جستجو کردن
Close this search box.

ساعت کاری دادگاه‌ها و دادسراهای قوه قضاییه در سال 1403

خانه / عمومی / ساعت کاری دادگاه‌ها و دادسراهای قوه قضاییه در سال 1403
ساعت کاری دادگاه‌ها و دادسراهای قوه قضاییه

دادگاه‌ها و دادسراها همواره محل رفت و آمد مردم هستند. به طبع ساعت کاری دادگاه‌ها و دادسراهای قوه قضاییه اهمیت زیادی برای مراجعین دارد. معمولا این ساعات به دقت اعلام می‌شوند تا مراجعین به نسبت همین زمان‌بندی برنامه‌های خود را تنظیم کنند. اصولا ساعت کار دادگاه ها و دادسراها در 1403هم مانند سایر ادارات است؛ اما حجم بالای کار این ادارات، معمولا کارمندان را ملزم به ماندن در ادارات برای زمان بیشتر می‌کند.

به‌این‌ترتیب ساعت کار دادگاه ها و دادسراها در 1403معمولا از ساعت 7 صبح شروع شده و تا 2 الی 3 بعدازظهر ادامه دارد. هرچند ساعت کاری قضات و کارمندان عادی با هم متفاوت است.

ازطرفی ساعات کاری ادارات مختلف در طول سال تغییر می‌کند. برخی عوامل مانند ماه رمضان، یا شروع تابستان باعث کاهش ساعات کاری کارمندان می‌شود.

اهمیت مشخص کردن ساعت کاری دادگاه‌ها و دادسراهای قوه قضاییه

یکی از مقررات مهم در ادارات و سازمان‌های دولتی از جمله ادارات قضایی، مشخص کردن دقیق ساعت کاری دادگاه ها و دادسراها است. باید همواره مشخص باشد که این افراد روزانه چه میزان از وقت خود را به کار کردن می‌گذرانند.

مشخص کردن ساعات کاری در دادگاه‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که این ادارات همواره پذیرای مردم و مراجعین هستند و مراجعه‌کننده نیز باید از ساعت کار دقیق ادارات مطلع باشد تا بتواند برنامه خودش را مطابق همان ساعت‌ها مشخص کند.

مشخص کردن زمان کار برای کارمندان آن ادارات هم از اهمیت زیادی برخوردار است. چرا که آن‌ها مطابق همین زمان‌بندی در محل کار حاضر می‌شوند.

اهمیت مشخص کردن ساعت کاری دادگاه‌ها و دادسراهای قوه قضاییه

ساعت کاری مراجع قضایی با نهادهای دیگر تفاوت دارد؟

معمولا تمام ادارات در ایران ساعت کاری یکسانی دارند. هرچند کارمندان برخی ارگان‌ها ازجمله دادسراها و دادگاه‌ها به خاطر حجم بیشتر کارها، زمان بیشتری را در ادارات می‌مانند.

اما نمی‌توان ساعت مشخصی تعیین کرد. چرا که در این ادارات، کارمندان خودشان به نسبت کاری که دارند؛ زمان بیشتری را در اداره می‌مانند.

به‌این‌ترتیب ساعت کاری دادگاه‌ها و دادسراهای قوه قضاییه هم مانند سایر ادارات دولتی از صبح شروع شده و تا بعد از ظهر ادامه دارد.

همچنین ساعت کاری کارمندان دادسراها و دادگاه‌ها با قضات یکسان است. هرچند در برخی مواقع قضات به خاطر رسیدگی بهتر به پرونده‌ها، زمان بیشتری را در ادارات می‌مانند.

ساعت کار دادگاه ها و دادسرا ها در سال 1403

در طول سا‌ل‌های مختلف ساعت کاری ادارات و نهادها در ایران تغییراتی داشته‌اند.  اما در سال 1403 ساعت کار ادارات مانند سال‌های پیش است. هرچند این احتمال وجود دارد که برخی عوامل باعث تغییرات مقطعی ساعات کاری شود.

به طور کلی ساعت کاری دادسراها و دادگاه ها در سال 1403 در بازه 7 صبح الی 3 بعد از ظهر است. گفته می‌شود که در برخی از شهرهای ایران، این ساعت‌ها کمی متفاوت هستند.

از طرفی در شرایط مختلف، زمان فعالیت دادگاه‌ها ممکن است کمی با هم متفاوت باشد. برای مثال ساعت کاری دادگاه کیفری در برخی از شعبه‌ها با دادگاه خانواده تفاوت دارد.

جالب است که برخی از دادگاه‌ها مانند دادگاه رسیدگی به جرائم اقتصادی به‌خاطر حجم بالای کار، حتی در برخی از مواقع تا شب هم در حال رسیدگی به پرونده‌ها هستند.

همچنین در برخی از مواقع مثلا روزهای تابستان به‌خاطر کاهش مصرف برق، این امکان وجود دارد که اداره زودتر تعطیل شود. همچنین در سال‌های گذشته شاهد این بودیم که بیماری کرونا باعث تغییر ساعات کاری دادسراها و دادگاه‌ها بود.

درصورتی‌که شما جز مراجعین این ادارات هستید؛ بهتر است خودتان را در ساعات اولیه صبح به آنجا برسانید. چرا که همواره ممکن است عاملی که به آن فکر نکرده باشید؛ باعث کاهش ساعت کار دادسرا و دادگاه شود.

ساعت کاری دادگاه‌ها و دادسراهای قوه قضاییه در پنجشنبه‌ها

معمولا دادسراها و دادگاه‌های شهرستان‌ها، در روزهای پنجشنبه هم دایر هستند. اما در کلان شهرها مانند تهران، پنجشنبه و جمعه روزهای تعطیلی این ادارات است. ساعت کاری دادگاه‌ها و دادسراهای قوه قضاییه در روزهای پنجشنبه مانند دیگر ادارات از 7:30 تا ۱۲:۳۰ الی ۱۳ است.

البته ساعات کاری ادارات در شهرهای مختلف ایران متفاوت است. همواره بهترین منابع برای اطلاع از ساعت کاری دادسراها و دادگاه ها، وکلا هستند. کافی است از وکلای دادنیک سوال کنید تا شما را از زمان بندی و پروسه کاری هر اداره و ارگان قضایی آگاه کنند.

ساعت کار قاضی کشیک نیز معیار مشخصی ندارد. این مرجع قضایی در ساعات مختلف شبانه‌روز و حتی روزهای تعطیل می‌تواند مشغول به‌کار باشد و در مواقع ضروری در دادسرا حاضر شود.

برای مثال ممکن است؛ ضابط دادگستری در روز تعطیل به یک حکم ورود به منزل نیاز داشته باشد. در این مواقع قاضی کشیک در اداره حاضر شده و حکم را صادر می‌کند.

ساعت کاری دادگاه‌ها و دادسراهای قوه قضاییه در پنجشنبه‌ها

ساعت کاری مراجع قضایی

طبق مصوبه دولت ساعت کاری این ارگان مانند نهادهای دیگر تعیین می‌شود. در این نهادها ساعت کار از 7 صبح الی 2 تا 3 بعد از ظهر است و در تابستان این زمان محدودتر می‌شود.

جمع‌بندی

ساعت کاری دادگاه‌ها و دادسراهای قوه قضاییه به طور کلی از 7 صبح تا 2 الی 3 بعد از ظهر است. این بازه زمانی در تابستان و همچنین در ماه رمضان یا روزهای پنجشنبه محدودتر می‌شود.

از طرفی در برخی از روزها کارمندان و پرسنل این ادارات به واسطه حجم بالای کاری که دارند؛ مجبور می‌شوند ساعت بیشتری را در اداره بمانند. لازم به ذکر است که این ادارات در کلان‌شهرهایی مانند تهران در روزهای پنجشنبه تعطیل هستند.

سوالات متداول

آیا ساعت کاری دادسرا و دادگاه با سایر ادارات یکسان است؟

بله؛ تمام ادارات دولتی قوانین و ساز و کار مشابهی درخصوص ساعت کار دارند. منتها در ادارات قضایی گاهی شاهد این هستیم که حجم بالای کار باعث می‌شوند کارمندان زمان بیشتری را در اداره بگذرانند.

آیا دادسراها و دادگاه‌ها می‌توانند زودتر از ساعت 2 تعطیل شوند؟

بله؛ دربرخی شرایط مانند روزهای تابستان یا ماه رمضان، ساعت تعطیلی این ادارات به 12:30 تغییر می‌کند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
4.5/5 - (2 امتیاز)
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

ایراد امر مطروحه چیست؟
ایراد امر مطروحه چیست؟
وکیل در یزد
وکیل در یزد
دادگاه صلح
دادگاه صلح
وکیل در کاشان
وکیل در کاشان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *