مهریه یکی از مهم ترین حقوق مالی زن در زندگی زناشویی به حساب میآید و هر زمان که زن تصمیم بگیرد، میتواند این حق مالی را به اجرا بگذارد. در این شرایط حاضر نشدن مرد در دادگاه مهریه چه نتیجه ای به همراه خواهد داشت؟
در ادامه این مقاله از مؤسسه حقوقی دادنیک همراه ما باشید تا توضیح دهیم عدم حضور زوج در دادگاه مهریه چه عواقبی دارد؟ در ضمن شما میتوانید با مشاوره واتساپی رایگان یا مشاوره تلفنی رایگان از راهنمایی مشاوران حقوقی و وکلا بهره مند شوید.
آیا زوج می تواند در دادگاه مهریه حاضر نشود؟
مهریه به عنوان یکی از حقوق مالی زن در خانواده در زندگی مشترک در نظر گرفته شده است که به دو صورت عندالمطالبه و عندالاستطاعه پرداخت میشود. در هر حالت زن میتواند مهریه خود را مطالبه کند. در این مسیر وکیل مهریه میتواند او را مورد راهنمایی قرار دهد.
هنگامی که مرد بعد از به اجرا گذاشتن مهریه از سوی زن، از پرداخت این حق شرعی و قانونی زوج خودداری کند، وکیل مهریه میتواند زن را در پیشبرد امور مورد راهنمایی قرار دهد.
در این حالت که مرد از پرداخت مهریه همسر خود اجتناب میکند، زن میتواند با حضور در یکی از دفترهای قضایی، دادخواست مطالبه مهریه را به ثبت برساند. پس از ثبت دادخواست در دادگاه صالح بررسی و برای زوجین ابلاغیه ای ارسال میشود. طبق این ابلاغیه زن و مرد یا وکلای آنها باید در دادگاه مهریه حاضر شوند.
دو ماده 93 و 94 قانون مدنی جمهوری اسلامی به ترتیب اعلام کردهاند که «اصحاب دعوا میتوانند، در جلسه دادرسی حضور یافته یا لایحه ارسال نمایند.» و «هر یک از اصحاب دعوا میتوانند به جای خود، وکیل به دادگاه معرفی نمایند ولی در مواردی که دادرس، حضور شخص خواهان یا خوانده یا هر دو را لازم بداند، این موضوع، در برگ اخطاریه قید میشود. در این صورت، شخصاً مکلف به حضور خواهند بود.»
شرایط عدم حضور مرد در دادگاه مهریه
بر اساس مواد مذکور قانون مدنی در پاسخ به این سؤال که عدم حضور مرد در دادگاه مهریه امکان پذیر است یا خیر. باید بگوییم که مرد میتواند در دادگاه حاضر نشود و به جای او، وکیلش در دادگاه حضور یابد. در ضمن او میتواند به جای حضور در دادگاه، لایحه دفاعیه خود را در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ثبت کند. در این لایحه ذکر خواهد شد که مهریه پرداخت شده است و زن حق دریافت مجدد آن را ندارد.
عواقب عدم حضور زوج در دادگاه مهریه
همانطور که پیش از این اشاره کردیم، حاضر نشدن مرد در دادگاه مهریه در دو حالت امکان پذیر است. اما اگر وکیل او در دادگاه حاضر نشود یا لایحه دفاعیه را به دادگاه نفرستد، عواقب سختی گریبان گیر او خواهند شد. برای مثال دیگر فرصتی برای دفاع از مرد در جلسات دادگاه وجود نخواهد داشت. به همین دلیل اگر مرد پیش از این مهریه را پرداخت کرده باشد، مجبور به پرداخت مجدد مهریه خواهد شد.
علاوه بر این اگر زن مهریه خود را ابراء کرده باشد و بدون هیچ دلیل برای دریافت مهریه درخواست دهد، در صورت عدم حضور مرد، ممکن است که حق به زن داده شود. در این صورت نیز مرد باید اجباراً مبلغ مهریه را پرداخت کند. البته گاهی حاضر نشدن مرد در دادگاه مهریه احتمالاً با رأی توقیف اموال آقا تا زمان پرداخت مهریه همراه میشود.
وکیل مهریه
گروهی از وکلا در حوزه دریافت مهریه تجربه و مهارت دارند. در این صورت هر زن با استفاده از راهنماییها و اقدامات وکیل مهریه میتواند فرآیند به اجرا گذاشتن مهریه و دریافت آن را با سرعت و سهولت بیشتری انجام دهد. در این راستا، وکلای مجرب مؤسسه حقوقی دادنیک میتوانند پاسخگوی سؤالات شما باشند.
سوالات متداول
حاضر نشدن مرد در دادگاه مهریه در چه صورتی پذیرفتنی است؟
اگر وکیل مرد در دادگاه حاضر شود یا لایحه دفاعیه او از طریق یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی، در اختیار دادگاه قرار بگیرد، امکان عدم حضور مرد در دادگاه مهریه قابل قبول خواهد بود.
حاضر نشدن مرد در دادگاه مهریه چه عواقبی دارد؟
احتمالاً مرد امکان دفاع از خود را در جلسات دیگر دادگاه از دست بدهد یا مکلف به پرداخت مهریه شود در حالی که آن پیش تر آن را پرداخت کرده. از طرفی امکان توقیف اموال مرد تا زمان پرداخت مهریه وجود دارد.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
دفتر مرکزی دادنیک کجاست؟
دفتر مرکزی دادنیک در تهران، سعادت آباد، بلوار دریا، شکوفان دوم، بهاران یکم، پلاک 10، واحد 5 واقع شده است.