برای انحصار وراثت کجا برویم

برای انحصار وراثت کجا برویم

اگر شما هم از خود یا دیگران می‌پرسید که برای انحصار وراثت کجا بریم؟ باید بگوییم که در ابتدا باید از مراجع صدور گواهی فوت، یک گواهی فوت دریافت کنید.

پس از ثبت نام وراث متوفی و دریافت امضای استشهادیه انحصار وراثت، باید با مراجعه به اداره دارایی، میزان مالیات بر ارث را تعیین کنید. برای اینکه بتوانید این مراحل را به سرعت و سهولت انجام دهید، می‌توانید با تنظیم قرارداد با مؤسسه حقوقی دادنیک، صفر تا صد کار انحصار وراثت را به وکیل انحصار وراثت این مؤسسه حقوقی بپردازید.

برای انحصار وراثت کجا برویم و چه کاری انجام دهیم؟

هنگامی که فردی فوت می‌کند، اموالی از او باقی می‌ماند که وراث باید آن را طبق قانون انحصار وراثت تقسیم کنند. البته بخشی از آن ممکن است (یک سوم اموال) به صورت وصیتنامه اعلام شوند. با این حال برای انجام مراحل انحصار وراثت باید مدارک لازم را گردآوری کنید.

اولین جایی که باید بروید، سامانه ثبت احوال است که گواهی فوت صادر می‌کند. پس از آن شورای حل اختلاف باید فرمی را جهت تأیید وراثت در دفتر اسناد رسمی در اختیار وراث بگذارد. در ادامه برای دریافت استشهادیه محضری باید همراه با دو شاهد به یک دفتر اسناد رسمی رفته و این مدرک را نیز تهیه کنید. سومین جایی که باید مراجعه کنید، اداره دارایی برای تعیین میزان مالیات بر ارث است.

 پس از آن نوبت به رفتن به دفاتر الکترونیک خدمات قضایی می‌رسد. این مرجع برای دادخواست صدور گواهی انحصار وراثت به کمک شما می‌آید. البته شورای حل اختلاف محلی مکان زندگی متوفی نیز امکان صدور گواهی انحصار وراثت را دارد.

برای انحصار وراثت کجا برویم و چه کاری انجام دهیم

انحصار وراثت با دادنیک

احتمالاً اکنون که می‌دانید کجا باید بروید تا مراحل انحصار وراثت را انجام دهید، کمی خیالتان آسوده شده است. اما بهتر است به این موضوع توجه داشته باشید که انحصار وراثت برای هر خانواده ممکن است پیچیدگی‌هایی داشته باشد که وکیل ارث می‌تواند با تسلط بر قوانین و تجربه خود، کارها را سریع تر پیش ببرد.

لازم است بدانید که مؤسسه حقوقی دادنیک مجموعه معتبری است که خدمات حقوقی متنوعی را ارائه می‌دهد. انجام امور انحصار وراثت نیز در دپارتمان مخصوص این مؤسسه حقوقی انجام می‌شود.

شما می‌توانید با تنظیم قرارداد وکیل انحصار وراثت، صفر تا صد این فرآیند را به وکلای باتجربه و متخصص مؤسسه حقوقی دادنیک بسپارید. در این شرایط راهنمایی‌های لازم ارائه می‌شوند، گردآوری مدارک با همکاری وکیل صورت گرفته و پیگیری مراحل توسط وکیل و بدون حضور شما صورت خواهند گرفت. در حالی که پیچ و خم‌های راه با علم و تجربه کافی رفع خواهند شد.

مدارک لازم برای درخواست گواهی انحصار وراث

در این بخش بهتر است نگاهی به مدارکی بیندازیم که برای انحصار وراثت لازم هستند. مدارک انحصار وراثت عبارتند از:

  • گواهی فوت
  • وصیتنامه رسمی متوفی
  • عقدنامه یا رونوشت عقد نامه
  • استشهادیه محضری از سوی دفتر اسناد رسمی
  • گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی (میزان مالیات بر ارث)
  • اسکن برابر با اصل شناسنامه تمام وراث
  • وکالتنامه وکیل ارث

انحصار وراثت در صورت عدم رضایت برخی وراث

هنگامی که حتی یکی از وراث درباره انحصار وراثت ناراضی باشد، نمی‌توان به سهولت کار فروش ماترک را انجام داد. در این شرایط باید دادگاه صالح کار تقسیم ترکه را انجام دهد.

برای این منظور مدارک مربوط به ملک مشاع و دارایی‌های باقیمانده از متوفی به دادگاه صالح داده می‌شود. ملک پلمپ و دارایی‌های متوفی بررسی می‌شوند. نهایتاً سهم الارث هر یک از وراث توسط کارشناسان ذی صلاح تعیین شده و به وراث ارسال خواهد شد.

مراحل انحصار وراثت

تا این قسمت از مطلب، به این سؤال پاسخ دادیم که برای انحصار وراثت کجا برویم، مدارک لازم برای این فرآیند را نیز توضیح دادیم. علاوه بر این به مزایای سپردن تمام امور به وکیل انحصار وراثت اشاره کردیم. اما اکنون نوبت به شرح مراحل انحصار وراثت می‌رسد.

مراحل انحصار وراثت

1- دریافت گواهی فوت

اولین گامی که باید برای جمع آوری مدارک انجام دهید، تهیه گواهی فوت متوفی است. سایت گواهی فوت سازمان ثبت احوال (death.sabteahval.ir)، مرجعی برای دریافت الکترونیکی این مدرک مهم به حساب می‌آید. با ورود به آدرس این سایت، ثبت درخواست و ارائه مدرک لازم، این گواهی برای فرد متوفی مورد نظر ارائه خواهد شد.

بر اساس ماده 22 قانون ثبت احوال: وفات هر فرد ایرانی یا خارجی و همچنین تولد نوزاد مرده به دنیا آمده یا نوزاد فوت شده بلافاصله بعد از تولد، باید به مأمور یا نماینده ثبت احوال اطلاع داده شود. وفات ایرانیان در خارج از کشور نیز باید به مأموران کنسولی کشور محل اقامت، به نزدیک‌ ترین مأمورهای کنسولی ایران یا حتی سازمان ثبت احوال کشور اعلام گردد.

2- دریافت تأییدیه وراثت

باید با در دست داشتن گواهی فوت و مدارک لازم (اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی وراث) به شورای حل اختلاف رفته و فرمی را پر کرد که مسئول مربوطه در اختیار وراث یا وکیل آنها قرار می‌دهد. برای دریافت تأییدیه وراثت باید به دفتر اسناد رسمی مراجعه کرد.

3- دریافت استشهادیه محضری

هنگامی که وراث به دفتر اسناد رسمی مراجعه می‌کنند، باید علاوه بر مدارکی مانند گواهی فوت، فرم پر شده از جانب شورای حل اختلاف و مدارک هویتی وراث، دو شاهد نیز همراه خود داشته باشند.

4- دریافت اظهارنامه مالیاتی

در گام بعدی باید با در اختیار داشتن مدارک هویتی، تأییدیه وراثت و استشهادیه محضری به اداره مالیات مراجعه کرد تا میزان مالیات بر ارث را تعیین کنند. این سند برای مرحله بعدی ضرورت دارد.

5- مراجعه مجدد به شورای حل اختلاف

نماینده وراث یا وکیل ارث آنها باید مجدداً به شورای حل اختلاف برود و مدارک لازم را برای انحصار وراثت به مسئول مربوطه تحویل بدهند. مدارک انحصار وارثت، مواردی هستند که پیش از این معرفی کرده ایم.

6- بررسی ورثه

اکنون مراجع قضایی با بررسی مدارک هویتی و سایر اسناد موجود به این سؤال پاسخ می‌دهند که آیا متوفی ورثه دیگری دارد یا نه. علاوه بر این آگهی انحصار وراثت در روزنامه‌های کثیرالانتشار منتشر می‌شود. اگر فردی ادعای وراثت داشته باشد، باید در محاکم قضایی به اثبات برساند. در غیر این صورت، فرآیند انحصار وراثت با دریافت گواهی وراثت به پایان خواهد رسید.

جمع بندی

در این مطلب به این سؤال پاسخ دادیم که برای انحصار وراثت کجا برویم. علاوه بر این مراحل و مدارک لازم برای انحصار وراثت و مزایای حضور وکیل ارث را بیان کردیم. شما اگر تصمیم به انجام مراحل انحصار وراثت را دارید، می‌توانید با تنظیم قراردادی دقیق با مؤسسه حقوقی دادنیک، صفر تا صد کار را به وکیل انحصار وراثت این مؤسسه حقوقی بسپارید.

سوالات متداول

برای انحصار وراثت به کجا مراجعه کنیم؟

سامانه ثبت احوال برای دریافت گواهی فوت، شورای حل اختلاف برای دریافت تأییدیه فوت، دفتر اسناد رسمی به جهت دریافت استشهادیه محضری، اداره مالیات برای دریافت اظهارنامه مالیاتی و شورای حل اختلاف برای آخرین مرحله یعنی دریافت گواهی فوت، مراجع ضروری برای انحصار وراثت هستند.

مدارک انحصار وراثت کدام هستند؟

گواهی فوت، وصیتنامه رسمی متوفی، عقدنامه یا رونوشت عقد نامه، استشهادیه محضری از سوی دفتر اسناد رسمی، گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی، اسکن برابر با اصل شناسنامه تمام وراث و وکالتنامه وکیل ارث مدارک لازم هستند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
3/5 - (1 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

مالیات بر ارث ملک
مالیات بر ارث ملک چقدر است؟
تقسیم ارث دختر مجرد
تقسیم ارث دختر مجرد
انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور
انحصار وراثت ایرانیان خارج از کشور
تقسیم ارث طلا
تقسیم ارث طلا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *