اگر عکسمان پخش شد چه کنیم؟

اگر عکسمان پخش شد چه کنیم؟

این روزها حفظ حریم خصوصی کمی سخت‌تر شده است و ممکن است افراد دیگر به هر قصد و نیتی به عکس‌های شخصی شما دسترسی پیدا کنند. اگر این فرد اقدام به انتشار عکس‌های خصوصی شما کند، مرتکب جرم شده و می‌توانید از او شکایت کنید.

در‌واقع انتشار عکس‌های برهنه یا مستهجن شما یا عکس‌هایی که با ویرایش به محتوای مستهجن تبدیل شده است، جرم بوده و قابل پیگیری است. اما اگر عکسمان پخش شد چه کنیم؟

در این شرایط کافی است به پلیس فتا مراجعه کرده و شکایت کنید. در صورت اثبات ادعا شما فرد خاطی به تحمل 91 روز تا 2 سال حبس و پرداخت 5 تا 40 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم می‌شود. 

مشکلات پخش عکس های خصوصی دیگران

پخش عکس‌های خصوصی دیگران چه برای خانم‌ها و چه برای آقایان می‌تواند مشکل‌ساز باشد. اگر عکسمان پخش شد چه کنیم؟ اگر عکستان پخش شد، می‌توانید با مراجعه به مراجع قانونی اقدام به شکایت از فرد مورد‌نظر کنید.

امروزه حفظ حریم شخصی و نگهداری اطلاعات شخصی با وجود نرم‌افزارهای ارتباطی کمی سخت‌تر شده است. به سادگی ممکن است که اطلاعات شما پخش شده و مشکلاتی برای شما ایجاد شود. 

در‌واقع افراد باید مراقب باشند که اطلاعات شخصی‌شان پخش نشود. اما اگر عکسمان پخش شد چه کنیم؟ در این صورت می‌توان فرد خاطی را مجازات کرد. گاهی برخی از افراد سودجو با پخش عکس‌های خصوصی دیگران قصد آزار و اذیت یا حتی اخاذی دارند در این موارد می‌توان با مراجعه به قانون جلوی خسارت بیشتر را گرفت و با این افراد مقابله کرد.

مشکلات پخش عکس های خصوصی دیگران

همچنین موظف هستند جزای نقدی 5 میلیون تا 40 میلیون ریال را پرداخت کنند یا هر دو مجازات را تحمل کنند.همچنین  گاهی ممکن است تغییراتی روی عکس و فیلم‌ها صورت بگیرد و سپس منتشر شود. در این مواقع براساس ماده 16 قانون جرایم رایانه‌ای به این عملکرد رسیدگی می‌شود:

هرکس توسط سامانه‌های رایانه‌ای یا مخابراتی فیلم یا صدا و تصویری را ویرایش کرده و تغییر دهد و با انتشار آن باعث تخریب احترام و آسیب به فرد مورد‌نظر شود، محکوم به تحمل 91 روز تا 2 سال حبس و پرداخت جریمه نقدی 5 میلیون ریال تا 20 میلیون ریال جریمه نقدی می‌شود. در‌صورتی‌که تغییرات روی عکس و فیلم باعث ایجاد محتوای مستهجن شود، حداکثر مجازات یعنی پرداخت بیشترین جزای نقدی و بیشترین مدت حبس برای فرد در نظر گرفته می‌شود.

همچنین انتشار عکس‌های خصوصی دیگران ممکن است صدمات جبران‌ناپذیری برای آن‌ها به همراه داشته باشد. در این مواقع ممکن است فرد مجرم قصد اخاذی از فرد را داشته باشد.

همچنین ممکن است فرد با انتشار آن عکس‌ها در محل کار یا زندگی یا روابط فردی خود دچار مشکل شود. برای کنترل این مشکل بهتر است همیشه مراقب عکس‌های خصوصی خود باشید و تا حد ممکن این عکس‌ها را برای افراد دیگر ارسال نکنید.

آیا انتشار تصاویر دیگران جرم است؟

مطابق قوانین جرایم اینترنتی منتشر کردن عکس‌های دیگران جرم است و می‌تواند تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد. کسانی که این کار را بدون رضایت مالک عکس‌ها انجام می‌دهند، مجرم شناخته می‌شوند و درصورتی‌ که این ادعا ثابت شود به تحمل حبس یا پرداخت جریمه محکوم می‌شوند.

بنابراین به محض مشاهده این رفتار مجرمانه می‌توانید از فرد خاطی شکایت کنید. اما در مواردی که فرد خود راضی به انتشار این عکس ها باشد، نمی‌تواند اقدام به شکایت کند.

البته انتشار تصاویر تنها در‌صورتی جرم تلقی می‌شود که عناصر اصلی جرم وجود داشته باشد. در‌واقع لازم است که فرد خاطی با سوء‌نیت و قصد اخاذی اقدام به انتشار عکس‌ها کرده باشد.

در‌صورتی‌ که فرد خاطی بدون نیت خاصی و حتی در حالت مستی اقدام به انتشار عکس‌ها کرده باشد، با در نظر گرفتن موارد رافع مسئولیت کیفری، جرمی صورت نگرفته است و امکان صدور حکم وجود ندارد. در کنار جرم انتشار عکس‌های دیگران، ممکن است انواع جرم‌های دیگر مانند اخاذی، توهین، تهدید و غیره هم رخ دهد.

مجازات جرم انتشار عکس خصوصی افراد

انتشار عکس‌های خصوصی دیگران در چند حالت رخ می‌دهد:

  • حالت اول: در این حالت تصاویر و فیلم‌ها شامل محتوای مستهجن هستند که بیشترین سوءاستفاده و اخاذی معمولا در این حالت صورت می‌گیرد. معمولا افراد به خصوص بانوان از انتشار عکس‌های خصوصی و برهنه و عکس اندام تناسلی خود واهمه دارند. همچنین اگر مرد یا زنی بدون اطلاع همسرش با فرد دیگری ارتباط جنسی داشته باشد، با انتشار عکس و فیلم‌های مربوط به این رابطه، زندگی زناشویی‌اش در معرض فروپاشی قرار می‌گیرد. 
  • حالت دوم: انتشار تصاویر دیگران که صحنه مستهجن یا غیرقانونی دارد، در‌صورتی‌ که برای کمتر از ده نفر ارسال شود مطابق تبصره 2 ماده قانون 14 به آن رسیدگی می‌شود و فرد خاطی محکوم به پرداخت تا 5 میلیون ریال جزای نقدی است. 
  • حالت سوم: در این موارد که تصاویر شامل محتوای مستهجن نباشند و تنها یک سری تصاویر عادی منتشر شده باشد، ماده قانون 17 جرایم رایانه‌ای اعمال می‌شود. مجازات پخش تصاویر بدون رضایت فرد به طوری که اسرار او هویدا شوند و مورد هتک حرمت قرار بگیرد، مجازات حبس و پرداخت جریمه نقدی دارد.

اقدام لازم بعد از پخش تصاویر شخصی افراد

در پاسخ به این سوال که اگر عکسمان پخش شد چه کنیم باید بگوییم که اولین قدم طرح شکایت است. در‌صورتی‌ که ادعا شما ثابت شود، کیفرخواست در این زمینه صادر می‌شود. همچنین بهتر است کمترین تقابل را با فرد خاطی داشته باشید. معمولا ضعف نشان دادن به این افراد عواقب خوبی ندارد.

بهتر است از موضع بالا با آن‌ها صحبت کنید و نشان ندهید که ترسیده‌اید یا نگران هستید. در نهایت پیگیری‌های قانونی را ادامه دهید تا فرد با پیامک ثنا در جریان پرونده قضایی خود قرار بگیرد. معمولا ترس عامل نگه‌دارنده خوبی برای این افراد است.

اقدام لازم بعد از پخش تصاویر شخصی افراد

در زمان پخش شدن عکسمان چه راهکاری را پیشنهاد می دهید؟

اگر عکسمان پخش شد چه کنیم؟ در این مواقع مشخصا باید نگرانی را کنار بگذارید و بدانید که طرف مقابل از نظر قانون مجرم است و نه شما؛ پخش عکس‌های خصوصی شما چه به صورت اورجینال و چه بعد از تغییرات جرم است و می‌تواند تحت پیگرد قانونی قرار بگیرد. 

بهتر است برای مقابله با این نگرانی‌ها و همچنین آگاهی از نحوه انجام کار با یک وکیل مشورت کنید. مشورت با یک وکیل پایه یک دادگستری می‌تواند کمک خوبی برای شروع کار باشد. وکلا شما را راهنمایی می‌کنند و به شما می‌گویند که شکایت از فرد خاطی را چطور و به چه صورت باید انجام دهید. 

جمع بندی

انتشار عکس‌های خصوصی جرم محسوب می‌شود و فرد خاطی براساس قانون مجرم است. درصورتی‌ که بتوانید ادعا خود را اثبات کنید، فرد به تحمل تا 2 سال حبس و پرداخت تا 40 میلیون ریال جریمه نقدی محکوم می‌شود.

اما اگر عکسمان پخش شد چه کنیم؟ برای اینکه از فرد خاطی شکایت کنید می‌توانید به فتا مراجعه کنید. شکایت خود را ثبت کرده و اسناد و مدارکی که ادعا شما را اثبات می‌کند را اضافه کنید. 

سوالات متداول

اگر کسی عکس‌های معمولی ما را به صورت عکس‌های مستهجن درآورده و منتشر کند مرتکب جرم شده است؟

بله؛ در‌صورتی‌که فرد خاطی عکس‌های شما را طوری ویرایش کند که تبدیل به محتوای مستهجن شود، مرتکب جرم شده و می‌توانید از او شکایت کنید.

آیا در حین شکایت از فرد خاطی، اسرار قربانی حفظ می‌شود؟

معمولا در پرونده‌های این چنینی تلاش می‌شود تا با کمترین خسارت و بدون درز اطلاعات پرونده را حل کنند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

مقالات مرتبط

شکایت از گچ کار ساختمان
شکایت از گچ کار ساختمان
پاک کردن نام همسر از شناسنامه
حذف نام همسر از شناسنامه
شکایت از صرافی ارز دیجیتال
شکایت از صرافی ارز دیجیتال
در چه صورت اجرت المثل به زن تعلق نمی‌گیرد؟
در چه صورت اجرت المثل به زن تعلق نمی‌گیرد؟
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *