما ازدواجتان در هر دو کشور ایران و کانادا ثبت شده باشد، می‌بایست یک بار در ایران مطابق با قوانین جمهوری اسلامی ایران طلاق بگیرید و یک هم در کانادا مطابق با قوانین کشور کانادا طلاق بگیرید تا در هر دو کشور به‌عنوان مطلقه شناخته شوید.

اگر تصمیم به طلاق در کشور کانادا دارید، بهره‌گیری از تجربیات و دانش یک وکیل با تجربه یکی از توصیه‌های اکید ما به شماست؛ موسسه دادنیک مجموعه‌ای متشکل از وکلای پایه یک دادگستری و کارشناسان حقوقی است که به ایرانیان داخل و خارج از کشور خدمات وکالتی و حقوقی ارائه می‌دهد و می‌توانید برای پرونده‌های حقوقیتان روی دادنیک حساب کنید.

سوالات متداول

اگر در ایران ازدواج کرده باشم و حالا مقیم کشور کانادا باشم، قوانین طلاق به چه صورت است؟

اگر در ایران ازدواج کرده باشید، هنگام مهاجرت در کانادا شما و همسرتان متأهل و متعهد به یکدیگر هستید؛ بنابراین حین جدایی باید هم طبق قوانین ایران، در ایران طلاق بگیرید هم طبق قوانین کشور کانادا در کانادا طلاقتان را ثبت کنید.

قوانین طلاق در کانادا چیست؟

به‌طور کلی شما برای طلاق یا باید با همسرتان به این نتیجه رسیده باشید که دیگر زندگی با یکدیگر برایتان مقدور نیست یا باید شما به‌دلیل کوتاهی، خیانت، صدمات روانی و جسمی درخواست طلاق از همسرتان را داشته باشید که در این حالت باید با مدارک موجود، این موضوع را در دادگاه برای قاضی شرح دهید و ثابت کنید.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

دفتر مرکزی دادنیک کجاست؟

دفتر مرکزی دادنیک در تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، شکوفان دوم، بهاران یکم، پلاک ۱۰، واحد ۵ واقع شده است.

۵/۵ - (۴ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان طلاق توافقی:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان انحصار وراثت:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)