شکایت از طلافروشی

شکایت از طلافروشی

شکایت از طلافروشی از طریق مراجع قضایی و اتحادیه صنف طلافروشان استان مربوطه امکان‌پذیر است. چنانچه فروشنده مرتکب تخلفاتی مثل کم‌فروشی، گران‌فروشی یا فروش طلای تقلبی شود، می‌توانید برای احقاق حق خود از طریق راه‌های قانونی اقدام کنید.

برای شکایت از طلافروشان باید مدارک لازم که نشان‌دهنده تخلف صورت گرفته توسط طلافروش است را ارائه کنید. علاوه‌بر‌این باید فاکتور طلا و رسید‌های واریز وجه با لایحه تنظیمی و نوع خواسته به پرونده شکایت پیوست شود.

در ادامه این مطلب از دادنیک به بررسی اینکه چگونه از طلافروشی شکایت کنیم می‌پردازیم. 

دلایل شکایت از طلافروشی

شکایت از طلافروشی در صورتی امکان‌پذیر است که فروشنده تخلفاتی مانند کم‌فروشی، گران‌فروشی، تخلفات مربوط به عیار طلا، استفاده از ترازوی دستکاری شده را انجام داده باشد. در ادامه به برخی از موارد مهم شکایت از طلا فروشان اشاره می‌کنیم.

دلایل شکایت از طلافروشی

گران ‌فروشی توسط طلافروش

ممکن است فروشنده طلا با سوءاستفاده از بی‌اطلاعی خریداران و استفاده از نوسانات بازار ارز، زیورآلات یا قطعه طلا و سکه‌ای را بیشتر از قیمت واقعی به مشتری بفروشد. این تخلف از طریق مطابقت فاکتور با طلای ساخته شده توسط کارشناس قابل تشخیص خواهد بود. در صورت ارتکاب گران‍فروشی، امکان شکایت از طلافروشان وجود دارد و می‌توانید برای طرح موضوع شکایت و تخلف صورت گرفته اقدام کنید.

کم‌ فروشی توسط فروشنده

یکی از تخلفاتی که توسط طلافروشان ممکن است صورت بگیرد، کم‌فروشی طلا به مشتریان است. اگر فروشنده به مشتری طلایی را با وزن کمتر از وزن ذکر شده در فاکتور به فروش برساند، این موضوع از طریق مراجع قضایی و صنف طلافروشان قابل پیگیری خواهد بود.

فروش طلای عیار پایین به مشتری

از مهم‌ترین موضوعاتی که در فروش طلا باید به آن دقت کنید، معیار طلاست. عیار در‌واقع کیفیت طلا را نشان می‌دهد و در کشور ایران معمولاً طلای ۱۸ عیار خرید و فروش می‌شود. اگر طلافروش طلایی را با عیار کمتر و به‌عنوان طلای ۱۸ عیار به فروش برساند، تخلف کرده است و می‌توانید از طریق صنف طلا و جواهر برای شکایت از طلافروشی اقدام کنید.

معامله سکه تقلبی

در حال حاضر نمونه‌های تقلبی سکه در بازار طلا بسیار زیاد است. به همین دلیل برای خرید سکه باید به مراکز رسمی و معتبر مراجعه کنید. چنانچه طلا فروش سکه تقلبی به مشتریان بفروشد، جرم به حساب می‌آید و در صورت شکایت مشتریان مجازات قانونی برای وی در نظر گرفته خواهد شد.

فروش زیورآلات و نگین بدل به جای اصل

در برخی از موارد طلافروشان سنگ‌ها و نگین‌های تقلبی را به جای سنگ‌های قیمتی و اصل به مشتریان می‌فروشند. این مورد یکی از مهم‌ترین تخلفات ارتکابی توسط طلافروشان به حساب می‌آید و با طرح شکایت از طلافروشان این موضوع قابل پیگیری است.

فروش طلای کارکرده به جای طلای نو

از دیگر تخلفات ارتکابی توسط طلافروشان، فروش طلای دست دوم و کارکرده به جای طلای نو است. چنانچه طلافروش طلای کارکرده را به‌عنوان طلای نو به مشتری بفروشد، مرتکب جرم شده است و شما می‌توانید برای شکایت از طلافروشی در مراجع قانونی اقدام کنید. با توجه به اینکه مراحل شکایت از طلافروشان زمان‌بر است، توصیه می‌کنیم حتماً با وکیل پایه یک دادگستری در ارتباط باشید تا مراحل تنظیم شکواییه به‌طور مناسب انجام شود.

مراحل طرح شکایت از طلافروشان

برای شکایت از طلافروشی باید مراحل زیر را پیگیری نمایید:

  • در گام اول باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و یک شکواییه مناسب و دقیق با هدف شکایت از فروشنده تنظیم کنید.
  • پس از تنظیم شکواییه، دفاتر خدمات قضایی آن را به دادسرای محل تخلف ارسال خواهند کرد.
  • چنانچه وقوع تخلف و جرم توسط طلافروش محرز شود، با صدور کیفرخواست پرونده شکایت از طلافروشی برای صدور رای نهایی به دادگاه ارجاع داده می‌شود.
  • در مراحل بعدی بازپرس با صدور قرار تأمین، متهم را ملزم به حضور در دادگاه خواهد کرد.
  • سپس ادله و مستندات ارائه شده توسط شاکی و توضیحات متهم توسط دادیار یا بازپرس بررسی خواهد شد.
  • در صورت لزوم تحقیقات مقدماتی انجام خواهد شد و موضوع شکایت از طلافروشی به کارشناس ارجاع داده می‌شود.
  • پس از طی کردن این مراحل، دادسرا رای نهایی را در خصوص پرونده صادر می‌کند.
  • در آخر نیز پس از ارسال پرونده به دادگاه، قاضی یک جلسه دادرسی تشکیل خواهد داد و شاکی و متهم باید در دادگاه حضور داشته باشد.

مراجع پیگیری شکایت از طلافروشان

برای تعیین مرجع پیگیری شکایت از طلافروشی ابتدا باید مشخص شود که جرم صورت گرفته از چه نوع تخلفی است. برخی از تخلفات تحت نظر اتحادیه طلا و جواهر قابل پیگیری است، اما برخی از جرائم مانند قلب سکه و فروش طلای سرقتی باید در دادسرای محل وقوع جرم مطرح شود.

اتحادیه صنف طلا و جواهر هر استان

برای شکایت از طلافروشی ابتدا باید به سامانه اتحادیه طلا و جواهر استان وارد شوید و نوع تخلف را ثبت کنید. در این روش می‌توانید شکایت خود را به صورت آنلاین مطرح نمایید و مشخصات قطعه طلای خود را که در فاکتور درج شده وارد کنید.

به‌علاوه امکان تماس با اتحادیه‌های شهرستان از طریق شماره 02188836340 وجود دارد و می‌توانید تخلف صورت گرفته توسط طلافروش را توضیح دهید. با این حال برای پیگیری سریع‌تر موضوع و رسیدگی به شکایت، توصیه می‌کنیم حتماً نوع تخلف را در سایت اتحادیه طلا و جواهر ثبت نمایید.

مراجع قضایی دادگستری

اگر تخلف صورت گرفته توسط طلافروش تحت عناوین مجرمانه مانند فروش طلای سرقتی باشد، باید حتماً به مراجع قضایی مراجعه کنید. ارتکاب تقلب در فروش طلا که وصف کیفری دارد، به‌عنوان کلاهبرداری در مراجع قضایی و دادگستری قابل پیگیری است. شما می‌توانید با مراجعه به دادسرای محل طلافروشی اقدامات لازم را برای رسیدگی به موضوع مورد شکایت را انجام دهید.

مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت از طلافروش

برای شکایت از طلافروشی باید مدارک و اسنادی که نشان‌دهنده جرم و تخلف فروشنده است را ارائه کنید. از جمله مدارک مهم فاکتور فروش طلا و رسیدهای مربوط به واریز وجه است که باید با نوع دقیق درخواست و لایحه تنظیم شده به پرونده پیوست شوند.

برای طرح شکایت از اصناف مختلف باید حتماً مستندات و مدارکی که بیانگر حق و حقوق قانونی شما است را به دادسرا ارائه کنید. در مراحل بعد مستندات همراه با لایحه دفاعی در پرونده پیوست خواهند شد. بر اساس قانون برای اثبات دعاوی نیز می‌توانید از شهادت، سوگند، اقرار و قسامه نیز استفاده کنید و چنانچه قاضی نسبت به موضوع شکایت آگاهی کافی داشته باشد، تاثیر بسزایی در به نتیجه رسیدن پرونده شما خواهد داشت.

مدارک مورد نیاز برای طرح شکایت از طلافروش

زمان مورد نیاز برای طرح شکایت از طلافروشان

در حال حاضر به دلیل اینکه در صنف طلافروشان کلاهبرداری‌های متعددی انجام می‌شود و افراد مختلف برای طرح شکایت از طلافروشی اقدام می‌کنند، از این رو حجم پرونده‌ها بسیار زیاد است. پس از ارائه مستندات نیز مرجع قضایی دستور تحقیقات مقدماتی را برای پیگیری موضوع صادر می‌کند.

به همین دلیل نمی‌توان زمان دقیقی را برای رسیدگی به پرونده شکایت از طلافروشان پیش‌بینی کرد. علاوه‌بر‌این به دلیل تحقیقات و کارشناسی‌های زیادی که در مراحل مختلف صورت می‌گیرد تا تخلف فروشنده به اثبات برسد، ممکن است زمان رسیدگی به پرونده شکایت بیشتر طول بکشد. 

جمع بندی

برای شکایت از طلافروشی می‌توانید از طریق مراجعه به اتحادیه صنف طلا و جواهر استان مربوطه یا مراجع قضایی دادگستری اقدام کنید. برای بررسی پرونده، شاکی باید حتماً مدارک و مستنداتی مانند فاکتور و رسید‌های واریز وجه که بیانگر جرم باشد را ارائه کند. سپس تحقیقات و کارشناسی‌های متعدد برای پیگیری تخلف طلافروش آغاز خواهد شد.

با توجه به حجم بالای شکایات از طلافروشان نمی‌توان زمان مشخصی برای رسیدگی به موضوع شکایت وجود ندارد، اما چنانچه پرونده خود را به وکلای مجرب و با سابقه بسپارید، مراحل انجام دادرسی و صدور رأی سریع‌تر انجام خواهد شد.

سوالات متداول

در چه صورتی می‌توان از طلافروشی شکایت کرد؟

مواردی مانند خرید و فروش طلای مسروقه، کلاهبرداری، معامله سکه تقلبی، گران‌فروشی و کم‌فروشی طلا، فروش طلای کارکرده به جای طلای نو تخلف محسوب می‌شود. در چنین شرایطی با ارائه مدارک محکمه‌پسند می‌توانید از طلا‌فروشی شکایت کنید.

برای شکایت از طلافروشان چه اقداماتی انجام باید داد؟

ابتدا باید به دفاتر خدمات قضایی مراجعه کرده و یک شکواییه دقیق تنظیم کنید. با ارسال شکواییه به دادسرا، پرونده شما همراه با مستندات ارائه شده و توضیحات متهم بررسی خواهد شد.

از چه راه‌هایی می‌توان برای پیگیری شکایت از طلافروشی اقدام کرد؟

برای پیگیری موضوع شکایت می‌توانید به اتحادیه صنف طلا و جواهر استان و مراجع قضایی دادگستری مراجعه نمایید.

به این مطلب چه امتیازی می دهید؟
این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینه‌های مختلف منتشر می‌نماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص می‌توانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.

مقالات مرتبط

وکیل در رشت
وکیل در رشت
توقیف خانه برای مهریه
توقیف خانه برای مهریه
شکایت از خشکشویی و لباس شویی
شکایت از خشکشویی و لباس شویی
معرفی بعضی از اصطلاحات پرونده های حقوقی
معرفی بعضی از اصطلاحات پرونده های حقوقی
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *