جستجو کردن
Close this search box.

ارث عروس از پدر شوهر

خانه / انحصاروراثت / ارث عروس از پدر شوهر
ارث عروس از پدر شوهر

ارثیه یکی از مسائلی که بسیاری از مواقع در خانواده‌ها در مورد آن صحبت‌هایی می‌شود و شاید همه ‌بخواهند بدانند که سهم الارث از ترکه باقی مانده از متوفی شامل چه کسانی خواهد شد؟ حتی سوال مهم دیگری که ممکن است ذهن برخی از افراد را به خود درگیر کند این است که آیا از پدر شوهر به عروس ارثی خواهد رسید یا خیر؟

در ادامه این مطلب میزان ارث عروس از پدر شوهر را به شما توضیح می‌دهیم. در صورتی که این سوال برای شما پیش آمده که آیا عروس از پدر شوهر ارث می‌برد یا خیر تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.

آیا عروس از پدر شوهر ارث می برد؟

زمانی‌که مردی فوت کند، مسئله انحصار وراثت پیش می‌آید و در این حالت به طور معمول پیش بینی می‌شود که دارایی به جا مانده از وی به وارثان او خواهد رسید. اما در این بین سوالی که پیش می‌آید، این است که آیا عروس از پدر شوهر خود ارث خواهد برد یا خیر ؟ در این خصوص فرضیاتی مطرح است و برای هر کدام شرایطی نیز وجود دارد. با توجه به این موضوع سعی خواهیم داشت که فرضیات و شرایط آن را برای شما عزیزان بیان کنیم.

فرض اول

فرض اول این‌گونه بیان می‌شود که اگر رابطه خویشاوندی عروس با پدر شوهرش، فقط یک رابطه سببی بوده و هیچ‌گونه رابطه خویشاوندی بین آن‌ها نباشد؛ ارثی از پدر شوهر به عروس نخواهد رسید. البته بایستی به نکاتی در این خصوص اشاره کنیم که در ادامه بیان شده‌اند.

  • نکته اولی که در این خصوص باید به آن اشاره کنیم این است که، در میان خویشاوندان سببی، زن از شوهر و شوهر از زن و در صورتی‌که نکاح دائم بین آن‌ها انجام شده باشد، می‌توانند از یکدیگر ارث ببرند. پس در نتیجه ارث پدر شوهر به عروس منتفی خواهد بود.
  • نکته دوم در خصوص اختصاص ارث از پدر شوهر به عروس این است که، اگر پدر شوهر فوت کرده باشد و قبل از تقسیم میراث وی، شوهر نیز فوت کند، در این حالت عروس می‌تواند سهم‌ الارث مربوط به همسر فوت شده‌اش را دریافت کند. در واقع می‌توان این‌گونه بیان کرد که عروس به طور غیر مستقیم از پدر شوهرش ارث خواهد برد.
سهم الارث عروس از پدر شوهر

فرض دوم

در این فرضیه جدا از بحث سببی بودن خویشاوندی پدر شوهر و عروس، مسئله دیگری بیان می‌شود و آن هم امکان داشتن خویشاوندی نسبی بین آن‌ها است. در این حالت می‌توان سهم الارثی را از پدر شوهر برای عروس در نظر داشت.

اما نکته‌ای در این خصوص وجود دارد و آن هم این است که، اگر برای مثال پدر شوهر، عموی عروس باشد، در این حالت بین آن‌ها خویشاوندی نسبی نیز برقرار است و اگر در عین حال شوهر نیز قبل از پدرش فوت کرده باشد، عروس می‌تواند در زمان تقسیم ترکه، سهم الارثی را از پدر شوهرش یا در واقع عموی خود دریافت کند.

فرض سوم

در فرضیه سوم این موضوع مطرح می‌شود که رابطه خویشاوندی عروس و پدر شوهر، صرفا سببی باشد. اما اگر پدر شوهر وصیت نامه‌ای تنظیم کند و در آن بخشی از اموالش را به عروس خود ببخشد؛ در این حالت وی می‌تواند در زمان تقسیم ارث از ترکه پدر شوهرش، ارثیه‌ای را دریافت کند.

نکته قابل توجه در این خصوص این است که انتقال اموال از پدر شوهر به عروس، صرفا به خاطر وصیت است نه ارث.

میزان سهم الارث عروس از پدر شوهر

همان‌طور که در مطالب بالا گفته شد، به طور کلی 3 نوع فرضیه در رابطه با اختصاص یافتن ارث از پدر شوهر به عروس وجود دارد. اما میزان اختصاص یافتن سهم الارث به عروس از پدر شوهرش در هر کدام از فرضیه‌ها متفاوت می‌باشد که در ادامه به آن اشاره شده است.

  • در زمان تحریر ترکه در مورد اول فرض بر این است که پدر شوهر و عروس صرفا خویشاوندی سببی دارند. در این حالت اگر شوهر فوت شده باشد، اما دارای فرزند باشد، میزان سهم الارث عروس، تنها یک هشتم خواهد بود. اما اگر شوهر فوت شده و فرزندی هم نداشته باشد، در این حالت سهم الارث عروس یک چهارم است.
  • در مورد دوم فرض بر این بود که پدر شوهر به جز رابطه سببی با عروس، نسبت خویشاوندی نسبی هم با وی داشته باشد. به طور مثال پدر شوهر عموی عروس است، در این حالت اگر تنها وارث پدر شوهر فقط عروس بوده و هیچ برادر زاده یا خواهر زاده‌ای نداشته باشد، در این حالت کل ارثیه به عروس وی خواهد رسید.
  • در مورد سوم فرض بر این است که پدر شوهر میزان ارثیه‌ای را در وصیت‌ نامه‌اش به عروس خود ببخشد، در این حالت همان‌طور که گفته شد؛ دیگر بحث ارثیه مطرح نیست و بخشیدن ارث به عروس صرفا به خاطر وصیت نامه است. پس پدر شوهر می‌تواند حتی همه اموالش را به عنوان ارثیه به عروس خود ببخشد.

آیا عروس می‌تواند مهریه خود را از پدر شوهرش طلب کند؟

سوال دیگری که در کنار بحث امکان دریافت ارث عروس از پدر شوهر ممکن است برای بسیاری از افراد به وجود آید این است که آیا عروس امکان طلب مهریه از پدر شوهرش را خواهد داشت یا خیر؟

در جواب این سوال باید بگوییم که 2 حالت کلی وجود دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره شده است.

  • در حالت اول باید بگوییم که با توجه به ذکر مهریه و میزان آن در سند ازدواج، شوهر موظف به پرداخت آن به زوجه است و دریافت مهریه از پدر شوهر منتفی خواهد بود. اما اگر پدر شوهر و بعد از آن شوهرش فوت کرده باشند، عروس این امکان را خواهد داشت که مهریه خود را از سهم الارث مربوط به شوهرش طلب کند و در نتیجه می‌توان این‌گونه در نظر گرفت که عروس به طور غیر مستقیم از پدر شوهرش، مهریه خود را دریافت کرده است.
  • در حالت دوم این مسئله مد نظر است که پدر شوهر در یک قرارداد جداگانه، پرداخت مهریه به عروس خود را بر عهده گرفته باشد. در این حالت عروس می‌تواند مهریه خود را از ارثیه به جا مانده از پدر شوهرش دریافت کند.
آیا عروس می‌تواند مهریه خود را از پدر شوهرش طلب کند؟

وکیل انحصار وراثت

در زمان تقسیم ارث و میراث پدر شوهر، عروس می‌تواند برای اطلاع از میزان ارثیه‌ای که ممکن است به وی برسد و همچین نحوه و شرایط دقیق دریافت آن از یک وکیل تقسیم ارث کمک بگیرد.

در واقع وکیل انحصار وراثت می‌تواند خانم را در تمامی مراحل دریافت ارثیه (در صورتی که حق با وی باشد) همراهی کرده تا بتواند حق و حقوق خود را به طور تمام و کمال طلب کند.

جمع بندی

زمانی‌که مردی فوت می‌کند، مسئله ارثیه مطرح خواهد شد و عملا خویشاوندان وی به دنبال دریافت سهم الارث خود از ترکه به جا مانده خواهند بود. اما یکی از مواردی که ممکن است در این زمینه پیش آید، امکان تعلق گرفتن یا نگرفتن ارثیه به عروس وی است.

در این حالت سوالی که مطرح می‌شود، این است که آیا عروس امکان دریافت ارث از پدر شوهرش را خواهد داشت یا خیر؟ با توجه به این موضوع ما در موسسه حقوقی دادنیک سعی بر این داشتیم مطالبی را در خصوص ارث عروس از پدر شوهر در اختیار شما همراهان عزیز قرار دهیم تا در صورت مواجه با چنین مسئله‌ای اطلاعاتی جامع را در رابطه با آن داشته باشید.

در عین حال باید اشاره کنیم، در صورتی که شما مخاطبین عزیز به یک وکیل پایه یک دادگستری نیاز داشته باشید، می‌توانید برای دریافت مشاوره‌های لازم در این زمینه از طریق شماره تماس‌ و دیگر راه‌های ارتباطی (پلتفرم‌های واتساپ یا تلگرام) موجود در سایت موسسه حقوقی دادنیک با مشاورین و وکلای مجرب و متخصص ما در ارتباط باشید تا شما را راهنمایی کنند.

سوالات متداول

آیا ارثیه از پدر شوهر به عروس تعلق می‌گیرد؟

در جواب این سوال باید بگوییم بله، اما توجه داشته باشید که در این خصوص فرضیات و شرایطی وجود دارند که باید آن‌ها را در نظر داشته باشید.

تحت چه شرایطی عروس از پدر شوهر ارث خواهد برد؟

در صورتی‌که عروس دارای خویشاوندی سببی یا نسبی با پدر شوهرش باشد و یا اینکه پدر شوهر او طی وصیت نامه‌ای میزانی از ترکه خود را به عنوان ارثیه برای عروس در نظر گرفته باشد.

عروس به چه میزان از پدر شوهرش ارث می‌برد؟

میزان ارثیه پدر شوهر به عروس بستگی به شرایطی دارد که در مطالب ذکر شده به آن‌ها اشاره شده است.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
5/5 - (13 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

ارث خواهر و برادر ناتنی
ارث خواهر و برادر ناتنی
سهم الارث فرزندان از مادر
سهم الارث فرزندان از مادر چقدر است؟
تکلیف حقوق مادر بعد از فوت چیست
تکلیف حقوق مادر بعد از فوت
هزینه وکیل برای تقسیم ترکه
هزینه وکیل برای تقسیم ترکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *