جستجو کردن
Close this search box.

نحوه جدا کردن یارانه

خانه / عمومی / نحوه جدا کردن یارانه
نحوه جدا کردن یارانه

در آغاز پروسه واریز یارانه قرار بر این شد که فردی به‌عنوان سرپرست خانواده مشخص شود و یارانه به حساب او واریز شود. همین یک تصمیم، مشکلات زیادی برای افراد به وجود آورد. جداسازی حساب یارانه برای افراد مجرد، جدا کردن یارانه افراد متاهل، پیگیری جدا کردن یارانه همسر، جداکردن یارانه اعضای خانواده بدسرپرست و جدا کردن حساب یارانه پیش از طلاق از جمله چالش‌هایی است که واریز یارانه به حساب سرپرست خانوار ایجاد کرده است.

اگر شما جز کیس‌های مجاز برای جداسازی حساب یارانه هستید؛ با در دست داشتن مدارک هویتی خود و مدارک هویتی سرپرست پیشین به مرکز پلیس +10 مراجعه کنید. در صورتی که ادله کافی برای جداسازی حساب یارانه داشته باشید؛ درخواست شما در دستور کار قرار می‌گیرد.

جدا کردن یارانه

معمولا بعد از ازدواج، زوج‌های جوان تصمیم می‌گیرند که یارانه‌شان را از خانواده جدا کرده و به‌عنوان کمک خرج از آن استفاده کنند. پسری که تا پیش از ازدواج تحت سرپرستی پدر خود است؛ بعد از ازدواج به عنوان سرپرست خانواده می‌تواند یک خانواده جدید را ثبت کند.

زوجین در این مرحله می‌خواهند بدانند که شیوه جدا کردن حساب یارانه چگونه است. جدا کردن حساب یارانه مراحل و مدارک خاصی نیاز دارد. در این مقاله جزئیات را بررسی می‌کنیم.

جدا کردن یارانه

افراد مجاز به جدا کردن حساب یارانه از سرپرست خانوار

افراد به دلایلی مانند ازدواج؛ طلاق، فوت سرپرست خانوار یا خانواده بدسرپرست می‌توانند یارانه خود را از خانواده جدا کند و ترتیبی بدهد تا یارانه به حساب خودشان واریز شود.

شرایط جدا کردن یارانه برای افراد مجرد

به طور کلی افراد مجرد نمی‌توانند یارانه را از خانواده جدا کنند. مگر اینکه دو شرط لازم را داشته باشند:

  • مجردهایی که سن آن‌ها بیشتر از 35 سال باشد.
  • مجردهایی که جدا از خانواده زندگی می‌کنند.

افراد مجردی که دو شرط گفته شده را دارند؛ همانطور که گفتیم با مراجعه به بخشداری مربوطه می‌توانند برای جدا کردن حساب یارانه خود اقدام کنند. در این مرحله آن‌ها باید مدارک هویتی و سندی که نشان‌دهنده مالکیت یا اجاره ملک برای زندگی مستقل است را به همراه داشته باشند.

شیوه جدا کردن حساب یارانه از سرپرست خانوار بعد از ازدواج

اما در افراد متاهل، لازم است که سرپرست خانوار با همراه داشتن مدارک لازم به شعب پلیس +10 مراجعه کرده و درخواست جداسازی یارانه خود را بدهد. البته برای انتقال یارانه طبعا لازم است که هر دو نفر پیش از ازدواج شامل دریافت یارانه باشند. در صورتی که هر کدام از آن‌ها در خانواده قبلی یارانه نمی‌گرفتند؛ امکان درخواست جداسازی یارانه هم برای همان فرد وجود ندارد.

مدارک لازم برای جدا کردن یارانه بعد از ازدواج

مدارک لازم باری جداسازی حساب یارانه به شرح زیر است:

  • مدارک هویتی طرفیت شامل کارت ملی، شناسنامه و کپی آن‌ها
  • اصل و کپی عقدنامه رسمی زوج
  • اسناد هویتی ولی زوجین: در برخی از شعب ممکن است مدارک ولی طرفین یا سرپرست خانوار طرفین درخواست شود.

مراحل جداسازی یارانه بعد از ازدواج

زوجین بعد از اینکه مدارک لام را آماده کردند؛ به یکی از مراکز پلیس +10 مراجعه کرده و  درخواست جداسازی یارانه را ثبت می‌کنند. در این مرحله شعبه‌ پلیس +10 که باید به آن مراجعه کنند مشخص شده و آدرس به سرپرست داده می‌شود. همچنین فرم‌ها و شماره پیگیری را برای مراحل بعدی به زوجین ارائه می‌شود.

سپس آن‌ها فرم‌ها و شماره پیگیری را به آدرس جدید پلیس +10 می‌برند تا مراحل ثبت نام و جداسازی حساب یارانه از خانواده را انجام دهند. مراحل اداری جداسازی یارانه 1 تا 2 ماه طول می‌کشد.

توجه: برای اینکه یارانه ماه قبل را از دست ندهید؛ بهتر است که مراحل بالا را در بازه زمانی 1 تا 20 هر ماه انجام دهید.

همچنین لازم است که پیش از مراجعه به مراکز اداری؛ سرپرست خانوار یک حساب بانکی برای واریز یارانه افتتاح کرده باشد و شماره حساب و کارت آن را همراه خود داشته باشد.

جداسازی یارانه به علت طلاق

جدا کردن یارانه بعد از طلاق مراحلی شبیه به جداسازی حساب یارانه در ازدواج دارد. برای این امر هم لازم است که فرد یارانه خود را از سرپرست قبلی جدا کرده و مجددا برای خود، ثبت یارانه انجام دهد. مدارکی که برای این امر لازم است عبارتند از:

  • اصل و کپی سند طلاق
  • اصل و کپی شناسنامه
  • اصل و کپی کارت ملی
  • نمونه درخواست جدا کردن حساب یارانه

مراحل جدا کردن یارانه بعد از طلاق

در این مرحله ابتدا به یک مرکز پلیس +10 مراجعه کنید. درخواست جداسازی یارانه را ثبت کرده و فرم‌های مربوطه را تحویل بگیرد. در مرحله بعد فرم کامل شده و مدار هویتی، به همراه سند طلاق را به آدرسی که شعبه پیشین پلیس +10 به شما اعلام کرده است؛ ببرید. سپس لازم است حسابی که می‌خواهید یارانه به آن واریز شود را مشخص کنید. اگر هیچ حساب بانکی ندارید؛ پیش از مراجعه به دفتر پلیس +10، برای افتتاح حساب اقدام کنید.

دقت کنید که مراحل جداسازی یارانه از سال 1400 دیگر به صورت آنلاین و در سایت انجام نمی‌شود و برای انجام آن لازم است که حتما به پلیس +10 مراجعه کنید.

جدا کردن یارانه خانوار بدسرپرست

افراد خانواده بدسرپرست هم می‌توانند برای جداسازی حساب یارانه خود اقدام کنند. منتها لازم است که پیش از پیگیری امور مربوط به یارانه برای تغییر کفالت و گرفتن حضانت به مرکز فرمانداری استان محل زندگی خود رفته و یک نامه رسمی مربوط به جداسازی کفالت را از فرمانداری بگیرند.

سرپرست یک خانواده به دلایل متعددی می‌تواند به عنوان سرپرست بد شناخته شود. مواردی مانند مفقود شدن سرپرست، استعمال مواد مخدر، زندانی بودن او، زندگی وی خارج از ایران، وجود و تشخیص بیماری روحی و روانی می‌تواند جز این موارد است. بعد از پدر، مادر می‌تواند سرپرستی خانواده را به عهده بگیرد. همچنین اگر فرزند ارشد به سن قانونی رسیده است؛ می‌تواند به عنوان سرپرست خانوار انتخاب شود.

جدا کردن یارانه خانوار بدسرپرست

مدارک مورد نیاز برای تغییر سرپرست خانوار

  • حکم مرجع قضایی مبنی بر عدم صلاحیت سرپرست
  • گواهی پزشکی قانونی
  • گواهی بیمارستان روانی مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
  • گواهی سازمان بهزیستی محل
  • گواهی از زندان
  • سایر مدارک مورد نیاز شامل مدارک هویتی خواهان سرپرستی و فرم مربوطه

هر کدام از این مدارک در شرایط مربوطه استفاده می‌شود.

بعد از تغییر سرپرست، سرپرست جدید با اسناد اثبات سرپرستی، مدارک هویتی و کپی آن، به مرکز پلیس +10 مراجعه می‌کند.

جدا کردن یارانه بعد از فوت سرپرست

بعد از فوت سرپرست خانوار، یارانه اعضای خانواده موقتا قطع می‌شود. برای اینکه یارانه از بعد از آن به حساب مادر خانواده یا سرپرست خانوار واریز شود؛ لازم است که مادر یا فرزند ارشد، با در دست داشتن مدارک مرکز پلیس +10 مراجعه کند. فرزند ارشد در صورت داشتن حدنصاب سن، می‌تواند سرپرستی خانواده را به عهده بگیرد. مدارک لازم برای تغییر سرپرستی خانواده عبارتند از:

  • اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی سرپرست جدید
  • اصل و کپی شناسنامه اعضای خانواده که تا پیش از این شامل یارانه بودند
  • شناسنامه و کارت ملی سرپرست فوت شده
  • گواهی فوت سرپرست

مشکلات جدا کردن یارانه بعد از ازدواج

جداسازی یارانه بعد از ازدواج مشکلات مربوط به خودش را دارد. ممکن است مشکلاتی بر سر راه جداسازی حساب یارانه بعد از ازدواج پیش بیاید. حتی در برخی از موارد زمانی که افراد نام خود را از یک خانواده حذف می‌کنند؛ در مدت زمانی که نام آن‌ها در خانواده جدید ثبت نشود؛ یارانه‌ای به او تعلق نمی‌گیرد. تجربه نشان می‌دهد که افرادی که دهم تا بیستم ماه برای جداسازی یارانه اقدام می‌کنند؛ درگیر این اتفاق نمی‌شوند.

دولت نیز در سال‌های اخیر تلاش کرده است که یارانه افرادی که درامد بیشتری دارند را قطع کرده و به جای آن یارانه بیشتری به دهک‌های پایین جامعه بدهد. دراین بین زوج‌های جوانی که میزان درامد آن‌ها مشخص نیست، شامل دریافت یارانه نمی‌شوند.

سیستم تقسیم یارانه، مشکلات و ناکارآمدی‌های زیادی دارد. همواره شاهد این هستیم که زوج‌هایی که وضعیت مالی خوبی ندارند، شامل دریافت یارانه نمی‌شوند. در مقابل زوج‌هایی که از تکلف مالی برخوردار هستند؛ یارانه نیز دریافت می‌کند.

جمع‌بندی

برای جداسازی یارانه لازم است با مدارک هویتی، شماره حساب مرجع برای واریز یارانه و مدارک هویتی سرپرست خانوار پیشین، به مرکز پلیس +10 مراجعه کنید.

در این مرکز کارهای شما انجام می‌شود یا شما برای ادامه فرایند به یک مرکز پلیس +10 دیگر ارجاع داده می‌شوید. بعد از طلاق، بعد از ازدواج، بعد از فوت همسر و بعد از اثبات حضور در یک خانواده بدسرپرست؛ شما می‌توانید برای جداسازی حساب یارانه اقدام کنید.

سوالات متداول

آیا افراد مجرد هم می‌توانند یارانه خود را جدا کنند؟

افراد مجرد در صورت داشتن بیشتر از 35 سال و محل زندگی جدا و مستقل از خانواده، می‌توانند اقدام به جداسازی یارانه خود بکنند.

آیا فرزند ارشد می‌تواند به عنوان سرپرست خانوار شناخته شود؟

فرزند ارشد در صورت داشتن سن قانونی می‌تواند جایگزین پدر شود. درمواردی که پدر فوت کرده باشد یا به عنوان سرپرست بد شناخته شود؛ فرزند ارشد می‌تواند جایگزین او شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

تعیین خسارت در قرارداد
تعیین خسارت در قرارداد
اخذ کد اقتصادی
اخذ کد اقتصادی
وظایف پلیس امنیت اقتصادی
وظایف پلیس امنیت اقتصادی
حق فسخ در قراردادها
حق فسخ در قراردادها به چه معنا است و چه انواعی دارد؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *