شکایت از مکانیک

شکایت از مکانیک

در صورتی که از خدمات ارائه شده توسط مکانیک خودرو راضی نباشید، می‌توانید از او شکایت کند. به عنوان مثال، ممکن است احساس کنید که تعمیرکار از قطعات بی‌کیفیت و تقلبی در ماشین استفاده کرده است. یا این‌که متوجه شوید مکانیک گران‌فروشی کرده که در چنین مواردی، می‌توانید از او در مراجع مختلف شکایت کنید.

یکی از بهترین راه‌های شکایت از مکانیک، استفاده از سامانه 124 است. این سامانه مخصوص رسیدگی به شکایات مردمی است که تخلفی را از واحدهای صنفی مشاهده کرده‌اند. در نتیجه از طریق آن می‌توانید از مکانیک خودرو – به عنوان یک فعال صنفی – نیز شکایت کنید. بعد از آن‌که شکایت خود را به شکل آنلاین در این سامانه ثبت کردید، موضوع توسط مراجع ذی‌صلاح رسیدگی می‌شود و نتیجه آن به شما اطلاع داده می‌شود.

در صورتی که می‌خواهید در رابطه با نحوه شکایت از مکانیک ماشین و مراحل آن اطلاعات بیشتری کسب کنید، به کارشناسان حقوقی ما پیام دهید.

دلایل شکایت از تعمیرکاران خودرو

مهم‌ترین دلیلی که می‌توانید به خاطر آن از مکانیک خودرو شکایت کنید، بحث استفاده از قطعات بی‌کیفیت است. حتما فاکتور قطعاتی که تعمیرکار استفاده کرده را از او بخواهید. اگر قطعه استفاده شده با فاکتور همخوانی نداشت، یا برخلاف صحبت‌های اولیه، تعمیرکار از قطعات تقلبی در ماشین استفاده کرده بود، می‌توانید از او شکایت کنید.

دلیل دیگر، ارائه خدمات نامطلوب است. ممکن است ماشین را به تعمیرگاه ببرید، اما مشکل آن برطرف نشود، یا این‌که ایراداتش بیشتر از قبل هم شود. در این حالت هم می‌توانید به خاطر بی‌مبالاتی یا عدم مهارت مکانیک که باعث وارد آمدن آسیب به ماشینتان شده، از او شکایت کنید.

گران‌فروشی و دریافت هزینه‌ای بیش از آن‌چه که اجرت عرفی کار است، علت دیگری است که می‌توانید به خاطر آن از مکانیک شکایت کنید.

حتی در صورتی که به هر دلیلی در تعمیرگاه بحث و جدل پیش بیاید و تعمیرکار به شما توهین کند یا این‌که خدای ناکرده عمل فیزیکی از او سر بزند، مرتکب عمل خلاف قانون شده و در صورت اثبات این موضوع می‌تواند متحمل مجازات شود.

مراجع طرح شکایت از تعمیرکار خودرو

شکایت از مکانیک را در یکی از مراجع زیر می‌توان مطرح کرد:

1. سازمان تعزیرات حکومتی

مرجع رسیدگی به تخلف گران‌فروشی، سازمان تعزیرات حکومتی است. بدین ترتیب اگر تعمیرکار خودرو مرتکب گران‌فروشی شده باشد، می‌توانید برای پیگیری این موضوع به سازمان تعزیرات مراجعه کنید تا آن سازمان مسئله را بررسی نماید و اقدامات لازم (مثل توبیخ، پملب تعمیرگاه و …) را انجام دهد.

2. سازمان صنعت، معدن و تجارت

می‌توانید تخلفات صورت گرفته در تعمیرگاه را به واحد شکایات سازمان صنعت، معدن و تجارت هم گزارش دهید. در این صورت برای تعمیرگاه پرونده تشکیل شده و برای بررسی بیشتر، موضوع به اتحادیه تعمیرکاران خودرو ارجاع می‌شود. پس از بررسی موضوع توسط کارشناسان اتحادیه اگر تخلف تعمیرگاه محرز شود، از شما جبران خسارت می‌شود.

3. سامانه 124

این سامانه زیر نظر سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور (سماپ) فعالیت می‌کند و مخصوص دریافت شکایات از واحدهای صنفی و خدماتی مختلف است. می‌توانید شکایت خود را از طریق سامانه 124 (نرم افزار یا وب‌سایت) ثبت کنید. بعد از ثبت شکایت، موضوع توسط مرجع ذیصلاح بررسی می‌شود و نتیجه به خواهان اعلام می‌گردد.

4. مراجع قضائی

جبران خسارت مادی می‌تواند از طریق طرح دعوی در شورای حل اختلاف یا دادگاه عمومی نیز صورت بگیرد (که البته فرایندی زمان‌بر است). حتی در صورتی که رفتار تعمیرکار نوعی جرم محسوب می‌شود، می‌توانید مسئله را در دادگاه کیفری دنبال کنید.

مراحل شکایت از مکانیک

نحوه شکایت علیه تعمیرکار

در وهله اول تلاش کنید موضوع را ضمن مصالحه با تعمیرکار حل و فصل کنید. اما اگر جبران خسارت از شما صورت نگرفت، باید فرایند شکایت از مکانیک را به جریان بیاندازید. بسته به این‌که بخواهید شکایت را در چه مرجعی مطرح کنید، نحوه انجام آن فرق می‌کند. مثلا برای شکایت در مراجع قضائی بهتر است با یک وکیل دادگستری قرارداد ببنید تا خود او در دفاتر خدمات قضائی طرح دعوی کند و باقی مراحل را پیش ببرد.

اما برای شکایت از طریق سامانه 124 یا سازمان تعزیرات، خودتان می‌توانید فرایند را پیش ببرید. در این صورت نتیجه بررسی‌ها هم ظرف مدت کوتاهی اعلام می‌شود. هرچند که تجربه ثابت کرده پیگیری پرونده در مراجع قضائی شانس موفقیت شما را بالاتر می‌برد.

مراحل قانونی پیگیری تخلف در تعمیر خودرو

بسته به این‌که شکایت در چه مرجعی مطرح شود، نحوه رسیدگی به آن متفاوت خواهد بود. مثلا اگر شکایت به سازمان تعزیرات برود، همان سازمان به مسئله رسیدگی می‌کند. اما اگر شکایت در مراجع قضائی طرح شود، فرایند رسیدگی طولانی‌تر و البته پیچیده‌تر می‌شود.

زمانی که به خودرو شما آسیبی وارد شده، یا مکانیک به شما ضرر زده است، می‌توانید بسته به مورد به شورای حل اختلاف یا دادگاه (و در مسائل کیفری در ابتدا به دادسرا) مراجعه نمایید.

مراحل رسیدگی در شورا و همچنین دادگاه تقریبا یکسان است. در ابتدا باید شکوائیه خود را در دفتر خدمات قضائی به ثبت برسانید. شورا (یا دادگاه) وقت رسیدگی تعیین و در مورد چگونگی وارد آمدن خسارت تعیین تکلیف می‌کنند. اگر اصل خسارت اثبات شد، آن‌گاه میزان آن نیز با توجه به کارشناس معتمد اتحادیه تعیین می‌شود و مکانیک مکلف به پرداخت آن می‌گردد.

در نظر داشته باشید در موارد کیفری که تعمیرکار از روی قصد و غرض به ماشین شما آسیب وارد کرده، شما را فریب داده یا توهین و تحقیر کرده است، محل رسیدگی ابتدایی به شکایت در دادسرا است و در نهایت دادگاه کیفری با دعوت از طرفین دعوی، حکم صادر می‌کند.

در صورتی که از بهترین وکیل در ایران برای طرح شکایت از مکانیک استفاده کنید، نیازی به حضور شما در هیچ‌یک از این مراحل نیست و خود وکیل به جای شما تمامی این مراحل را تا رسیدن به نتیجه انجام می‌دهد.

مطالبه خسارت از تعمیرکار خودرو

برای مطالبه خسارت از تعمیرکار در ابتدا باید دادخواستی مرتبط به موضوع تنظیم کنید. مخصوصا اگر مرجع رسیدگی یکی از دادگاه‌های عمومی یا کیفری است، نوشتن لایحه اهمیت زیادی دارد. برای انجام این کار بهتر است از وکیل دادگستری مشورت بگیرید.

بعد از شکایت از تعمیرکار ماشین و ارجاع آن به دادگاه، در صورتی که دادگاه صلاحیت داشته باشد، وقت رسیدگی تعیین و از طرفین برای حضور در دادگاه دعوت می‌شود. البته اگر خوانده دعوی (یعنی مکانیک) در جلسه دادگاه حاضر نشود، رای غیابی صادر می‌شود.

شما در دادگاه باید مدارک و مستندات خود را ارائه نمایید و از استدلال خود دفاع کنید. دادگاه نیز می‌تواند نظر کارشناسی را از مرجع ذیصلاح بخواهد تا بتواند رای صادر کند. طبیعتا کمک گرفتن از وکیل پایه یک دادگستری می‌تواند شانس موفقیت شما را در دادگاه افزایش دهد.

می‌توانید همین حالا برای دریافت مشاوره حقوقی به کارشناسان ما در دادنیک پیام دهید.

وکیل شکایت از مکانیک

مسیر شکایت از مکانیک خودرو پیچیدگی‌هایی دارد که در صورت عدم آشنایی با آن‌ها احتمال آن‌که رای به نفع شما صادر شود، چندان بالا نیست. به همین خاطر است که توصیه می‌شود برای احقاق حقوق خود حتما از کمک وکیل دادگستری بهره بگیرید.

وکیل پایه یک دادگستری که در امور مربوط به شکایت از خدمات صنفی متخصص باشد، می‌داند در چه مرجعی دعوی را مطرح نماید، چه مدارک و مستندانی را جمع‌آوری کند و در جلسه دادگاه چه بیاناتی داشته باشد تا احتمال موفقیت موکلش در پرونده افزایش یابد.

ما در مجموعه دادنیک در کنار شما هستیم و صفر تا صد فرایند شکایت از تعمیرکار خاطی را انجام می‌دهیم. در هیچ‌یک از این مراحل نیازی به حضور شما نیست و تمامی کارها توسط وکلای ما صورت می‌گیرد.

جمع‌بندی

امکان شکایت از مکانیک خودرو در مراجع مختلف وجود دارد و در صورتی که تخلف او اثبات شود، جبران خسارت از مدعی صورت می‌گیرد. در عین حال برای آن‌که به حقوق خود دست پیدا کنید بهتر است از کمک وکیل دادگستری متخصص در این حوزه بهره‌مند شوید.

وکلای ما در مجموعه حقوقی دادنیک با سال‌ها تجربه و پیشبرد موفق پرونده‌های مرتبط به شکایت از واحدهای تعمیرگاهی، آماده ارائه مشاوره و وکالت به افراد متشاکی هستند. به این منظور می‌توانید از طریق برقراری تماس واتس‌اپی یا تلفنی با کارشناسان دادنیک ارتباط بگیرید.

سوالات متداول

در صورت مواجهه با گران‌فروشی مکانیک خودرو، بهترین راه شکایت چیست؟

می‌توان به سازمان تعزیرات حکومتی شکایت کرد.

نحوه اثبات ادعا علیه مکانیک خودرو در مرجع قضائی چگونه است؟

کارشناس معتمد اتحادیه با بررسی شرایط ماشین و تعمیرات صورت گرفته، صحت گفته هر یک از طرفین را می‌سنجد و دادگاه با توجه به نظرات او و بقیه اسناد و مدارک موجود، حکم صادر می‌کند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (1 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

شکایت از همسایه
نحوهٔ شکایت از همسایه
شکایت از پایانه مسافربری
شکایت از پایانه مسافربری
وکیل در تبریز
وکیل در تبریز
اظهار نامه و تنظیم آن
اظهار نامه و تنظیم آن

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *