در صورتی که دندانپزشک در انجام وظایف خود مرتکب قصور شود یا استانداردهای سازمان نظام پزشکی را رعایت نکند، شاکی میتواند از او شکایت به عمل آورد. البته باید بین خطای دندانپزشک و آسیبی که به بیمار وارد میشود، حتما ارتباط وجود داشته باشد.
به طور کلی شکایت از دندانپزشک از طریق تماس با شماره 190، مراجعه به سازمان نظام پزشکی و همچنین طرح دعوی در دادگاه عمومی (از طریق دفاتر خدمات قضایی) امکانپذیر است.
اینکه مراحل رسیدگی به پرونده به چه ترتیبی پیش رود و رسیدگی به شکایت در چه مدت زمانی انجام شود، به داشتن یا نداشتن وکیل بستگی دارد. اگر از وکیل دادگستری متخصص در حوزه قصور پزشکی کمک بگیرید، پرونده خیلی زودتر به نتیجه میرسد.
برای اطلاع بیشتر در رابطه این موضوع و بهرهمندی از مشاوره حقوقی میتوانید با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
در چه شرایط میتوان از دندان پزشک شکایت کرد؟
برای آنکه بتوان از دندانپزشک شکایت کرد، حتما باید قصور یا خطایی از جانب او سر زده باشد. مطابق با ماده 336 قانون مجازات اسلامی، قصور پزشکی در صورتی به وقوع میپیوندد که دندانپزشک بی مبالاتی کرده، یا در درمان بیاحتیاطی کرده، یا آنکه مهارت نداشته، و یا آنکه نظامات دولتی را رعایت نکرده باشد.
در صورتی که هر یک از شروط بالا وجود داشت و شاکی مدارکی مبنی بر قصور پزشک در دست داشت، میتواند طرح شکایت از پزشک کند. البته با توجه به پیچیده بودن و زمانبر بودن این فرایند، حتما توصیه میشود که از وکیل پایه یک دادگستری دادنیک استفاده نمایید.
چگونه میتوان از دندانپزشک مقصر شکایت کرد؟
شکایت از دندانپزشک میتواند از سه طریق انجام شود:
1. تماس تلفی
نهاد بازرسی و رسیدگی به شکایات وزارت بهداشت شماره 190 را جهت دریافت شکایات از دندانپزشکان تعیین کرده و آماده رسیدگی به تخلفات آنها است. میتوانید همین حالا با این شماره تماس بگیرید و شکایت خود را مطرح کنید.
2. ارتباط با سازمان نظام پزشکی
ثبت شکایات از دندانپزشکان به سازمان نظام پزشکی از طریق ایمیل، و همچنین از طریق ثبت درخواست بررسی در سایت نظام پزشکی امکانپذیر است. همچنین میتوانید با در دست داشتن مدارک خود به نظام پزشکی استان مراجعه کنید و درخواست بررسی بدهید. کمیسیون تخصصی دندانپزشکی در استان وظیفه بررسی شکایات واصله را خواهد داشت.
3. مراجع قضائی
شکایت از طریق دادسرای عمومی یا دادسرای ویژه جرائم پزشکی (در شهرهایی که این دادسرا وجود دارد) هم قابل انجام است. میتوانید با مدارک مورد نیاز به هر یک از مراجع مراجعه کرده و طرح دعوی نمایید.
در صورت استفاده از وکیل دادگستری، او به جای شما این فرایند را انجام خواهد داد.
مراحل شکایت از دندان پزشک
برای شکایت از دندانساز و دندان پزشک قدم به قدم مراحل زیر را طی نمایید:
1. جمعآوری مدارک؛ در ابتدا همه مدارک مثل مانند پرونده پزشکی، عکسهای رادیوگرافی و سوابق درمانی، و همچنین مدارکی مثل فیش واریزی را آماده کنید.
2. انتخاب مرجع شکایت؛ بین گزینههایی که دارید، بهترین مرجع برای شکایت را انتخاب کنید. میتوانید به سراغ نظام پزشکی روید یا در دادگاه عمومی محل وقوع تخلف شکایت کیفری طرح نمایید. کمک گرفتن از وکیل نیز حتما میتواند در پیشبرد این مرحله بسیار موثر باشد.
3. طرح شکایت؛ میتوانید به وبسایت نظام پزشکی استان بروید و فرمهای مربوطه را پر کنید. حضوری هم میتوانید به نظام پزشکی روید. برای طرح شکایت در مراجع قضایی هم به دفاتر خدمات قضایی بروید.
4. رسیدگی و صدور رای؛ هر یک از مراجعی که به آن شکایت کردید، بر اساس مدارک و ادله موجود بررسی میکند و حسب مورد به بیگناهی دندان پزشکی رای داده، یا آنکه او را توبیخ، جریمه نقدی یا تعلیق از کار میکند. دادگاه عمومی حق صدور رای به حبس را هم دارد.
نکته مهم اینکه در صورتی که برای طرح شکایت از وکیل پایه یک دادگستری کمک بگیرید، دیگر نیازی به حضور شما در هیچیک از مراحل وجود ندارد و وکیل خودش کارها را پیش خواهد برد.
شکایت از دندانپزشک کامپوزیت
شکایت از دندان پزشک که کار کامپوزیت میکند نیز مثل بقیه شکایات است. هم میتوان به سازمان نظام پزشکی مراجعه کرد و هم به مرجع قضایی. منتهی از آنجایی که بروکراسی اداری در مراجع قضایی زیاد است، پیگیری از طریق نظام پزشکی استان سریعتر انجام میشود.
در این صورت بیمار به نظام پزشکی استان مراجعه کرده و شرایط بهوجود آمده را شرح میدهد. پس از طرح شکایت از دندانپزشکی کامپوزیت، پرونده ای برای این موضوع در دادستانی سازمان نظام پزشکی گشوده می شود و دادستان مربوطه از گروه کارشناسان دادستانی تقاضای انجام کارشناسی بر روی دندانهای بیمار و تایید یا عدم تایید اظهارات اعلام شده در شکایتنامه را میکند.
سپس کارشناسان سازمان نظام پزشکی پس از بررسی پرونده، مصاحبه با بیمار و ملاقات با دندانپزشک مربوطه از او تقاضای تنظیم لایحه دفاعیه میکنند.
در آخر با توجه به نظر کارشناسی و ادله موجود، رای به جبران خسارت و یا رای به منع تعقیب دندانپزشک (یعنی بیگناهی او) صادر میشود.
شکایت از دندانپزشک ایمپلنت
اگر بعد از ایمپلنت عفونت غیرمعمولی بهوجود آید، یا اینکه بهخاطر سهلانگاری پزشک، عملهای لازم مثل لیف سینوس صورت نگیرد، میتوان از دندان پزشک ایمپلنت شکایت کرد. حتی اگر بعد از مدتی ایمپلنت بیفتد، باز هم میتوان از دندانپزشک شکایت کرد.
در این صورت چه شکایت مستقیما در نظام پزشکی مطرح شود و چه مرجع قضایی به پرونده رسیدگی کند، کارشناس سازمان نظام پزشکی با توجه به مدارک و شواهد، نظر میدهد. نظر کارشناسی او مبنای رای نهایی خواهد بود.
وکیل دادگستری میتواند با تدوین لایحه دقیق و شرح کامل مشکلات و بیمبالاتیهایی که دندان پزشک انجام داده، درخواست دیه و جبران خسارت داشته باشد. تجربه نشان داده در پروندههایی که از وکیل کمک گرفته شده نتیجه بسیار بهتری بهدست آمده است.
برای ارتباط با وکلای دادگستری دادنیک میتوانید از طریق همین صفحه با ما در ارتباط باشید.
وکیل برای شکایت از دندان پزشک
طرح دعوی و نحوه دفاع در مرجع رسیدگی به شکایت بسیار اهمیت دارد. وکلایی که به امور پزشکی و دندانپزشکی آشنایی دارند، به راحتی میتوانند با توجه به ادله موجود، نزد مرجع صالح شکایت مطرح کرده و بسته به مورد، متقاضی دریافت دیه، جبران خسارت و یا مجازات کیفری شوند.
در ضمن توجه داشته باشید که در صورت کمک گرفتن از وکیل شکایت از پزشک خیلی اوقات مسئله قبل از طرح دعوی حل و فصل میشود. معمولا وکیل قبل از هر چیز با دندانپزشک تماس میگیرد و پیرامون موضوع بهوجود آمده در فضایی آرام و بدون تنش با او صحبت میکند. در صورتی که قصور دندانپزشک محرز باشد احتمالا خود پزشک به طور داوطلبانه ضرر و زیان شاکی را جبران میکند و خسارت را میپردازد.
اما اگر صحبتهای اولیه بینتیجه ماند، وکیل دادگستری با توجه به مدارک و ادله موجود، از طریق قانونی موضوع را پیگیری میکند و در صورت لزوم در مراجع قضایی طرح دعوی مینماید.
مزایای داشتن وکیل برای طرح شکایت از دندانپزشک
شکایات پزشکی از آن دست پروندههای پیچیدهای هستند که و اگر در هر یک از مراحل – از جمعآوری مدارک گرفته، تا نوشتن لایحه و دفاع در مرجع قضایی – سهلانگاری شود، پروسه ممکن است به شکل کلی به نفع طرف مقابل تغییر کند.
کمک گرفتن از وکیل شکایت از دندانپزشک هم کل فرایند را کوتاهتر میکند، هم احتمال موفقیت و دریافت غرامت را افزایش میدهد.
برای دریافت راهنمایی تخصصی با کارشناسان حقوقی ما در دادنیک در ارتباط باشید.
نمونه شکایت از دندانپزشک
متن شکایت بسته به مورد فرق میکند. در زیر به عنوان نمونه موردی که دندان پزشک در فرایند کشیدن دندان و ایمپلنت، بیمبالاتی کرده است:
ریاست محترم دادسرای…..
با سلام و احترام، اینجانب،……….. فرزند،……….. شکایت خود از جناب آقای،……….. به شماره نظام پزشکی……….. را به شرح زیر و به استناد مدارک ضمیمه شده، خدمت آن مقام محترم، عرض میدارد و از آن عالیجناب، تقاضای رسیدگی و صدور حکم مقتضی، مورد درخواست است:
در مورخ،……….. بنده، با شکایت از درد دندان شماره،……….. به مطب جناب آقای،……….. مراجعه کردم و تجویز ایشان، کشیدن دندان و ایمپلنت کردن آن بود. پس از کشیدن دندان، به علت استفاده از مواد آلوده، لثه بنده، دچار عفونت از نوع……….. شد و پزشک، بدون توجه به عفونت و صرفا با تجویز آنتی بیوتیک، اقدام به ایمپلنت دندان بنده کردند. این در حالی است که اقدام ایشان، از نظر تمامی متخصصین دهان و دندان، اشتباه و مطرود است. حال، لثه پایین بنده، دچار عفونت شدید شده و به تشخیص متخصصین باید، عمل جراحی،……. انجام گردد.
جمعبندی
برخلاف آنچه در رسانهها تبلیغ میشود، اینطور نیست که در کمیسیون تخصصی همیشه رای به نفع دندانپزشک صادر شود، بلکه اگر مدارک و دلایل قوی باشد، بیمار میتواند به حقوق خود برسد.
در عین حال سرعت در کسب نتیجه و همچنین افزایش احتمال موفقیت در هنگام طرح دعوی به مهارت وکیل بستگی دارد. پروندههای پزشکی معمولا سخت و پیچیدهاند و طبق تجربه ما بهتر است حتما از وکلای خبره کمک بگیرید.
در صورتی که به وکیل شکایت از پزشک نیاز دارید با کارشناسان حقوقی ما در ارتباط باشید.
سوالات متداول
بهترین روش برای شکایت از دندانپزشک چیست؟
مراجعه به نظام پزشکی استان و به جریان انداختن پرونده از طریق دادسرای جرائم پزشکی بهترین و سریعترین راه برای رسیدن به نتیجه است.
مدارک لازم برای شکایت از دندان پزشک چیست؟
مدارک هویتی، نامه پزشکی قانونی (در صورت طرح دعوی دادگاه)، مدارک ثابتکننده ادعا مثل عکس رادیولوژی فک و دهان، لایحه شکوائیه و فیش واریزی از جمله مدارک لازم برای ثبت شکایات پزشکی است.
شکایت از دندانپزشک چقدر طول میکشد؟
به مرجع رسیدگیکننده بستگی دارد. اگر شکایت در نظام پزشکی مطرح شود، معمولا در کوتاهمدت نتیجه میآید، اما رسیدگی در دادگاه عمومی طولانیتر است. ضمن آنکه کمک گرفتن از وکیل کل پروسه را کوتاهتر میکند.
این مطلب توسط تیم تحریریه دادنیک گردآوری و منتشر شده است.
تیم تحریریه دادنیک روزانه و در جهت افزایش اطلاعات کاربران سایت، مطالب متعددی در زمینههای مختلف منتشر مینماید.
برای مشاوره با وکیل متخصص میتوانید با کارشناسان دادنیک در ارتباط باشید.