جستجو کردن
Close this search box.

شکایت از سر و صدای بچه همسایه

شکایت از سر و صدای بچه همسایه

زندگی شهرنشینی و آپارتمان‌نشینی، همراه با چالش‌های فراوانی است که یکی از آنها مواجهه با همسایه‌های پر سروصدا است. این موضوع موجب تنش‌های فراوانی در محیط‌های مسکونی شده است. قانون‌گذار برای حمایت از حقوق ساکنین، مقرراتی را وضع کرده که به افراد امکان می‌دهد با روش‌های مختلف و بر اساس شدت و نوع مزاحمت، برخورد قانونی کنند.

برای شکایت از سروصدای بچه همسایه می‌توانید از روش‌های مسالمت‌آمیز نظیر گفتگو با همسایه یا مدیر ساختمان و روش‌های حقوقی از جمله ارسال اظهارنامه، پلیس 110 و شکایت حقوقی استفاده کنید.

درصورتی‌که قصد دارید از همسایه پر سروصدای خود شکایت کنید، می‌توانید همین حالا با کارشناسان حقوقی دادنیک مشورت کنید تا شما را راهنمایی کنند.

راه‌های شکایت از همسایه پر سروصدا

برای مقابله با همسایه پر سروصدا راه‌های مختلفی وجود دارد که به ترتیب درجه شدت ضمانت اجرا قانونی شامل موارد زیر می‌شوند:

راه‌های شکایت از همسایه پر سروصدا

استفاده از روش‌های مسالمت‌آمیز:

زمانی که همسایه شما برای شما ایجاد مزاحمت می‌کند و موجب سروصدای نامتعارف می‌شود، در اولین گام باید با استفاده از روش‌های مسالمت‌آمیز و گفتگو مشکل را مطرح و حل کنید.

برگزاری جلسه ساختمان:

درصورتی‌که استفاده از روش مسالمت‌آمیز و گفتگوی دوستانه تأثیر در کاهش سروصدا و مزاحمت نداشته باشد، می‌توانید با درخواست از مدیر ساختمان جلسه‌ای با حضور همسایه‌های ناراضی و همسایه مزاحم برگزار کنید و به‌صورت جدی نسبت به مزاحمت پیش‌آمده تذکر دهید.

ارسال اظهارنامه قضایی:

قبل ازآنکه به طور رسمی در دادگاه حقوقی یا کیفری شکایت کنید. باید به دفاتر خدمات قضایی الکترونیک مراجعه کرده و نسبت به ارسال اظهارنامه قضایی با موضوع مزاحمت همسایه و درخواست رفع آن اقدام کنید. در اظهارنامه باید نسبت رفع مزاحمت هشدار دهید و بیان کنید در صورت عدم رفع آن اقدام قضایی صورت خواهد گرفت.

لازم به ذکر هر آنچه در اظهارنامه قضایی نوشته می‌شود می‌تواند به عنوان اقرارات نویسنده در نظر گرفته شود؛ بنابراین بهتر است اظهارنامه قضایی خود را با مشورت با وکیل تنظیم کنید. دادنیک فرصتی فراهم کرده که بتوانید از خدمات وکیل در ایران به‌صورت غیرحضوری استفاده کنید.

ارسال اظهارنامه قضایی

تماس با پلیس 110:

درصورتی‌که مزاحمت همسایه مطابق قانون جرم ساخته شود می‌توانید با پلیس تماس بگیرید. با مداخله نیروی انتظامی و تنظیم صورت‌جلسه می‌توانید در مرحله قضایی به عنوان یک مدرک محکمه‌پسند به آن استناد کنید.

مراجعه به مراجع قضایی:

اگر راهکارهای فوق مؤثر واقع نشد، باید نسبت به طرح دعوای حقوقی یا شکایت کیفری اقدام کنید. برای طرح دعوای شکایت از همسایه در اولین اقدام باید استشهادیه تنظیم کنید. سپس با مراجعه به دفاتر خدمات الکترونیک شکایت خود را ثبت کنید.

لازم به ذکر است برای شکایت از حیوان خانگی همسایه یا سایر مزاحمت‌ها باید اسناد و مدارک اثبات کنده ادعای خود را ضمیمه دادخواست خود کنید.

مدارک و شواهد لازم برای اثبات مزاحمت و سروصدای همسایه

برای اثبات مزاحمت همسایه و شکایت حقوقی نیازمند جمع‌آوری مدارک و شواهد هستید. موارد زیر می‌تواند به عنوان مدارک در دعوای شکایت از همسایه مورد استناد قرار گیرد:

  • شهادت شهود: همسایگان دیگر که شاهد مزاحمت بوده‌اند یا سایر افرادی که مکرراً به محل مزاحمت مراجعه کرده‌اند می‌توانند نسبت به وقوع مزاحمت شهادت دهند.
  • مدارک کتبی: مدارکی از جمله یادداشت‌ها و ثبت رویدادهای مزاحمت، نامه‌ها و شکایات کتبی به مدیر ساختمان و غیره می‌تواند به عنوان مدارک وقوع مکرر مزاحمت مورد استناد قرار گیرد.
  • ضبط صدا و تصویر: فیلم ویدئویی، فیلم دوربین‌های مداربسته و ضبط سروصدای ناشی از مزاحمت از دیگر مدارک قابل‌استناد در دادگاه هستند.
  • مدارک پزشکی: اگر به‌واسطه مزاحمت دچار آسیب روانی یا جسمی شده باشید می‌تواند از گزارش پزشک متخصص به عنوان مدرک استفاده کنید.
  • مکاتبات پلیس: گزارش پلیس، شماره پرونده‌های پلیس و صورت‌جلسات تنظیم شده توسط مأمور انتظامی نیز به عنوان مدرک اثبات دعوا ارزش حقوقی دارند.
  • مدارک الکترونیکی: پیام‌های اثبات‌کننده وقوع مزاحمت و غیره نیز ممکن است اماره‌ای بر ادعای شما باشد.
  • گزارش‌های مدیر ساختمان: گزارش‌های کتبی مدیر ساختمان، استشهادیه اعضای ساختمان و غیره نیز در اثبات ادعای مزاحمت کاربردی‌اند.

باتوجه‌به اینکه جمع‌آوری مدارک اثبات‌کننده ادعا تأثیر مهمی در صدور رأی قاضی می‌گذارد، بهتر است پیش از ثبت شکایت با یک وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید.

مدارک و شواهد لازم برای اثبات مزاحمت و سروصدای همسایه

برای شکایت از سروصدای بچه همسایه به کجا زنگ بزنیم؟

درصورتی‌که شخصی قصد شکایت از سروصدای بچه همسایه دارد باید با 110 تماس بگیرد و شکایت خود را مطرح کند. سپس با ارائه آدرس به پلیس، یک مأمور کلانتری به محل مراجعه می کند. این مامور موظف به تنظیم صورتجلسه است که می‌تواند در دادگاه مورد استناد قرار گیرد.

لازم به ذکر شما تنها در صورتی حق شکایت نسبت به سروصدای همسایه دارید که این سروصدا عرفاً نامتعارف تلقی شود.

موارد رعایت حقوق همسایگان در قانون

در زندگی آپارتمان‌نشینی و شهری حقوق و مقرراتی وجود دارند که توسط قانون‌گذار تنظیم شده‌اند و باید رعایت شود. از جمله مستندات قانونی رعایت حقوق همسایگان می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • اصل 40 قانون اساسی: مطابق اصل 40 قانون اساسی، هیچکس نمی‌تواند اعمال حق خویش را وسیله اضرار به غیر یا تجاوز به منافع عمومی قرار دهد. در واقع، علیرغم اینکه هر کس می‌تواند هر تصرفی که می‌خواهد در اموال خود کند، اما این تصرفات نباید باعث نقض حقوق سایرین گردد.
  • ماده 30 قانون مدنی: مطابق این ماده، هر مالکی نسبت به مایملک خود حق همه گونه تصرف و انتفاع دارد مگر در مواردی که قانون استثناء کرده باشد. در واقع مالک مجاز به تصرفاتی است که متعارف و معقول باشد.
  • ماده 132 قانون مدنی: بر اساس این ماده، کسی نمی‌تواند در ملک خود تصرفی کند که مستلزم تضرر همسایه شود مگر تصرفی که به قدر متعارف و برای رفع حاجت یا رفع ضرر از خود باشد.
  • ماده 23 آیین نامه اجرایی قانون تملک آپارتمان‌ها: طبق این ماده، شرکا ساختمان موظفند در پرداخت هزینه‌های مستمر و هزینه هائی که برای حفظ و نگاهداری قسمت‌های مشترک بنا مصرف می‌شود مشارکت کنند. بنابراین وظیفه هزینه نگهداری از ساختمان بر عهده اهالی ان است.
  • ماده 59 قانون آپارتمان نشینی: طبق این ماده، در میهمانی‌های شب‌های غیر تعطیل بعد از ساعت 22 و در شب‌های تعطیل بعد از ساعت 24 رعایت سکوت کامل ساختمان الزامی است.

با توجه با اینکه نوع و دلیل شکایت، مرجع صالح رسیدگی به  شکایت را تعیین می‌کند. بهتر است پیش از اقدام قانونی با وکیل متخصص مشورت کنید. برای ارتباط با وکیل و کسب مشاوره حقوقی می‌توانید از دادنیک کمک بگیرید.

موارد رعایت حقوق همسایگان در قانون

جمع‌بندی

شکایت از سروصدای بچه همسایه، نیازمند آگاهی از روش‌های قانونی شکایت و حقوق همسایگی است. ابتدا، بهتر است از راهکارهای مسالمت‌آمیز و گفتگو استفاده شود. در صورت عدم نتیجه‌گیری، می‌توان با برگزاری جلسه‌های ساختمانی، ارسال اظهارنامه قضایی، و در نهایت تماس با پلیس یا مراجعه به مراجع قضایی، اقدام کرد. جمع‌آوری مستندات کافی و استفاده از مشاوره وکلای متخصص می‌تواند در موفقیت طرح دعوا نقش مهمی داشته باشد.

مؤسسه حقوقی دادنیک آماده است شما مخاطبان عزیز را در این زمینه راهنمایی و پشتیبانی کند.

سؤالات متداول

مرجع صالح برای رسیدگی به شکایت از همسایه کدام است؟

مرجع صالح برای رسیدگی به مزاحمت همسایه بسته به نوع مزاحمت می‌تواند دادگاه حقوقی، کیفری یا شورای حل اختلاف باشد.

آیا می‌توان نسبت به هر سروصدایی شکایت کرد؟

خیر تنها نسبت به مزاحمت‌هایی قادر به شکایت هستید که غیرقانونی و خارج از حدود عرف باشند.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

شکایت از قیم
نحوه طرح شکایت اشخاص محجور
وکیل در بندرعباس
وکیل در بندرعباس
وکیل پایه یک دادگستری
وکیل پایه یک دادگستری کیست؟
وکیل در قزوین
وکیل در قزوین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *