تفاوت چک بانکی و بین بانکی

تفاوت چک بانکی و بین بانکی

چک، ابزاری برای پرداخت (نقل و انتقال پول) بوده که به روند معاملات مالی سرعت می‌بخشد. بنابراین بر اساس قانون، چک نوشته ایست که از سوی صادرکننده چک، وجهی که در بانک دارد را مسترد یا به شخص دیگری واگذار می‌کند. چک دارای انواع مختلفی از جمله چک بانکی، بین بانکی، چک صیادی، چک تضمینی و غیره است.

در این مقاله از مجله حقوقی دادنیک قصد داریم به بررسی تفاوت چک بانکی و بین بانکی بپردازیم. بنابراین برای دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه چک و نحوه صدور چک می‌توانید با کارشناسان حقوقی این مؤسسه از طریق مشاوره واتساپی رایگان ارتباط برقرار نمایید.

چک رمزدار چیست؟

چک رمزدار بر عکس چک‌ معمولی صادر شده توسط افراد، از طریق بانک‌ و با یک شماره رمز مخصوص صادر می‌شود. چک رمزدار معتبرترین چک برای نقل و انتقال پول به دو نوع چک بین بانکی و چک بانکی دسته بندی شده که هر یک از آن‌ها دارای ویژگی‌های خاص خود بوده و تحت شرایط خاص توسط بانک صادر می‌شوند.

بنابراین همانطور که در بخش فوق بیان کردیم، چک رمزدار جزء آن دسته از چک‌هاییست که توسط بانک‌ها به درخواست متقاضیان رمزگذاری و صادر شده و بهترین نوع چک برای نقل و انتقال پول در بازارهای مالی محسوب می‌شود. همچنین چک رمزدار از امنیت فوق العاده بالایی برخوردار بوده و معتبرترین نوع چک در معاملات با مبالغ بالا محسوب می‌شود.

چک رمزدار بین بانکی چیست؟

چک رمزدار بین بانکی، چکی است که به درخواست مشتریان، توسط بانک برای بانک دیگری صادر می‌شود. بنابراین مهم ترین کاربرد چک رمزدار بین بانکی، انتقال پول از بانک مبدأ به بانک مقصد به درخواست مشتریان است. به این صورت که مشتریان از بانک مبدأ درخواست انتقال مبلغ مشخصی در وجه شماره حساب، بانک و شعبه مقصد در قالب یک چک رمزدار بین بانکی را می‌دهند. چک رمزدار بین بانکی معتبرترین و ایمن ترین روش برای نقل و انتقال پول است.

چک رمزدار بین بانکی چیست؟

همچنین چک رمزدار بین بانکی تنها به حساب شخصی که اطلاعاتش روی چک ثبت شده، واریز می‌شود. امنیت چک بین بانکی به اندازه ایست که در صورت مفقودی یا سرقت، خطری چک و مبلغ روی چک را تهدید نمی‌کند.

نحوه صدور چک‌ رمزدار بین بانکی به این صورت است که از سمت بانک مبدأ به درخواست مشتریان، چکی در وجه حساب فرد مشخصی در بانک مقصد او صادر می‌شود.

توجه داشته باشید که چک رمزدار در وجه حامل صادر نمی‌شود و درج نام شخص حقیقی یا حقوقی روی چک توسط بانک الزامی است. یکی دیگر از مزایای چک رمزدار بین بانکی، ثبت اطلاعات روی چک به صورت ماشین ‌نویسی شده است. بنابراین پول تنها به حساب اطلاعات قید شده شخص روی چک واریز می‌شود.

مزایای چک رمزدار بین بانکی چیست؟

چک رمزدار بین بانکی دارای مزایای زیر است:

  • امنیت بالا برای نقل و انتقال پول
  • انتقال پول از یک بانک به بانک دیگر
  • قابلیت خواباندن پول در حساب بانکی قید شده روی چک  
  • عدم ایجاد خطر و تهدید در صورت مفقودی و سرقت برای چک رمزدار بین بانکی

چک رمزدار بانکی چیست؟

چک بانکی نوع دیگری از چک رمزدار به شمار می‌رود که برای صدور آن به شماره حساب درج شده شخص دریافت‌ کننده چک نیاز است. چک رمزدار بانکی به درخواست مشتریان توسط بانک در وجه اشخاص حقیقی و حقوقی صادر می‌شود. مزایای چک رمز دار بانکی به شرح زیر است:

  • امکان نقد کردن چک رمزدار بانکی در همه شعبه‌های بانکی
  • قابلیت انتقال چک بانکی به شخص دیگر، در صورت امضاء و پشت ‌نویسی چک رمزدار بانکی (در این شرایط امنیت چک رمزدار بانکی پایین ‌آمده و در صورت مفقودی یا سرقت، وصول چک بانکی توسط هر شخص دیگری امکان پذیر خواهد بود.)
  • دریافت چک رمزدار بانکی برای انتقال مبالغ نامحدود

تفاوت چک رمزدار بانکی و بین بانکی چیست؟

در بخش فوق با مزایای چک رمزدار بین بانکی و بانکی آشنا شدیم. در ادامه تفاوت چک بانکی و بین بانکی را مورد بررسی قرار خواهیم داد. چک رمزدار بانکی و بین بانکی توسط بانک صادرکننده رمزگذاری می‌شوند. اما این دو نوع چک رمزدار تفاوت‌های با یکدیگر دارند که عبارتند از:

  • اصلی ترین تفاوت چک بانکی و بین بانکی در امینت آن‌ها بوده و چک بین بانکی امنیت بالاتری نسبت به چک رمزدار بانکی دارد. بنابراین در صورت مفقودی و سرقت هیچ گونه خطری چک رمزدار بین بانکی را تهدید نمی‌کند.
  • چک رمزدار بین بانکی امکان نقدشدگی ندارد اما امکان نقدینگی چک بانکی در هر یک از شعبه‌های بانک صادرکننده وجود دارد.
  • چک بین بانکی جهت انتقال پول از بانک به شماره حساب بانک دیگر صادر می‌شود. اما امکان صدور چک رمزدار بانکی جهت انتقال پول به حساب شخص توسط بانک وجود دارد.

با پشت نویسی و امضاء، امکان واگذاری چک رمزدار بانکی به شخصی دیگر وجود دارد. اما چک رمزدار بین بانکی تنها به شخصی که اطلاعات حساب او روی چک درج شده، واگذار می‌شود.

جمع بندی

با توجه به آنچه در مطالب فوق بیان کردیم، مهم ترین و اصلی ترین تفاوت چک بانکی و بین بانکی با چک بین بانکی، امنیت بالای چک رمزدار بین بانکی بوده و در صورت مفقودی یا سرقت مشکلی برای چک بین بانکی و مبلغ آن رخ نمی‌دهد. همچنین بزرگ ترین مزیت دو چک رمزدار بین بانکی و بانکی، صدور آن‌ها توسط بانک بوده و از معتبرترین چک‌های بانکی برای انجام معاملات با مبالغ بالا به شمار می‌روند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه چک‌های رمزدار بانکی و بین بانکی می‌توانید با کارشناسان خبره و متخصص مؤسسه حقوقی دادنیک در ارتباط باشید.

سوالات متداول

چک بین بانکی چیست؟

چک بین بانکی نوعی چک رمزدار بوده که به تقاضای مشتریان از طرف بانک به بانک دیگری صادر می‌شود.

تفاوت چک بین بانکی و چک بانکی چیست؟

از مهم ترین تفاوت‌های چک رمزدار بین بانکی و چک بانکی، نحوه صدور و جابجایی پول، امنیت بالای چک بین بانکی، عدم امکان نقدشدگی چک رمزدار بین بانکی و امکان نقد کردن چک بانکی در هر یک از شعبه‌های بانک صادرکننده، امکان صدور چک رمزدار بانکی جهت انتقال پول به حساب شخص توسط بانک و امکان صدور چک بین بانکی برای انتقال پول از یک بانک به شماره حساب در بانک دیگر به شمار می‌روند.

دادنیک چیست؟

دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه می‌دهد.

آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟

بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، می‌توانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتس‌اپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.

چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟

وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا می‌باشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت می‌شود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل می‌باشد.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.9/5 - (10 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

توقیف اموال برای چک برگشتی
توقیف اموال برای چک برگشتی
انجام امور اداری در ایران
انجام امور اداری در ایران
چک بدون تاریخ
چک بدون تاریخ
صدور اجراییه چک طبق قانون جدید
صدور اجراییه چک طبق قانون جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *