شرایط طلاق در کانادا

شرایط طلاق در کانادا

کانادا به‌عنوان یکی از پیشرفته‌ترین کشورها از حیث قانون‌گذاری، سیستمی مملو از قوانین منسجم را شامل می‌شود که با توجه به تقسیم‌بندی این کشور به ایالات متعدد،‌ هر ایالت در زمینه قانون‌گذاری و مستقل از بقیه ایالت‌ها، تصمیم‌گیری می‌کند.

از آن‌جایی که امور مرتبط با خانواده از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است، در این مطلب قصد داریم بیش‌تر درباره شرایط طلاق در کانادا صحبت کنیم و به انواع طلاق، همچون طلاق توافقی اشاره کنیم.

طلاق در کانادا با شرایط ایران چگونه است؟

در ابتدا بهتر است به این موضوع اشاره کنیم که طلاق ایرانیان با قوانین کانادایی، هیچ ارتباطی به طلاق با قوانین ایران ندارد. در صورتی که طرفین ایرانی باشند و بخواهند از یک‌دیگر جدا شوند، طلاق‌شان نه‌تنها در کانادا، بلکه در دفاتر طلاق ایران نیز باید ثبت شود.

به‌طور کلی، اگر در کانادا سکونت دارید و مراحل طلاق در کانادا را پیش برده‌اید، باید در ایران نیز به یک شخص فرد معتمد، وکالت بدهید تا فرآیند طلاق‌تان را در ایران طی کند؛ فردی که می‌تواند از اعضای خانواده و دوستان شما باشد یا به‌عنوان یک وکیل پایه دادگستری، نمایندگی شما را در ایران بپذیرد. برای ارائه وکالت به فرد مورد اعتماد خود، می‌توانید از سامانه‌ ثنا یا سامانه میخک کانادا استفاده کنید.

سامانه ثنا

ثنا به‌عنوان سامانه‌ای از سوی قوه قضاییه شناخته می‌شود که میزبان اموری مثل ثبت انواع دادخواست، ابلاغیه‌های قضایی و ارسال اظهارنامه‌ها است. برای ثبت نام در این سامانه، در ابتدا باید وارد سامانه عدل ایران شوید و اطلاعات هویتی‌ای مثل کد ملی، سریال شناسنامه و تاریخ تولدتان را وارد کنید.

در ادامه، در صورتی که اطلاعات اولیه شما تأیید شد، سایر اطلاعات هویتی مانند محل سکونت و اطلاعات تماس‌تان را وارد می‌کنید. در نهایت نیز، یک احراز هویت غیرحضوری انجام می‌شود که در آن باید تصویر سلفی خودتان را در کنار امضا و یک ویدیو، در سامانه ثنا ثبت کنید.

پس از آن‌که تمامی مراحل با موفقیت انجام شود، می‌توانید از طریق این سامانه یک قرارداد الکترونیک با وکیل‌تان امضا کنید تا این وکیل، امور ثبت دادخواست و کارهای طلاق در کانادا را از طریق این سامانه انجام دهد.

سامانه میخک کانادا

در شرایط طلاق در کانادا، همواره این احتمال وجود دارد که موفق به ثبت‌نام در سامانه ثنا نشوید؛ به همین سبب نیز، عموم کاربران به سراغ گزینه بعدی، یعنی سامانه میخک می‌روند.

 این سامانه که نام میخک آن، مختصرشده‌ی «مدیریت یکپارچه خدمات کنسولی» است، پس از دریافت اطلاعات هویتی، محل سکونت، اطلاعات تماس و تنظیم متن وکالت، کد رهگیری‌ای را در اختیار شما قرار می‌دهد.

سامانه میخک کانادا

در ادامه شما می‌توانید با استفاده از این کد، از سفارتی که انتخاب می‌کنید، وقت اسکایپی برای احراز هویت بگیرید. شایان ذکر است که کشور ایران در کانادا هیچ سفارتی ندارد؛ به‌همین خاطر نیز هنگام ثبت نام در سامانه میخک کانادا، سفارت واشنگتن را به‌عنوان سفارت مدنظرتان انتخاب کنید.

در ادامه و پس از این‌که احراز هویت اسکایپی شما با موفقیت انجام شود، می‌توانید مدارک‌تان را به سفارت پست کنید. در ادامه، وکیل طلاق توافقی شما می‌تواند وکالت‌نامه‌تان را از وزارت امور خارجه ایران برای ادامه امور طلاق دریافت کند.

قوانین طلاق در کانادا

همان‌طور که می‌دانید، قوانین کشورهای مختلف با یکدیگر متفاوت است و این موضوع درباره امور خانوادگی و مرتبط با طلاق نیز صدق می‌کند. به همین سبب نیز، شرایط طلاق در کانادا با ایران،‌ تفاوت‌های بزرگ و کوچکی دارد. به عنوان مثال، در کانادا خیانت زوجین به‌عنوان یکی از زمینه‌های قطعی طلاق شناخته می‌شود. 

در کنار این، در کانادا طلاق می‌تواند از جانب هر کدام از طرفین ارائه شود و حضانت فرزند با توجه به قوانین طلاق در کانادا، بر اساس توافق یا توسط تصمیم دادگاه، انجام می‌شود. در کنار این موضوع، قوانین طلاق در این کشور از حیث تنصیف اموال، به صورت مطلق اجرا می‌شود.

این در حالی است که در ایران، بحث تنصیف در صورت شرط و زمانی که درخواست طلاق از جانب مرد و با وجود تمکین زن باشد، مطرح خواهد بود.

شرایط لازم جهت ارائه درخواست طلاق در کشور کانادا

جهت ارائه دادخواست طلاق و رسیدگی آن در دادگاه‌های کانادا، شرایط و قوانین طلاق در کانادا را باید در نظر داشته باشیم که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم:

  • طرفین طلاق حداقل یک سال، جدا از یکدیگر زندگی کرده باشند و هر دو منعقد باشند که ازدواج‌شان با شکست مواجه شده و توانایی زندگی با هم را ندارند.
  • یکی از طرفین با شخصی دیگر رابطه جنسی داشته و طرف دیگر، آن را نابخشودنی می‌داند.
  • یکی از طرفین به‌لحاظ فیزیکی یا روانی به طرف دیگر رابطه صدمه می‌رساند و شما نمی‌توانید به زندگی با طرف دیگر ادامه دهید.
  • یکی از طرفین رفتاری دارد که نگرانی و اضطراب را برای طرف دیگر به‌همراه دارد و به همین سبب، زندگی طرف دیگر تحت تأثیر قرار گرفته و نمی‌تواند به زندگی مشترک ادامه دهد.
شرایط لازم جهت ارائه درخواست طلاق در کشور کانادا

در کنار این موارد و برای این‌که بتوانید درخواست طلاق خود را در کانادا ارائه کنید، دو شرط مهم را باید دارا باشید:

  1. ازدواج شما باید به بن‌بست رسیده باشد و حداقل یک سال جدا از هم زندگی کرده باشید.
  2. اگر به‌خاطر دلایل دوم و سومی که در بالا ذکر کرده‌ایم، قصد طلاق دارید، باید در دادگاه، خیانت یا صدماتی که همسرتان به شما وارد کرده را به قاضی اثبات کنید.

مهریه در طلاق در کانادا

جهت دریافت مهریه در کانادا، دو سناریو مهم وجود دارد:

  1. مهریه، بدون درخواست طلاق است که در آن، دریافت مهریه به امور خانواده مرتبط می‌شود یا تعهد مدنی به‌شمار می‌آید و پاسخ مشخصی برای آن در دادگاه‌های کانادا وجود ندارد.
  2. درخواست مهریه همراه با درخواست طلاق ارائه می‌شود که به‌طور مشخص به امور مربوط با خانواده، مرتبط است.

در صورتی که درخواست مهریه‌تان در کنار درخواست طلاق، مطرح شود و به‌عنوان یک دعوای خانوادگی محسوب شود، می‌توانید از قوانین مرتبط با اجرای احکام نفقه، گرفتن پاسپورت، ابطال جواز یا ممنوع‌الخروج کردن همسرتان را در نظر داشته باشید.

حضانت فرزند در طلاق در کانادا

درست مانند دیگر کشورهای جهان، در کانادا، دادگاه‌ها تنها روی یک موضوع در پرونده‌های حضانت کودک تمرکز می‌کنند: چه چیزی به نفع کودک است. البته که این استاندارد ممکن است اندکی مبهم به‌نظر برسد اما طرفین دادگاه می‌توانند با مدارک، تصمیم‌گیری دادگاه را تحت تأثیر قرار دهند.

لازم به ذکر است که اگر زوجین در خصوص حضانت فرزند و هزینه‌های پرورش به توافق برسند، شرایط طلاق در کانادا تحت عنوان طلاق توافقی صادر می‌شود؛ در غیر این صورت، دادگاه بر اساس فاکتورهایی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم،  تصمیم نهایی را می‌گیرد:

  • توانایی هر یک از والدین برای تأمین نیازهای کودک از نظر مالی و عاطفی
  • روابط هر یک از والدین با کودک
  • خواسته‌های فرزندان؛ در صورتی که در سن بلوغ هستند، می‌توانند خواسته‌های خود را به دادگاه ارائه دهند
  • اگر طرفین بیش از یک فرزند دارند، دادگاه‌ معمولاً ترجیح می‌دهد تا مسئله حضانت را برای تمامی فرزندان در نظر بگیرد.
  • دادگاه‌های کانادا تلاش می‌کند تا اختلالات و مشکلات موجود در زندگی کودک را به حداقل برساند.
  • چه کسی در طول زندگی مشترک، مراقبِ اصلی کودک بود
  • زمانِ آزادی که والدین برای گذراندن با کودکان دارند
  • نیازهای خاص کودک
حضانت فرزند در طلاق در کانادا

وکیل طلاق در کانادا

همان‌طور که در ابتدای مطلب نیز به آن اشاره کردیم،‌ طرفین دادخواست اگر ایرانی باشند، باید هم مطابق قوانین کانادا و هم مطابق قوانین ایران، فرآیند طلاق را پیش ببرند.

 برای ثبت درخواست طلاق در ایران، زوجین نیازمند وکیل پایه یک دادگستری یا یکی از اعضای درجه یک خانواده در ایران هستند تا پروسه ثبت دادخواست را برعهده بگیرد. پیشنهاد ما به شما این است که فرآیند طلاق خود را به وکیلی کاربلد و باتجربه بسپارید تا بتوانید به حق و حقوق خود به شکلی کامل و قانونی دست پیدا کنید.

جمع‌بندی

با وجود تمام موارد ذکر شده، شرایط طلاق در کانادا می‌تواند شخص‌به‌شخص و مورد به مورد، متفاوت باشد و این موضوع باعث می‌شود تا قوانین متفاوتی برای هرکدام در نظر گرفته شود. به همین سبب نیز، پیشنهاد می‌کنیم تا اگر تصمیم به طلاق در کشور کانادا را دارید، از تجربیات و دانش وکیلی با‌ تجربه بهره‌مند شوید.

مؤسسه حقوقی دادنیک از وکلای پایه یک دادگستری و کارشناسان حقوقی‌ای تشکیل شده که خدمات وکالتی و حقوقی بسیاری به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهند و می‌توانید برای پرونده‌های حقوقی‌تان روی دادنیک حساب کنید.

سوالات متداول

اگر هر دو طرفین ازدواج، ایرانی باشند، فرآیند طلاق در ایران باید انجام شود یا در کانادا؟

با توجه به شرایط طلاق در کانادا و زندگی‌ای که هر شخص دارد، می‌تواند فرآیند طلاق در یکی از این دو کشور صورت بگیرد اما اگر طرفین بخواهند به شکل کامل از هم طلاق بگیرند، باید دادخواست طلاق را هم در ایران و هم در کانادا ارائه دهند.

آیا می‌توان بدون طلاق از همسر خود در کانادا جدا شد؟

در کانادا، جدا شدن بدون طی کردن پروسه طلاق یک امر طبیعی و عادی است اما در صورت پیگیری واردی مثل اموال، باید دادخواست طلاق را به‌شکل رسمی ارائه دهید.

۵/۵ - (۹ امتیاز)
تیم تحریریه دادنیک

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های امور حقوقی خانواده، انحصار وراثت، امور وکالتی و کنسولی ایرانیان داخل و خارج از کشور منتشر می‌نماید. برای کسب اطلاعات بیش‌تر و مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان حقوقی دادنیک در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)

برای مشاوره رایگان:

ما هم با حوصله پاسخگوی شما هستیم :)