چک صیادی یکی از پرکاربردترین نوع چکهاست که اگر حساب انتقال دهنده در موعد مقرر پول کافی نداشته باشد، برگشت خواهد خورد. در این مطلب از وبسایت مؤسسه حقوقی دادنیک روشهای شکایت از انتقال دهنده چک صیادی را توضیح خواهیم داد.
روشهای شکایت از انتقال دهنده چک صیادی
برای اینکه شکایت از انتقال دهنده چک صیادی را به طور دقیق انجام دهید، باید توجه داشته باشید که روشی خاص برای این نوع شکایت وجود دارد. این در حالی است که سه روش برای شکایت از چک برگشتی استفاده میشوند. به این معنی که شما با روش کیفری، حقوقی و ثبتی حکم جلب چک صیادی را دریافت خواهید کرد.
اما برای انتقال دهنده چک صیادی که فردی متفاوت از صادر کننده این نوع چک است، روش شکایت متفاوت خواهد بود.

شکایت از چک صیادی
اگر میخواهید از چک صیادی شکایت کنید، به این معنی که صادر کننده چک به عنوان خوانده محسوب میشود، باید از مدت زمان شش ماهه خود استفاده کنید. به این شیوه که در بانک درخواست برگشت زدن چک را ثبت کنید و گواهی عدم پرداخت را دریافت نمایید. سپس با مدارک لازم به محاکم قضایی از جمله دادگاه حقوقی و دادسرا یا دفتر ثبت اسناد رسمی رجوع کرده و دادخواست خود را به ثبت برسانید.
این پیگیری منجر به صدور حکم جلب چک صیادی خواهد شد. در صورتی که شکایت از نوع کیفری باشد شما با در دست داشتن اجراییه میتوانید شکایت از چک صیادی را پیگیری کنید.
نحوه شکایت از انتقال دهنده چک صیادی
اکنون نوبت به بررسی روشی میرسد که میتوانید با مطالعه آن شکایت از انتقال دهنده چک صیادی را پیگیری کنید. در توضیح کامل تر باید بگوییم که در شکایت از فرد انتقال دهنده چک صیادی امکان صدور اجراییه وجود ندارد. زیرا اجراییه تنها برای شکایت از صادر کننده چک صادر میشود.
ثبت دادخواست مطالبه وجه
در گام اول فرد باید دادخواست مطالبه وجه را ثبت کند. برای این منظور باید به یکی از دفاتر الکترونیکی قضایی مراجعه کند. پس از اینکه در سامانه ثنا عضو شد، باید دادخواست خود را به ثبت برساند. در نگارش این دادخواست وکیل چک برگشتی به او کمک خواهد کرد.
پرداخت هزینه دادرسی
بخش مهمی از شکایت از انتقال دهنده چک صیادی به پرداخت هزینه دادرسی مربوط میشود. فرد باید 3.5 درصد مبلغ چک صیادی را به عنوان هزینه دادرسی بپردازد تا دادخواست مورد بررسی قرار گیرد.
برگزاری جلسه رسیدگی در دادگاه
اکنون نوبت به مرحله رسیدگی در دادگاه میرسد. دقت کنید که از زمان ثبت دادخواست مطالبه وجه تا صدور رأی دادگاه بین 45 روز تا 3 یا 4 ماه زمان میگذرد. هرچند رأی به مدت 20 روز قابل اعتراض خواهد بود. در صورتی که یکی از طرفین شکایت کند، دادگاه تجدید نظر برگزار شده و رأی را اعلام خواهد کرد.
صدور اجراییه و توقیف اموال
در صورتی که حکم به نفع خواهان باشد، اجراییه صادر میشود. به این معنی که حکم توقیف اموال انتقال دهنده چک صادر میشود. در صورتی که مالی برای توقیف نباشد، حکم جلب انتقال دهنده چک صیادی صادر خواهد شد.

وکیل چک برگشتی
با اینکه روندهای متعددی برای پیگیری مطالبه وجه چک صیادی وجود دارند، اما این فرآیند ابعاد و دردسرهای مختلفی دارد. در این زمان وکیل چرک برگشتی میتواند از آغاز تصمیم برای شکایت تا زمان صدور اجراییه یا حکم جلب انتقال دهنده چک صیادی همراه شما باشد.
در این مطلب توضیحاتی ارائه دادیم که شما را با فرآیند شکایت از انتقال دهنده چک صیادی آشنا میکند. اما وکلای مجرب و کاربلد مؤسسه حقوقی دادنیک شما را در تمام طول مسیر حقوقی و کیفری مورد نظر برای شکایت کردن از انتقال دهنده چک برگشتی همراهی خواهند کرد. البته امکان مشاوره تلفنی یا واتس اپی رایگان نیز برای شما وجود دارد.
سوالات متداول
آیا برای شکایت از انتقال دهنده چک صیادی همان ابتدا اجراییه صادر میشود؟
خیر. صدور اجراییه هنگام شکایت از انتقال دهنده چک صیادی همزمان با صدور رأی دادگاه است. آن هم در صورتی که رأی به نفع خواهان شکایت باشد.
در چه صورت حکم جلب انتقال دهنده چک صیادی صادر میشود؟
اگر هنگام توقیف اموال انتقال دهنده چک صیادی، مالی برای توقیف نباشد، حکم جلب انتقال دهنده چک صیادی صادر میشود.
دادنیک چیست؟
دادنیک یک موسسه حقوقی است که خدمات حقوقی خانواده مانند انواع طلاق، انحصار وراثت، خدمات مربوط به کنسولگری و… را به ایرانیان داخل و خارج از کشور ارائه میدهد.
آیا امکان برگزار جلسه آنلاین با وکیل وجود دارد؟
بله. در صورتی که در شهر و یا کشورهای دیگر سکونت دارید و یا به دلیل مشغله کاری امکان حضور در دفتر را ندارید، میتوانید جهت تنظیم جلسه آنلاین با وکیل پایه یک دادگستری، به واتساپ یا تلگرام دادنیک پیام دهید.
چگونه به دادنیک اعتماد کنیم؟
وکلای موسسه دادنیک (یا همکاران ما در موسسه دادنیک) وکیل پایه یک دادگستری هستند و دارای پروانه وکالت فعال در کانون وکلا میباشند. ضمن اینکه قرارداد فی مابین موکل و وکلای دادنیک در سامانه ثنا که متعلق به قوه قضاییه است، تنظیم و ثبت میشود. که قابل پیگیری توسط وکیل و موکل میباشد.
مشتری من یک چک از مشتری خودش به من انتقال داده. تو سامانه صیاد هم ثبت شده. من الان باید از مشتری خودم شکایت کنم یا صاحب چک؟
درود
برای راهنمایی دقیق با مشاورین موسسه دادنیک تماس بگیرید.
اجراییه ی فوری فقط صاحب حساب اما دادخواست حقوقی از هر دوتاشون تضامنی.
به نظرم دادخواست حقوقی علیه صادر کننده و انتقال دهنده بهتره چون با خسارات یه جا بررسی میسه