جستجو کردن
Close this search box.

شکایت از مشاور املاک

خانه / عمومی / شکایت از مشاور املاک
شکایت از مشاور املاک

شکایت از املاک به شکل مراجعه حضوری به اتحادیه مشاورین املاک و همچنین شکایت از طریق سامانه آنلاین اتحادیه امکان‌پذیر است. حتی در موارد خاص می‌توان از یک املاکی در سازمان تعزیرات هم شکایت کرد. طرح دعوی در مراجع قضائی، راه دیگر شکایت از املاکی‌ها است.

بنگاه‌های معاملات ملک باید از اتحادیه مشاورین املاک مجوز فعالیت داشته باشند و طبق ضوابط و مقررات آن کار کنند، در غیر این صورت تخلفاتی که توسط مشاوران املاک انجام می‌شود قابل پیگیری است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه شکایت از املاکی به ما پیام دهید.

تخلف املاکی شامل چه مواردی است؟

تخلافاتی که ممکن است توسط املاکی صورت گیرد عبارتند از:

1. تخلفات مربوط به قرارداد

این شایع‌ترین تخلفی است که در بنگاه اتفاق می‌افتد. مثلا «عدم تنظیم قرارداد رسمی» نشان می‌دهد که مشاور املاک قرارداد رسمی مربوط به معامله ملک را انجام نداده است. تخلف دیگر، «عدم درج اطلاعات صحیح» است که مواردی مثل ثمن نادرست، اطلاعات اشتباه در مورد طرفین معامله و موضوعاتی از این دست را در بر می‌گیرد. «عدم ارائه کد رهگیری» نیز در دسته همین تخلفات است و به معنای عدم اقدام برای ثبت قرارداد در سامانه املاک و مستغلات است.

2. تخلفات مربوط به قیمت

این تخلف به دریافت کمیسیون بیشتر از تعرفه قانونی اشاره دارد. یعنی مشاور املاک درصد کمیسیون زیادی از فروشنده یا خریدار دریافت کند. همچنین، «دریافت‌های غیرقانونی» به معنای دریافت وجه از هر دو طرف معامله یا دریافت هزینه بیشتر از حد مجاز، یکی از تخلفات مربوط به قیمت است که جدای از آن‌که نقض قوانین است، اخلاق حرفه‌ای یک مشاور املاک را زیر پا می‌گذارد.

3. تخلفات مربوط به ارائه خدمات

این تخلف به اخلاق غیرحرفه‌ای و عدم ارائه خدمات مناسب به مشتری اشاره دارد. مثلا اگر قیمت نادرست به خریدار یا مشتری اعلام شود، یا آن‌که ارائه مشاوره به هر یک از طرفین همراه با فریب آن‌ها باشد، این تخلف صورت گرفته است.

4. تخلفات صنفی مربوط به اتحادیه

«عدم عضویت در اتحادیه مشاوران املاک» اصلی‌ترین تخلف صنفی است که برخی بنگاه‌ها را شامل می‌شود. این بدان معنا است که فعالیت املاکی بدون مجوز بوده و باعث نقض قوانین مرتبط با کسب‌و‌کار می‌شود. «رعایت نکردن مقررات صنفی» نوعی تخلف مربوط به اتحادیه به حساب می‌آید.

5. تخلفات کلاهبرداری

جرائمی مثل «جعل سند» یا اصولا جعل هر نوع سندی که به ملک مربوط باشد، در دسته تخلفات و جرائم مربوطبه کلاهبرداری است و مجازات در پی دارد. فریب مشتری به قصد انجام معامله و اعمال دیگری که باعث گمراهی خریدار یا فروشنده شوند، زیرمجموعه همین بحث طبقه‌بندی می‌شوند و قابل پیگیری در مراجع قضائی‌اند.

روش های شکایت از مشاور املاک

اولین و ساده‌ترین روش شکایت از املاک، تماس با اتحادیه مشاورین املاک است. می‌توانید با شماره تلفن 7334  تماس بگیرید و پس از ذکر شماره دفتر املاک در سند، موضوع شکایت خود را توضیح دهید. اتحادیه علی‌القاعده بعد از دریافت شکایت به موضوع رسیدگی می‌کند.

دومین روش شکایت از بنگاه، مراجعه حضوری به اتحادیه است. در این روش می‌توانید خودتان می‌توانید در محل ساختمان اتحادیه مشاورین املاک در محلی که بنگاه در آن‌جا واقع شده مراجعه نمایید و شکایت خود را در بخش مربوطه ثبت نمایید. فقط توجه کنید که شکایت به اتحادیه معمولا در مواردی است که تخلفات مشاورین املاک در حوزه صنفی باشد؛ مثلا اگر کمیسیون دریافت زیاد باشد یا این‌که کد رهگیری مربوط به اجاره نامه را ارائه نشده باشد، می‌توان در اتحادیه شکایت را مطرح نمود.

روش بعدی، پیگیری موضوع در مراجع قضائی است. می‌توانید تخلف یا جرم صورت گرفته توسط مشاور املاک را مستقیما در دادگستری طرح کنید. از آن‌جایی که انجام این کار پیچیدگی حقوقی دارد، بهتر است حتما از وکلای دادگستری کمک بگیرید تا پرونده در مدت زمان کوتاهی به نتیجه برسد.

چهارمین روش شکایت از املاک، گزارش آن به سازمان تعزیرات حکومتی است. سازمان تعزیرات بر تخلفات مرتبط با گران‌فروشی و کم‌فروشی نظارت عام دارد و شکایت از کلیه واحدهای صنفی را می‌توان از طریق آن پیگیری کرد. تماس با شماره 135 یا ثبت شکایت در سامانه آنلاین سازمان تعزیرات راهی مطمئن برای پیگیری حقوق تضییع شده شما در بنگاه معاملات ملکی است.

شکایت از مشاورین املاک

مرجع رسیدگی به تخلفات مشاورین املاک

این‌که مرجع صالح برای رسیدگی به تخلف مشاورین املاک چه جایی است به نوع تخلف صورت گرفته بستگی دارد. به طور کلی اما می‌توان مراجع زیر را در موارد خاص صالح برای نظارت بر بنگاه املاک دانست:

·      اتحادیه مشاورین املاک؛ اتحادیه مشاورین املاک روی تمامی املاکی‌های شهر نظارت دارد و در صورتی که تخلفی از واحدی سر بزند، می‌توان از آن تقاضای رسیدگی کرد. مثلا اگر بنگاه به شکل غیرمجاز فعالیت کند، یا آن‌که در تنظیم قول‌نامه تخلف کند و …، می‌توان به اتحادیه شکایت کرد.

·      سازمان تعزیرات؛ سازمان تعزیرات حکومتی مسئول رسیدگی به تخلفاتی مثل گران‌فروشی است. در نتیجه اگر املاکی مبلغ کمیسیون زیادی دریافت کرد یا مرتکب هرگونه تخلف مالی دیگری شد، مستقیما می‌توان به سازمان تعزیرات شکایت کرد.

·      مراجع قضائی؛ دادگاه‌های عمومی صلاحیت عام در مورد جرائم صورت گرفته دارند. مخصوصا اگر املاکی مرتکب جرم شده باشد (مثلا جعل سند، کلاهبرداری و …)، می‌توان در دادسرا موضوع را پیگیری کرد و در صورتی که املاکی در رسیدگی مقدماتی مجرم شناخته شد، پرونده را به دادگاه ارسال کرد و منتظر رای دادگاه کیفری ماند.

برای دریافت مشاوره حقوقی در رابطه با نحوه شکایت از مشاورین املاک از طریق همین صفحه به ما پیام دهید.

نحوه اقدام برای شکایت از مشاور املاک

نحوه شکایت از املاک به به مرجع رسیدگی‌کننده بستگی دارد. مثلا موضوعاتی چون شکایت از همسایه یا شکایت بابت عدم تنظیم قرارداد رسمی را نمی‌توان در یک مرجع و به یک نحو رسیدگی کرد. با توجه به این موضوع، طریقه ثبت شکایت از املاکی به روش‌های زیر است:

شکایت از طریق اتحادیه مشاورین املاک یا باید حضوری باشد، یا تلفنی و یا به شکل آنلاین. به شکل حضوری به این ترتیب است که به محل اتحادیه مراجعه کرده و در آن‌جا در واحد دریافت شکایات و گزارش‌ها درخواست خود را ثبت کنید.

تلفنی به این ترتیب است که با شماره 7334 تماس گرفته و اعتراض و شکایت خود را بیان می‌کنید تا اتحادیه پیگیری لازم را انجام داده و ظرف مدت معین نتیجه را اعلام نماید.

در صورتی که شکایت جنبه حقوقی و کیفری داشته و باید از طریق مراجع قضائی پیگیری شود، حتما در ابتدا بایستی به دفاتر خدمات قضائی مراجعه نمود. در آن‌جا می‌توان شکوائیه را ثبت کرد. پرونده سپس به دادگاه صالح ارسال می‌شود و دادگاه ضمن بررسی مدارک و دعوت از طرفین، ظرف مدت معین حکم صادر می‌کند. مطالبه خسارت وارد شده به طرف زیان‌دیده می‌تواند تضمین‌کننده حقوق شخص نزد مرجع قضائی باشد.

در نظر داشته باشید که در پرونده‌های شکایت از املاک، برای آن‌که شانس موفقیت شما افزایش یابد، باید از یک وکیل دادگستری متخصص در امور املاک کمک بگیرید. وکلای ما در مجموعه دادنیک با داشتن سال‌ها سابقه در پرونده‌های ملکی و شکایت از املاک، به پیچیدگی‌های حقوقی این حیطه تسلط کامل داشته و می‌توانند شما را تا رسیدن به نتیجه مطلوب یاری کنند.

نحوه شکایت از مشاور املاک از طریق سازمان تعزیرات نیز به این صورت است که فرد شاکی یا وکیل وی باید به صورت حضوری به شعب بدوی تعزیرات مراجعه کرده و شکایت خود را به ثبت برسانند. شاکی (یا وکیل او) همچنین می‌توانند به صورت آنلاین از طریق سایت tazirat135.ir نیز شکایت خود را ثبت کنند. این سایت متعلق به سازمان تعزیرات بوده و کارشناسان آن شکایت‌های واصله را ظرف مدت کوتاهی بررسی می‌کنند.

شکایت تلفنی از بنگاه

در صورتی که نمی‌خواهید حضوری به اتحادیه املاک مراجعه کنید، می‌‌توانید شکایت از املاک را به شکل تلفنی انجام دهید. کافی است با شماره 7334 تماس بگیرید و شکایت خود را علیه بنگاه مطرح کنید. اتحادیه خود به موضوع رسیدگی می‌کند و نتیجه را به شما اعلام می‌نماید.

در صورتی هم که اتحادیه پیگیری درستی انجام ندهد و تخلف املاکی ناشی از گران‌فروشی یا عدم ارائه درست و کامل خدمات مشاوره‌ای باشد، می‌توان قضیه را در سازمان تعزیرات پیگیری کرد. شماره سازمان تعزیرات برای پیگیری 135 است و همه روزه آماده دریافت گزارش‌ها از سرتاسر کشور است.

مدارک مورد نیاز برای شکایت از بنگاه

قبل از آن‌که بخواهید شکایت از املاک را به ثبت برسانید، باید مدارک و اسناد لازم را که اثبات‌کننده ادعای شما باشد جمع‌آوری کنید. این مدارک شامل قرارداد منعقد شده با مشاور املاک، رسیدهای پرداختی، مکاتبات و پیام‌ها، شهادت شهود و… هستند که همگی به نوعی مرتبط با موضوع تلقی می‌شوند.

در صورتی که از وکیل پایه یک دادگاه کمک بگیرید، خود او نسبت به جمع‌آوری مدارک اقدام کرده و با دست پر از بنگاه شکایت خواهد کرد.

جمع‌بندی

شکایت از املاک از طریق روش‌های مختلف امکان‌پذیر است و می‌توان مسئله را در اتحادیه، سازمان تعزیرات و همچنین در مراجع قضائی پیگیری کرد. پیگیری از طریق اتحادیه و سازمان تعزیرات زودبازده‌تر است، و در عین حال مراجع قضائی پیگیری معمولا دقیق‌تری انجام می‌دهند.

در صورتی که می‌خواهید از بنگاهی شکایت کنید و به حقوق خود برسید، می‌توانید همین حالا با وکلای ما در مجموعه دادنیک ارتباط بگیرید. ما از صفر تا صد کار کنار شماییم و تمام تلاش خود را به کار خواهیم بست تا در پرونده به نتیجه مطلوب برسید.

سوالات متداول

بهترین مرجع برای شکایت از املاک کجاست؟

بستگی به نوع تخلف صورت گرفته دارد. مراجع قضائی معمولا رسیدگی طولانی مدت انجام می‌دهند، به همین خاطر تخلفات ساده‌تر را بهتر است از طریق اتحادیه مشاورین املاک پیگیری کرد.

اگر تعرفه دریافتی بنگاه زیاد باشد، باید به کجا شکایت کرد؟

هم می‌توان به اتحادیه شکایت کرد و هم به سازمان تعزیرات. معمولا سازمان تعزیرات حکومتی نظارت بهتری بر مسائل مرتبط با گران‌فروشی دارد.

اگر املاکی بعد از ثبت قرارداد کد رهگیری نداد، این کجا می‌توان پیگیری کرد؟

این تخلف مربوط به ثبت قرارداد است و باید از طریق مراجعه به اتحادیه مشاورین املاک محل پیگیری شود.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

خرید و فروش خودرو ایرانیان خارج از کشور
خرید و فروش خودرو در ایران
رهن مال غیر
رهن مال غیر
راه‌های تشخیص اصالت اسناد توسط دادگاه
دادگاه چگونه به اصالت سند رسیدگی می‌کند؟
فروش مال به غیر
فروش مال به غیر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *