بیمه ایرانیان خارج از کشور

بیمه ایرانیان خارج از کشور

اگر در خارج از کشور زندگی می‌کنید و یا برای تحصیل به کشوری دیگر مهاجرت کرده‌اید ولی در ایران سابقه بیمه دارید، می‌توانید از خدمات این اداره بهره‌مند شوید. اما شاید برایتان سوال شود که  بیمه ایرانیان خارج از کشور به چه صورت است و آیا می‌توان بدون حضور در ایران خود را بیمه کرد؟

همه ما به فکر بیمه هستیم زیرا قصد داریم از تسهیلات این مجموعه در دوران پیری و بازنشستگی استفاده کنیم. ایرانیانی که در ایران هستند می‌توانند از خدمات بیمه اجباری نیز بهره‌مند شوند در مقابل ایرانیان خارج از کشور نیز از خدمات و تسهیلات این اداره بی‌نصیب نخواهند بود.

کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک اطلاعات خوبی در مورد بیمه ایرانیان خارج از کشور در اختیار شما می‌گذارند. پس اگر در هر کشور دیگری زندگی می‌کنید با این کارشناسان ارتباط بگیرید تا بتوانید از خدمات و اطلاعات خوب آنها به صورت آنلاین و حتی از طریق واتس اپ بهره‌مند شوید.

شرایط بیمه ایرانیان خارج از کشور

از سال 1393 ایرانیان خارج از کشور نیز می‌توانند به خدمات بیمه ایرانی دست پیدا کنند ولی شرایط این نوع بیمه چگونه است؟ در حال حاضر بیش از 4 میلیون نفر خارج از خاک ایران زندگی می‌کنند، در حالی که بیشتر این افراد قبل از ترک ایران سابقه پرداخت بیمه را داشته‌اند از این‌رو می‌توانند از تسهیلات این اداره بهره‌مند شوند.

فرقی ندارد که پرداخت این مبالغ براساس بیمه اجباری یا خویش‌فرما، و حتی مشاغل آزاد بوده، به هر حال این افراد براساس قانون وضع‌شده تا مدت معلومی به شرکت بیمه مبلغی را پرداخت کرده‌اند. به طور کلی هر شخصی که حق بیمه خود را پرداخت کند از خدمات بازنشستگی و درمانی بیمه تامین اجتماعی بهره‌مند می‌شود.

پس فرقی ندارد شما در ایران باشید یا در یکی از کشورهای خارجی زندگی کنید، اگر سابقه پرداخت بیمه داشته باشید به طور حتم مشمول خدمات سازمان بیمه تامین اجتماعی می‌شوید. نکته جالبی در این مورد وجود دارد که تا به امروز بیش از 30 هزار ایرانی مقیم کشورهای خارجی از خدمات بیمه‌ای ایران استفاده کرده‌اند.

ایرانیان خارج از کشور چطور خود را بیمه کنند؟

اگر در حال حاضر به هر دلیلی خارج از ایران زندگی می‌کنید، می‌توانید از خدمات بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی کشور ایران بهره‌مند شوید. کافی است به عنوان یک بیمه‌شده حق بیمه خود را به صورت منظم پرداخت کنید و سابقه بیمه داشته باشید، در ادامه تسهیلات و خدمات بیمه در اختیار شما قرار می‌گیرد.

فرقی ندارد به چه صورتی حق بیمه خود را پرداخت کرده و در اختیار سازمان بیمه تامین اجتماعی بگذارید، در هر حال شما دارای سابقه بیمه هستید. از این‌رو با ثبت‌نام در سامانه درخواست بیمه ایرانیان خارج از کشور می‌توانید درخواست خدمات و تسهیلات مورد نظر خود را ثبت کنید.

ایرانیان خارج از کشور باید در این سامانه اطلاعات هویتی و اطلاعات مربوط به وضعیت بیمه خود را ثبت کنند و همچنین فرم‌های مربوطه را پر و در اختیار سازمان مربوطه بگذارند. در ادامه کارشناسان شرایط پرونده و درخواست آنها را بررسی می‌کنند  و در نهایت این افراد ایرانی مقیم خارج، درخواست خود را در سازمان تامین اجتماعی ایران به ثبت می‌رسانند.

مدارک لازم برای بیمه ایرانیان خارج از کشور

ایرانیانی که خارج از کشور زندگی می‌کنند لازم نیست برای بیمه کردن خود به ایران برگردند. در واقع ارائه اسناد و مدارک لازم برای بیمه این افراد کافی خواهد بود. در ضمن این اسناد مهم شامل 2 مورد هستند:

  •       فرم تکمیل‌شده درخواست بیمه ایرانیان خارج از کشور
  •       گذرنامه فرد بیمه‌شده

سامانه بیمه برای ایرانیان خارج از کشور

با توسعه تکنولوژی و گسترش ارتباطات اینترنتی و آنلاین ایرانیان ساکن در کشورهای خارجی می‌توانند از خدمات کشور خود نیز بهره‌مند شوند، یکی از این خدمات مربوط به بیمه ایرانیان خارج از کشور است. همان‌طور که می‌دانید در عصر ارتباطات و به منظور تسهیل روندهای اداری سامانه‌های مختلفی روی کار آمده‌اند.

یکی از سامانه‌های پرکاربرد مربوط به سازمان تامین اجتماعی است. پس بدون توجه به اینکه در کدام کشور زندگی می‌کنید، اگر قصد دارید حق بیمه ایرانی خود را پرداخت کنید یا قصد تمدید دوره بیمه خود را دارید، کافی است به سامانه ویژه اداره تامین اجتماعی مراجعه و فرم‌های مربوطه را پر کنید.

این فرم الکترونیکی از شما اطلاعات دقیقی می‌خواهد، اطلاعات هویتی شما همیشه جزء مهم‌ترین مسائل به هنگام ثبت‌نام در یک سامانه الکترونیکی است. البته اگر سابقه بیمه دارید نیز می‌توانید آن را در این فرم وارد کنید. با گذر زمانی نه چندان طولانی کارشناسان مربوطه به پرونده شما رسیدگی می‌کنند و نتیجه نهایی در اختیار شما قرار می‌گیرد.

 

بیمه ایرانیان خارج از کشور
بیمه ایرانیان خارج از کشور

سه روش بیمه ایرانیان خارج از کشور

به منظور تسریع و تسهیل ثبت بیمه ایرانیان خارج از کشور سامانه ویژه‌ای تنظیم شده است ولی این سامانه تنها راه استفاده از خدمات و تسهیلات بیمه ایرانی نیست. به طور کلی ایرانیان خارج از کشور برای دریافت خدمات ویژه می‌توانند به 3 روش اقدام کنند که در ادامه این روش‌ها را برای شما شرح می‌دهیم.

مراجعه حضوری

همان‌طور که از نام این روش مشخص است شما باید به صورت حضوری برای دریافت خدمات و تسهیلات شرکت بیمه تامین اجتماعی مراجعه کنید. البته این روش تنها برای افرادی مناسب است که هنوز از کشور خارج نشده‌اند. به منظور مراجعه حضوری می‌توان به یکی از شعب سازمان بیمه تامین اجتماعی مراجعه کرد.

کافی است کد بیمه و نوع بیمه خود را به کارشناس مربوطه منتقل کنید. در ادامه کارشناس مربوطه اطلاعات شما را بررسی می‌کند و نتیجه نهایی را به شما خبر می‌دهد. در نظر داشته باشید شما حتی می‌توانید از خدمات بیمه بیکاری نیز بهره‌مند شوید البته برای بیمه بیکاری باید در ایران ساکن باشید.

با کمک وکیل

در صورتی که در ایران زندگی نمی‌کنید و قصد دارید از خدمات و تسهیلات اداره بیمه استفاده کنید، پس باید برای خود یک وکیل در نظر بگیرید تا به عنوان نماینده رسمی شما طی مراحل بیمه و دریافت خدمات آن اقدام کند. کافی است به وکیل در ایران یا حتی به یکی از اطرفیان خود وکالت دهید.

شخصی که از طرف شما وکالتنامه دارد می‌تواند در تمام مراحل به جای شما حضور داشته باشد و در سایت و سامانه مورد نظر ثبت‌نام کند و شرایط مربوطه را برای شما به وجود آورد. فراموش نکنید به هنگام ارائه وکالتنامه ذکر کنید که این وکالتنامه تنها برای انجام امور مربوط به بیمه است و در سایر موارد کاربردی ندارد.

در صورتی که برای انتخاب وکیل مورد نظر خود در حوزه بیمه کمی مشکل دارید و نمی‌توانید وکیل مورد اعتماد خود را پیدا کنید، توصیه می‌کنیم با کارشناسان و متخصصان حرفه‌ای موسسه حقوقی دادنیک صحبت کنید و از آنها مشاوره بگیرید.

مراجعه به کارگزاری بیمه

در صورتی که نه می‌توانید به صورت حضوری دست به کار شوید و نه می‌توانید به شخصی وکالتنامه دهید، می‌توانید به یکی از کارگزاری‌های بیمه مراجعه کنید. این کارگزاری به شما کمک می‌کند تا از امکانات و تسهیلات اداره بیمه تامین اجتماعی نهایت بهره را ببرید.

به خاطر داشته باشید فرقی ندارد کدام روش را انتخاب می‌کنید، به هر حال بعد از ثبت درخواست مورد نظر ما سازمان و کارشناسان مربوطه فرم‌های پرشده شما را برررسی می‌کنند و صلاحیت شما را برای دریافت بیمه می‌سنجند. به طور معمول این سنجش تا 60 روز از تاریخ ثبت رسیدگی به پرونده بیمه تکمیل و انجام می‌شود.

شرایط سنی برای بیمه ایرانیان خارج ازکشور

به طور معمول برای هر خدمات و تسهیلاتی شرایط سنی ویژه‌ای در نظر گرفته شده است. بیمه ایرانیان خارج از کشور نیز از این قاعده مستثنی نیست و شما باید 18 سال سن داشته باشید تا بتوانید برای دریافت این خدمات و تسهیلات بیمه اقدام کنید. در ضمن افرادی که بیش از 50 سال سن دارند، نمی‌توانند از این امکانات استفاده کنند.

نکته مهم دیگر در مورد شرایط سنی مربوط به بیمه کردن فرزندان توسط والدین است، والدین نمی‌توانند فرزندان زیر 18 سال خود را بیمه کنند زیرا براساس قوانین وزارت کار کشور ایران، افراد زیر 18 سال شامل بیمه کاری نمی‌شوند. این قوانین تنها مربوط به جمهوری اسلامی ایران است.

حق بیمه ایرانیان خارج از کشور چقدر است و چطور پرداخت می‌شود؟

اکنون که با شرایط بیمه ایرانیان خارج از کشور آشنا شدید شاید بخواهید دستمزد و حق بیمه را هم بدانید. در صورتی که در خارج از ایران هستید ولی به صورت دورکاری یا تحت شرایطی دیگر زیر نظر یک کارفرمای ایرانی کار می‌کنید، خدمات بیمه اجباری به شما تعلق می‌گیرد.

در نتیجه حق بیمه شما برابر با حق بیمه یک کارگر است، بدین‌ترتیب 20 درصد از حق بیمه را کارفرما و 7 درصد از آن را کارگر و 3 درصد دیگر را بیمه بیکاری پرداخت می‌کند. ولی اگر در خارج از ایران زندگی می‌کنید و هیچ کارفرمای ایرانی ندارید، بیمه شما جزء بیمه‌های خویش‌فرما محسوب می‌شود.

از این‌رو اگر سابقه پرداخت بیمه شما کمتر از60 ماه باشد تنها یک پنجم از دستمزد شما را به عنوان پایه محاسبه پرداخت حق بیمه در نظر می‌گیرند. ناگفته نماند اگر بیشتر از 60 ماه سابقه پرداخت بیمه داشته باشید، شرایط حق بیمه و دستمزد شما متفاوت خواهد بود.

تعهدات بیمه نسبت به ایرانیان خارج از کشور

مسئله بعدی که باید به آن اشاره کنیم، مربوط به تعهدات بیمه‌ای است. با توجه به شرایطی که هر فرد در آن قرار دارد و با توجه به میزان حق بیمه‌ای که پرداخت کرده است، از تعهدات بیمه‌ای برخوردار می‌شود. در ادامه به این تعهدات اشاره می‌کنیم:

  •       بیمه بازنشستگی
  •       مقرری و بیمه فوت با پرداخت حق بیمه 16 درصدی
  •       بیمه فوت و از کارافتادگی با پرداخت حق بیمه 20 درصدی
  •       بهره‌مندی از وسایل کمک پزشکی
  •       بهره‌مندی از هزینه‌های مربوط به کفن و دفن

علاوه بر تعهدات بیمه‌ای که در بالا ذکر شد، دولت ایران 2 درصد حق بیمه را خودش پرداخت می‌کند. فراموش نکنید دستمزد بازنشستگی، فوت، از کار افتادگی، و سایر خدمات درمانی براساس تصمیمات دولت ایران در اختیار ایرانیان خارج از کشور قرار می‌گیرد.

تسهیلات دفترچه بیمه ایرانیان مقیم کشورهای خارجی

همان‌طور که می‌دانید با پرداخت حق بیمه و نرخ مشخص آن از تسهیلات دفترچه بیمه درون کشور نیز بهره‌مند می‌شوید. در صورتی که به حمایت‌های پزشکی و خدمات ویژه‌ای نیاز داشته باشید، باید هزینه‌های مربوطه را پرداخت کنید. به طور کلی تسهیلات دفترچه بیمه ایرانیان خارج از کشور تنها به کسانی تعلق می‌گیرد که سهم بیمه و درمان خود را پرداخت کرده باشند.

مسئله مهمی که در مورد تسهیلات دفترچه بیمه وجود دارد مربوط به هزینه‌های درمانی بیمه‌شدگان است. ناگفته نماند هزینه و خدماتی که در اختیار ایرانیان خارج از کشور قرار می‌گیرد براساس تعرفه‌ها و قوانین بیمه ایرانیان داخل کشور تنظیم شده و در دسترس آنها قرار دارد.

کارگزاری‌های تامین اجتماعی در خارج از کشور

زمانی که از بیمه ایرانیان خارج از کشور صحبت می‌شود، به طور حتم برای شما سوال می‌شود که آیا کشور ایران و سازمان تامین اجتماعی آن در کشورهای دیگر کارگزاری دارد؟ برای پاسخ به این پرسش باید گفت سازمان تامین اجتماعی ایران بیش از 20 کارگزار در سراسر جهان دارد.

اسامی و فهرست این کارگزاری‌ها در سایت کارگزاران رسمی سازمان تامین اجتماعی ذکر شده است. در ادامه اسامی کشورهایی که شعبه‌ای از کارگزاری تامین اجتماعی ایران را در خود جای داده‌اند را برای شما نام می‌بریم:

  •       انگلستان
  •       ایتالیا
  •       بلژیک
  •       ترکیه
  •       جمهوری آذربایجان
  •       چین
  •       روسیه
  •       اسکاندیناوی
  •       عراق
  •       عمان
  •       فرانسه
  •       قطر
  •       کانادا
  •       کویت
  •       گرجستان
  •       مالزی
  •       هندوستان

انجام معاینه پزشکی ایرانیان خارج از کشور

ایرانیانی که در خارج از کشور زندگی می‌کنند و حق بیمه خود را به طور مداوم پرداخت کرده‌اند، برای انجام معاینات پزشکی نیز می‌توانند از خدمات بیمه خود استفاده کنند. به منظور دریافت خدمات مربوط به معاینات پزشکی، افراد باید 20 درصد از حق بیمه خود را به ازای این خدمات پرداخت کنند.

البته این 20 درصد شامل بیمه از کار افتادگی، بازنشستگی، و فوت نیز می‌شود. در ضمن تعهدات مربوط به معاینات پزشکی و بیمه بازنشستگی با یکدیگر فرق دارد و همچنین با توجه به نرخ 16 درصد پرداخت بیمه این خدمات محاسبه و فراهم می‌شود. بیمه‌شدگان مشاغل آزاد نیز شرایط متفاوتی خواهند داشت.

از آنجایی که معاینه پزشکی یکی از اهداف مهم بیمه است، سازمان تامین اجتماعی با وزارت امور خارجه به تفاهم رسیده‌اند تا شرایطی برای معاینات پزشکی خارج از کشور و براساس استانداردهای داخلی ایجاد کنند. به منظور کسب این خدمات و اطلاعات در مورد آنها باید به نمایندگی‌های جمهوری اسلامی ایران در کشور محل سکونت خود مراجعه کنید.

مستمری بیمه‌شدگان ایرانیان خارج از کشور

یکی دیگر از خدمات مهمی که توسط سازمان بیمه کشور در اختیار بیمه‌شدگان قرار می‌گیرد مربوط به مستمری بیمه‌شدگان است. این بیمه‌شدگان شامل افراد بازنشسته، از کار افتاده، و بازماندگان ایرانیان خارج از کشور خواهد بود. به خاطر داشته باشید مستمری هر یک از گروه‌های ذکرشده در بالا، با سایر گروه‌ها فرق دارد.

  •   مستمری بازنشستگان: افراد باید 30 سال سابقه پرداخت بیمه داشته باشند.
  •   مستمری از کار افتادگان: برای دریافت این مستمری، باید از کمیسیون پزشکی معتبری گواهی رسمی دریافت شود. پزشکی مورد قبول باید ناعلاج بودن بیماری فرد موردنظر را تایید کند. به منظور برقراری شرایط دریافت مستمری از کار افتادگی باید در ایران حضور داشته باشید. اگر از کارافتادگی فرد از 66 درصد به بالا تایید شود و 12 ماه سابقه پرداخت بیمه داشته باشد مشمول این قانون می‌شود.
  •   مستمری بازماندگان: فرد فوت‌شده قبل از مرگش حداقل 12 ماه سابقه پرداخت بیمه داشته باشد. در ضمن اگر 20 سال سابقه بیمه برای او ثبت شود نیز به بازماندگانش مستمری تعلق می‌گیرد.

نحوه انتقال بیمه به خارج از کشور

براساس قوانین وضع‌شده و از آنجایی که بیمه همیشه بخش مهمی از زندگی افراد محسوب می‌شود، سازمان تامین اجتماعی تفاهم‌نامه‌ای با وزارت امور خارجه امضا کرده است که طبق این تفاهم‌نامه ایرانیان خارج از کشور می‌توانند سابقه بیمه ایرانی خود را به کشور محل سکونتشان انتقال دهند.

البته نحوه و شرایط انتقال سابقه بیمه بعد از مهاجرت به کشورهای خارجی به روابط بین سازمان ایران و کشور محل سکونت شما بستگی دارد. برای مثال اگر در کشور کانادا زندگی می‌کنید و قصد دارید سابقه بیمه خود را به این کشور انتقال دهید، باید در این مورد بررسی و تحقیق انجام دهید.

در صورتی که سازمان تامین اجتماعی ایران و سازمان تامین اجتماعی کانادا در مورد انتقال سابقه بیمه با یکدیگر به توافق و تفاهم رسیده باشند شما می‌توانید سابقه بیمه خود را به این کشور انتقال دهید.

سایت تامین اجتماعی خارج از کشور

در نظر داشته باشید به منظور استفاده از سایت تامین اجتماعی ایران از خارج از کشور باید از آی پی ایران استفاده کنید. در واقع آی پی‌های خارجی به این سایت دسترسی ندارند زیرا سازمان تامین اجتماعی به شکلی تنظیم شده که از خارج از کشور نمی‌توان به این سایت وارد شد.

بنابراین برای استفاده از این سایت یا باید به شخصی در ایران بگویید کارهای شما را انجام دهد یا خودتان از آی پی ایران استفاده کنید. حتی می‌توانید از کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک بخواهید در این مسیر شما را راهنمایی کنند.

بیمه اختیاری ایرانیان خارج از کشور

دانشجویان مقیم کشورهای خارجی می‌توانند از خدمات بیمه اختیاری بهره‌مند شوند. از آنجایی که مسئولیت بیمه تمام ایرانیان خارج از کشور بر عهده سازمان تامین اجتماعی است، شرایطی برای بیمه اختیاری افراد مقیم در خارج از ایران در نظر گرفته شده است.

این بیمه اختیاری سبب رابطه نزدیک بین افراد و کشور آنها می‌شود. بنابراین سازمان تامین اجتماعی در 30 کشور دنیا کارگزار دارد و براساس قوانین جمهوری اسلامی ایران خدمات بیمه اختیاری برای ایرانیان مقیم این کشورها فراهم می‌کند. البته بسیاری از ایرانیان همچنان از خدمات سازمان تامین اجتماعی مطمئن نیستند.

بیمه اختیاری بدین صورت است که افراد ایرانی مقیم در خارج از کشور تنها تعهدات بلند مدت این سازمان را تامین می‌کنند و حدود 18 تا 14 درصد از حق بیمه خود را می‌پردازند. به زبان ساده حدود 9 درصد از سهم درمان را می‌توانند پرداخت نکنند، دولت نیز سهم 2 درصدی خود را پرداخت می‌کند.

بیمه ایرانیان مقیم خارج از کشور

تمام ایرانیان ساکن در خارج از کشور می‌توانند از خدمات بیمه‌ای سازمان تامین اجتماعی بهره‌مند شوند. تنها باید سابقه بیمه داشته و حق بیمه خود را پرداخت کرده باشند. دانشجویان و افرادی که به سایر کشورها مهاجرت کرده‌اند با پرکردن فرم‌های سامانه مربوط به سازمان تامین اجتماعی می‌توانند برای دریافت بیمه ایرانیان خارج از کشور اقدام کنند.

این خدمات شامل مستمری بازنشستگی، بازماندگان متوفی، و از کار افتادگان می‌شود. با ثبت‌نام در سامانه و سایت مورد نظر در کوتاه‌ترین زمان ممکن به نتیجه نهایی دست می‌یابید. برای ثبت‌نام در این سازمان هم به صورت حضوری می‌توان مراجعه کرد و هم می‌توان از وکیل کمک گرفت.

به منظور دسترسی به وکیل خبره و راه‌گشا در این مسیر می‌توانید از کارشناسان موسسه حقوقی دادنیک کمک بگیرید، این افراد به صورت آنلاین و از طریق واتس اپ با شما در ارتباط خواهند بود.

بیمه سلامتی ایرانیان خارج از کشور  

در صورتی که خارج از ایران زندگی می‌کنید و تحت پوشش هیج بیمه درمانی یا سلامتی نیستید، می‌توانید از خدمات بیمه‌ای ایران کمک بگیرید. خدمات بیمه‌ای ایران بیمه سلامتی را شامل می‌شود. توصیه می‌کنیم برای اینکه خود یا خانواده‌تان را بیمه کنید با یکی از بیمه‌های معتبر قرارداد ببندید.

به طور کلی ایرانیان ساکن در خارج از ایران می‌توانند از خدمات بیمه ایرانیان خارج از کشور استفاده کنند، کافی است از سابقه بیمه خود در ایران کمک بگیرند تا در یکی از دفاتر بیمه معتبر ایرانی ثبت‌نام کنند و خودشان را تحت پوشش آن بیمه قرار دهند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

شرایط اخذ پروانه ی کار برای اتباع
شرایط اخذ پروانه ی کار برای اتباع
قرار کارشناسی در آیین دادرسی ایران
قرار کارشناسی در آیین دادرسی ایران
بیمه زنان خانه‌دار
بیمه زنان خانه‌دار
بخشیدن مهریه بدون شاهد
بخشیدن مهریه بدون شاهد و پیامدهای آن

5 پاسخ

  1. نمیدونستم برای بیمه خارج از کشور هم این شرایط هست. جالب بود.

  2. برای بیمه ایرانیان خارج از کشور مطمئنید مدارک دیگه ای لازم نیست؟

  3. سازش بعدازازدواج عواملی مانند اقتصاد
    طرفین واعتقادشان ودیدگاه انها برای اینده رندگی است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *